Μου έκλεψαν το Iphone... (4s)

bisbikoulas

Senior Member
3 December 2007
410
Μπορεί να έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν το βρήκα το νήμα.

Μου έκλεψαν το iphone στο εξωτερικό... Το κατάλαβα περί τη μισή ώρα από το συμβάν, πήγα στο icloud/find my iphone ήταν στην άλλη άκρη της πόλης, αλλά τα τζιμάνια δεν είχαν απενεργοποιήσει την υπηρεσία οπότε το βρήκα. Το κλείδωσα με passlock έβαλα μύνημα "πάρτε στο τηλέφωνο ΧΧΧ" και το έβαλα να κουδουνάει (λάθος). Το πήραν χαμπάρι, το έκλεισαν και έκτοτε αγνοείται η θέση του.

Το ερώτημα είναι, να του κάνω "erase"? Στο icloud λέει ότι αμα το κάνεις erase χάνεις την δυνατότητα να το ξαναδείς. Υποθέτω ότι το χάνεις και ο αλητάκος έχει την δυνατότητα να το κάνει ότι θέλει, σωστά? Αν δεν μπορεί να σπάσει το passcode, τότε προτιμώ να το έχει να το κοιτάει, να του είναι άχρηστο και τελικά να το πετάξει (μπορεί να του βάλω και κανένα μυνηματάκι να του πώ τα συναισθήματα μου...)

Τι λέτε? έχει τύχει σε άλλον αυτό?

ΥΓ (παρήγγειλα το 5, το οποίο δεν είχα σκοπό να πάρω)

To passcode ειναι hardware encrypted AES 256bit, οποτε δεν σπαει εύκολα.
Απο την άλλη, εαν εκτιμας τα προσωπικα δεδομενα που εχεις στο τηλ, πιθανοτατα καλο ειναι να του κανεις remote erase.
Περαστικα παντως...

αλλη τα κλεβουν αλλη τα αγοραζουν τι γινεται πια με αυτο το κινητοοοο χδ

ΥΓ(*****************************)

Last edited by a moderator:
Να κάνω τώρα μια offtopic ερώτηση λίγο σχετική όμως.
Αν βάλεις passcode εμποδίζει κάτι τον κλέφτη να το βάλει σε DFU mode και να περάσει νέο λογισμικό????
περαστικά πάντως φίλε.
Εγώ στην θέση σου πάντως αν το έβρισκα στο find my iphone θα πήγαινα καρφί στην αστυνομία. Δεν ξέρω αν θα ασχολιόντουσαν ουσιαστικά αλλά θα το δοκίμαζα....
Τελοσπάντων μη σε συγχύζω παραπάνω...

Ηταν στο Παρίσι, στις 15:00 και πέταγα στις 19:30 οπότε δεν είχα χρόνο για αστυνομία κλπ. Το σκέφτηκα πάντως, όπως σκέφτηκα να γράψω απάνω "100 αν μου το φέρεις πίσω" αλλά έκτοτε το έχει κλέισει μάλλον ο μάγκας.

Σε κάθε περίπτωση, αν το κάνω remote erase μπορεί ο τύπος μετά να το χρησιμοποιήσει κανονικα? Ξέρει κάποιος?

Και μια "φιλοσοφική" ερώτηση. Αφου το IMEI είναι μοναδικό και ο πάροχος το γνωρίζει, γιατί δεν φτιάχνουν (έστω οι μεγάλοι πάροχοι) μια βάση δεδομένων ώστε αυτά τα κινητά που κλέβονται να γίνονται μόνιμα BAN?

Θα σου πρότεινα να αναφέρεις τις σχετικές ερωτήσεις στο helpdesk της apple (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) ή σε κανένα μαγαζί που εμπορεύεται αποκλειστικά συσκευές της εταιρίας. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα. Πάντοτε αναρωτιώμουν σχετικά με software του τύπου αυτού μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς. Ακόμα και αν είχες το χρόνο, ακόμα και αν ήσουν στην πόλη σου, τι θα μπορούσες να κάνεις άραγε? Σίγουρα είναι χρήσιμο αφού αν τυχόν έχεις ξεχάσει το τηλέφωνο ας πούμε στη δουλειά μπορεί πολύ εύκολα να σε βγάλει από το άγχος ότι σου το κλέψανε ή το έχασες κλπ... Αλλά σε θέματα κλοπής για να δούμε.

Με ενδιαφερει να μαθω κι εμενα:

1. Τι γινεται με το erase: 1. Ειναι ελευθερο μετα το κινητό; 2. Ειμαστε σιγουροι οτι ειναι ''hardware'' erase;

2. Το DFU κλπ δεν ''ξεπερνάει'' το passcode κλπ; (υποθετω πως οχι αλλα....)

Οσον αφορα το ''black list ΙΜΕΙ'' υποθετω ότι δεν ειναι τοσο απλό.

Φαντασου πχ να αρχιζαν διαφοροι να εκαναν ψευδεις καταγγελίες κλοπής για κινητά που είχαν πουλήσει ή φίλων (φάρσες) κλπ.

Θα γινόταν χαμός καθως ειναι δυσκολο να αποδειξεις το ιδιοκτησιακό καθεστως / κλοπή μιας φορητης συσκευης.

?........

Και μια "φιλοσοφική" ερώτηση. Αφου το IMEI είναι μοναδικό και ο πάροχος το γνωρίζει, γιατί δεν φτιάχνουν (έστω οι μεγάλοι πάροχοι) μια βάση δεδομένων ώστε αυτά τα κινητά που κλέβονται να γίνονται μόνιμα BAN?

Εργάζομαι σε μεγάλη πολυεθνική με τεράστιο στόλο κινητών... Οταν έκανα την ίδια ερώτηση στον πάροχο μας... Ελαβα επίσημη απάντηση ότι δεν υποστηρίζουν αυτή την υπηρεσία... Κάτι που ενδεχομενως θα έλυνε καπως το πρόβλημα της κλοπής και θα έδινε ικανοποίηση στους παθοντες..

Απάντηση: Re: Μου έκλεψαν το Iphone... (4s)

Με ενδιαφερει να μαθω κι εμενα:

1. Τι γινεται με το erase: 1. Ειναι ελευθερο μετα το κινητό; 2. Ειμαστε σιγουροι οτι ειναι ''hardware'' erase;

2. Το DFU κλπ δεν ''ξεπερνάει'' το passcode κλπ; (υποθετω πως οχι αλλα....)

Οσον αφορα το ''black list ΙΜΕΙ'' υποθετω ότι δεν ειναι τοσο απλό.

Φαντασου πχ να αρχιζαν διαφοροι να εκαναν ψευδεις καταγγελίες κλοπής για κινητά που είχαν πουλήσει ή φίλων (φάρσες) κλπ.

Θα γινόταν χαμός καθως ειναι δυσκολο να αποδειξεις το ιδιοκτησιακό καθεστως / κλοπή μιας φορητης συσκευης.

To remote erase σβήνει τελειως το κινητό οποτε λογικά μετα μπορει κάποιος να το χρησιμοποιήσει σαν νέο iphone, χωρις φυσικα ιχνος των δεδομενων σου (απο οτι έχω διαβάσει).
Σε dfu mode ίσως να μπορέσει καποιος να περασει απο πάνω καθαρο firmware, παντως σε καθε περίπτωση δεν θα μπορέσει να δει τα δεδομενα σου τα οποια απλως θα διαγραφουν αφου προστατεύονται κρυπτογραφημένα πίσω απο το passcode. Θα ειναι δηλαδη σαν να φορμαρεις εναν encrypted δίσκο: Θα χασεις τα δεδομενα χωρις να μπορεις να τα ανακτησεις.

Re: Απάντηση: Re: Μου έκλεψαν το Iphone... (4s)

To remote erase σβήνει τελειως το κινητό οποτε λογικά μετα μπορει κάποιος να το χρησιμοποιήσει σαν νέο iphone, χωρις φυσικα ιχνος των δεδομενων σου (απο οτι έχω διαβάσει).
Σε dfu mode ίσως να μπορέσει καποιος να περασει απο πάνω καθαρο firmware, παντως σε καθε περίπτωση δεν θα μπορέσει να δει τα δεδομενα σου τα οποια απλως θα διαγραφουν αφου προστατεύονται κρυπτογραφημένα πίσω απο το passcode. Θα ειναι δηλαδη σαν να φορμαρεις εναν encrypted δίσκο: Θα χασεις τα δεδομενα χωρις να μπορεις να τα ανακτησεις.

Αυτά διάβασα και εγώ. Το συμπέρασμα είναι ότι εφόσον έχεις κάνει passcode lock το τηλέφωνο είναι καλύτερα να το αφήσεις έτσι, χωρίς να το σβήσεις, ώστε τουλάχιστον να τον παιδέψεις τον κερ@#$τα...

Επειδη ότι κλειδωνει, ξεκλειδωνει, αν τα δεδομενα σου έχουν σημασία για σενα (μεγαλύτερη από την απολαυση της ταλαιπωριας (αν τελικα υφίσταται αυτή) του κλέφτη), καλυτερα να το κανεις erase.

Μπορείς να το δηλώσεις ως κλεμμένο στην Apple ώστε να μην μπορεί να γίνει activate μέσω itunes. Επίσης μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα στο τηλέφωνο σου ώστε εάν το ανοίξει να το δει και να του προσφέρεις λεφτά για να στο δώσει. Αλλιώς απλά κάνε το erase και ξέχνα το.

έχω χάσει και εγώ τηλέφωνο (galaxy), είναι πίκρα.από ότι εχω καταλάβει όμως το μονο σημαντικο που σου προσφέρει η υπηρεσία της Apple είναι να κάνεις απομακρυσμένη διαδραφή δεδομένων.ένας φιλος με mac φορητό βρήκε το σημειο που ήταν ο κλέφτης και έψαξε το θεμα με την αστυνομια.Δεν μπορουσαν να κάνουν τιποτα(ηταν πολυκατοικια).Δεν μπορουν να μπουν σε σπιτια χωρις εντολή εισαγγελέα.οποτε και που το βρήκε που ήταν δωρο-αδωρο.πατησε ενα esare και πηρε καινουργιο. Στο εξωτερικο ισως ειναι αλλιως τα πραγματα γιατι εκει έχουν κρατος και σιγουρα θα υπάρχει ακρη. σε παρομοια περιπτωση.

Ο σημαντικος λογος υπαρξης τους ειναι για να μπορεις να κλειδωσεις και να σβησεις το περιεχομενο της συσκευης απομακρυσμενα!
Οποια το κανει αυτο ειναι μια χαρα.

Με dfu δεν γίνεται τίποτα γιατι ακόμα και να το μπρικάρεις πάλι απο το itunes περνας οπώτε άμα η apple τα έχει κάνει καλά κατα το restore θα σου ζητάει το pass..

Αν έχεις δίκιο είναι κάτι. Τουλάχιστον να μην το δουλέψει ο *$&)$_)#*# που το κλεψε. Θα το δοκιμάσω στο επόμενο firmware update που θα κάνω πάντως...