Mp3 player

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλησπέρα .
Με απασχολεί το παρακάτω ζήτημα που φαντάζομαι έχει ξανασυζητηθεί αν και το search δεν με βοήθησε ιδιαιτέρα . Πρόσφατα επένδυσα στο cd player HK HD 990 με την λογική (σωστή ή λάθος ) να πάρω πακέτο ένα καλό cd player και ένα καλό dac . To 990 έχει 24-bit/384kHz μετατροπέα που από τα λίγα που κατέχω θεωρείται ικανοποιητική για κάποιον σαν εμένα που δεν ψάχνει την λεπτομέρεια και κυρίως με τα παρελκόμενα της υπογραφής μου . Ψάχνοντας λοιπόν για ψηφιακή πηγή (οπτική , ομοαξονική) καταλήγω σε αδιέξοδο . Γιατί πλην της ξεκάθαρης λύσης squeezebox δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα .

Οι απαιτήσεις μου είναι οι εξής απλές : αναπαραγωγή mp3 (flac επιθυμητό όχι απαραίτητο) , σύνδεση στο νετ επιθυμητή (wifi) και όχι απαραίτητη , εσωτερικός σκληρός όχι , USB υποστήριξη με σκοπό να παίζει από εξωτερικό στικ 16 GB .Και μόνιτορ γιατί η τηλεόραση είναι μακριά.

Η μία λύση είναι ένα φτηνό ταμπλετ . Άκρη δεν έβγαλα ιδιαίτερη γιατι το αντροίντ απο όσο κατάλαβα δεν υποστηρίζει ψηφιακές εξόδους και μόνο με USB to SPDIF ίσως πάρω έξοδο . Με mini HDMI σε ψηφιακή πιθανότατα δεν θα έχω μόνιτορ . Οπότε τρέχα γύρευε .Επίσης ενα ταμπλετ μόνιμα στην πρίζα σίγουρα θα κλατάρει σύντομα.
Η άλλη λύση είναι ένας φτηνός media player χωρίς απαιτήσεις για 3d high definition κλπ και ένα εξωτερικό μονιτοράκι ας πουμε 7 ίντσες για να επιλέγω μουσική . Ισως το θέμα έπρεπε να πάει στα media players , αν και επί της ουσίας δεν ψάχνω κάτι τέτοιο . Φαντάζομαι ότι μια τρίτη λύση είναι και ένα μικρό λαπτοπ των 10 ιντσων με ψηφιακή έξοδο και καθάρισα . Δεν είναι βολικό γιατί θα ήθελα ότι πάρω να μείνει μόνιμα επάνω στο έπιπλο και όχι να το πηγαινοφέρνω και να περιμένω εκκίνηση win και λοιπά .

Περιμένω προτάσεις . Ευχαριστώ.

Δυστυχώς μάλλον ξεκίνησες ανάποδα... με το CD player αυτό... δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το 24/384... αυτό είναι μάλλον oversampling μου φαίνεται παρατραβηγμένο να υποστηρίζει τέτοια αρχεία...

Πάντως ένα media player (με spdif και με HDMI, όπου θα συνδέσεις και το στικάκι σου) με μια οθόνη (TV ή monitor HDMI) είναι καλή λύση, και ίσως εκείνη θα έχει την καλύτερη ηχητική ποιότητα... διότι όλες οι άλλες λύσεις που αναφέρεις προβληματίζουν με το γεγονός ότι δεν θα έχεις έξοδο spdif... και τα μικρά λαπτοπάκια σπάνια έχουν spdif...

Δυστυχώς μάλλον ξεκίνησες ανάποδα... με το CD player αυτό... δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το 24/384... αυτό είναι μάλλον oversampling μου φαίνεται παρατραβηγμένο να υποστηρίζει τέτοια αρχεία...

Πάντως ένα media player (με spdif και με HDMI, όπου θα συνδέσεις και το στικάκι σου) με μια οθόνη (TV ή monitor HDMI) είναι καλή λύση, και ίσως εκείνη θα έχει την καλύτερη ηχητική ποιότητα... διότι όλες οι άλλες λύσεις που αναφέρεις προβληματίζουν με το γεγονός ότι δεν θα έχεις έξοδο spdif... και τα μικρά λαπτοπάκια σπάνια έχουν spdif...

Όντως στο μανιουαλ λέει oversampling 24-bit/384kHz asynchronous sample rate converter αν και δεν ξέρω αυτό το over τι ακριβώς σημαίνει για να είμαι ειλικρινής . Όπως και να έχει με αυτό θα πορευτώ αρχικά για dac και στην πορείά βλέπουμε . Όπως και να έχει μια πηγή media player θα την έψαχνα ούτως ή άλλως . Άρα πλέον ψάχνω οικονομικό μουσικό player με κάποια μικρή οθόνη . Έχει κάνει κάποιος τέτοιο πάντρεμα ?

Όντως στο μανιουαλ λέει oversampling 24-bit/384kHz asynchronous sample rate converter αν και δεν ξέρω αυτό το over τι ακριβώς σημαίνει για να είμαι ειλικρινής . Όπως και να έχει με αυτό θα πορευτώ αρχικά για dac και στην πορείά βλέπουμε . Όπως και να έχει μια πηγή media player θα την έψαχνα ούτως ή άλλως . Άρα πλέον ψάχνω οικονομικό μουσικό player με κάποια μικρή οθόνη . Έχει κάνει κάποιος τέτοιο πάντρεμα ?

το πιο προσιτο αυτονομο music network player που κανει οτι ζητας ,οθονη μικρη εστω,διαβαζει απο usb στικακια αλλα και σκληρους δισκους,φυσικα και απο δικτυο μουσικη ραδιοφωνο (με wireless σαν εξτρα ομως) και με αρκετα καλο ηχο ειναι το PIONEER N30.Δεν ξερω αν θα βελτιωθει ο ηχος του αν το συνδεσεις με τις ψηφιακες εισοδους του 990,μαλλον οχι. Αν τωρα δεν θελεις να δωσεις αλλα 370 ευρω και εχεις ενα λαπτοπ ή υπολογιστη,τοτε αγορασε ενα musical fidelity v-link ή ενα m2tech hiface (κοστος 120-140 ευρω) και στειλε σημα απο την usb εξοδο στον ψηφιακο μετατροπεα του 990.

το πιο προσιτο αυτονομο music network player που κανει οτι ζητας ,οθονη μικρη εστω,διαβαζει απο usb στικακια αλλα και σκληρους δισκους,φυσικα και απο δικτυο μουσικη ραδιοφωνο (με wireless σαν εξτρα ομως) και με αρκετα καλο ηχο ειναι το PIONEER N30.Δεν ξερω αν θα βελτιωθει ο ηχος του αν το συνδεσεις με τις ψηφιακες εισοδους του 990,μαλλον οχι. Αν τωρα δεν θελεις να δωσεις αλλα 370 ευρω και εχεις ενα λαπτοπ ή υπολογιστη,τοτε αγορασε ενα musical fidelity v-link ή ενα m2tech hiface (κοστος 120-140 ευρω) και στειλε σημα απο την usb εξοδο στον ψηφιακο μετατροπεα του 990.

Ωραίο το παιονιρ αλλά πολυτέλεια σε χαλεπούς καιρούς . Και οι άλλες λύσεις συμπαθητικές αν και το λαπτοπ που έχω έχει spdif εξοδο σε θηλυκό 3.5 mm . Το λαπτοπ δυστυχώς για πολλούς και διάφορους πρακτικούς λόγους δεν βολεύει . Σήμερα πήγα μια βόλτα απο γνωστο σουπερ μαρκετ ηλεκτρικοηλεκτρονικών ειδών ψάχνοντας για μόνιτορ κορνιζα 7" . Καμία δεν βγαίνει με βίντεο ιν . Το μόνο που βρήκα ήτανε μια φορητή τηλεόραση F&U νομίζω κοντά στα 90 αν θυμάμαι καλά . Απο την άλλη τσιμπάω ένα φτηνό πλέιερ με video component έξοδο και κοτσάρω τούτο τον κινέζο http://www.ebay.com/itm/7-Color-TFT-LCD-Auto-KFZ-Video-Monitor-Car-rear-View-Camera-VCR-UK-/160944929156?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item257910b984 με ένα πακάκι 220 σε 12 V και καθάρισα . Μοναδικός ενδοιασμός η μάπα ανάλυση 480Χ234 να υποστηρίζεται απο τον πλέιερ . Βρήκα και κάποια hdmi 7ίντσα αλλά ξεπερνάμε κατά πολύ το 100ρίκο . Επειδή δεν επείγομαι λέω να το αναβάλω το προτζεκτ λίγο μήπως και βρώ κάτι σαν το pioneer πιο προσιτό και με μεγαλύτερη οθόνη . Όλο και κάτι θα βγει και αποδεδειγμένα η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος .

η οπτικη της καρτας ηχου του λαπτοπ δεν ξερω κατα ποσο θα δωσει καλα αποτελεσματα στελνωντας ψηφιακο σημα στο 990......εκει ειναι αλλα θεματα.Οσο για την λυση media player και φτηνη οθονη παλι δεν θα δωσει καλο ηχο. Αυτα τα μηχανακια ειναι καλα για καμια ταινιουλα,δεν ειναι για χρηση σαν transport αν εχεις απαιτησεις.
Θα συμφωνησω οτι αξιζει να περιμενεις λιγο μεχρι να παρεις κατι σαν το ν-30,οι αλλες λυσεις ειναι μετριες απο ηχο και μαλλον θα πεταξεις χρηματα.