Μου΄φυγε η μαγκια

Απάντηση: Μου´φυγε η μαγκια

Λεπτόηχα και με αναιμικό μπάσσο wilson;
Με τι τα είχες ακούσει και πού;

Θα θέλαμε περισσότερες πληροφορίες για τα ηχεια αν ειναι δυνατον.
Π.χ. υλικα, μονάδες, τροπος κατασκευής, κοστος!

Αν δεν κάνω λάθος,η δουλειά του Γιάννη είχε παρουσιαστεί στον "ΗΧΟ";

Επίσης έχω δεί αρκετά diy projects για wilson.Ποιό πήρες σαν βάση Γιάννη;

Παιδια προς αποφυγη παρεξηγησεων. Σκοπος μου φυσικα δεν ηταν να κανω ενα ηχειο καλυτερο απο αυτο του κυριου wilson. Σε καμια περιπτωση η κατασκευη δεν φτανει την εργοστασιακη. Το καλο με αυτο το ηχειο ειναι οτι παιζει ενεργα μεσοχαμηλα και εχει παθητικο κρος σειρας στα μεσουψηλα! Το κοστος πηγε με μεγαφωνα υλικα καμπινες βαψιματα γυρω στα 5000-6000 . Τα μεγαφωνα ειναι τα scanspeak d2905-9700 - 18w8545k00 - peerless hds 205. Υλικα κρος mundorf
mcap supreme gold-copper foils. Θα ελεγα οτι σε συγκριση με ενα εργοστασιακο αυτο εχει καλυτερη μεσουψηλη περιοχη με το χαμηλο ισως να υπολειπεται στα σημεια. Βεβαια οποιος θελει μπορει να τα ακουσει για να μην λεμε και μεγαλα λογια!

Mπορει σκοπος σου να μην ηταν αλλα το εκανες καλυτερο. Για τα δικα μου αυτια.

Η κατασκευη και το φινιρισμα μπορει οχι, αλλα το αποτελεσμα ξεπερναει το εργοστασιακο Γιαννη.

Θα πω κατι χαρακτηριστικο. Αν δεν εβλεπα τα μηχανηματα και μου ελεγες οτι το συστημα κοστιζει 100-150 χιλιαδες ευρω, θα το πιστευα ευκολα.

Re: Απάντηση: Μου´φυγε η μαγκια

Mπορει σκοπος σου να μην ηταν αλλα το εκανες καλυτερο. Για τα δικα μου αυτια.

Η κατασκευη και το φινιρισμα μπορει οχι, αλλα το αποτελεσμα ξεπερναει το εργοστασιακο Γιαννη.

Θα πω κατι χαρακτηριστικο. Αν δεν εβλεπα τα μηχανηματα και μου ελεγες οτι το συστημα κοστιζει 100-150 χιλιαδες ευρω, θα το πιστευα ευκολα.
Aυτο μου το εχουν ξαναπει...

Tα Wilson τα εχω ακουσει πολλες φορες και πιστευω οτι τα ξερω καλα!

Απλα δεν συγκρινονται τα δυο ηχεια.

Αμα ακουγε ο Wilson τα ηχεια του Γιαννη θα ντρεποταν για αυτα που φτιαχνει. Τοσο απλα.

Μια απορία:

Απο οτι κατάλαβα στο σπιτι του Γιάννη δεν εχεις ξαναπάει,
πως ειναι δυνατον να ξεχωρίσεις απο την πρώτη φορα που βρέθηκες στο συγκεκριμένο χώρο τη διαφορά των εργοστασιακών ηχείων απο αυτα που έφτιαξε ο Γιάννης?
(Για να μην αναφερω για το ενεργο/παθητικο)

Τα wilson τα εχεις ακούσει πολλές φορές,
τον χωρο του Γιάννη ή τα ηχεία του δεν τα ειχες ακουσει,
ο ηχος μπορει να ειναι κορυφαίος δε διαφωνώ,
απλα βγαζεις συμπερασματα πολυ γρηγορα

Πέρα από τα ηχητικά και την "γευσιγνωστική" αντιμετώπιση του καθενός μας, εμένα μου άρεσε περισσότερο η "συγκριτική ευρωμέτρηση"...:a0210:

Ρε παιδια σκοπος εδω δεν ειναι να κανουμε συγκριση! Αλλωστε για να πω την αληθεια τα wilson audio τα σεβομαι αλλα ποτε εως τωρα δεν ετυχε να τα ακουσω καλα. Καποιος κατοχος του sophia παντως που ηρθε σπιτι μου εκλεγε με μαυρο δακρυ φευγοντας. Τωρα τι να πω ξερω κι εγω.Δεν ειχα παει σπιτι του. Προσωπικα απολαμβανω την μουσικουλα μου ευχαριστα και αυτο που εχω με ικανοποιει πληρως...Το σπιτι μου ειναι ανοιχτο για οποιοδηποτε θελει να ερθει αυτο το εχω ξαναπει.

Κι εγώ το πιστεύω ότι τα ηχεία του Γιάννη ενδεχομένως ακούγονται πολύ καλύτερα από τα τυποποιημένα εργοστασιακά της Wilson. Αλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.

Κι εγώ το πιστεύω ότι τα ηχεία του Γιάννη ενδεχομένως ακούγονται πολύ καλύτερα από τα τυποποιημένα εργοστασιακά της Wilson. Αλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.

Εσενα θηριακι ακομη σε περιμενω να ερθεις για ποτακι και μουσικουλα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μου´φυγε η μαγκια

Εσενα θηριακι ακομη σε περιμενω να ερθεις για ποτακι και μουσικουλα!

Το ερχόμενο Σαββατο μπορείς ?

Θα φέρω και κάποιες ειδικές ηχογραφήσεις για να σου πω πόσο κοντά είναι το σύστημα στο φυσικό γεγονός.

Γιάννη τα ηχεία τα εξέλιξες μόνος σου ή ακολουθησες/τροποποίησες κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ?

Απάντηση: Re: Μου´φυγε η μαγκια

Αν δεν αλλαξει τιποτα no problem!

Με την ευκαιρία δεν οργανώνεις την ημέρα αυτή την ακρόαση που αναβλήθηκε λόγω των χιονιών;

Αν συμφωνείς άνοιξε ένα νέο θέμα να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι.

Απάντηση: Re: Μου´φυγε η μαγκια

Με την ευκαιρία δεν οργανώνεις την ημέρα αυτή την ακρόαση που αναβλήθηκε λόγω των χιονιών;

Αν συμφωνείς άνοιξε ένα νέο θέμα να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι.

Για στάκα, για το ερχόμενο Σάββατο κλείσαμε prive. Θα κάνουμε κάποιες μετρήσεις που για να γίνουν χρειάζεται απόλυτη ησυχία. Κανόνισε το καλύτερα για άλλη μέρα.

Last edited: