Μουσική για τεστ του συστήματός σας...

Μερικά από τα κομμάτια που χρησιμοποιούμε στα meetings για evaluation, τα έκανα MP3, έτσι για να έχουμε μιά ιδέα:

DEMO CD vol. one

Για να δούμε ποιοί έχουν... γρήγορη σύνδεση...

Για περισσότερα εδώ http://aca.gr/forum/viewtopic.php?t=1462

Βεβαια μπορούν να γίνουν και .flac που είναι και lossless. ;)

Πως γίνεται?

Βεβαια μπορούν να γίνουν και .flac που είναι και lossless. ;)
Thanks,

Επειδή δεν είμαι και πολύ "φηφιακός", μπορείς να γίνεις (η κάποιος άλλος) πιό συγκεκριμένος?

Χρησιμοποιώ το NERO.

Re: Πως γίνεται?

Thanks,

Επειδή δεν είμαι και πολύ "φηφιακός", μπορείς να γίνεις (η κάποιος άλλος) πιό συγκεκριμένος?

Χρησιμοποιώ το NERO.

Το .flac είναι ένας νέος τρόπος ( αλγόριθμος ) κωδικοποίησης
Και έχει σαφώς καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα από τα mp3

έχει ξαναειπωθεί, αλλά κάπου διάβασα ότι "επανάλειψις μήτηρ μαθήσεως", οπότε ας το ξαναπώ κι εγώ: το συγκεκριμένο cd της usher (και πολλά άλλα ακόμη, που χρησιμοποιούνται ως evaluation discs, γνωστά στην ευρύτερη κοινωνία των hifidelάδων - δεν έγραψα hiendάδων για να μη με κράξει ο Κόγιας-bye-) παίζει καλά ακόμη και σε ... γκαζιέρα. πιθανώς λοιπόν να αποπροσανατολίσει αυτούς που θέλουν όντως να τεστάρουν το σύστημά τους ...

πστ! μια γνώμη εξέφρασα ...

Re: Απάντηση: Μουσική για τεστ του συστήματός σας...

... παίζει καλά ακόμη και σε ... γκαζιέρα...

πστ! μια γνώμη εξέφρασα ...

Αυτό το έχω διαπιστώσει και εγώ. Αν έχουν αέρα τα ηχεία πίσω και πλάι... Γι' αυτό και λέω ότι ο σημαντικότερος κρίκος του συστήματος είναι η ηχογράφηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μουσική για τεστ του συστήματός σας...

Αυτό το έχω διαπιστώσει και εγώ. Αν έχουν αέρα τα ηχεία πίσω και πλάι... Γι' αυτό και λέω ότι ο σημαντικότερος κρίκος του συστήματος είναι η ηχογράφηση.
Τι θέλετε να πείτε ρε παιδιά??? Άν παίξει το παραπάνω CD σε τίποτα 'μπλέ ουρανούς´και γκαζοντενεκέδες των 100 € που τους πουλάνε για ηχεία θα παίξει τόσο καλά όσο στο NORTH STAR COMBO και στα KEF REF 205 μου??? Μη τρελλαθούμε κιόλας...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μουσική για τεστ του συστήματός σας...

Τι θέλετε να πείτε ρε παιδιά??? Άν παίξει το παραπάνω CD σε τίποτα 'μπλέ ουρανούς´και γκαζοντενεκέδες των 100 € που τους πουλάνε για ηχεία θα παίξει τόσο καλά όσο στο NORTH STAR COMBO και στα KEF REF 205 μου??? Μη τρελλαθούμε κιόλας...

Τώρα γιατί μας χαλάς το ΟΝΕΙΡΟ!!!

Εχω BlueSky Είμαι High End!
thinking2.gif

Ρίχνω και άλλο ανεκδοτάκι for every bluesky lover. -Κάνανε παρέλαση τα 'σ' και τότε να κι ένα 'θ' πάει να μπεί στη σειρά.Έ ρε σύ τί θές εδώ τον ρωτάει ο αρχηγός ???-Ρε παιδιά ... αφήθτε με...και γώ δικό θαθ είμαι!!!!(αχαχαχαχαχαχα....γέλιαααα...)

Re: Απάντηση: Μουσική για τεστ του συστήματός σας...

και ο δεύτερος ο χώρος

Re: Πως γίνεται?

Thanks,

Χρησιμοποιώ το NERO.

NERO Λοιπόν!

Εδώ το Plugin http://users.tellas.gr/~fortisd/nxmyfla.zip για το nero

Για να τα ακούμε, το winamp υποστηρίζει flac χωρις επιπρόσθετα Plugins.

Welcome to the digital high-end world! :BDGBGDB55:

Re: καλά, μην παίρνεις και πολύ θάρος εσύ...

Ευχαριστώ, αλλά μην παίρνεις θάρος εσύ... :guitarist:

...άντε πάλι τα ίδια καραγκιοζιλίκια με τα links...:grandpa:
...μην επιβάλεις στον κόσμο κάτι...άστον να το ψάξει μόνος του, αν τον ενδιαφέρει βέβαια...δεν καταφέρνεις τίποτα έτσι, μάλλον το αντίθετο...:violent-smiley-030:

Απόσπασμα από το λινκ του κ. Σκαλούμπακα στο ACA

«Η νοσταλγία και οι DJ's έσωσαν το βινύλιο», λέει κατηγορηματικά ο μουσικός παραγωγός Νίκος Τριβουλίδης. Στα κλαμπ εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν. Ένα ζήτημα όμως που κάνει επίκαιρο το θέμα της αναβίωσης του βινυλίου είναι o προσδόκιμος όρος ζωής του CD. Ένας ψηφιακός δίσκος υπολογίζεται ότι έχει όριο ζωής γύρω στα 20 χρόνια. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος αυτού του χρόνου για να δούμε την αντοχή του. Ωστόσο, αυτές εμφανίζονται να είναι οι προδιαγραφές του, όπως υποστηρίζουν οι βινυλιάδες». Για πολλούς τίθεται και θέμα ποιότητας, «Η ποιότητα βέβαια δεν είναι ένα μετρήσιμο, πράγμα, αλλά ζήτημα αισθητικής. Υπάρχουν ψηφιακά μέσα που πλησιάζουν την ποιότητα του βινυλίου για παράδειγμα το DVD audio. Η πιστότητα στον ήχο δεν είναι μια κλίμακα για να μετρήσεις, είναι θέμα αισθητικής. Δεγ είμαι χαϊφιντελάς, όμως νομίζω πως το βινύλιο έχει μεγαλύτερη αμεσότητα. Ακούς την κιθάρα διαφορετικά».

κ. Σκαλούμπακα , γιατί έχουν μόνο 20 χρόνια όριο ζωής τα CDs ?
Mετά καταστρέφονται τα δεδομένα ?

Υπάρχουν κάποιες αναφορές σε τεχνικά άρθρα ?

Κάπου είχα διαβάσει ότι τα χρόνια είναι τουλάχιστον 100.

και αιώνια να άντεχε...

Οχι, δεν έχω κάποια παραπομπή. Φαντάζομαι ούτε και η συγγραφέας του άρθρου Γιώτα Σύκκα θα μπορούσε να απαντήσει...

Αν υπάρχει κάτι σχετικό με τα 100 χρόνια που λέτε και το βρείτε, κάνετε μιά παραπομπή.

Εδώ όμως που τα λέμε, η τεχνολογία με τα ψηφιακά αλλάζει τόσο γρήγορα που και το υλικό να διαρκεί, η τεχνολογία σε λίγο γίνεται αρχαία... (εξ' ου και εκεί είναι η μεγάλη εκμετάλλευση της αγοράς IMHO...)

Ενώ ο Βασιληάς... Mr. Internet King ... :grinning-smiley-043

Απόσπασμα από το λινκ του κ. Σκαλούμπακα στο ACA

«Η νοσταλγία και οι DJ's έσωσαν το βινύλιο», λέει κατηγορηματικά ο μουσικός παραγωγός Νίκος Τριβουλίδης. Στα κλαμπ εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν. Ένα ζήτημα όμως που κάνει επίκαιρο το θέμα της αναβίωσης του βινυλίου είναι o προσδόκιμος όρος ζωής του CD. Ένας ψηφιακός δίσκος υπολογίζεται ότι έχει όριο ζωής γύρω στα 20 χρόνια. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος αυτού του χρόνου για να δούμε την αντοχή του. Ωστόσο, αυτές εμφανίζονται να είναι οι προδιαγραφές του, όπως υποστηρίζουν οι βινυλιάδες». Για πολλούς τίθεται και θέμα ποιότητας, «Η ποιότητα βέβαια δεν είναι ένα μετρήσιμο, πράγμα, αλλά ζήτημα αισθητικής. Υπάρχουν ψηφιακά μέσα που πλησιάζουν την ποιότητα του βινυλίου για παράδειγμα το DVD audio. Η πιστότητα στον ήχο δεν είναι μια κλίμακα για να μετρήσεις, είναι θέμα αισθητικής. Δεγ είμαι χαϊφιντελάς, όμως νομίζω πως το βινύλιο έχει μεγαλύτερη αμεσότητα. Ακούς την κιθάρα διαφορετικά».

κ. Σκαλούμπακα , γιατί έχουν μόνο 20 χρόνια όριο ζωής τα CDs ?
Mετά καταστρέφονται τα δεδομένα ?

Υπάρχουν κάποιες αναφορές σε τεχνικά άρθρα ?

Κάπου είχα διαβάσει ότι τα χρόνια είναι τουλάχιστον 100.

Στη διαθεσή σας cd 20 ετών έχω κάμποσα !!!! (ΤΕΣΤ ME τεχνική παλαίωση εχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο)

Last edited: