Μουσική κατηγορία ''αφυπνίσου''

Back Door Man

AVClub Enthusiast
20 March 2009
992
Αθήνα
Πριν από λίγες ώρες, έγινε ένα νήμα με θέμα τις metal μπαλάντες, στο οποίο κι εγώ ο ίδιος συμμετείχα ανεβάζοντας posts. Μέσα σε λίγες ώρες, το νήμα έφτασε τις 11 σελίδες γεμάτες videos.

Με αφορμή αυτό, θέλω να κάνω μία προσωπική παρατήρηση την οποία αν θέλετε την κρατάτε. Όχι μόνο ο φίλος pontios - ο οποίος έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στο συγκεκριμένο νήμα και του έγινε παρατήρηση-αλλά και όλοι εδω μέσα. Είμαι μέλος του φόρουμ από τον Μάρτιο του 2009. Παρατηρώ ότι το τελευταίο πεντάμηνο έχει πέσει κατακόρυφα όλη η κίνηση σε όλες τις υποκατηγορίες της μουσικής κατηγορίας εκτός απ αυτήν των videoclips. Και αυτό δεν είναι ωραίο ούτε για τα μέλη αλλά ούτε και για τους τακτικούς ''θαμώνες'' που πραγματικά ενδιαφέρονται.
Το λέω με την εξής νοοτροπία. Το φόρουμ πέρα απ την ιδιότητα του να συσπειρώνει ανθρώπους με τα ίδια πάθη και ενδιαφέροντα βασίζεται και σε άλλα πράγματα για να είναι ελκυστικό. Αυτά είναι η επικαιρότητα, η ενημέρωση και ενδεχομένως και η αισθητική. Φυσικά είναι τιμή μας - τουλάχιστον για μένα είναι - που μοιραζόμαστε κάτι τόσο προσωπικό όσο η μουσική μεταξύ μας. Όμως εγώ προσωπικά αισθάνομαι ότι πλησιάζουμε σε ένα αδιέξοδο.

Κατ αρχήν, τα θέματα συζήτησης είναι τα συνήθη ύποπτα. Δηλαδή, μετά απο κάποιο σημείο, είναι πεζό να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν πλέον μεγάλες μπάντες, πόσο μεγάλες είναι , να διαφωνούμε αν μπάντες σαν τους U2 είναι ''καλοί'' ή ''ξεπουλημένοι'' και να γκρινιάζουμε για το κλείσιμο της κατηγορίας ''νέες κυκλοφορίες''. Και εντάξει, μπορώ να καταλάβω ότι πολλά έχουν ειπωθεί όταν δεν ημουν μέλος ακόμα και ότι δεν υπάρχει εύκολα άλλη ''τροφή'' για συζήτηση. Όμως με προβληματίζει το γεγονός ότι το μόνο που ανθεί εδω μέσα είναι η κατηγορία των videoclips. Δίνει την εικόνα ενός φόρουμ του οποίου τα μέλη βαριούνται. Αν βαριέσαι να μιλήσεις για τα πάθη σου που οδηγείσαι? Κι επειδή τυγχάνει να έχω επαφή και στο facebook με αρκετά μέλη της μουσικής κατηγορίας, εκεί είναι πολύ πιο δραστήριοι. Επειδή δηλαδή είναι πιο εύκολο να ανεβάζουμε κλιπς και να πατάμε ''like''?

Αρα πάπαλα τα κείμενα. Δεν γράφουμε. Ο καθένας για δικούς του λόγους. Αν και δικαιολογίες του τύπου ''είναι η εποχή της εικόνας'' και ''δε το χω να γράψω για ένα δίσκο'' μου ηχούν αστείες - και τις αποκαλώ αστείες γιατί τα άτομα τα οποία τις επικαλούνται είναι προχωρημένα- θα τις δεχτώ. Ανεβάζετε που ανεβάζετε κλιπς, τουλάχιστον κάντε το καλά. Δηλαδή αν κάποιος δεν ξέρει και θέλει να μάθει του κόβονται τα πόδια. Αν ο άλλος δεν ξέρει -όπως εγω πολλές φορές- του κόβονται τα πόδια με τόσο υλικό. Από που να αρχίσει και τι να πρωτοακούσει ας πουμε κάποιος που μπάινει στο νήμα με τις metal μπαλάντες και δεν ξέρει? Και μετά έρχονται διάφορα μέλη και λένε να φέρουμε κόσμο στο φόρουμ. Μα γιατί? Αφου δε θα τους παρακινεί να μπουνε, να είναι active και να παρακολουθούν.

Πραγματικά ρε παιδιά, χωρίς την παραμικρή διάθεση ατιπαράθεσης με κανέναν σας, νιώθω ότι χάνουμε κάτι. Οι συναθροίσεις πλέον φαίνεται να είναι ο μόνος πολύ καλός λόγος για να ενταχθεί κανείς καθώς οι προσωπικότητες δε σταματάνε να λαμπουν και να χαρίζουν νότες ευθυμίας και περηφάνειας στους συμφορουμίτες. Δεν με αφορούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις που απωθούν κάποιους. Και μπορώ να κατανοήσω λογικά επιχειρήματα από κάποιους όπως ότι δεν έχουν χρόνο. Ασχολούμαι με το αντικείμενο(φόρουμ)αυτό καθ αυτό. Και σας λέω ότι ποτέ πρίν δε με απωθούσε το φόρουμ. Ούτε τώρα με απωθεί. Αλλά δε με τραβάει να μπώ. Θα βοηθούσε σημαντικά αν κάποιοι από εμάς - βάζω κι εμένα μέσα- κάναμε κάτι παραπάνω. Είτε να εισάγουμε κάτι καινούργιο στο φόρουμ, είτε να τηρήσουμε διαφορετική στάση. Και σκέφτομαι ότι αν σας το λέω εγώ που λατρεύω το αντικείμενο της κατηγορίας και χαίρομαι πάρα πολύ που έχω τέτοια σχέση με πολλούς από σας, άλλοι ενδεχομένως που δεν το βλέπουν τόσο βαθιά(ούτε το ένα ούτε το άλλο), να έχουν περισσότερο πρόβλημα. Μελή και λοιποί επισκέπτες που συνήθιζαν να μας διαβάζουν, των οποίων δε θ αναφέρω ονόματα για ευνόηταους λόγους, μου έχουν εκμυστηρευτεί κατα καιρούς την απροθυμία τους να ασχοληθούν. Άλλοι έχουν προσωπικούς λόγους, άλλοι το έχουν εκφράσει και δημόσια, άλλοι είναι λιγότερο εκδηλωτικοί. Όλους τους παραπάνω όμως θα μπορούσε να τους επηρεάσει μια ανανεωμένη εικόνα.

Δεν υπάρχει υλικό αλλά και το λίγο που υπάρχει, χάνει την ουσία του και το λόγο ύπαρξης του. Δίνεται η εντύπωση ότι είναι ο καθένας στην γωνιά του χαίρεται μόνος του. Και δε νομίζω ούτε ότι είμασταν παλιότερα έτσι αλλά ούτε και ότι αυτό είναι το νόημα του φόρουμ. Αφήνω κάποια περιθώρια γιατί μπαίνω κι εγώ πολύ περισσότερο απ ότι κάποτε έμπαινα όμως τέτοια εντύπωση μου δίνεται.

Last edited:
Νίκ
το θέμα γιατί δεν γράφονται κείμενα είναι πάγιο και συνήθως τίθεται από όσους δεν γράφουν.
Ή όσους λένε "δεν μπορώ".
Αν συνεχιστεί το κακό θα γεμίσουμε βιντεοκλίπς και θα είμαστε φυτά λέγοντας όλη την ώρα "δείτε κι αυτό".
Ξέρεις ότι γίνονται προσπάθειες, αλλά δεν μπορεί κανείς να πιέσει κανέναν να γράφει, εκτός ίσως ο καθένας τον εαυτό του

Νίκ
το θέμα γιατί δεν γράφονται κείμενα είναι πάγιο και συνήθως τίθεται από όσους δεν γράφουν.
Ή όσους λένε "δεν μπορώ".
Αν συνεχιστεί το κακό θα γεμίσουμε βιντεοκλίπς και θα είμαστε φυτά λέγοντας όλη την ώρα "δείτε κι αυτό".
Ξέρεις ότι γίνονται προσπάθειες, αλλά δεν μπορεί κανείς να πιέσει κανέναν να γράφει, εκτός ίσως ο καθένας τον εαυτό του

Ακόμα και φόρουμ με κλιπς να είμαστε, αν το κάνουμε σωστά, είναι προτιμότερο απ το να μην έχουμε να επιδείξουμε τίποτα. Οι κατηγορίες που τρέχουν συνέχεια είναι το now playing και τα κλιπς τα οποία δε τα αγγίζω γιατί είναι τεράστια και δε τα προλαβαίνω.
Και εννοείται ότι δεν πιέζουμε κανέναν Δημήτρη. Απλά παρακινούμε...

Νίκο θα να με συγχωρέσεις,αλλά βλέποντας το κατεβατό παραπάνω,η πρώτη μου σκέψη ήταν,πως θα μπορούσες να γράψεις στην θέση του άλλο ένα όμορφο σου κείμενο με θέμα το Lateralus (πχ:idea:)...

Δεν έχει νόημα...όποιος θέλει γράφει,όποιος θέλει βάζει μόνο βιντεοκλίπ,κάποιοι κάνουν και τα δυο...

Νίκο πάντα η Κατηγορία είχε διαβαθμίσεις..
Αλλοι παρουσίαζαν περισσότερο,άλλοι ενημέρωναν περισσότερο καί άλλοι διάβαζαν ή συμμετείχαν μέ τόν δικό τους τρόπο.
Οταν κάποτε(ακόμα και πρίν μπεί ο Λύμπε ή ο Ντόκ ή ο Ντέμιαν ή ο γράφων κ.λ.π.)ο Παναγιωτίδης και ο Μανωλάκος παρέλαβαν μιάν espresso έφτυσαν αίμα γιά νά αποκτήσει χαρακτήρα.
Καί απέκτησε..
Καί κάποια στιγμή έφτασε στό pick της και κάποια στιγμη θά κάνει και κοιλιά κ.ο.κ..

Σημασία έχει ότι κρατάει τον χαρακτήρα της καί δέν έχει γίνει ,ούτε θά γίνει ποτέ Κατηγορία μέ ''πλίνθους και κεράμους ατάκτως εριμένους''..

Οπως και στήν Ζωή κάποιοι παίρνουν ανάσες και ξεκουράζονται,άλλοι έχουν αντικειμενικούς λόγους πού απουσιάζουν(π.χ. στρατιωτικό,ανάγκη γιά τακτοποίηση εργασιακών ζητημάτων κ.ο.κ.)και άλλοι συνεχίζουν..

Τά videoclips μέ τήν λογική τού Πάνου(ecodrifter)έχουν νόημα,δηλαδή νά αναλογούν σέ θέματα πού είτε έχουν παρουσιαστεί,είτε και έχουν αναφερθεί..

Επίσης έχουν νόημα ενημέρωσης και γιά φίλους τής Μουσικής πού δέν αρκούνται απο ένα κείμενο γιά νά πειστούν νά ακούσουν κάτι διαφορετικό απο αυτά πού τούς αρέσουν..

Αυτός ήταν και ο λόγος πού και προσωπικά άνοιξα νήματα γιά Jazz και γιά Κλασσική γιά νά ''κεντριστεί'' και τό πιθανό ενδιαφέρον κάποιων φίλων τής Μουσικής πού δέν εντρυφούν σέ αυτά..

Η Υπέρβαση τού μέτρου είναι αυτή πού μπορεί νά κάνει τήν ''Εικόνα'' υπέρτερη τών συζητήσεων ή τών ενημερώσεων ή τών παρουσιάσεων..

Κατά τά άλλα μέ τό ζόρι και σε μιά περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και μέ χίλια δυό προβλήματα πού μπορεί νά φέρει ο καθένας ,δεν υπάρχει τρόπος νά υποχρεωθεί ο οιοσδήποτε φίλος της Κατηγορίας νά κάνει τό κάτι παραπάνω..
Βέβαια οφείλω νά ομολογήσω πώς αρκετά μέλη προσφέρουν απο καιρού είς καιρόν τόν ''οβολόν'' τους εδώ μέσα..Προσωπικά συνεχίζω νά βλέπω πολλούς..

Μέ άλλα λόγια όποιος θέλει και μπορεί προσφέρει.
Το πνεύμα δέν έχει αλλάξει πάντως.Μάς διαβάζουν πολλοί guests και μάς αναφέρουν συχνά άλλοι φίλοι από άλλους διαδικτυακούς χώρους ,blogs κ.λ.π..
Εχει επιτευχθεί μέ την βοήθεια πολλών μιά σημαντικότατη κατάσταση στήν Μουσική και αυτό πλέον έχει ''δέσει''.

Στην πορεία,παρότι δέν έχω σχέση μέ την Διαχείριση τής Κατηγορίας,αλλά την παρακολουθώ λόγω αγάπης απο κοντά,θά υπάρξουν και μερικές μεταβολές στήν μορφολογία της..
Φυσικά οι μορφολογικές αλλαγές δέν αρκούν...Οι άνθρωποι είναι αυτοί πού κινούν τά πράγματα..Τά πλαίσια απλώς διευκολύνουν............

Last edited:
Δεν καταλαβαίνω την δαιμονοποίηση των βίνετοκλιπς και του youtube.
Μέσα απ το youtube ΑΚΟΥΣΑ τραγουδάρες που πιθανόν να μην άκουγα ποτέ.
Για τις υπόλοιπες παρατηρήσεις του Νίκου δεν θα ήθελα να απαντήσω δημόσια, τουλάχιστον τώρα.

Re: Απάντηση: Μουσική κατηγορία ''αφυπνίσου''

Νίκο θα να με συγχωρέσεις,αλλά βλέποντας το κατεβατό παραπάνω,η πρώτη μου σκέψη ήταν,πως θα μπορούσες να γράψεις στην θέση του άλλο ένα όμορφο σου κείμενο με θέμα το Lateralus (πχ:idea:)...

Δεν έχει νόημα...όποιος θέλει γράφει,όποιος θέλει βάζει μόνο βιντεοκλίπ,κάποιοι κάνουν και τα δυο...

Σε πληροφορώ πώς ετοιμάζω άλλη μία παρουσίαση. Αλλά το θέμα είναι ότι έχει καταντήσει πιο πολύ πλεον να με ενδιαφέρει ότι δεν με έλκει το φόρουμ παρα να γράψω κάτι, το οποίο δε το κάνω μόνο για να προσφέρω αλλά κι επειδή μ αρέσει κιόλας.Προφανώς...

Και δεν είναι θέμα δούναι και λαβείν. Ούτε η μουσική. Ούτε καν το φόρουμ. Είναι θέμα image. Αν σε κάποιους αρκουν 3 - 4 άτομα να γράφουν σταθερά κείμενα και απλα και μόνο να καυχιόμαστε ότι έχουμε επισκέπτες- κάτι το οποίο είναι επιλήψιμο όσον αφορά το ποιοι μας διαβάζουν -εμένα δε μ αρκεί. Και σίγουρα δεν είνα ούτε ο λόγος για τον οποίο μπήκα και άλλα άτομα θα θέλουν να μπουν.

παίδες εγώ θεωρώ ότι είμαστε σε μιά φάση που "μας τρώει ο γάιδαρος".

Εγώ δεν γράφω γιά Σαντάνα επειδή έπηξα στην γραφειοκρατία, ο Ντοκ που ήταν το πρώτο πειραχτήρι στις μουσικές συζητήσεις και τακτικός αιμοδότης πήρε το καπελλάκι του, ο Ιωάννου βαρέθηκε να του τη λένε επειδή γράφει γιά αμπα, ο Λυμπε γκρεμοτσακίστηκε, ο μανώλο και ο Μουκ τα πήραν που τους πήραμε τα νέα γκαράζ, ο Νίκος Φου αναμένει το νέο της Καιτούλας....μας μείνανε μόνο τα κλιπς.

Για τις υπόλοιπες παρατηρήσεις του Νίκου δεν θα ήθελα να απαντήσω δημόσια, τουλάχιστον τώρα.

Πού τήν είδες?
Τι σχέση έχει τό μέτρο μέ τήν υπερβολή,παρότι ο Νίκος άλλο θέμα θίγει.

Δεν είναι δαιμονοποιήση των videoclips Μήτσο. Εγώ τα επικροτώ. Είναι θέμα πόσα μπαίνουν και με ποιο τρόπο μπαίνουν. Μία πρόταση του στύλ ''Δείτε κι αυτα'' και ένα κατεβατό με είκοσι κλιπς απ τον καθένα, δε βοηθάει. Το καλύτερο θα ταν να γράφει και δυό λόγια εκάστοτε ο καθένας για το κάθε κλιπ. Για να ξέρουμε περι τίνος πρόκειται και να ξέρουμε που βαδίζουμε.

Youtube:+1000

Δεν νομίζω όμως να έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε 11 σελίδες ποια να δεις.

Και χωρίς να πιέζω, θα μ ενδιέφερε να τοποθετηθούν μέλη δημόσια και για να συζητήσουμε κάτι επιτέλους καινούργιο,πρακτικό και σοβαρό και για να δω πώς το βλέπουν και οι άλλοι. Αν είναι να είμαστε φωνή βοώντος εν τη ερήμω, δεν είναι διαφήμιση για το φόρουμ, το οποίο κατα τη γνώμη μου είναι ανοικτό - όπως και θα πρεπε - άλλωστε σε κάθε είδους άποψη.

Πάντως αν θέλετε μιά άποψη γιά το χρησιμότατο γιουτουμπ.
Όποτε έψαξα συνειδητά κάτι που ήθελα, γιά να το βρώ (αν το βρήκα) έφαγα στη μάπα 10άδες ή 100άδες κυριολεκτικά, σκαρταδούρα.
Θα προτιμούσα εδώ να έρχονταν αυτό το ένα που κόπιασε ο καθένας, παρά η σκαρταδούρα.

Πάντως αν θέλετε μιά άποψη γιά το χρησιμότατο γιουτουμπ.
Όποτε έψαξα συνειδητά κάτι που ήθελα, γιά να το βρώ (αν το βρήκα) έφαγα στη μάπα 10άδες ή 100άδες κυριολεκτικά, σκαρταδούρα.
Θα προτιμούσα εδώ να έρχονταν αυτό το ένα που κόπιασε ο καθένας, παρά η σκαρταδούρα.

Ναι αλλά το έψαξες επειδή το ήθελες. Είναι διαφορετικό. Εδώ μπαίνεις και τα βρίσκεις όλα έτοιμα. Τα λέγαμε τις προάλλες σε άλλο νήμα. Αν είναι να τα κατηγοριοποιήσουμε ανα μπάντα ή είδος. Αυτό μάλιστα. Να βρίσκει ο καθένας ότι θέλει, όποτε θέλει.

Αν θες να δεις κάτι συγκεκριμένο οκ. Πας αναζήτηση και τελείωσε η υπόθεση. Για ενημέρωση όμως, και δεν τσουλάει και δεν είναι και ωραίο.

Last edited:
Πού τήν είδες?
Τι σχέση έχει τό μέτρο μέ τήν υπερβολή,παρότι ο Νίκος άλλο θέμα θίγει.

Δεν είναι μόνο η αίσθηση μου Σπύρο, είναι και άλλων.
Αλλά το θέμα όπως σωστά λέει ο Νίκος είναι η πτώση της κατηγορίας σε σχέση με τα κλιπς.
Του απαντώ ότι απ τις 11 σελίδες, ναι διάλεξα (όσα δεν ήξερα και τα έβαλα σε λίστα). Σίγουρα δεν είναι ότι πιο εύκολο,ούτε μπορούν να ακουστούν όλα.
Αλλά, όπως είπα το θέμα είναι είναι η κίνηση της κατηγορίας.
Εξακολουθώ να μην θέλω να εκφράσω την γνώμη μου δημόσια (ακόμη).

Δεν είναι μόνο η αίσθηση μου Σπύρο, είναι και άλλων.
Αλλά το θέμα όπως σωστά λέει ο Νίκος είναι η πτώση της κατηγορίας σε σχέση με τα κλιπς.
Του απαντώ ότι απ τις 11 σελίδες, ναι διάλεξα (όσα δεν ήξερα και τα έβαλα σε λίστα). Σίγουρα δεν είναι ότι πιο εύκολο,ούτε μπορούν να ακουστούν όλα.
Αλλά, όπως είπα το θέμα είναι είναι η κίνηση της κατηγορίας.
Εξακολουθώ να μην θέλω να εκφράσω την γνώμη μου δημόσια (ακόμη).

Το σέβομαι.

Επίτρεψε μου όμως να σου πω ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε τη διάθεση να κάνουν αυτό που έκανες εσύ. Είναι πρακτικό το θέμα.

Το ίδιο παθαίνω και με το fb. Γράφω τις μπάντες που μ ενδιαφέρουν έχοντας δει κλιπς. Αλλά το κάνω μία φορά το τετράμηνο γιατί το υλικό είναι άπειρο.

Και τους άλλους που λες ξαναλέω ότι πολύ θέλω να τους ακούσω...

Κατ αρχήν, τα θέματα συζήτησης είναι τα συνήθη ύποπτα. Δηλαδή, μετά απο κάποιο σημείο, είναι πεζό να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν πλέον μεγάλες μπάντες, πόσο μεγάλες είναι , να διαφωνούμε αν μπάντες σαν τους U2 είναι ''καλοί'' ή ''ξεπουλημένοι'' και να γκρινιάζουμε για το κλείσιμο της κατηγορίας ''νέες κυκλοφορίες''. Και εντάξει, μπορώ να καταλάβω ότι πολλά έχουν ειπωθεί όταν δεν ημουν μέλος ακόμα και ότι δεν υπάρχει εύκολα άλλη ''τροφή'' για συζήτηση.

Νίκο το παραπάνω φαινόμενο είναι λογικό να υπάρχει. Παρατήρησε ότι υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες. Και εμείς για παράδειγμα έχουμε γράψει στα φωτογραφικά άπειρες φορές για κάποιο μοντέλο, το παρελθόν κλπ. Χιλιοειπωμένα.

Πάνω στον προβληματισμό σου τώρα, είχα ακριβώς τον ίδιο πριν ένα μήνα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και δεν υπάρχει όρεξη από κάποιον να γράψει αν ξέρει εκ των προτέρων ότι δε θα βγει η ψυχή του στο γραπτό.

Ο κόσμος έχει προβλήματα και ο φόβος με την ανασφάλεια κυριαρχούν σα συναισθήματα έναντι άλλων...

Πάντως καλό είναι να υπάρχουν προβληματισμοί και θα παρακολουθήσω τη συζήτηση με ενδιαφέρον...:ernaehrung004:

Χαίρομαι πολύ για αυτό που έκανες!
Δείχνει οτι αγαπάς την κατηγορία(δεν περίμενα αυτό για να καταλάβω οτι την αγαπάς βέβαια, απλά για μια ακόμα φορά δείχνεις οτι είσαι ενεργά εδώ)

Νίκο πίστεψε με, όλοι εδώ ειμαστε!
Ολοι!

Νίκο το παραπάνω φαινόμενο είναι λογικό να υπάρχει. Παρατήρησε ότι υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες. Και εμείς για παράδειγμα έχουμε γράψει στα φωτογραφικά άπειρες φορές για κάποιο μοντέλο, το παρελθόν κλπ. Χιλιοειπωμένα.

Πάνω στον προβληματισμό σου τώρα, είχα ακριβώς τον ίδιο πριν ένα μήνα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και δεν υπάρχει όρεξη από κάποιον να γράψει αν ξέρει εκ των προτέρων ότι δε θα βγει η ψυχή του στο γραπτό.

Ο κόσμος έχει προβλήματα και ο φόβος με την ανασφάλεια κυριαρχούν σα συναισθήματα έναντι άλλων...

Πάντως καλό είναι να υπάρχουν προβληματισμοί και θα παρακολουθήσω τη συζήτηση με ενδιαφέρον...:ernaehrung004:

Μακάρι να έχεις δίκιο. Ξέρεις κάτι όμως? Σε κάτι τέτοιους καιρούς πέφτουν όλα. Και μαζί μ αυτά συνηθίζεται να πέφτουν και τα ''φράγματα'' και ο κόσμος να ενώνεται με μέριμνα βασικές αναπαλωτρίωτες αξίες. Τέτοιες είναι η τέχνη- όπως και να την αντιλαμβάνεται ο καθένας - τα πάθη του καθενός, τα ακραία συναισθήματα, κλπ.

Οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά με το φόρουμ. Και οι σχέσεις είναι μες τα λίγα πράγματα τα οποία ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό οπότε πιστεύω ότι πρέπει να επιδιώξουν να τις δυναμώσουν. Αυτό είναι βέβαια ένα άλλο μεγάλο θέμα.

Αυτό που λες περι οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να έχει εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, IMHO. Απ τη στιγμή που οι δυνατότητες για εξόδους και τα όνειρα μειώνονται δραματικά, κάτι το απτό και free σαν το φόρουμ που μας απομένει πρέπει να τροφοδοτείται με όποιο τρόπο γίνεται και όχι να καταρέει μαζί με όλα τα άλλα.

Χαίρομαι πολύ για αυτό που έκανες!
Δείχνει οτι αγαπάς την κατηγορία(δεν περίμενα αυτό για να καταλάβω οτι την αγαπάς βέβαια, απλά για μια ακόμα φορά δείχνεις οτι είσαι ενεργά εδώ)

Νίκο πίστεψε με, όλοι εδώ ειμαστε!
Ολοι!

You are. Others are not.Technically...
Εσύ Γιώργο βοηθάς όπως μπορείς και το ξέρω.

Και εννοείται πως αγαπάω την κατηγορία. Και τα μέλη της all along. Γι αυτό και περιμένω απ αυτά να προβληματιστούν όλοι και να βγουμε απ αυτό. Όπως είπα στον jim, μην έρθει και στο φόρουμ η κρίση...