Μου την εφορτώσανε την πιστωτικήν !

toulou

Senior Member
23 July 2006
571
Αθήνα
Βρήκαν τα στοιχεία της, και την φόρτωσαν τρία χιλιαρικάκια, πριν η α-bank πάρει είδηση το κατεβατό των περίεργων χρεώσεων και μου τηλεφωνήσει για να την ακυρώσουμε.
Τώρα πρέπει όταν παραλάβω τον λογαριασμό, να περάσω από ‛κει.

Τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις;
Αρνείσαι απλά τις ξένες χρεώσεις και καθάρισες; Ή μπλέκεις;
Οι τράπεζες τι στάση κρατούν; Μπορεί να είναι αυτή αρνητική, και αν ναι, τι δικαιώματα και όπλα διαθέτω;

Παίδες βοήθεια, γιατί σκόπευα με δαύτη να στήσω ένα σπιτοσινεμά με Ουτοπίες (Μεγάλες, εννοείται) και το συμβάν με ρίχνει πίσω…

Δεν πληρώνεις τίποτα.
Τους λες άμεσα να σου αντιλογίσουν τον λογαριασμό της κάρτας αλλιώς πας δικαστικά.

Πιστεύω πως θα στα δώσουν πίσω, από τη στιγμή που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έκανες εσύ τις κινήσεις.

Αν οι αγορές έγιναν ιντερνετικά με χρήση του τυπωμένου τριψήφιου αριθμού πίσω απο την κάρτα, δεν ξέρω κατα πόσον ξεμπλέκεις εύκολα. Αν οι αγορές έγιναν σε καταστήματα με κάρτα κλώνο, τότε και μόνο η διαφορετικη υπογραφή στο απόκομμα του καταστηματάρχη απο τη δική σου, αρκεί για να μην πληρώσεις τπτ.

Θα τα καταφέρεις, απλά ακλούθησε τις οδηγίες που θα σου δώσει η τράπεζα.

Παρεμπιπτόντως για στατιστικούς λόγους, αγόρασαν ηλεκτρονικά ή ταξίδια (λ.χ. αεροπορικά κ.α.)

Καλό δάγκωμα, γκαμότο...
Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα.

Αν θέλεις γράψε τι υποψίες έχεις για την υποκλοπή.

ακόμη χρωστάω 4.300...η καρτα μου χρεώθηκε απο αγγλική εταιρία με 80 ευρώ κάθε 10 λεπτά μέχρι που ξεπέρασε και το πιστωτικό όριο των 4.000 ευρώ.Τότε το πήρε χαμπάρι η τράπεζα (τα τσακάλια...) και με πήραν τηλέφωνο να μου πούνε τί πιστεύετε??Οτι έχουμε φράξει την κάρτα σας κυριε και ότι δεν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άλλο μιας και ξεπεράσατε το πιστωτικό σας όριο (οταν το ακουσα αυτό μου έφυγε το κινητό απο το χέρι...).Μετά απο όλη την διαδικασία που ακολούθησα κατόπιν οδηγιών της ίδιας της τράπεζας...κανένα αποτέλεσμα....τα χρήματα τα χρωστάω ακόμη...

Ίσως θα ήταν καλό να αναφερθούν και οι τράπεζες με "απρεπή" συμπεριφορά όπως και αυτές με σωστή συμπεριφορά.

Σε ανάλογο θέμα- ήταν όμως πολύ λίγα τα λεφτά και είχα ειδοποίηση μέσω SMS- η Πειραιώς συμπεριφέρθηκε άψογα.

Πριν ένα χρόνο έφαγα φέσι 800 ευρώ σε 8 χρεώσεις τον 100. Μιλώντας με υπάλληλο της Eurobank μου εξήγησε ότι πριν γίνουν οι 8 χρεώσεις είχαν γίνει άλλες 14 (!) χρεώσεις-πιστώσεις διερευνητικές από τα τσακάλια για να κοροιδέψουν το σύστημα ασφάλειας που έχει η τράπεζα για τέτοιες περιπτώσεις. Πήγα σε κατάστημα, συμπλήρωσα ένα έντυπο ότι αρνούμαι κάθε μία από τις παραπάνω χρεώσεις, οτί δεν έλαβα ποτέ κάτι ως αντίτιμο κλπ και σε 1 μήνα έγινε η αποχρέωση της κάρτας μου. Σαν χρέωση στην κάρτα αναφερόταν ώς Panafon-Ιnternet, ενώ ποτέ δεν είχα τέτοια τηλεφωνία, ούτε vodaphone κλπ. Οι τράπεζες δεν θέλουν με τίποτα να τους βγει το όνομα ότι δεν είναι ασφαλή τα προιόντα τους (βλέπε πιστωτική κάρτα) οπότε και θα σου αντιλογιστεί το ποσό κανονικά. Και σε έναν άλλο γνωστό που έπαθε το ίδιο, δεν πλήρωσε τίποτα και αυτός. Μέσα σε 20 ήμερες πρέπει ο φίλτατος βλάκας που σε χρέωσε να στείλει παραστατικά στην τράπεζα για να αποδείξει τη συναλλαγή. Αν είναι από Ελλάδα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πληρώσεις μιας και η υπογραφή σου είναι αρκετά δύσκολο να είναι η αληθινή. Αν είναι απο εξωτερικό υπάρχει η ηλεκτρονικής μορφής απόδειξη, η οποία όμως συνήθως δεν λαμβάνεται υπόψιν από τις τράπεζες μιας και η απάτη είναι εμφανής.

Στην δικη μου παντως υπαρχει μια υπηρεσια οπου μου στελνουν αμεσα* sms μολις γινει χρεωση

*μεσα σε ενα λεπτο, ακομη και αν ειμαι Σιγκαπουρη, Ν, Αφρικη, αμερικη, οπουδηποτε δλδ.

Κοστος υπηρεσιας 1 ευρω τον μηνα

ακόμη χρωστάω 4.300...η καρτα μου χρεώθηκε απο αγγλική εταιρία με 80 ευρώ κάθε 10 λεπτά μέχρι που ξεπέρασε και το πιστωτικό όριο των 4.000 ευρώ.Τότε το πήρε χαμπάρι η τράπεζα (τα τσακάλια...) και με πήραν τηλέφωνο να μου πούνε τί πιστεύετε??Οτι έχουμε φράξει την κάρτα σας κυριε και ότι δεν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άλλο μιας και ξεπεράσατε το πιστωτικό σας όριο (οταν το ακουσα αυτό μου έφυγε το κινητό απο το χέρι...).Μετά απο όλη την διαδικασία που ακολούθησα κατόπιν οδηγιών της ίδιας της τράπεζας...κανένα αποτέλεσμα....τα χρήματα τα χρωστάω ακόμη...

Δηλαδή η τακτική ανά δεκάλεπτο χρέωση των 80 ευρώ τους φάνηκε φυσιολογική??

Γιατί το ότι τη φράξανε λόγω υπέρβασης του πιστωτικού ορίου θα συνέβαινε ακόμη και σε περίπτωση ΜΗ απάτης! Αυτό δεν σημαίνει όριο? Το όριο περιμένανε δηλαδή...όχι ότι αναγνωρίσανε απάτη?

Και ΑΝ το παίξεις τρέλα και εσύ και πεις "και που ξέρω ´γω ότι την ψεύτικη χρέωση δεν την κάνατε εσείς? Γιατί και ψεύτικη είναι και το όριο της σύμβασης "τηρήθηκε" ' ????

Μήπως πρέπει να πας στο συνήγορο του πολίτη? Τον διαμεσολαβητή, δεν ξέρω ´γω ποιον άλλο?

Τι να πω... Καλή τύχη φίλε και παρακαλώ να μας ενημερώνεις ...

Τι κάρτα και ποιας τράπεζας; Για να ξέρουμε να φυλαγόμαστε.

δεν ξερω εαν μπορω να πω ονομα τραπεζας..αλλά μεγάλη και Ελληνική.Εκανα όλα τα προβλεπόμενα αλλα τζίφος.Η ιστορία αυτή είναι κανα 4αρι χρονια τώρα.

Το καλό όμως δεν σας το είπα ακόμη.Η κάρτα αυτή είχε πιστωτικό όριο 3.000 ευρώ και μερικές μέρες πρίν μου το έκαναν 4.000 χωρίς να με ειδοποιήσουν καν..εαν αυτό δεν είναι γκαντεμιά τότε τι είναι?

δεν ξερω εαν μπορω να πω ονομα τραπεζας..αλλά μεγάλη και Ελληνική.Εκανα όλα τα προβλεπόμενα αλλα τζίφος.Η ιστορία αυτή είναι κανα 4αρι χρονια τώρα.

Το καλό όμως δεν σας το είπα ακόμη.Η κάρτα αυτή είχε πιστωτικό όριο 3.000 ευρώ και μερικές μέρες πρίν μου το έκαναν 4.000 χωρίς να με ειδοποιήσουν καν..εαν αυτό δεν είναι γκαντεμιά τότε τι είναι?

Πως το λένε...πως το λένε....."υπάλληλος που ξεφορτώνεται την ευθύνη του και τα χώνει στον πελάτη"..το λένε... "απάτη" ...το λένε....δεν θυμάμαι φίλε ...αλλά κάτι τέτοιο.

Καλά τέτοια σατανική σύμπτωση πια? να γίνει εκείνη τη φάση η αύξηση του πιστωτικού ορίου? Μονομερώς και όλως τυχαίως να αφήνει απ'έξω μόνο 300 ευρώ?
Πήγες στο συνήγορο του πολίτη? Βρομάει το πράμα...

EDIT: Και γιατί να μην πεις όνομα τράπεζας? δεν λες ψέματα, λες τι σου έλαχε! έχεις κάθε δικαίωμα! Ούτε καν κρίση δεν έκανες

Να απευθυνθείς στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή. αυτό είναι απάτη καραμπινάτη. Αν δε βρεις κι εκεί άκρη να πας σε δικηγόρο. Δεν είσαι υποχρεωμένος εσύ να αποδείξεις ότι δεν έκανες τις συναλλαγές, αυτοί είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν ότι τις έκανες εσύ. Είναι σαν να σου λείπουν λεφτά από το λογαριασμό σου και να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν έκανες εσύ τις αναλήψεις. Γρήγορα πριν παραγραφεί το αδίκημα.

Σίγουρα μπορείς να πεις το όνομα της τράπεζας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μια πραγματική ιστορία μας λες.

ΩΧ! Το είπες!!! Έμπλεξες τώρα!!!

Αστειεύομαι φυσικά! :ernaehrung004:
Πάντως φίλε μου, όπως και άλλοι σου είπαν, τρέξε να πας στον τραπεζικό διαμεσολαβητή, τον συνήγορο του πολίτη ή κάποιον δικηγόρο! Τα λεφτά είναι πολλά, ΔΕΝ τα χρησιμοποίησες εσύ και πρέπει αυτοί να σου αποδείξουν ότι σωστά σε χρεώσανε!
Η διαδικασία που τηρήσανε σίγουρα δεν είναι η σωστή!

Μην το αφήνεις!