Μουσική τεχνολογία

19 June 2006
8,661
Έχω εμπλακεί άσχημα με τα μπιμπλίκια και τα software. Με την ελάχιστη ενασχόληση μου, έχω καταλάβει ότι τα περισσότερα ηλεκτρονικά μουσικά θέματα που γουστάρω, είναι απλοϊκά (σχετικό αυτό), στη σύνθεση, παραγωγή και ενορχήστρωση τους.
Το δυσάρεστο είναι ότι έχω πάθει ήττα για το 80% της ηλεκτρονικής μουσικής που ακούω. Τα φτιάχνουν για πλάκα. Με κορόϊδευαν για καιρό.
Καλά στα πιο χορευτικά ,μιλάμε για τρελή απάτη.

Βέβαια υπάρχουν και καλλιτέχνες που το ταλέντο τους είναι αδιαμφισβήτητο.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας παρέχει και στους μη μουσικούς ,τη δυνατότητα να κάνουν διάκους. Καλά στους καλούς μουσικούς, Αρχιμανδρίτες.

Δεν ξέρω αν η μουσική τεχνολογία σκοτώνει τη μουσική, σίγουρα όμως διευκολύνει καταστάσεις. Και απομονώνει βέβαια.

Το μπάσο με έχει βοηθήσει να κατανοήσω τους χρόνους, τα μέτρα ,τις κλίμακες αλλά είμαι πολύ μεγάλος για να ασχοληθώ σοβαρά.

Ableton Live Suite, Roland A300 pro, Akai apc40 , Native Instruments Komplete 7, για την ώρα. Θα μου πάρει κανένα χρόνο (πρώτα ο Θεός) για να εξοικειωθώ αλλά έχουν ανοιχτεί τεράστιοι δρόμοι για να ''βγάλω'' τις μουσικές που έχω στο κεφάλι μου.

To αναλογικό μου μέρος πεθαίνει αργά.
Μπάσο ,κιθάρα , ντραμς; Γιατί να μην προσθέσουμε και μία ψηφιακή ορχήστρα να γίνει κόλαση;

Ένας ΜΕΓΑΛΟΣ:

http://www.youtube.com/watch?v=2IIOdxgQurM

Re: MOYΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

:) Όμορφα πράγματα.
Πάντως συνέχισε να διαβάζεις και κλίμακες και διαστήματα και συγχορδίες όποτε έχεις χρόνο. Θα σε βοηθήσουν απίστευτα. Τα ψηφιακά εργαλεία κυριολεκτικά σου λύνουν τα χέρια πλέον. Οταν πρωτοήρθα σε επαφή με το ΜIDI, στο λύκειο, οι ρεαλιστικοί ήχοι οργάνων βρισκόταν σε πανάκριβα samplers. Σημερα υπάρχουν ακόμα και σε soft synths.

Υ.Γ. Ενας Αρχιμανδρίτης απο άλλο δόγμα ;)
http://www.youtube.com/watch?v=8GnCspWYOzI&feature=related

έχω ξαναγράψει σε άλλα νήματα γιά τις προσπάθειες που κάνουμε να ξαναζωντανέψουμε και να "καταγράψουμε" ένα σύνολο μουσικών κομματιών σχεδόν 30ετίας και βάλε, από την εποχή που είχαμε συγκρότημα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κομματιού.
Ενα κομμάτι που γράφτηκε το 1984 και ως συγκρότημα το παίξαμε μιά και μόνο φορά.
Η δυσκολία του ήταν αφάνταση τότε, αδύνατη σήμερα καθώς ο συνθέτης άφησε το μάταιο αυτό κόσμο πρόπερσι.
Ευτυχώς τα είχε γράψει όλα σε παρτιτούρες.
Παρ όλα αυτά η πολυπλοκότητα της σύνθεσης κάνει ακόμα και σήμερα αδύνατη την "αναλογική εκτέλεση".
Για το λόγο αυτό τα μέρη από 2 κιθάρες, 2 σύνθι, μπάσο, πιάνο, τύμπανα και άλλα πρόσθετα περάστηκαν νότα νότα σχεδόν στο pro-tools.
Με τον τρόπο αυτό το κομμάτι υπάρχει έτοιμο, τουλάχιστον γιά να είναι σε θέση οι μουσικοί να το ξαναζήσουν και να το ξαναθυμηθούν. Όχι φυσικά ότι η συνέχεια θα είναι εύκολη, όμως χάρη στους υπολογιστές υπάρχει η βάση γιά να ξαναζωντανέψει.

Eννοείται Σωτήρη ότι το διάβασμα τώρα ξεκινάει. Θα κάνω και λίγα μαθήματα πιάνου μαζί. Thanks.

Μήτσο σε καταλαβαίνω απόλυτα και έχεις δίκιο. Σημαντικό αυτό που έγραψες ,αν και ο άνθρωπος λείπει, οι νότες του θα παραμείνουν για πάντα. Ακόμη και ο ενισχυτής που έπαιζε, ή η κιθάρα του μπορούν ψηφιακά να ξαναζωντανέψουν.

Άκουσα ακόρντα κλασικής και έπαθα σοκ. Άσε κάτι ντραμς από το Abbey Road.:drummer:

Μητσάρα welcome....to "reality".

Εγώ τα ανακάλυψα πριν 3 χρόνια και έπαθα μεγάλη πλάκα....έκτοτε συνεχίζω.

Αν θες κάτι περι εξοπλισμού, software,κλπ στείλε pm.....

Νεοφώτιστοι.. :p

Πάνε 15 χρόνια από την πρώτη μου επαφή με τέτοια προγράμματα.. και 23 χρόνια από την πρώτη επαφή με το MIDI. :D

Κρίμα που ήμουν ατάλαντος και δεν είχα καταφέρει τίποτα της προκοπής.. :D