Μου πούλησαν χρησιμοποιημένη τηλεόραση για καινούργια!!

Όλες οι SONY έχουν την ETI πληροφορία (Estimated Time In use) στο service menu..

Όπως βέβαια και την εντολή ETI clear..

Εμένα η δικιά μου δεν έχει πουθενά στο service menu τέτοια ένδειξη. Υπάρχει στην υποκατηγορία error menu η ένδειξη:

WORKING TIME
HOURS XXXXX
MINUTES XX

Ίσως το ETI να αναγράφεται σε κάποιο, πιο κρυφό, service menu που φαίνεται σε σύνδεση με υπολογιστή...

To θεμα παντως ήταν να ειχες δει το service menu όταν την αγόρασες...τώρα μάλλον του πουλάκι πέταξε (μαλλον πέτακε και..ο Βασιλάκης, το κατάστημα!)
Αυτό πάντως θαπρεπε να μας γινει μαθημα και να το ελέγχουμε αν γίνεται σε νεες αγορές

Κοίταξε για tv και 5.5 χρόνια και 7 χρόνια μου φαίνονται λίγα για να χαλάσει από μόνη της εκτός αν είχε κάποιο πρόβλημα.

Εμείς έχουμε μια samsung crt 14" 15ετίας που από το 2000 μέχρι το 2007 λειτουργούσε 24/7/365 και λειτουργεί ακόμα αν και δεν χρησιμοποιείται.
Επίσης το 2000 είχα παει και είχα πάρει με τον πατέρα μου μια crt 21" daewoo που ήταν demo (τελευταία γι'αυτό) και εδώ και 2-3 χρόνια λειτουργεί και αυτή αρκετές μέρες την εβδομάδα και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

Γενικώς έχω δει παλίες tv 30 χρονών και βάλε που λειτουργούν ακόμα.

Αυτό που πάω να πω είναι ότι δεν πιστεύω να φταίει ο παραπάνω χρόνος λειτουργίας ενώ δεν ήταν στα χέρια σου,αλλά για κάποιο λόγο χάλασε ίσως δεν άντεξε δεν ξέρω.

Τα tv-demo επίσης απ'ότι ξέρω όταν παλιόσουν και βάλουν άλλα στην βιτρίνα,τα βάζουν σε κουτί με παρελκόμενα κτλ αν υπάρχουν και τα πουλάνε stock με χαμηλότερη τιμή,βέβαια όταν γίνεται αυτό το ξέρει ο πελάτης.

Βέβαια αφού δεν το ήξερες κάτι βρομάει στην υπόθεση αλλά η tv είναι σχετικά παλιά,δεν αξίζει να την φτιάξεις,εγγύηση μάλλον δεν έχει,και το κατάστημα έχει κλείσει οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να βγεις να βρεις το δίκιο σου,οπότε μάλλον δεν βγάζεις άκρη.:smile:

Με την πάροδο 2 ετών από την αγορά, δυστυχώς ο πωλητής δεν φέρει καμία ευθύνη για τίποτα. Οπότε, δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα...
Επίσης, να έχουμε όλοι υπ' όψιν μας ότι τα διάφορα "ρολόγια" χάνουν. Έχουν νόημα μόνο κατά την παραλαβή, και αυτό σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να μηδενιστεί... Σε τόσο μακρόχρονη χρήση, δεν είναι απίθανο απλώς να έχει μετρήσει παραπάνω χρόνο από τον πραγματικό...
(βέβαια για να βγει ο χρόνος που λες, πρέπει το ρολόι να χάνει ~30 λεπτά την μέρα... Είναι λίγο τραβηγμένο, αλλά 2-5 λεπτά την μέρα δεν είναι απίθανο...)

Παντως για σας βοηθησω και εγω λιγο καθε φορα που θα αναψει μια tv καταγραφεται στην μνημη της σαν 1 ωρα δηλαδη η 1 λεπτο παιξει η 1 ωρα το ιδιο ειναι και τελος υπολογιζεται οτι μια tv σε ενα ελληνικο σπιτι παιζει περιπου 4000 ωρες το χρονο

Παντως για σας βοηθησω και εγω λιγο καθε φορα που θα αναψει μια tv καταγραφεται στην μνημη της σαν 1 ωρα δηλαδη η 1 λεπτο παιξει η 1 ωρα το ιδιο ειναι και τελος υπολογιζεται οτι μια tv σε ενα ελληνικο σπιτι παιζει περιπου 4000 ωρες το χρονο

Δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό, η δικιά μου Sony CRT που προανέφερα, πάντως δεν το κάνει... Καταγράφει κανονικά το χρόνο που είναι αναμμένη...