Μου΄φυγε η μαγκια

Απάντηση: Re: Μου´φυγε η μαγκια

Για να σου δώσω ένα συγκρίσιμο μέγεθος με ηχεία που γνωρίζεις καλά, αν τα ηχεία του Γιάννη έπαιρναν ένα 97% στην ρεαλιστικότητα του ήχου τα Acoustic Zen Addagio που γνωρίζεις αρκετά θα προσπαθούσαν να πλησιάσουν το 60%...
Δεν το λέω για να προσβάλω τα Acoustic Zen τα οποία τα θεωρώ καλά ηχεία, αλλά απλά για να καταλάβεις τις διαφορές... -bye-

Αν όμως άκουγες Μιχάλη τα Acoustic Zen στο σύστημα του Γιάννη, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να υπήρχε ακόμα και ανατροπή.

Θυμάσαι πως έπαιζε το μικρό 4ιντσο Fostex σπίτι σου, όταν το βαλαμε να αντικαταστήσει το mid και το tweeter του ATC 40 . To καταλάβαμε καλύτερα όταν επιστρέψαμε στο αρχικό setup σου. Ο Vasilis-T έχει να το λέει :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Μου´φυγε η μαγκια

Αν όμως άκουγες Μιχάλη τα Acoustic Zen στο σύστημα του Γιάννη, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να υπήρχε ακόμα και ανατροπή.

Δύσκολα... Απλά γιατί μόνο οι μονάδες που έχουν μπει στα ηχεία του Γιάννη έχουν τη διπλάσια τιμή από τα Acoustic Zen που άκουσα.
Άρχισε να προσθέτεις την τιμή του ενεργού crossover, την τιμή των εξωτερικών crossover όπου ο Γιάννης έχει χρησιμοποιήσει κορυφαία υλικά και βγάλε το συμπέρασμά σου... Μιλάμε για ηχείο με κόστος κατασκευής τετραπλάσιο από την εμπορική αξία του Acoustic Zen...
Δηλαδή ηχείο που θα ήθελα να ακούσω σε αντιδιαστολή με ηχεία των 15.000 ευρώ και πάνω! Για να μην πω 30.000 μιας και ο Kharmacoma δεν έχει τέτοιο ήχο σπίτι του. Παρακολουθεί το thread και νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει.
Τουλάχιστον στο μπάσο, τα ηχεία κάνουν πράγματα που δεν γίνονται και αυτό χωρίς να επισκιάζει το υπόλοιπο συχνοτικό φάσμα...
Για μένα αυτή η ακρόαση ήταν εμπειρία και σίγουρα το καλύτερο σύστημα που έχω ακούσει ως τώρα...

Θυμάσαι πως έπαιζε το μικρό 4ιντσο Fostex σπίτι σου, όταν το βαλαμε να αντικαταστήσει το mid και το tweeter του ATC 40 . To καταλάβαμε καλύτερα όταν επιστρέψαμε στο αρχικό setup σου. Ο Vasilis-T έχει να το λέει :flipout:

Όταν εγώ τα φώναζα στο thread "Μία high end βραδυά" με κράζατε! :flipout:

Btw τα φοστεξάκια έχουν πάει στον ταπετσέρη για να αποκτήσουν επένδυση από δέρμα... Κανόνισε πότε θα τα ακούσουμε! Μη φέρεις κάλτσες, παλαιώνω εγώ ένα ζευγάρι... :flipout:

Απάντηση: Μου´φυγε η μαγκια

Από πότε ένα ηχείο αποφασίστηκε ότι μπορεί να κρίνεται από το κόστος των υλικών του σε μεγάφωνα και πυκνωτές ??

Θα μας τρελάνεται εδώ μέσα τελείως !!!

Αυτά ούτε ο DIPIE δεν τα λέει :flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Μου´φυγε η μαγκια

Από πότε ένα ηχείο αποφασίστηκε ότι μπορεί να κρίνεται από το κόστος των υλικών του σε μεγάφωνα και πυκνωτές ??

Μόνο η μελέτη και ο πειραματισμός δεν βοηθάει...
Καλή η συνταγή και οι πειραματισμοί αλλά αν δεν έχεις καλά υλικά κορυφαίο αποτέλεσμα δεν βγάζεις.
Και το αντίθετο βέβαια... Όσο καλά και να είναι τα υλικά σου αν δε στρώσεις ποπό ούτε καν συμπαθητικό αποτέλεσμα δεν βγάζεις...

Θα μας τρελάνεται εδώ μέσα τελείως !!!

Τη δουλειά μας κάνουμε... Και οι ψυχίατροι πρέπει να ζήσουν...
:grandpa: Σου έχω και πρόχειρο τηλέφωνο όταν τον χρειαστείς!

(Να βγάλουμε και το phono stage... )

Αυτά ούτε ο DIPIE δεν τα λέει :flipout:

:grandpa: Ναι αλλά να φας πεσκαδρίτσα από τα χεράκια του...

μάλλον δεν θέλετε αγαπητέ να δείτε πίσω από το δάχτυλό σας, διότι δεν μπορείτε να με πείσετε ότι δεν γνωρίζετε τον λόγο (ή μάλλον τους λόγους) γιά τους οποίους αναγκαστήκαμε να μην τον κατονομάζουμε...

Μαλιστα
Μαλλον εδω τιθεται θεμα περισσοτερο φιλοσοφικης θεωρησης του ολου θεματος, παρα περιφερειακης ορασεως. Μη θελοντας να εμβαθυνω περισσοτερο σε τετοια θεματα, μιας και δεν ειναι το αντικειμενο του σαιτ, απλως θα σας θεσω ενα ρητορικο ερωτημσ.
Ας υποθεσουμε οτι καποιος εχει τελειως λανθασμενες, αιρετικες και κακοπροαιρετες αποψεις . Πως πιστευετε οτι γινεται περισσοτερο συμπαθης η αντιπαθης στον μεσο αναγνωστη του φορουμ
α. με απαγορευση της προσβασης του και εντολες για μη αναφορα του ονοματος του και γενικα τετοιου ειδους μετρα
η β. με την εκθεση των ενεργειων και των υποθετικα λανθασμενων αποψεων του στο φορουμ;

Ας σημειωθει οτι ο υποφαινομενος εχει ερθει αρκετες φορες σε αντιπαραθεση με το συγκεκρημενο ατομο σε παρεμφερες σαιτ του χωρου οπου μεχρι προτεινος επιτρεποταν η προσβαση του εκει, αλλα αλλο η αντιπαραθεση κσι αλλο η φιμωση του λογου
Μην ξεχνατε αλλωστε οτι οπως ελεγε και ο Βολταιρος διαφωνω μαζι σου, αλλα θα υπερασπιστω μεχρι τελους το δικαιωμα σου να διαφωνεις μαζι μου.

Αλλά τελικά ίσως γιά πολλούς η πρόσκληση ή η δυνατότητα ακρόασης ενός εξαιρετικού συστήματος καθίσταται σκοπός που αγιάζει κάθε μέσον ή έστω το παρακάμπτει

Μαλιστα
εδω ερχομαστε σε ενα εταιρον φιλοσοφικο ερωτημα, το κοινως λεγομενο ο σκοπος αγιαζει τα μεσα;
Αν και με μια πρωτη ελαφρια προσεγγιση θα ελεγα ναι, μια και τα θεματα της κατηγοριας απευθυνονται ακριβως για εναν τετοιο σκοπο και οχι την ηθικοπλαστικη εκτιμηση καποιου χαρακτηρα, πραγματικα δεν μπορω να ειμαι απολυτος.
Θα σας θεσω ομως το θεμα οπως το ειχε θεσει καποτε ο αειμνηστος Μανος Χατζιδακης στο τριτο προγραμμα και μαλιστα με ποιο ευρεια εννοια, με μια ερωτηση
Αποριπτεται την Καπελα Σιξτινα του Μιχαηλ Αγγελου, τον Δαβιδ η την Μονα Λιζα του Λεοναρντο Ντα Βιντσι η τελος την ταφη του κομητος Οργκαθ του δικου μας Ελ Γκρεκο, επειδη ολα τα παραπανω αποτελουν εργα επι πληρωμη απο αιμοσταγεις δικτατορες, βασιλιαδες η αυλικους που την εποχη τους, επιναν το αιμα του απλου λαου;
Και για να ελθουμε στον δικο μας χωρο, απορριπτεται ολα τα κλασσικα εκεινα εργα τα οποια ακουτε σημερα και εγιναν υπο την παραγγελια και χρηματοδοτηση των παραπανω βασιλεων η τουλαχιστον οταν τα ακουτε ερχονται στο μυαλο σας ολα τα παραπανω;
Ο Μανος μεσα απο την αγνη αναρχια του το αναρωτιοταν και το απεριπτε, κατι που δεν συμβαινει πολυ φοβαμαι με εμε και εσας και που προσωπικα ακομα δεν εχω καταληξει αν το παραπανω ειναι σωστο η λαθος.

Θανάση κάπου τα μπερδεύεις.Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για το δικαίωμα στην άλλη άποψη.Πρόκειται για συνεχή υποτίμηση κι αλλεπάλληλες προσβολές κατά των άλλων,των ίδιων των μελών του φόρουμ και του χώρου φιλοξενίας γενικότερα.

Σε σχέση με το δεύτερο "φιλοσοφικό ερώτημα",νομίζω συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και καταστάσεις.Μιχαήλ Αγγελος,Χατζιδάκης,έργα τέχνης...με μπρόκολα ένα πράγμα:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μου´φυγε η μαγκια

Δηλαδή ηχείο που θα ήθελα να ακούσω σε αντιδιαστολή με ηχεία των 15.000 ευρώ και πάνω! Για να μην πω 30.000 μιας και ο Kharmacoma δεν έχει τέτοιο ήχο σπίτι του. Παρακολουθεί το thread και νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει.

Tsimisce ο λογος που ο ηχος μου αυτη τη στιγμη ειναι χειροτερος απο του Γιαννη οπως λες (αν και δεν νομιζω) ειναι δυο:

1) Ο Γιαννης εχει πολυ καλυτερο χωρο και ενα ηχειο που το εχει προσαρμοσει ο ιδιος γυρω απο το χωρο.

2) Ο Γιαννης ασχολειται 10 χρονια παραπανω απο μενα (μαλιστα με αυτο το ηχειο) και το εχει παιξει με οτι υπαρχει στην αγορα, αφου και λογω επαγγελματος εχει αυτη τη δυνατοτητα...Ειναι αδικο κατα τη γνωμη μου να συγκρινεις ετσι απλα τα δυο αυτα ηχεια!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μου´φυγε η μαγκια

1) Ο Γιαννης εχει πολυ καλυτερο χωρο και ενα ηχειο που το εχει προσαρμοσει ο ιδιος γυρω απο το χωρο.

Είναι και αυτός ένας λόγος, δεν αντιλέγω. Για αυτό λέω ότι θα ήθελα να το ακούσω σε αντιπαράθεση με άλλα ηχεία...
Εσύ, όπως και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι είμαστε στο δρόμο για τον καλό ήχο... Ο Γιάννης για τον Α ή τον Β λόγο είναι πιο κοντά στο στόχο του από ότι εμείς. Αυτό είναι ευχάριστο και για τους δύο φυσικά.

2) Ο Γιαννης ασχολειται 10 χρονια παραπανω απο μενα (μαλιστα με αυτο το ηχειο) και το εχει παιξει με οτι υπαρχει στην αγορα, αφου και λογω επαγγελματος εχει αυτη τη δυνατοτητα...Ειναι αδικο κατα τη γνωμη μου να συγκρινεις ετσι απλα τα δυο αυτα ηχεια!

Το αποτέλεσμα κρίνω βρε! Εξάλλου μην ξεχνάς ότι όλα είναι θέμα γούστου.
Τα γούστα μου με τον Γιάννη από ότι έχω καταλάβει συμπίπτουν.
Λογικό είναι να εντυπωσιαστώ από ένα ηχείο με μονιτοράτο ήχο, τις μεσαίες που μου αρέσουν και το punch.
Εγώ κρίνω τα ηχεία καθαρά σαν monitors.
Αν πάει ο Vasilis_T εκεί παίζει να πει ότι άκουσε το χειρότερο ηχείο της αγοράς!

Του Γιάννη παίζει καλύτερα από το δικό σου, το δικό σου παίζει καλύτερα από το δικό μου, το δικό μου παίζει καλύτερα από ένα Tivoli...
Γούστα είναι αυτά που ο καθένας μπορεί να πει το αντίθετο γιατί κρίνει με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Και λοιπόν; Το θέμα είναι να βρισκόμαστε, να πίνουμε τις καφεδιές μας να κάνουμε την πλάκα μας και να γουστάρουμε. -bye-

Μη μπαίνετε σε διαδικασίες συγκρίσεων.
Είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά (χαλάν καρδιές).

Το κάθε σύστημα έχει τη χάρη του. Τώρα το ποιο είναι καλύτερο ή χειρότερο, είναι θέμα γούστου.

Πάντως, απ' ό,τι έχω καταλλαβει κι επειδή ξέρω τα ηχητικά γούστα του Μιχάλη, νομίζω ότι έχω πιάσει το πώς ακούγεται περίπου το σύστημα του Γιάννη και κάτι μου λέει ότι θα μου αρέσει πολύ.
Μόνη εξαίρεση, ότι αν κατάλαβα καλά ο Γιάννης ακούει πολύ δυνατά και δεν τα πάω καλά με τις υψηλές εντάσεις...

Re: Μου´φυγε η μαγκια

Μόνη εξαίρεση, ότι αν κατάλαβα καλά ο Γιάννης ακούει πολύ δυνατά και δεν τα πάω καλά με τις υψηλές εντάσεις...

Ενώ εγώ...
Στα 150 db τα παίζω τα ATC! :flipout:

Γι' αυτό δε σου παραπονέθηκα ποτέ.

Από τις πιο στάνταρ ατάκες μου όποτε πάω για ακρόαση:
"Σιγά ρε παλουκάριμ, χαμήλωσε λίγο! Θα κουφαθούμε!"

Όπως λέει κι ο αγαπητός Ιωνάς:
"Το καλό ηχείο το καταλαβαίνεις όταν παίζει σε χαμηλή ένταση"

Γι' αυτό δε σου παραπονέθηκα ποτέ.

Από τις πιο στάνταρ ατάκες μου όποτε πάω για ακρόαση:
"Σιγά ρε παλουκάριμ, χαμήλωσε λίγο! Θα κουφαθούμε!"

Όπως λέει κι ο αγαπητός Ιωνάς:
"Το καλό ηχείο το καταλαβαίνεις όταν παίζει σε χαμηλή ένταση"
Καλημερα φιλε. Λοιπον οντως παιζω δυνατα μονο που ακομη και σε εντασεις παρανοικες δεν κουραζεται ο ακροατης. Το συστημα πρεπει να δειχνει τα δοντια του σε σταθμες παει και τελειωσε. Εχεις παει ποτε σε live ή σε στουντιο ή σε jazz bar και ειπες σε κανεναν να παιξει χαμηλωτερα? Εχεις ακουσει βιολι-πιανο-ντραμς-τσελο-λυρα και οτιδηποτε χωρις ενισχυση να δεις τι σταθμες βγαζουν? Βαλτα ολα μαζι σε μια unpluged ορχηστρα και μετα θα δεις για τι σταθμες μιλαμε. Αρα οταν ακουω οτι ενα συστημα παιζει καλα χαμηλα απλα γελαω.
Και επειδη δεν ειναι ολες οι ωρες ακροασης για σταθμες ακουω σχετικα χαμηλα μονο αργα το βραδυ αλλα ρε παιδια μονο σε σταθμες ρεαλιστικες οσο γινεται "φτιαχνομαι"...
Οσον αφορα τις συγκρισεις καλο ειναι να τις αφησουμε στην ακρη. Οταν πηγα τον Κανακακη ακουσα ενδιαφεροντα πραγματα και στοιχεια που εγω ισως δεν τα εχω. Αντιστοιχα και στον Μιχαλη με τα atc. Σπουδαιος ηχος με βαση και το ποσο που εχει δαπανησει. Ολοι μας προσπαθουμε με βαση τις δυνατοτητες μας να κανουμε το καλυτερο δυνατο για εμας πανω απο ολα. Το χομπι μας ειναι και δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να μας στεναχωρει και να μας φθιρει! Προσωπικα πλεον εχω καταληξει σε καποια πραγματα και αυτο που κανω ειναι να επενδυω σε δισκους και cd.

Γιάννη, έχω ακούσει μπόλικες φορές χωρίς ενισχυτή.
Ευτυχώς, πιο πολύ έχω ακούσει live παρά ηχοσυστήματα (πλην του δικού μου).

Εννοείται ότι γνωρίζω τις στάθμες των οργάνων. Η αδερφή μου είναι πιανίστρια, εγώ σαξοφωνίστας, η ξαδέρφη μου βιολίστρια, κι αν αρχίσω να μετράω φίλους ντράμερ, μπασίστες, κιθαρίστες κλπ, δεν έχω τελειωμό.

Αλλά, είμαι και της νοοτροπίας ν' ακούω μουσική χωρίς να ενοχλώ. Αν στο 90% του χρόνου που έχω διαθέσιμο ν' ακούσω, είναι νύχτα ή μεσημέρι, δε γίνεται να ψάχνομαι για κάτι που παίζει καλά σε ρεαλιστικές στάθμες. Πρέπει να ψάξω για κάτι που να παίζει καλά και χαμηλά-μέτρια.

Γι' αυτό και κατέληξα στα Audiostatic. Πέρα από το πώς παίζει ένα ηχείο, παίζουν τεράστιο ρόλο και οι ανάγκες του ακροατή.

Περιμένω να ακούσω και ο ίδιος. Λογικά θα σου έχει έρθει και η καινούρια κεφαλή μέχρι τότε...-bye-

Γιάννη, έχω ακούσει μπόλικες φορές χωρίς ενισχυτή.
Ευτυχώς, πιο πολύ έχω ακούσει live παρά ηχοσυστήματα (πλην του δικού μου).

Εννοείται ότι γνωρίζω τις στάθμες των οργάνων. Η αδερφή μου είναι πιανίστρια, εγώ σαξοφωνίστας, η ξαδέρφη μου βιολίστρια, κι αν αρχίσω να μετράω φίλους ντράμερ, μπασίστες, κιθαρίστες κλπ, δεν έχω τελειωμό.

Αλλά, είμαι και της νοοτροπίας ν' ακούω μουσική χωρίς να ενοχλώ. Αν στο 90% του χρόνου που έχω διαθέσιμο ν' ακούσω, είναι νύχτα ή μεσημέρι, δε γίνεται να ψάχνομαι για κάτι που παίζει καλά σε ρεαλιστικές στάθμες. Πρέπει να ψάξω για κάτι που να παίζει καλά και χαμηλά-μέτρια.

Γι' αυτό και κατέληξα στα Audiostatic. Πέρα από το πώς παίζει ένα ηχείο, παίζουν τεράστιο ρόλο και οι ανάγκες του ακροατή.

Περιμένω να ακούσω και ο ίδιος. Λογικά θα σου έχει έρθει και η καινούρια κεφαλή μέχρι τότε...-bye-
Κεφαλη και βραχιονας στρωνουν φιλε! Αντε βρε κατεβα μια βολτα, θα χαρω να τα πουμε. Θα σου παιξω και καμια μαντιναδα στην λυρα!

Re: Απάντηση: Re: Μου´φυγε η μαγκια

Όταν εγώ τα φώναζα στο thread "Μία high end βραδυά" με κράζατε! :flipout:

Btw τα φοστεξάκια έχουν πάει στον ταπετσέρη για να αποκτήσουν επένδυση από δέρμα... Κανόνισε πότε θα τα ακούσουμε! Μη φέρεις κάλτσες, παλαιώνω εγώ ένα ζευγάρι... :flipout:
H61238.jpg

ΕΤΣΙ !!! ΕΙΠΑΜΕ

Με συγχωρείς Γιώργο, είναι τρόπος συμπεριφοράς αυτός;

Γιατί τέτοια αντίδραση, επειδή δυο άτομα που πήγαν στο σύστημα του Μιχαηλού και τους άρεσε τόσο πολύ, που όντως έμειναν άφωνοι;

Κινείσαι στα όρια της εμπάθειας πλέον, πρόσεχε!

Υ.Γ. BTW, φίλος που πήγε στο Μόναχο, μου είπε ότι ναι μεν είχε συστηματάρες, αλλά ακούγονταν άθλια, επειδή ήταν άθλια στημένα.
Κι επειδή ξέρω πώς ακούει ο συγκεκριμένος φίλος, τον πιστεύω.

Ποσο ευκολο ειναι να παρεξηγηθεις τελικα...

Κυριοι εγω δεν μιλησα για συστηματα μιλησα για εκπαιδευμενα η οχι τοσο εκπαιδευμενα αυτια και για υπερβολικες εκφρασεις που προκαλουν συγχυση στον κοσμο. Ο εμπλουτισμος των ακουστικων εμπειριων μας περα απο το στενο μας κυκλο μονο καλο κανει.

Ειμαι σιγουρος οτι το συστημα του Γιαννη του Μιχαηλου θα παιζει πολυ πολυ καλα εως εξαιρετικα γιατι γνωριζω το μερακι του και ξερω οτι ακουει...(εχει αυτι ο ανθρωπος). Η λεξη κορυφαιο ειναι ομως ΠΟΛΥ βαρια και πρεπει να την αποδιδουμε παντα με το...σταγονομετρο.

Οσο για τον Kharmacoma δεν υπαρχει αναγκη να εξηγησω τιποτα...Ξερει τι εννοω γιατι με ΞΕΡΕΙ.

Επισης μιλησα για κατι περι δεκαπενταετιας αλλα λιγοι το...επιασαν και ο νοων νοειτο. Απο οτι ξερω του Γιαννη το συστημα δεν εμπεριεχει κοματια τοσο παλια...Για του....αλλου λεω

Καλημερα φιλε. Λοιπον οντως παιζω δυνατα μονο που ακομη και σε εντασεις παρανοικες δεν κουραζεται ο ακροατης. Το συστημα πρεπει να δειχνει τα δοντια του σε σταθμες παει και τελειωσε. Εχεις παει ποτε σε live ή σε στουντιο ή σε jazz bar και ειπες σε κανεναν να παιξει χαμηλωτερα? Εχεις ακουσει βιολι-πιανο-ντραμς-τσελο-λυρα και οτιδηποτε χωρις ενισχυση να δεις τι σταθμες βγαζουν? Βαλτα ολα μαζι σε μια unpluged ορχηστρα και μετα θα δεις για τι σταθμες μιλαμε. Αρα οταν ακουω οτι ενα συστημα παιζει καλα χαμηλα απλα γελαω.

Συμφωνω απολυτα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μου´φυγε η μαγκια

Tsimisce ο λογος που ο ηχος μου αυτη τη στιγμη ειναι χειροτερος απο του Γιαννη οπως λες (αν και δεν νομιζω) ειναι δυο:

Ουτε εγω το πιστευω αυτο αν και δεν εχω ακουσει το συστημα του Γιαννη.

Βασει της λογικης ομως και των επιμερους συστατικων των συστηματων τους....

Μερικα πραγματα οπως η αναδειξη ακομα και των ελαχιστων λεπτοφυων μικρολεπτομερειων και η επιμερους τονικη ορθοτητα της χροιας εκαστου οργανου δεν αναπληρωνονται τοσο ευκολα.

Ειμαι σιγουρος οτι σε δυναμικη συμπεριφορα το συστημα του Γιαννη θα ειναι εκπληκτικο αλλα νομιζω οτι και του Μιχαλη ειναι υπεραρκετο σε αυτο τον τομεα (χαμηλο κτλ)

Παιδια παρακαλω να μην γινονται συγκρισεις συστηματων ουτε σε αυτο το νημα ουτε στο αλλο!Τον Γιαννη τον θεωρω ΦΙΛΟ και δεν θελω ουτε να σκεφτω να συγκρινω το συστημα μου με το δικο του. Aπλα δεν σκεφτομαι ποτε ετσι!
Σε καποιον θα αρεσε περισσοτερο του Γιαννη σε καποιον αλλο το δικο μου....Απλα πραγματα...