Μου λειπει η μουσικη, προσπαθω, αλλα δεν εχω τις γνωσεις

giannis14

Established Member
9 November 2007
150
Athens-Nea Erythraia
Καλησπερα σε ολους τους φιλους! Μετα απο εναν ασχημο χωρισμο και αφου η γυναικα μου ''σηκωσε'' ολο το σπιτι και εφυγε (εχοντας πατημα βεβαια) εμεινα με μια ''40 F86 και ενα PS3(παλι καλα). Μου λειπει απιστευτα η μουσικη και προσπαθω να φτιαξω με χαμηλο budget ενα συστημα home cinema για ταινιες και μουσικη. Καθως ειμαι τελειως ασχετος ζητω τα φωτα των φιλων.
Λεω να ξεκινησω με εναν ενισχυτη γυρω στα 300 euros εχω και καποια ηχεια απο παλια για αρχη και σιγα σιγα να το βελτιωσω. Απαιτησεις μεγαλες δεν εχω αλλα δεν ξερω τι πρεπει να επιλεξω για να εχω τα καλυτερα αποτελεσματα με τα χρηματα που μπορω προς το παρον να διαθεσω.
Εχω δει αυτους τους ενισχυτες:

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=117
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?20730

Αν καποιος φιλος εχει τον χρονο και την διαθεση να ασχοληθει, θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα.

οι 2 AV που αναφερεις δεν αποκωδικοποιουν τα νεα φορμα απο hd πηγες οπως το ps3 που εχεις
αν δεν σε ενδιαφερουν τα νεα φορμα τοτε ο denon ειναι καλος av
ειναι αναγκαιο να γραψεις και τα ηχεια που εχεις ,που αποτελουν τον βασικοτερο κρικο της αναπαραγωγης μουσικης
δωσε ομως και αλλες πληροφοριες για να μπορεσουν να σε βοηθησουν και αλλοι φιλοι απο το φορουμ

Δεν γνωριζω πολλα οπως προανεφερα γι αυτο ζηταω γνωμες. Θα με ενδιεφερε οτι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα που μπορω να διαθεσω προς το παρον, εως 400 euros. Τα ηχεια που εχω ειναι SONY δυο ξυλινες στηλες, ενα κεντρικο και δυο δορυφοροι απο ενα παλιο συστημα που ειχα μοντελο 1994. Δεν γνωριζω χαρακτηριστικα και δυνατοτητες. Σκεφτηκα να παρω ενα compact συστημα αλλα απο τα λεγομενα εδω δεν αξιζει τον κοπο.

Αν δε σε ενδιαφέρουν τα νέα forma όπως αναφέρει και οφίλος μας παραπάνω,αλλά σου λείπει πολύ η μουσική,θα πρότεινα κι εγώ Denon -bye-

Με ενδιαφερουν τα νεα forma φιλε, αλλα δεν ξερω ουτε τι να ψαξω, ουτε αν μπορω να βρω κατι στα 400e. Τα νεα forma ειναι DOLBY TRUE HD π.χ? Το PS3 που θα ειναι η πηγη δεν παιζει καποιο ρολο? Nα φανταστεις οτι δεν ειχα ιδεα οτι ο ενισχυτης εχει να κανει και με εικονα εκτος απο ηχο... Εχω βαθια μεσανυχτα σχετικα με το αντικειμενο και μαλλον πρεπει να την ψαξω πιο αναλυτικα. Ευχαριστω για το ενδιαφερον, να σαι καλα!

Τιποτα,δε χρειάζεται να ευχαριστείς.
Το PS3 δεν αποκωδικοποιεί τα νέα φορμά,αλλα τα περνα μέσω HDMI,στο μέσο που θα τα αποκωδικοποιήσει π.χ ενισχυτής AV.
Για εναν τέτοιο ενισχυτή θα πρέπει να πας στην κατηγορία 600-800 ευρώ περ'ιπου οπου υπάρχουν αξιόλογες επιλογές

Και καλά θα είναι η εικόνα να περνά κατευθείαν στο μέσο προβολής πχ TV,και μην κάνει ενδιάμση "στάση" στον ενισχυτή.

Απάντηση: Re: Μου λειπει η μουσικη, προσπαθω, αλλα δεν εχω τις γνωσεις

Αυτος, κανοντας μια υπερβαση σε χρημα, θεωρεις οτι θα με καλυπτε?
Υποστηριζει τα νεα forma?

http://www.audioshop.gr/index.php?section=products&cat=27&subcat=28&viewid=700056

Και στην πορεια να την ψαξω και για ηχεια.

Ναι τα υποστηρίζει,και είναι πολύ καλή επιλογή :a0210:
Δές κι εδώ
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=1250

Σε ευχαριστω ρε Sakis!
Ειναι μια αρχη.
Αργοτερα θα σε ξαναζαλισω για ηχεια.
Οταν ανασανω λιγο, γιατι προς το παρον πληρωνω τα κερατιατικα που φορεσα στην πρωην μου και με παρατησε..

Σε ευχαριστω ρε Sakis!
Ειναι μια αρχη.
Οταν ανασανω λιγο, γιατι προς το παρον πληρωνω τα κερατιατικα που φορεσα στην πρωην μου και με παρατησε..

Eυχομαι να τα ξεπεράσεις γρήγορα κι εδώ είμαστε -bye-

Γιαννη, αν μου το ελεγες αυτο 6 μηνες πριν μπορει να μην σε πιστευα.
Το δυσκολο κομματι ηταν οι τυψεις συνειδησεως που ειχα να αντιμετωπισω.
Εχω φτασει ηδη στο σημειο να την ευχαριστω, γιατι ηρθε στη ζωη μου κατι πολυ καλυτερο!
Θελω μεσα απο αυτο να στειλω ενα μηνυμα σε ολους.
Η ζωη κατα ενα περιεργο τροπο παντα γυριζει και φερνει τις ισορροπιες.
Απλα δεν πρεπει ποτε να το βαζεις κατω.

Φιλε μου, ολοι μας εχουμε περασει παρομοιες καταστασεις!

Να εισαι παντα καλα και να εχεις παντα στο μυαλο σου οτι "Ολα για καποιο λογο γινονται". Να εισαι σιγουρος οτι μεσα απο τις δυσκολιες θα βγεις ακομα πιο δυνατος!

Για οτιδηποτε θελησεις εδω ειμαστε!

Παιδια, τον ΥΑΜΑΗΑ τον εχω βρει στα 490

http://www.audioshop.gr/index.php?se...&viewid=700056

Ηδη ξεπερναω το budget , γι αυτο την ψαχνω πολυ.
100e ειναι διαφορα αυτη τη στιγμη για μενα με παγια εξοδα καθε μηνα 1500e.
Μην ξεχναμε ακολουθει αγορα ηχειων για να εχει αξια το συστημα.

Παιδια, τον ΥΑΜΑΗΑ τον εχω βρει στα 490

http://www.audioshop.gr/index.php?se...&viewid=700056

Ηδη ξεπερναω το budget , γι αυτο την ψαχνω πολυ.
100e ειναι διαφορα αυτη τη στιγμη για μενα με παγια εξοδα καθε μηνα 1500e.
Μην ξεχναμε ακολουθει αγορα ηχειων για να εχει αξια το συστημα.

Να πω εγω κατι αλλο??

Γιατι να πας σε πολυκαναλα συστημα, και να μην παρεις ενα στερεοφωνικο ενισχυτη και ενα ζευγαρι ηχεια?

Ετσι δε θα υπερβεις τον προυπολογισμο σου, θα ακους πολυ καλα μουσικη, το οποιο σε ενδιαφερει απ' οτι λες. Ο μονος συμβιβασμος ειναι οτι δεν θα ακους τον ηχο στις ταινιες απο πισω. Και αυτο μονο οταν βλεπεις ταινια απο DVD. Η τηλεοραση, ακομα και η ΝΟΒΑ εχει στερεοφωνικο ηχο και αυτο δεν προβλεπεται να αλλαξει για πολλα χρονια.

Αφου θελεις κατι απλο και κυριως για μουσικη, νομιζω οτι θα σε βολεψει αυτη η λυση.

Στο τμημα του δικαναλου ηχου θα βρεις πολλες προτασεις.

Last edited:

Σε ευχαριστω ρε Sakis!
Ειναι μια αρχη.
Μην στεναχωριεσαι φιλε θα μπορουσε να ηταν χειροτερα πχ να κρατησει τα πραγματα να σε διωξει απο το σπιτι και για να πατσισει να τα φτιαξει με την γκομενα σου. -bye-
Εαν πραγματικα σου λειπει πεσε στα γονατα και ζητα συγνωμμη βαλε φιλους και γνωστους να την μεταπεισουν.
Εαν παλι απλα περνας το σοκ της εγκαταλειψης και δεν εισαι ερωτευμενος φερε την αντικαταστατρια σπιτι.