Μουσική φτιαγμένη με ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) και σχετικό καναλι.

sosimple

AVClub Enthusiast
15 April 2007
844
Μιας και φτιάχνω μουσική μεσω ΑΙ κάμποσο καιρό, απο χόμπι, (δεν εχω καμία σχέση με τη μουσική) , ας τα βάλω και εδω να τα κάνω λίγο περισσότερο γνωστά, γιατί δεν έχουν τη δημοτικότητα που θα επρεπε πιστεύω . Αλλά και να κάνω γνωστό τι μπορείς να κάνεις σήμερα.

Εχω φτιαξει τόσο remix, δηλαδή παίρνω ενα γνωστό τραγούδι πχ Like a virgin - Madonna, το έκανα heavy metal, ή Παραλυω - Άννα Βίσση, το έκανα hard rock.

Αλλά εχω φτιαξει και δικά μου με original στίχους, συνήθως τους γράφω με το chatgpt, και προσθέτω και δικές μου ατάκες.

Η μουσική, φωνές κλπ είναι ολα προϊόν ΑΙ, συνήθως suno.com. (νευρωνικο δίκτυο δημιουργίας μουσικής)

Ολη η δουλειά γίνεται χωρίς καθόλου χρήση υπολογιστή, με χρήση μόνο android ητε ταμπλέτας (εχω μια 14.7 ιντσες, galaxy tab s8 ultra που είναι ιδανική για τέτοια δουλειά) ητε πάνω σε κινητό τηλέφωνο αναδίπλουμενο (fold 5).

Οπως επίσης μοντάζ κλπ, ολα πανω σε Android συσκευή. Το γράφω για να δείξω τις δυνατότητες πλέον της τεχνολογίας που μπορείς να κάνεις πλέον επαγγελματική δουλειά πάνω σε κινητό.

Για video editor χρήσιμοποιω την android εφαρμογή Kinemaster. Ότι υλικό, χρησιμοποιώ για τα βιντεο μου είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα. Το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις σήμερα. Για να βρω τέτοιο υλικό χρησιμοποιησα το ai perplexity (την free έκδοση), επιλέγοντας deeper thinking. Ειναι τρομερό εργαλείο για τέτοιες δουλειές, ξεπερνάει chatgpt.

Το τελευταίο βιντεο που εχω ανεβάσει (original, song) και μαλλον η ποιο επαγγελματική δουλειά είναι αυτό : Στην περιγραφή του βίντεο υπάρχει link με ολη τη λίστα με τα τραγούδια, θα βάλω link και παρακάτω.

Ενα like ή σχόλιο θα βοηθάγε στη δημοφιλια του βιντεο, όπως και subscribe.

Το καναλι είναι καθαρά ερασιτεχνικο, δεν εχω κανει monetize, δεν βγαζω τιποτα. Και δεν είναι ειδικά για μουσική, απλα το θέμα εδώ είναι αυτό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ολη η λίστα με τα τραγούδια

Θα ανέβουν και άλλα εν καιρό, κάθως εχω 10δες τραγούδια ακομα, και φτιάχνω και άλλα, αλλά μου λείπει το βίντεο

Αφού μπορεί να τα δημιουργήσει ο καθένας (έχοντας πρόσβαση σε ΑΙ) πως περιμένεις να γίνουν δημοφιλή;

Αφού μπορεί να τα δημιουργήσει ο καθένας (έχοντας πρόσβαση σε ΑΙ) πως περιμένεις να γίνουν δημοφιλή;
Σωστό και αυτό. Στην Ελλάδα δεν εχω δει καμια σοβαρή δουλειά πάντως. Μαλλον η δικιά μου είναι η σοβαρότερη. Τουλάχιστον απο οσο εψαξα. Μπορεί να υπάρχει πολύ καλυτερη και να μη την εχω βρει. Οποιος ξερει καποιο καλο σχετικο κανάλι ας βάλει λινκ εδω.

Επίσης μιας και εγραφα περισσότερες πληροφορίες σε αλλο site, ας τα βάλω και εδω αν ενδιαφέρεται κανενας:

Όποιος θέλει να δημιουργήσει τραγούδι στα Ελληνικά, πρέπει να επιλεξει τη μηχανή δημιουργίας τραγουδιού 3.5 που εχει πολυ χειρότερη ποιότητα. Η 4.0 που ειναι τέλεια έχει bug για την ωρα στα Ελληνικά και τραγουδάει καποια γράμματα με αγγλική προφορά.

Δωρεάν φτιάχνεις 10 τραγούδια την ημέρα, καθε μερα. (Με περισσότερους λογαριασμούς ,περισσότερα..). Μονο που σε αφήνει στη χειρότερη ποιότητα 3.5.
Επίσης αμα βάλεις lyrics απο γνωστά τραγούδια, να τα μετατρέψεις σε αλλο ειδος, πχ heavy metal, όπως εχω κανει πολλά τραγούδια παραπάνω, το καταλαβαίνει και δε σε αφήνει πλεον. Οποίος προλάβε προλάβε.
Για να κάνεις πολλά τραγούδια (δικα σου lyrics) στην ανωτερη ποιότητα, η ποιο φτηνή λυση είναι: Γίνεσαι συνδρομητής για χρονο με 10€ το μηνα, σου δίνει 2500 coins, φτανουν καπου για 500 τραγούδια αν θυμάμαι καλά το μήνα (250 ξεχωριστά γιατι ανα 2 θα είναι ιδια). Ακυρώνεις ταυτόχρονα τη συνδρομή, οπότε με 10ε εχεις 1 μηνα να δημιουργήσεις. Οτι φτιάχνεις σου ανοικουν τα πνευματικά δικαιώματα. Το κατεβάζεις mp3. Μπορείς ακομα να κατεβασεις ξεχωριστά μουσικά όργανά, φωνες κλπ.

Και φυσικά υπάρχουν και άλλα παρόμοια site με γνωστοτερο το :
Udio.com
Ανεβαινει πολυ και το:
Riffusion.com

Όπως επίσης υπάρχει και ενα open source project. Στεινεις ενα νευρονικό δίκτυο σπιτι, κατεβάζεις τον κώδικα και το τρέχεις σπιτι τζάμπα χωρίς συνδρομες, ουτε περιορισμούς. Μονο που το hardware που θες σήμερα, κυρίως η μνημη που πρέπει να είναι καμια 200ρια πολυ γρήγορα Gb ,στοιχίζει πολυ για να κάνεις σοβαρη δουλειά, και η ποιότητα του open source είναι χειρότερη για την ωρα τουλάχιστον. Σε 10 χρόνια απο τωρα το hardware θα στοιχίζει 1000ε. Σήμερα καπου 5-50.000 αναλόγως ποσο καλά θες να δουλευει. Απλά, ενημερωτικά.

Όποιος θέλει μπορεί να δει το τελευταίο μου βιντεοκλιπ,

Scorpions , always somewhere, Synthesizer Dance Remix.

Εχω ανεβασει και άλλα remixes γνωστων τραγουδιών στην παραπάνω playlist.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.