Μουσική σε εστιατόριο,τις ιδέες σας παρακαλώ!

Χαίρετε κύριοι.Πρόκειται σύντομα να επιχειρήσει στο χώρο της μαζικής εστίασης πολύ δικός μου άνθρωπος,και ένα απο τα καθήκοντα που έχω αναλάβει είναι η ηχητική κάλυψη του χώρου.Αυτός αποτελείτα απο εσωτερικό χώρο περίπου 100τμ,και απο αυλή με πέργκολα περίπου 130τμ,ενώ πρέπει να σας πω ότι το κατάστημα είναι παραθαλάσσιο.Οι μουσικές απαιτήσεις είναι χαμηλή μουσική,κυρίως έντεχνο,σχέδια για σκυλοκαταστάσεις και πολλά db μακρυά απο εμάς.Θα μου ήταν εξαιρετικά πολύτιμη η βοήθειά σας και οι προτάσεις σας,α έχετε κατα νού ότι το budget είναι πολύ πολύ σφιχτό.Σας ευχαριστώ,περιμένω τις προτάσεις σας.

ELI_Header_SoundTreePlazza.jpg

[h=1]Sound Tree by Elipson[/h]

Χαίρετε κύριοι.Πρόκειται σύντομα να επιχειρήσει στο χώρο της μαζικής εστίασης πολύ δικός μου άνθρωπος,και ένα απο τα καθήκοντα που έχω αναλάβει είναι η ηχητική κάλυψη του χώρου.Αυτός αποτελείτα απο εσωτερικό χώρο περίπου 100τμ,και απο αυλή με πέργκολα περίπου 130τμ,ενώ πρέπει να σας πω ότι το κατάστημα είναι παραθαλάσσιο.Οι μουσικές απαιτήσεις είναι χαμηλή μουσική,κυρίως έντεχνο,σχέδια για σκυλοκαταστάσεις και πολλά db μακρυά απο εμάς.Θα μου ήταν εξαιρετικά πολύτιμη η βοήθειά σας και οι προτάσεις σας,α έχετε κατα νού ότι το budget είναι πολύ πολύ σφιχτό.Σας ευχαριστώ,περιμένω τις προτάσεις σας.

Α. Υπολογιστής κατά προτίμηση σταθερός (όχι laptop) με υποστήριξη firewire και ένα μικρό ups. Οθόνη αν είναι δυνατό να είναι touch για μεγαλύτερη ευκολία. (500 περίπου)
Β, Κάρτα ήχου ενδεικτικού τύπου ( http://global.focusrite.com/firewire-audio-interfaces/saffire-pro-24 ) για να υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης έντασης ζώνης και άλλων ρυθμίσεων. (220 )
Γ. Ηχείο ενδεικτικού τύπου ( http://www.apart-audio.com/Category...002_CABINET&cat5=1050_OVO&productcode=OVO8-BL ) με αξιοπρεπή απόδοση. Όχι μικρότερα από 8' γιατί θα χρειαστεί sub woofer. Οκτώ είναι αρκετά για τον χώρο, τέσσερα μέσα και τέσσερα έξω. (115 Χ 8 = 920 )
Δ. Ενισχυτής ενδεικτικού τύπου ( www.crownaudio.com/usa/amplifiers/xti-2-series.html ) XTi1002 με DSP για πρόσθετες ρυθμίσεις. Δύο ενισχυτές είναι απαραίτητοι, ένας μέσα και ένας έξω. (590 Χ 2 = 1180 ).

Όλες οι τιμές που αναφέρω είναι χωρίς Φ.Π.Α.

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε τις απόψεις σας για την επιλογή ενεργών ηχείων,πχ KRK,Adam κτλ.σκεφτόμουν βασικά αυτή τη λύση,αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι δόκιμη.Σε συνδυασμό με pc και κάρτα ήχου-dac πιστεύετε πως θα γίνει δουλεια;

απο την στιγμη που δεν υπαρχουν απαιτησεις εντασης και-ιδιαιτερης-ποιοτητας(αφου θα παιζουν χαμηλα)νομιζω δεν υπαρχει και λογος να φυγει οικονομικα.
8 μικρα και κομψα ηχειακια της ταξης των 40-50 ευρω ανα τεμαχιο http://www.djmania.gr/professional-...ment/loudspeakers/behringer-1c-bk-ixio-detailεναν AV ενισχυτη των 300-500 ευρω και μια android ταμπλετα με καρτα sd,οπου θα αποθηκευει τα κομματια του.θα κατεβασει και καποιο προγραμμα αυτοματης μιξης,
θα συνδεσει τα ηχεια του παραλληλα και με ενα μπατζετ κοντα στα 1200-1300 ευρω,κανει την δουλεια του μια χαρα...

Δημήτρη, ξεχνάς και την άδεια που πρέπει να πληρώνει για τη μουσική....

οκ-θα κοτσαρει ενα cdplayer με τα cd του(ή γραμμενες επιλογες απο τα cd του) και εχει και το ραδιοφωνο.
την ΑΕΠΙ δεν την γλυτωνει ετσι κι`αλλιως...:ears:

Πάντως κυκλοφορεί πολύς μεταχειρισμένος τέτοιος εξοπλισμός από μαγαζιά που έχουν κλείσει με μια ματιά που έριξα στο γούγλη.
Ίσως μπορεί να βρεθεί κάτι που να ταιριάζει στις απαιτήσεις με πολύ λίγα χρήματα.

Απάντηση: Re: Μουσική σε εστιατόριο,τις ιδέες σας παρακαλώ!

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε τις απόψεις σας για την επιλογή ενεργών ηχείων,πχ KRK,Adam κτλ.σκεφτόμουν βασικά αυτή τη λύση,αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι δόκιμη.Σε συνδυασμό με pc και κάρτα ήχου-dac πιστεύετε πως θα γίνει δουλεια;

Για επαγγελματική χρήση δεν προτείνονται ενεργά ηχεία. Η καλωδίωση είναι πιο ακριβή, χρειάζεται παροχή ρεύματος και σήματος σε κάθε θέση ηχείου. Το ηχείο πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας (άρα ακριβό) για να αντέξει στις συνθήκες λειτουργίας (θάλασσα, καπνός σκόνη και υγρασία). Κανένα ηχείο από αυτά που προτείνονται δεν τηρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Τα καλώδια του σήματος πρέπει να είναι αρκετά καλής ποιότητας (2 /μ) και αυτός που θα κάνει την εγκατάσταση πολύ έμπειρος. Η κάρτα ήχου πρέπει να έχει έξοδο κανονική balance και όχι ψευτο-balance που έχουν οι περισσότερες φτηνές κάρτες και οπωσδήποτε πρέπει να έχει δύο εξόδους με ανεξάρτητη ρύθμιση έντασης. Η δυνατότητα ρύθμισης διαφορετικής έντασης μεταξύ του μέσα χώρου και του έξω είναι απαραίτητη.

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις Σάκη,δεν τα είχα συνυπολογίσει όλα αυτά.

Και λίγα σου λέει Νίκο ο φίλος Σακης! !
Εγώ πχ θα σου πρότεινα μια πιο φτηνή κάρτα ήχου και μίκτη με δύο εξόδους (μια για κάθε ενισχυτή) αλλα αυξάνεται το κόστος.
Υπάρχουν φυσικά απείρως πιο φτηνές λύσεις αλλά:
1) Πάει περίπατο η ποιότητα και
2) Να είσαι σε ΑΜΕΣΗ επαφη με .....μάστορα :-)

Σε ευχαριστώ Μιχάλη.Θα ήμουν ευγνώμων αν κατέθετες τις οικονομικότερες λύσεις που γράφεις,και αυτό επειδή μάστορας υπάρχει.Τώρα βέβαια την ποιότητα τη θέλουμε,όσο αυτή είναι εφικτή..

Εγώ νομίζω ότι θέλεις περισσότερα και πιο μικρά ηχεία για να είναι πιο ομοιόμορφη η κάλυψη του χώρου. Δες στο ΝΑΚΑ στα pdf με b-stock έχει πολλά εντοιχιζόμενα ηχεία.

Σε ευχαριστώ Μιχάλη.Θα ήμουν ευγνώμων αν κατέθετες τις οικονομικότερες λύσεις που γράφεις,και αυτό επειδή μάστορας υπάρχει.Τώρα βέβαια την ποιότητα τη θέλουμε,όσο αυτή είναι εφικτή..
Νικο οταν λεω μαστορα εννοω οτι σε επαγγελματικη χρηση, οτιδηποτε consumer ειναι ευαλωτο και θα χαλαει συνεχως.
Εκτος αν θελετε εντασεις ψυθυρου ,οποτε παιρνεις οτι πιο φτηνο υπαρχει (πχ ηχεια αυτοκινητου) και καθαριζεις.
http://www.thomann.de/gr/index.html?track=rmsarcar.com
Εδω εχει τα παντα και σε καλες τιμες.
Οταν ξεκαθαρισεις με τις συσκευες και το ποσον, ριξε και μια ματια στην Ελληνικη αγορα ,γιατι πολλες φορες εχουν ιδιες και καλυτερες τιμες με τους εξω.
Απλα σου δινω τον Τομαν γιατι τα εχει ολα μαζεμενα.

Ορισμενα στοιχεια, προτασεις, απο εμενα:

Εαν θελει να προλαβει την καλοκαιρινη σεζον, ξεκινα μονο με τα εξωτερικα ηχεια, 4 ή 6, παθητικα, ειδικα σχεδιασμενα (εξωτερικων χώρων), διδρομα (compression tweeter + 8" woofer). Τα woofer ακομα και σε 8" δεν θα μπορουν να διεγείρουν τον χωρο λογω άπειρων κυβικων αερα. Οποτε δεν ειναι πραγματικα μεγαλα. Με εξυπνη διαταξη θα δημιουργησουν την απαραιτητη μουσικη υπόκρουση.

Τον Σεπτ-Οκτ που θα τελειωσει η σεζον μεταφερει τα ιδια ηχεια μεσα. Οι λογοι 2, τα προφυλάσσει και δεν ξοδευει χρηματα. Το επομενο καλοκαιρι τα ξαναπαει εξω και μονο τον επομενο χειμωνα στήνει την πιο "μουσικη" εγκατασταση στο εσωτερικο του μαγαζιου. Οποτε εχει γλιτωσει (χωρις ιδιαιτερες απώλειες ηχητικά) μια περαιτέρω επιβάρυνση για 1,5 χρονο.

Τα υπολοιπα τωρα: Ενα PC η Mac, δινει σε εξωτερικη balanced (πραγματικη, ειναι απαραίτητο λογω μήκους καλωδίων) καρτα-ντακ και απο εκει σε class D ενισχυτες. Θα ελεγα τουλαχιστον 2 για εξω για αρχη (αν εχει μονο ενα και χαλασει μπλοκαρει το συστημα. αντιθετως αν χαλασει ενα ηχειο δεν εχει θεμα ενω το PC ειναι το μονο που βρισκεται ευκολα,πχ απο το σπιτι.)

Καλες δουλειες!