Μουσική βιβλιοθήκη στο imac

Καλή χρονιά να έχουμε!

Έχω πολλά mp3 σε διάφορους δίσκους, άλλα σωστά με τα tags και όλα, άλλα σκόρπια, χύμα.

Θέλω να ξεκινήσω από την αρχή κάτι σωστό.

Θέλω να ριπάρω τα cd μου σε ένα εξωτερικό δίσκο ο οποίος θα μεταφέρεται και σε υπολογιστές με windows 7 (αυτό το λέω για την επιλογή φορματ).

Ερωτώ:

Α)Σε τι format να ριπάρω με γνώμονα την ποιότητα? flac? κάτι άλλο?

Β)Με τι πρόγραμμα μπορώ να το κάνω στον imac?

Γ)Η δισκοθήκη αυτή πρέπει να έχει τη δυνατότητα να "μπαίνει" και στο itunes (και απο εκεί στο αηφόνι, τι τα πήραμε τα 32γιγαμπάητια?)

θενκς ιν αντβάνς

Καλή χρονιά να έχουμε!

Έχω πολλά mp3 σε διάφορους δίσκους, άλλα σωστά με τα tags και όλα, άλλα σκόρπια, χύμα.

Θέλω να ξεκινήσω από την αρχή κάτι σωστό.

Θέλω να ριπάρω τα cd μου σε ένα εξωτερικό δίσκο ο οποίος θα μεταφέρεται και σε υπολογιστές με windows 7 (αυτό το λέω για την επιλογή φορματ).

Ερωτώ:

Α)Σε τι format να ριπάρω με γνώμονα την ποιότητα? flac? κάτι άλλο?

Β)Με τι πρόγραμμα μπορώ να το κάνω στον imac?

Γ)Η δισκοθήκη αυτή πρέπει να έχει τη δυνατότητα να "μπαίνει" και στο itunes (και απο εκεί στο αηφόνι, τι τα πήραμε τα 32γιγαμπάητια?)

θενκς ιν αντβάνς

Καλή Χρονιά και σε σένα.

Α) apple lossless ή wav αν θες σώνει και καλά να το διαβάζει και το παραθύρι.

Β) xld

Γ) έτσι που σου περιγράφω θα γίνεται εύκολα αυτό που θες αλλά θα πιάνει χώρο στη μνήμη του αηφονιού. Μπορείς να τα μετατρέψεις με το xld που ανέφερα σε aac 256. Πολύ καλή ποιότητα για συμπιεσμένο αρχείο.

Απάντηση: Re: Μουσική βιβλιοθήκη στο imac

Καλή Χρονιά και σε σένα.

Α) apple lossless ή wav αν θες σώνει και καλά να το διαβάζει και το παραθύρι.

Β) xld

Γ) έτσι που σου περιγράφω θα γίνεται εύκολα αυτό που θες αλλά θα πιάνει χώρο στη μνήμη του αηφονιού. Μπορείς να τα μετατρέψεις με το xld που ανέφερα σε aac 256. Πολύ καλή ποιότητα για συμπιεσμένο αρχείο.
Εν ολίγοις, συμφωνώ στα παραπάνω του Κώστα, αν κ θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κ το πρόγραμμα Max που επίσης τα κάνει όλα κ συμφέρει.

υγ: το xld το έβαλα link παραπάνω.

-bye-

Last edited:
Ερώτηση:
Αυτό το xld,
ριπάρει το ίδιο σωστά
όπως το EAC στο pc?

Υπάρχει κάποιος που δοκίμασε και τα δύο και βρήκε ηχητικές διαφορές τέτοιες που να πείθουν πως οι mac υπερτερούν ?

Νομίζω ότι το ποστ σου είναι Off topic. Ο συμφορουμίτης ρώτησε κάτι σχετικά με την οργάνωση της μουσικής συλλογής του στο imac του. Κανείς δεν είπε ότι το EAC ριπάρει σιντί καλύτερα ή χειρότερα από το XLD, το MAX ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό σε MAC, WINDOWS, DOS, UBUNTU ή οτιδήποτε άλλο. Ούτε ενδιαφέρει κάποια σύγκριση στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πληροφοριακά το XLD έχει και Paranoia mod όπως και το EAC. Για το ΜΑΧ δεν ξέρω.

... Πληροφοριακά το XLD έχει και Paranoia mod όπως και το EAC. Για το ΜΑΧ δεν ξέρω.

Δεν πρόκειται γιά κόντρα Κώστα. Και σόρυ αν είναι όφτόπικ,. Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον, μιάς και το ριπάρισμα θα γίνει μία και μόνη φορά, γιά το ποιός είναι ο ποιοτικότερος τρόπος.
Η παραπάνω επιλογή του xld με κάλυψε,
ευχαριστώ
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Μουσική βιβλιοθήκη στο imac

Δεν πρόκειται γιά κόντρα Κώστα. Και σόρυ αν είναι όφτόπικ,. Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον, μιάς και το ριπάρισμα θα γίνει μία και μόνη φορά, γιά το ποιός είναι ο ποιοτικότερος τρόπος.
Η παραπάνω επιλογή του xld με κάλυψε,
ευχαριστώ
-bye-

Ok τότε, νόμιζα ότι ξεκινάμε πάλι τις κόντρες "mac vs windows". Σόρι κι από μένα. :ernaehrung004:

Το xld έχει eac mode?
Που υπάρχει αυτό;
Εγώ μόνο paranoia mode βλέπω.
Επίσης είναι καλύτερα να ριπάρουμε σε alac, wav ή pcm?
Αν ριπάρουμε σε pcm ποια μηχανή να χρησιμοποιήσουμε (xld πάντα), little ή big indian?

Χθες έπαθα πλάκα με τον εαυτό μου!

Έστησα το δίκτυο του σπιτιού με 100% επιτυχία!

imac, windows xp netbook, windows 7 pc.

Στον imac στο δωμάτιο έχω τη βιβλιοθήκη του itunes.

Από το netbook στο σαλόνι (συνδεδεμένο με μια m-audio 24-96) στέλνω ψηφιακή στο cdplayer της adcom, το GCD750 που έχει ψηφιακή είσοδο (!!!).

Χρησιμοποιώ είτε foobar με plugin για apple lossless είτε...itunes μέσω home sharing.

Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το apple remote προγραμματάκι του iphone για να ολοκληρώσω την τελειότητα αλλά δε μπορούσε να διαχειριστεί shared libraries...

Το pc μέσω του οποίου βλέπω ταινίες πλέον παίρνει τα αρχεία από εξωτερικό σκληρό που είναι συνδεδεμένος στον imac. Είδα ένα επεισόδιο από planet earth χωρίς σπασίματα ενώ παράλληλα κατέβαζα διάφορα και είχα 76 ανοιχτές raw φωτογραφίες!

Συγχωρείστε μου τον ενθουσιασμό, αλλά δε πίστευα ότι γίνονται όλα αυτά!!!!

Χθες έπαθα πλάκα με τον εαυτό μου!

Έστησα το δίκτυο του σπιτιού με 100% επιτυχία!

imac, windows xp netbook, windows 7 pc.

Στον imac στο δωμάτιο έχω τη βιβλιοθήκη του itunes.

Από το netbook στο σαλόνι (συνδεδεμένο με μια m-audio 24-96) στέλνω ψηφιακή στο cdplayer της adcom, το GCD750 που έχει ψηφιακή είσοδο (!!!).

Χρησιμοποιώ είτε foobar με plugin για apple lossless είτε...itunes μέσω home sharing.

Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το apple remote προγραμματάκι του iphone για να ολοκληρώσω την τελειότητα αλλά δε μπορούσε να διαχειριστεί shared libraries...

Το pc μέσω του οποίου βλέπω ταινίες πλέον παίρνει τα αρχεία από εξωτερικό σκληρό που είναι συνδεδεμένος στον imac. Είδα ένα επεισόδιο από planet earth χωρίς σπασίματα ενώ παράλληλα κατέβαζα διάφορα και είχα 76 ανοιχτές raw φωτογραφίες!

Συγχωρείστε μου τον ενθουσιασμό, αλλά δε πίστευα ότι γίνονται όλα αυτά!!!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF: :a0210:

Re: Απάντηση: Μουσική βιβλιοθήκη στο imac

Αυτο ειναι ενα θεμα. Αληθεια ξερει κανεις αμα τυχον υπαρχει λυση???

Καποια Eλληνικα τραγουδια (με Ελληνικους χαρακτηρες) στην βιβλιοθηκη του itunes, φαινονται κινεζικα... μπορω να το διορθωσω καπως αυτο ?

Υπάρχει προγραμματακι, μόλις πάω σπίτι θα το βρω. Αν γκουγκλαρεις το ''ελληνικα στο iTunes" θα στο βγάλει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μουσική βιβλιοθήκη στο imac

προς τί το (!!!) ?

ξέρεις πολλά πλέηερς με ψηφιακή είσοδο ΜΟΝΟ, δηλαδή χωρίς ψηφιακή έξοδο?

Σαν να σου λέει "νταξ, το τρανσπόρτι που φοράω είναι καλό, αλλά το DAC είναι ΑΠΑΙΧΤΟ"

ψιτ: μη μου αρχίσεις πάλι για λάμπες κλπ :flipout: