Μου διαμέλισαν το μωρό μου! :(

Απάντηση: Re: Μου διαμέλισαν το μωρό μου! :(

Με το CDp σου και το πικάπ σου;
Δεν εννοώ να λυπηθείς τα 130 που κάνει η Denon, αλλά αναφέρομαι στις αναβαθμίσεις της τάξης των 800 ευρώ που σκεφτόσουν για το πικάπ.

σαφέστατα!

Α! Ok! Μου ήρθε κάπως. :-)

Με τον ενισχυτή μου θα δείξει. Ή θα κάτσω στα 90 db ή θα ακούσω τα superchargers και βλέπουμε πως θα πράξω.
Ομολογουμένως το να οδηγώ οποιοδήποτε ηχείο ακόμα και με έναν SET είναι κάτι που με βάζει σε σκέψεις...

Α! Ok! Μου ήρθε κάπως. :-)

Με τον ενισχυτή μου θα δείξει. Ή θα κάτσω στα 90 db ή θα ακούσω τα superchargers και βλέπουμε πως θα πράξω.
Ομολογουμένως το να οδηγώ οποιοδήποτε ηχείο ακόμα και με έναν SET είναι κάτι που με βάζει σε σκέψεις...

Φιλαράκ, δώσε ρεύμα στο ηχείο. Δεν έχει να κάνει μόνο με το που θα αδειάζει ή άν αδειάζει ο ενισχυτής.

Ακόμη και σε χαμηλές εντάσεις η διαφορά στην οδήγηση είναι παραπάνω από εμφανής.

Και μη περιορίζεις τις επιλογές σου.

Re: Απάντηση: Re: Μου διαμέλισαν το μωρό μου! :(

Φιλαράκ, δώσε ρεύμα στο ηχείο. Δεν έχει να κάνει μόνο με το που θα αδειάζει ή άν αδειάζει ο ενισχυτής.

Ακόμη και σε χαμηλές εντάσεις η διαφορά στην οδήγηση είναι παραπάνω από εμφανής.

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, η ελαστικότητα που ακούω με τον Copland στο μπάσο (κάσα π.χ.) για μένα που έχω ακούσει ντραμς από κοντά και πολλές φορές, μου ακούγεται πολύ πιό σωστή από το κοφτό μπάσο που άκουσα από κάποιους τρανζιστοράτους. Κατά τα άλλα δεν μπορώ να πω ότι όταν μπήκαν κάτι τέρατα στα ATC "είδα το φως το αληθινό".
Π.χ. στο 12ο κομμάτι του CD "Αλέξανδρος" με τον Copland καταλαβαίνω ποιά κρουστά είναι φυσικά και ποιά ηλεκτρονικά, κάτι που δεν είναι τόσο εμφανές με άλλους ενισχυτές.

Και μη περιορίζεις τις επιλογές σου.

Οι επιλογές μου είναι...
1) Να αγοράσω άλλον ενισχυτή
2) Να μπουστάρω αυτόν που έχω
3) Να κάτσω στα αυγά μου. :p

Δεν γνωρίζω άλλο μηχάνημα που να με αφήνει να πάρω την κουρτίνα 2 εκτός από αυτό της MF.

Την επιλογή να φτιάξεις (= συναρμολογήσεις - μην τρομάζεις. Μόνο κάτι καλώδια πρέπει να συνδέσεις) έναν Hypex 400 ή 700 HG τελικό που θα σου δώσει πολλά και ποιοτικά watt (σαν αυτόν που άκουσες τότε που τους δοκιμάζατε και, ίσως, λίγο καλύτερο) και να παίξεις με έναν καλό λαμπάτο Προ, την έχεις σκεφτεί; Νομίζω με λίγο ψάξιμο θα βρεις έναν Προ που θα φέρνει τον ήχο σου εκεί που τον θέλεις. Εγώ θα το εξέταζα σοβαρά ως λύση.

Last edited:
Ο συγκεκριμένος που άκουσες/είδες ναι, γιατί έχει over-engineered τροφοδοσία. Που να χωρέσουν εκείνα τα βαρελάκια οι πυκνωτές;!
Γενικότερα όμως ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Δες αυτόν που έφτιαξε φίλος πρόσφατα... Click
Στο ίδιο κουτί (2U κουτί και πολύ κομψό) μπορείς να βάλεις 2x500VA toroidals αντί τους potted που έβαλε ο φίλος (που πιάνουν παραπάνω χώρο) και είσαι υπερ-καλυμμένος από ισχύ (400W στα 4Ω).

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μου διαμέλισαν το μωρό μου! :(

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, η ελαστικότητα που ακούω με τον Copland στο μπάσο (κάσα π.χ.) για μένα που έχω ακούσει ντραμς από κοντά και πολλές φορές, μου ακούγεται πολύ πιό σωστή από το κοφτό μπάσο που άκουσα από κάποιους τρανζιστοράτους. Κατά τα άλλα δεν μπορώ να πω ότι όταν μπήκαν κάτι τέρατα στα ATC "είδα το φως το αληθινό".
Π.χ. στο 12ο κομμάτι του CD "Αλέξανδρος" με τον Copland καταλαβαίνω ποιά κρουστά είναι φυσικά και ποιά ηλεκτρονικά, κάτι που δεν είναι τόσο εμφανές με άλλους ενισχυτές.

Οι επιλογές μου είναι...
1) Να αγοράσω άλλον ενισχυτή
2) Να μπουστάρω αυτόν που έχω
3) Να κάτσω στα αυγά μου. :p

Δεν γνωρίζω άλλο μηχάνημα που να με αφήνει να πάρω την κουρτίνα 2 εκτός από αυτό της MF.

Λίγη...έξτρα πληροφόρηση επι του θέματος μπορούμε να έχουμε???

Ο συγκεκριμένος που άκουσες/είδες ναι, γιατί έχει over-engineered τροφοδοσία. Που να χωρέσουν εκείνα τα βαρελάκια οι πυκνωτές;!
Γενικότερα όμως ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Και μιλάμε για λύσεις με linear PSU έτσι;
Που να δεις τι έχει να γίνει τώρα που θα βγάλουν και το switching τροφοδοτικό τους... Γενικώς τα switching δε "λένε", αλλά το συγκεκριμένο το δουλεύει σχεδόν δύο χρόνια ο ίδιος ο Bruno (ο "πατέρας" των UcD). Aν κρίνω από τη δουλειά που έκανε με τα modules, θα είναι εξαιρετικό. :antlers:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μου διαμέλισαν το μωρό μου! :(

Λίγη...έξτρα πληροφόρηση επι του θέματος μπορούμε να έχουμε???

Γενικά ο τρανζιστοράτος ήχος μου ακούγεται πιό ξύλινος στις μεσαίες και χωρίς ελαστικότητα στα κρουστά με μεμβράνη.
Ο μόνος που άκουσα ως τώρα και δεν το κάνει τόσο έντονο ήταν ο Copland και αυτός με λαμπάτο προ.
Vincent, Burmester, το module της Hypex, είχαν αυτό το γνώρισμα που φυσικά σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι.
Αντίθετα οι υπέρμαχοι των τρανζίστορ ακούνε αυτή την ελαστικότητα σαν αδυναμία οδήγησης.
Περί ορέξεως παστίτσιο...

Πω, πω, βρε αφήστε τον άνθρωπο να χαρεί την αγορά του, ρε τί'ν'τούτοι... Χαρείτε βρε με τη χαρά του! Και στο κάτω-κάτω, ακόμη κι αν δεν του αρέσει η Denon - που θα του αρέσει, γιατί παίζουν πολύύύ πάνω απ'τα λεφτά τους - έχασε 130 ευρώ, σιγά πια!
Και δεν κατάλαβα, τι... "ειδικό προενισχυτή" χρειάζεται; Κι όσες κεφαλές δηλαδή χρειάζονται αυτόν τον "ειδικό προενισχυτή" είναι για τα μπάζα;

Δεν ειπα οτι ειναι για τα μπαζα , απλα δεν τις ακους οπως πρεπει.

Καταθέτω την πολύ πρόσφατη εμπειρία μου από την αλλαγή μετά από 12 ολόκληρα χρόνια της goldring 1012 με μια Denon 160. Στην αρχή το αποφάσισα απο πείσμα για την υψηλή τιμή της καινούργιας βελόνας για την goldring αλλα τελικά νομίζω οτι κακώς περίμενα τόσο καιρό.
H denon ειναι εξαιρετική! Οσο σκέφτομαι οτι μου κοστισε μόλις 105 ευρώ εκεί είναι που με συνεπαίρνει τελείως!!!!!!
Εμένα πάντος στο planar3/RB300 μου με έχει αφήσει άφωνο για 105 ευρώ!

Καταθέτω την πολύ πρόσφατη εμπειρία μου από την αλλαγή μετά από 12 ολόκληρα χρόνια της goldring 1012 με μια Denon 160. Στην αρχή το αποφάσισα απο πείσμα για την υψηλή τιμή της καινούργιας βελόνας για την goldring αλλα τελικά νομίζω οτι κακώς περίμενα τόσο καιρό.
H denon ειναι εξαιρετική! Οσο σκέφτομαι οτι μου κοστισε μόλις 105 ευρώ εκεί είναι που με συνεπαίρνει τελείως!!!!!!
Εμένα πάντος στο planar3/RB300 μου με έχει αφήσει άφωνο για 105 ευρώ!

Μια από τα ίδια!

Εγώ είχα την 1042, η οποία ήταν η ακριβή της σειράς.

Απλά βάζοντας την 160 δε πίστευα στ'αυτάκια μου... Λίγο μπάσο παραπάνω θα ήθελα, αλλά σε αυτό μάλλον φταίει η ανάρτηση του systemdeck μου...

:BDGBGDB55: Όταν παίρνω φόοοορα φόρα ανηφόοορα

:grandpa: Τελικά το χόντρυνα πάλι...

Το πικάπ πήγε για ανακαλωδίωση οπότε θα έχω διάφορα καλωδιάκια να "ακούσω" αυτή την εβδομάδα (το πιό επίπονο συγκριτικό ίσως).

Σαν κεφαλή αγοράστηκε τελικά η Sumiko Black Pearl μιας και το πικάπ είναι τιουναρισμένο με τις Sumiko και την πήρα και σε πιό καλή τιμή λόγω επιστροφής του πτώματος της πρoηγούμενης κεφαλής.

O συνήθης ύποπτος υποσχέθηκε ότι θα πάρει τους δίσκους μου να τους καθαρίσει δωρεάν. Μάλλον νομίζει ότι έχω μόνο τους 130 - 150 που είναι στο σαλόνι...

Τώρα για ενισχυτή θα δείξει, είναι το επόμενο στάδιο και τα σάλια μου στάζουν πάνω από έναν μεταχειρισμένο Sphynx... :p

Mike παρε ενα ενισχυτη να βρεις την υγεια σου. Πιστεψε με θα δεις το φως το αληθινο. O sphynx θα ηταν ιδανικος με ενα λαμπατο προ.

Για οικονομικη και καλη λυση μπορεις να κοιταξεις και τους nuforce προ-τελικο. Δυναμη και γλυκο ακουσμα.

Re: Απάντηση: Μου διαμέλισαν το μωρό μου! :(

Mike παρε ενα ενισχυτη να βρεις την υγεια σου. Πιστεψε με θα δεις το φως το αληθινο. O sphynx θα ηταν ιδανικος με ενα λαμπατο προ.

Τώρα που έψησα τον Δημήτρη βρες εσύ το παλικάρι με τον μεγάλο Sphynx να κάνουν την τράμπα και να τσιμπήσω εγώ τον μικρούλη και όλα καλά! :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μου διαμέλισαν το μωρό μου! :(

Τώρα που έψησα τον Δημήτρη βρες εσύ το παλικάρι με τον μεγάλο Sphynx να κάνουν την τράμπα και να τσιμπήσω εγώ τον μικρούλη και όλα καλά! :p

μια μικρή παρένθεση......αν δεν παίξεις με balanced προ τον Sphinx, ποτέ δεν θα καταλάβεις πως παίζει, αλλά είναι άλλη κλάση έτσι κι αλλιώς.

Έπίσης προσοχή, οι σειρές της Sphinx project και myth, δεν έχουν ουδεμία σχέση...........μην μπερδεύεσαι, αν αρχίσεις με project πρέπει να είναι όλα project.

Βέβαια δοκίμασε τον Sphinx στα ηχεία σου και θα ξεχάσεις την Copland εν μία νυκτί!

Τώρα που θα τον βάλεις, :ADFADF1:είναι άλλο θέμα.....

Σε βλέπω σε νέες περιπέτειες.......:smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μου διαμέλισαν το μωρό μου! :(

μια μικρή παρένθεση......αν δεν παίξεις με balanced προ τον Sphinx, ποτέ δεν θα καταλάβεις πως παίζει, αλλά είναι άλλη κλάση έτσι κι αλλιώς.

Ούτος ή άλλος δεν έχω interconnect για pro - τελικό. Οπότε θα πάω σίγουρα σε balanced σύνδεση. Το CD μου βέβαια δεν ξέρω αν είναι καλό να το συνδέσω balanced ή unbalanced... Χμμμ...

Έπίσης προσοχή, οι σειρές της Sphinx project και myth, δεν έχουν ουδεμία σχέση...........μην μπερδεύεσαι, αν αρχίσεις με project πρέπει να είναι όλα project.

Πακέτο θα πάει pro και τελικός. Μιλάω για τον Project Eightteen με τον Project Two MKII.
Ε, πιστεύω θα καταφέρει να τα κουνήσει τα ετισιά μου πια!

Βέβαια δοκίμασε τον Sphinx στα ηχεία σου και θα ξεχάσεις την Copland εν μία νυκτί!

Τώρα που θα τον βάλεις, :ADFADF1:είναι άλλο θέμα.....

Σε βλέπω σε νέες περιπέτειες.......:smash:

Με βλέπω να αγοράζω καμία LCD να τη βάζω στον τοίχο για να πάνε τα μηχανήματα στο μεγάλο ράφι... Μετά τις διακοπές βέβαια γιατί σε λίγο θα μπεί η ηλεκτρική παντόφλα στη μπρίζα. Το παράκανα τελευταία... :flipout:

Again...
Ναι... Πάει η blackbird... Από δεύτερη καθαρίστρια αυτή τη φορά! :bigcry:
Οι Sumiko δεν μου πάνε με τίποτα τελικά! Θα την κάνω την κίνηση μάλλον με της χαμηλοέξοδες. Από Σεπτέμβρη με βλέπω με stepup.
Από εκεί και πέρα πάω μάλλον για Dynavector.
Αυτά όμως αφού μπει μία LCD τηλεόραση στο σαλόνι και αποκτήσω σωστό χώρο για το πικάπ μου στο ράφι!