Μου έβαλαν λάθος λάδια!

Pink Panther

Established Member
17 June 2006
188
Αττική
Παιδιά, σήμερα το ανακάλυψα και έφριξα!
Αντί για 10-40 που χρειάζεται ο κινητήρας μου έβαλαν τα αστέρια 15-50. Έκανα σέρβις πριν τρεις μέρες και ήδη έχω κάνει 170 Km.Πόσο σοβαρό είναι αυτό; Μπορεί να προκαλέσει ζημιά; Σκέφτομαι να τα ξαναλλάξω, αλλά λυπάμαι τα χρήματα. Πρέπει να αλλάξω ξανά και το φίλτρο λαδιού;
Το αμάξι είναι Matrix με 45000 Km.
Βοηθήστε αν ξέρερε κάτι γιατί αγχώθηκα!

Δεν νομίζω οτι είναι τόσο τραγικό.

Καλού κακού πάντως άλλαξε τα.

Ίσως να μην λιπαίνονται σωστά οι βαλβίδες με τόσο χοντρό λάδι.

κατα λάθος ή αυτά προωθούν γιατί κερδίζουν μεγαλύτερη προμήθεια ?

τα κάνουν κάτι τέτοια ορισμένοι !

σερβις στην αντιπροσωπεία ? και πως το ανακάλυψες ? να υποθέσω απο την απόδειξη? γιατί αλλιώς δεν νομίζω οτι μπορείς να τα ξεχωρίσεις.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΩΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ (ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ) ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 10ΡΙ ΛΑΔΙ Η ΚΑΙ 5ΑΡΙ ΔΗΛΑΔΗ 5-40 Η 10-40 Η 10-50. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΟΤΑΝ Η ΜΗΧΑΝΗ ΗΤΑΝ ΚΡΥΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΡΥΟ.

κατα λάθος ή αυτά προωθούν γιατί κερδίζουν μεγαλύτερη προμήθεια ?

τα κάνουν κάτι τέτοια ορισμένοι !

σερβις στην αντιπροσωπεία ? και πως το ανακάλυψες ? να υποθέσω απο την απόδειξη? γιατί αλλιώς δεν νομίζω οτι μπορείς να τα ξεχωρίσεις.

Όχι στην αντιπροσωπεία. Το ανακάλυψα βλέποντας το μισό μπουκάλι που´χε περισσέψει. Πάντα το κρατάω μήπως χρειαστεί κάποια συμπλήρωση.

Στην Εθνική μετά το σέρβις αντιλήφθηκα διαφορετικό θόρυβο από τη μηχανή. Επειδή όμως άλλαξα από Visco 5000 σε 3000 υπέθεσα ότι οφειλόταν σ'αυτό.

Παιδες στην Ελλαδα δεν εχει τετοιο κρυο για να βαζει κανεις τοσο ψυχρο ( λεπτο ) λαδι !!!!

οταν βρισκεσαι σε μποτιλιαρισμα που ανεβαινει η θερμοκρασια καλο ειναι το λιγο χοντροτερο ΔΕΝ παθαινει τιποτα η μηχανη !!!!!!!!

το πολυ να ακουγονται λιγο οι βαλβιδες το πρωι μεχρι να ζεσταθει ....

Δεν ειναι τοσο τραγικο !!1..... ισα ισα προσωπικα βαζω παντα λιγο χοντροτερο στο αυτοκινητο στην Ελλαδα με το οποιο εν μεσω καυσωνα γυραω ολη την Ηπειρο και πελοπονησο καθε χρονο !

Δεν ειναι τιποτα νομιζω...μην αγχωνεσαι!
Οι κινητηρες δεν παιρνουν εναν τυπο λαδιου μονο.
Τα λαδια (τυπος) μπαινουν αναλογως τις θερμοκρασιες!!
Το 15-50 ειναι καλυτερο λαδι απο αυτο που φοραγες μεχρι τωρα,και πιο ακριβο?
Για τις θερμοκρασιες στην Ελλαδα αυτην την στιγμη ειναι οτι πρεπει.
Αν αισθανεσαι "καπως"(ψυχολογικα) απλα αλλαξε λαδι!!

Κοιτα και τι λέει το service book του αυτοκινητου. Τι λάδια ορίζει οτι είναι κατάλληλα για τον κινητήρα?

Φιλε μου δεν εχεις κανενα προβλημα. αν εμενες καπου με παρα πολυ κρυο ισως θα ειχες προβλημα λιγο το πρωι οταν η μηχανη ειναι κρυα.
αφησε τα οπως ειναι. το συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν ξερω αν εχει η οχι αυτορυθμιζομενες βαλβιδες.δεν εχουν ολα τα αυτοκινητα αυτορυθμιζωμενες βαλβιδες. σε αρκετα ρυθμιζονται μετα απο πολλα χλμ.. ειναι με καπελωτα και οχι με κοκορακια οπως τα παλια.μην αγχωνεσαι δεν υπαρχει λογος.

Δεν εγινε και τιποτε σοβαρο,δεν μεταγγισαν λαθος ομαδα αιματος.Πολλες φορες λογω καιρικων συνθηκων χρησιμοποιουνται πιο λεπτορευστα η πιο παχυρευστα λαδια.Εξ αλλου οπως αναφερει και φιλος παραπανω ,καθε αυτοκινητο δεχεται αρκετους τυπους λαδιων.Τωρα αν ακους διαφορετικο ηχο οταν δουλευει η μηχανη,μονον τα διαφορετικα λαδια δεν φταινε,εκτος αν σου βαλανε αντι λαδι ,βαλβολινη και οπως λεει και ο Βαγγελης θα ακουγεται 1-2 λεπτα το πρωι προτου ζεσταθει

Παιδιά μην προτρέχετε.

Το service manual του αυτοκινήτου αναφέρει τον τύπο λαδιών ανάλογα με το κλίμα.

Ας ρίξει το παλικάρι μια ματιά.

Πάντως και το δικό μου αναφέρει για πιο χοντρό λάδι στα θερμά κλίματα.

Ξέρετε αν υπάρχει 10/50 ημισυνθετικό VALVOLINE;

Παρένθεση:Τα καλλίτερα λάδια που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής είναι τα valvoline.

Ε και στην τελική άλλοι ανακαλύπτουν μετά απο 15 χρόνια οτι πήραν λάθος γυναίκα εσύ για τα λάδια κάνεις έτσι;

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Μια που μιλάτε για λάδια να ρωτήσω κι εγώ τους γνωρίζοντες το αντικείμενο.
Είναι καλύτερα να βάζεις λάδια ημισυνθετικά και να τα αλλάζεις κάθε 5000 χλμ. ή να βάζεις τα καλά συνθετικά (και ακριβά) και να τα αλλάζεις κάθε 10000 χλμ;

5 και 10.000 κμ είναι οκ χιλιόμετρα. Και τα ημισυνθετικά βγάζουν άνετα 10.000 κμ (στον δικό μου κινητήρα ο κατασκευαστής λέει ημισυνθετικά κάθε 12.500 κμ).
Κάθε 5000 αλλαγή είναι μάλλον υπερβολή, εκτός αν κανιβαλίζεις το αυτοκίνητό σου. Σε πολλά καινούργια λένε για αλλαγές και για πάνω από 20.000 κμ.
Βέβαια κάποια από τα καινούργια (αν και μερικές εταιρίες είχαν συστήματα από τη δεκαετία του '80) μετράνε ώρες λειτουργίας του κινητήρα και σε ειδοποιούν όταν πρέπει να αλλάξεις. Και αυτός είναι και ο πιο σωστός τρόπος. Γιατί είναι διαφορετικό το να κάνεις 10.000 κμ με μέση ταχύτητα 30 km/h και διαφορετικό με 90 km/h.
Αν τσιμπάει δε λίγο λαδάκι το αυτοκίνητό σας δοκιμάστε τα Castrol Edge Sport 10-60.

Μια που μιλάτε για λάδια να ρωτήσω κι εγώ τους γνωρίζοντες το αντικείμενο.
Είναι καλύτερα να βάζεις λάδια ημισυνθετικά και να τα αλλάζεις κάθε 5000 χλμ. ή να βάζεις τα καλά συνθετικά (και ακριβά) και να τα αλλάζεις κάθε 10000 χλμ;

Συνθετικά κάθε 5000 km χωρίς υπερβολή.

Τόσα λεφτά χαλάμε για το χόμπυ μας, στη ζωή του κινητήρα θα κάνουμε τσιγκουνιές;

Εξάλλου στις συνθήκες των πόλεων, σταμάτα ξεκίνα, φθείρονται πιο γρήγορα!

Κάθε 5000 χλμ. τα συνθετικά ρε ABCD; -bye-

Λαδέμπορας είσαι ή σκοπεύεις να κρατήσεις τον κινητήρα σου μερικά εκατομμύρια χιλιόμετρα; :flipout:

Απάντηση: Re: Μου έβαλαν λάθος λάδια!

Κάθε 5000 χλμ. τα συνθετικά ρε ABCD; -bye-

Λαδέμπορας είσαι ή σκοπεύεις να κρατήσεις τον κινητήρα σου μερικά εκατομμύρια χιλιόμετρα; :flipout:

Μάγος είσαι;:flipout:

Φίλος ταξιτζής άλλαζε τα λάδια έτσι και έκανε επισκευή μηχανής στα 1.400.000 km!

Κάθε πότε κάνετε 5000 Km; Βάλτε τα κάτω και σκεφτείτε ότι δεν είναι υπερβολικό έξοδο

η αλλαγή λαδιών.-bye-

ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΝΤΗΖΕΛ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ.

τα τραινα mlw κανουν σερβις καθε 1 μυριο
τα πιο συγχρονα γερμανικα σε 300 χιλιαδες το πολυ
αυτο για το τι μπορει να προτεινει ο κατασκευαστης συμφωνα με τα μετλλα και ανοχες του.
η ικανοτητα του λαδιου να κανει τη δουλεα του εξαρταται απο τη συνθεση
και την οδηγικη συμπεριφορα
αν το σπας το μοτερ θελει συχνες αλλαγες
αν οχι 10 χιλιαδες ειναι οκ
το λαδι υποφερει απο πολλους παραγοντες και χανει την ιδιοτητα να μετετρεπει την τριβη ολισθησης σε τριβη κυλισης
τελος καποιο σοβαρο βελτιωτικο λαδιου μονο καλο κανει
α και μην ξεχνατε και το φιλτρο λαδιου- αερα
το ενα φιλρταρει τις βρωμιες που παρασυσει το λαδι
και το αλλο περιοριζει τους ρυπους που πανε μα μπουν στο χωρο καυσης
υποψιν οτι η διμαετρος των ρυπων ειναι τριπλασια απο την διμαντλοιφη που γυαλιζα με το φλεξιμπλ την κεφαλη - διωστηρα- κεφαλη εμβολου
στο τοτε μοτερακι μου