Μουσική για δοκιμές...

Μία μικρή παράκληση, αν μπορείτε να αναφέρετε τι είναι αυτό που προσέχετε σε κάποιο τραγούδι αυτών των δίσκων ή γενικά στους δίσκους; :)

Μπορεί να γίνει κάποια database με όλα αυτά από κάποιον διαχειριστή ώστε να φτιάξουμε κάποιο Top 10 δίσκων αναφοράς, ίσως και σε διαφορετικά είδη μουσικής; (Top ten δίσκων αναφοράς κλασικής μουσικής π.χ.);

γενικά νομίζω πως μπορείς να βρεις αρκετά δισκάκια με την ένδειξη Audiophile
επίσης για τον φίλο που έγραψε για το Black Album των Metallica θα συμφωνήσω, έχει κυκλοφορήσει και enhanched Audiophile Edition του συγγεκριμένου που είναι ακόμα πιο "βαρβάτο".

γενικά νομίζω πως μπορείς να βρεις αρκετά δισκάκια με την ένδειξη Audiophile
επίσης για τον φίλο που έγραψε για το Black Album των Metallica θα συμφωνήσω, έχει κυκλοφορήσει και enhanched Audiophile Edition του συγγεκριμένου που είναι ακόμα πιο "βαρβάτο".

Μιά ιδέα για το που μπορούμε να το βρούμε αυτό;
Δεν νομίζω να είναι στα κλασικά δισκοπολεία "Metropolis" κλπ γιατί όταν ζήτησα SACD με κοιτούσαν σαν να είμαι εξωγήινος... Που να τους ζητήσω και Audiophile edition. :flipout:

Στα πρώτα χρόνια ενασχόλησης με το χόμπυ, ξεκινούσα από το σπίτι (αν ήταν αλλού) με ένα φορτηγό δίσκους, αν η δοκιμή γινόταν σπίτι, άκουγα τη μισή δισκοθήκη. Με τον καιρό κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όποια μουσική και να ακούς, τα συμπεράσματα μπορούν να βγουν γρήγορα και εύκολα μόνο ακούγοντας σόλο κλασσικό πιάνο και μια συμφωνική ορχήστρα. Αποκαλύπτονται πλήρως, όλα τα χαρακτηριστικά ενός συστήματος σε ένα λεπτό. Από εικόνα και χροιές μέχρι χαμηλό και αρμονικές. Σε κανένα άλλο είδος απλά δεν συνυπάρχουν όλα αυτά.

Last edited:
Δεν ξέρω αν είναι ηχογραφήσεις αναφοράς, στα δικά μου αυτιά όμως είναι αρκετά ρεαλιστικές.

W.A.Mozart - Requiem (Giulini, Philharmonia Chorus and Orchestra, EMI Classics)
...Στο Domine Jesu φαίνονται καθαρά οι διαστάσεις της χορωδίας καθώς μικρές μελωδίες επαναλαμβάνονται απο διαφορετικά μέρη της χορωδίας(αντίστιξη).

Ravel - Orchestral Works(Casadesus, Pludermacher, Harmonia Mundi)
...Στο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Σόλ Μείζονα, το ξεκίνημα δοκιμάζει την ταχύτητα του ενισχυτή καθώς η ορχηστρα ξεκινά με το 'μαστίγιο'(δυο λεπτα κομμάτια ξύλο που χτυπούν το ενα στο άλλο), συνεχίζει με φλάουτο και πιάνο και γρήγορα κορυφώνει σε αρκετά μεγάλες στάθμες.

G.Mahler - Symphony No.2(Leif Segerstam, Chandos)
... Στο 3o μέρος(In Ruhig Fliebender Bewegung), τα κορυφώματα της ορχήστρας είναι καλά για να δεί κανείς την ανάλυση και τη φυσικότητα των οργάνων. Επίσης, στην τελευταία νότα του ίδιου μέρους, η τούμπα και το κοντραμπάσσο βγάζουν έναν αρκετά χαμηλό και ιδιαίτερο ήχο.

McIntosh Spectacular Reference Disc(DVD-A, 24-bit/192kHz)
...Πολύ καλές ηχογραφήσεις κλασικών έργων με διαφορετικά σύνολα(ορχήστρα, σύνολα δωματίου, σόλο οργανα, χορωδία κλπ).

Norah Jones - Come away with me
...Η γεμάτη ανάσες φωνή της Norah είναι καλή περίπτωση για δοκιμή των μεσαίων.

Ana Caram - Postcards from Rio(Chesky Records)
...Καλή ηχογράφηση για δοκιμές στην απόδοση του soundstage

Δεν νομίζω να είναι στα κλασικά δισκοπολεία "Metropolis" κλπ γιατί όταν ζήτησα SACD με κοιτούσαν σαν να είμαι εξωγήινος...
Δες στα απλά ράφια. Δεν τα βάζουν χωριστά.

Δες στα απλά ράφια. Δεν τα βάζουν χωριστά.

Κατέβηκα πάλι σήμερα να ψωνίσω κατιτίς. Το πήρα γιατί το έχω μόνο σε δίσκο. Παρατήρησα ότι σε κάποια CD, ασχέτου είδους μουσικής, παραγωγής και εταιρίας διάθεσης υπάρχει ένα αυτοκόλητο "IFPI". Θα δείξει αν λέει κάτι παραπάνω σαν παραγωγή. :)
Η αντίδρασή τους όταν ρώτησα για Audiophile ήταν "Άπαπαπαπα! Δεν έχουμε τέτοια πράγματα εδώ, είναι πανάκριβα". :p

Κατέβηκα πάλι σήμερα να ψωνίσω κατιτίς. Το πήρα γιατί το έχω μόνο σε δίσκο. Παρατήρησα ότι σε κάποια CD, ασχέτου είδους μουσικής, παραγωγής και εταιρίας διάθεσης υπάρχει ένα αυτοκόλητο "IFPI". Θα δείξει αν λέει κάτι παραπάνω σαν παραγωγή. :)
Η αντίδρασή τους όταν ρώτησα για Audiophile ήταν "Άπαπαπαπα! Δεν έχουμε τέτοια πράγματα εδώ, είναι πανάκριβα". :p

Μηπως ετυχε να δεις πουθενα το Black Album σε enhanched Audiophile Edition? Λεμε τωρα...

Μηπως ετυχε να δεις πουθενα το Black Album σε enhanched Audiophile Edition? Λεμε τωρα...

Αυτό δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά...
Τα δισκάδικα δεν φέρνουν audiophile δισκάκια γιατί είναι ακριβά.
Τα audiophile μαγαζιά... σιγά μη φέρουν Metallica! :flipout:
Πάντος αν κάποιος το πετύχει πουθενά, δεν παίρνει και ένα για μένα; :)

Αυτό δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά...
Τα δισκάδικα δεν φέρνουν audiophile δισκάκια γιατί είναι ακριβά.
Τα audiophile μαγαζιά... σιγά μη φέρουν Metallica! :flipout:
Πάντος αν κάποιος το πετύχει πουθενά, δεν παίρνει και ένα για μένα; :)
Και φυσικά τα audiophile μαγαζιά φέρνουν ΚΑΙ Metallica, όπως το Ride of Lightning σε λαμπάτο mastering 20 BIT/24KR Gold απευθείας από την αυθεντική ταινία ηχογράφησης. Φυσικά είναι ακριβό. Λ.Σ.

Οι Metallica είναι 'masters of sound'...Οι συνθέσεις τους είναι πολύ απλές αλλά είναι όλοι ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ και ο ήχος τους φοβερός και αψεγάδιαστος...

...προσωπικά έχω πολλά cd's για test...και είναι από διαφορετικά είδη μουσικής και διαφορετικής ποιότητας ηχογράφησης, πράγμα που θεωρώ βασικό για σωστή αξιολόγηση...και σάς παραθέτω ένα πολύ μικρό δείγμα...

post-349854-1134561926.jpg

post-334651-1130680843.jpg

41NAOiGhL0L._AA240_.jpg

f75050701.jpg

70747.jpg

cross1981.jpg

natalie-cole-unforgettable-large.jpg

Pat%20Barber%20Live%20France.jpg

Dire%20Straits%20-%20on%20every%20street.jpg

Sunflower_Time-thumb.jpg

πολύ καλοί δίσκοι γιά τη δουλειά που προτείνονται.

Συμφωνώ με σχεδόν 50% ίσως. (τα άλλα απλά δεν τα ξέρω ή δεν τα έχω)
Ιδίως Dire Straits, Christopher Cross, Benson -Klugh

φαίνεται ότι ο φίλος μας ο guru ξέρει να ακούει