Μου την εφορτώσανε την πιστωτικήν !

τοτε ας το πάρει το ποτάμι. ΕΜΠΟΡΙΚΗ:award::award:

Εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα με Eurobank αλλά με ειδοποίησαν αυτοί πριν το καταλάβω και μόνοι τους έσβησαν όλες τις χρεώσεις (απλά τους έστειλα ΦΑΞ). Όλα αυτά σε μια μέρα.

Να τους κυνηγήσεις και να σου τα ακυρώσουν όπως σου λένε και οι υπόλοιποι.
Μην το αφήσεις. Είναι μεγάλη τράπεζα και κακώς δεν έχει λυθεί το πρόβλημά σου μέχρι τώρα. Να πας σε ένα υποκατάστημα και να μιλήσεις με τον διευθυντή.

Λοιπόν, έκανα σήμερα αίτηση αμφισβήτησης χρεώσεων στην alpha-bank και... περιμένω.

Οι χρεώσεις ξεπερνούσαν τις 25, κυρίως σε ταξιδιωτικά γραφεία.
Το ενδιαφέρον σημείο είναι οτι με την κάρτα δεν είχαν γίνει ποτέ ιντερνετικές παραγγελίες (εκτός από μια-δυό φορές για έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων με Aegean και Lufthansa, και αυτές πριν δύο χρόνια) και γενικά η online χρήση της ήταν ελάχιστη: πληρωμή τηλεφωνίας μέσω του easypay της Πειραιώς, και ακριβώς πριν αρχίσουν οι χρεώσεις, πληρωμή του ΤΣΜΕΔΕ τηλεφωνικά (ήμουν εκτός Αθηνών) στην alpha-bank. Μία φορά πάντως πήγε "βόλτα" για πληρωμή λογαριασμού σε μαγαζί - και αυτό πριν ένα χρόνο.

ΑΛΛΑ: χρησιμοποιώντας το mbam από το malwarebytes.com, ανίχνευσα τον trojan QAKbot στο σύστημά μου, ο οποίος:

"...Backdoor:Win32/Qakbot.gen!A is a generic detection for a trojan backdoor that connects to a remote server, allowing an attacker to access the infected system. By allowing remote access, this backdoor trojan can perform several actions including stealing information and logging user keystrokes...."

Αυτά...

φιλαρακι επηδη το εχω ξανα δει το εργο δεν ξεμπλεκεις ευκολα θα πας δικαστικος και μεχρη να γεινη το δικαστηριο και και και και και αστα να παμε τραβιγμα

Re: Απάντηση: Μου την εφορτώσανε την πιστωτικήν !

Λοιπόν, έκανα σήμερα αίτηση αμφισβήτησης χρεώσεων στην alpha-bank και... περιμένω.

Οι χρεώσεις ξεπερνούσαν τις 25, κυρίως σε ταξιδιωτικά γραφεία.
Το ενδιαφέρον σημείο είναι οτι με την κάρτα δεν είχαν γίνει ποτέ ιντερνετικές παραγγελίες (εκτός από μια-δυό φορές για έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων με Aegean και Lufthansa, και αυτές πριν δύο χρόνια) και γενικά η online χρήση της ήταν ελάχιστη: πληρωμή τηλεφωνίας μέσω του easypay της Πειραιώς, και ακριβώς πριν αρχίσουν οι χρεώσεις, πληρωμή του ΤΣΜΕΔΕ τηλεφωνικά (ήμουν εκτός Αθηνών) στην alpha-bank. Μία φορά πάντως πήγε "βόλτα" για πληρωμή λογαριασμού σε μαγαζί - και αυτό πριν ένα χρόνο.

ΑΛΛΑ: χρησιμοποιώντας το mbam από το malwarebytes.com, ανίχνευσα τον trojan QAKbot στο σύστημά μου, ο οποίος:

"...Backdoor:Win32/Qakbot.gen!A is a generic detection for a trojan backdoor that connects to a remote server, allowing an attacker to access the infected system. By allowing remote access, this backdoor trojan can perform several actions including stealing information and logging user keystrokes...."

Αυτά...

Όταν εγώ λέω σε άλλα threads βάλτε spyware doctor σε συνεργασία με anti virus μερικοί μου τη λένε.
Τέλος πάντων εύχομαι να ξεμπλέξεις.

Σημερα πήγα να πληρώσω την πιστωτική μου στην Citibank και μου πρότειναν μιά "ασφάλιση" με 2 ευρώ τον μήνα που καλύπτει όλες τις κακόβουλες χρεώσεις και έχει και διάφορα άλλα (λιγότερο χρήσιμα) bonus που δεν συγκράτησα. Αξίζει λετε να πληρώνεις 2 ευρω τον μήνα ώστε να έχεις απολύτως ήσυχο το κεφάλι σου απο τέτοια ενδεχόμενα;

Αξίζει αλλά έπρεπε να είναι τσάμπα...
Σε μερικές τράπεζες είναι τσάμπα.
Πέστους (αν είσαι καλός πελάτης) ότι θα κόψεις την κάρτα τους γιατί βρήκες αλλού καλύτερη πορτοκαλιά να δούμε τι θα γίνει...

Re: Απάντηση: Μου την εφορτώσανε την πιστωτικήν !

Αξίζει αλλά έπρεπε να είναι τσάμπα...
Σε μερικές τράπεζες είναι τσάμπα.
Πέστους (αν είσαι καλός πελάτης) ότι θα κόψεις την κάρτα τους γιατί βρήκες αλλού καλύτερη πορτοκαλιά να δούμε τι θα γίνει...

Δεν ειμαι και...πολύ καλός πελάτης! Πληρώνω την πιστωτική πριν την λήξη της προθεσμίας χωρίς να αφήσω υπόλοιπο για να μου βαλουν το υπέρογκο επιτοκιό τους και δεν έχω καν τραπεζικό λογαριασμο σ αυτούς! (μόνο πιστωτική vodafone visa δωρεάν εφ όρου ζωής, όπου με την κατανάλωση κερδίζω μειώσεις στα κινητά της οικογένειας!)
Δεν μου έχει τύχει περιστατικό κακόβουλης χρήσης, για ιντερνετικές αγορές χρησιμοποιώ κυρίως paypal, υπάρχουν όμως και λίγες αγορές όπου δεν υπάρχει δυνατότητα paypal ή η χρήση της κάρτας σε καταστήματα

Κατι παρομοιο (ευτχως σε πολυ μικρη εκταση) ειχα πριν κανα χρονο.

Εχω και εγω a-bank και τσεκαρω τις κινησεις της καρτας σχετικα συχνα μεσω νετ.

Καποια στιγμη βλεπω μια χρεωση 10 ευρω απο wind...με την οποια ποτε δεν ειχα αλισβερισια ...μαλιστα αν θυμαμαι καλα ελεγε wind - marousi.

Περνω wind δεν ηξεραν πως και γιατι εγινε η χρεωση...παιρνω alpha τα ιδια...οτι ναναι δλδ ..δεν ξεραν απο που και για πιο λογο εγινε η χρεωση.

Τσπ για να μην μπλεξω και επειδη την μυριστηκα την δουλεια οτι εκαναν μια μικρη χρεωση για να δουν αν ειναι οκ η καρτα ...και ισως για να ξεγελασουν το συστημα...την ακυρωσα κατευθειαν και εβγαλα αλλη.

Ισως σε αλλη περιπτωση να μην ημουν τυχερος.

Παντως το καλυτερο ειναι να εχεις μια πιστωτικη με χαμηλο οριο (500-600) η ακομα καλυτερα prepaid..(αν και εκει εχεις το μανικι να πρεπει να πας να βαζει λεφτα )

Απο εκει και περα λιγο προσοχη που και πως δινεις τα στοιχεια και νομιζω εισαι οκ.

Στο Pc μου τρεχει antivirus-firewall-και χιλια δυο.

ΤΟΤΕ ειχε ακουστει οτι σε ενα site στο οποιο ειχα αγορασει και εγω μεσω πιστωτικης ...τους ειχαν υποκλεψει μεγαλο αριθμο στοιχειων πιστωτικων,(ξενο μαγαζι αλλα ευηποληπτο)

Δεν ξερω απο που και πως την επαθα αλλα πλεον προσεχω περισσοτερο και κανω αγορες μονο με Paypal...

Last edited:
Πόσο μεγάλος θεωρείται ο "μεγάλος αριθμός στοιχείων";
Γιατί προ μηνών είχε γίνει υποκλοπή αρχείου 3,5 εκατομμυρίων (!!!) κωδικών ΚΑΙ λοιπών στοιχείων, νομίζω τις VISA.
Οι μάγγες προσπάθησαν να τους πουλήσουν και τους μαγκώσανε σε χρόνο dt, αλλά... ο Θεός βοηθός.

Λοιπόν μάλον το τέλος θα είναι happy.
Κατέθεσα στο πλησιέστερο υποκατάστημα της α-bank επιστολή μη αναγνώρισης των χρεώσεων, και η τράπεζα ξαναπίστωσε και πάλι την κάρτα με τα αμφισβητούμενα ποσά, "προσωρινά" (που σημαίνει οτι αν κρίνει τελικά οτι εγώ ήμουν ο μπαγαμπόντης, θα μου πει "πλήρωνε απατεώνα" και θα με ξαναχρεώσει).