Μπαγκαζιέρα για 106....gti?

Φίλοι μου, επειδή αγαπημένο μας σπορ στην οικογένεια είναι το camping και επειδή αυτή τη στιγμή δε μπορώ να αλλάξω αυτοκίνητο και επειδή εδώ που τα λέμε δε θέλω να αλλάξω κιόλας γιατί λατρεύω την πεζουλάρα μου, θα ήθελα να με πείτε τη γνώμη σας για αυτές τις αεροδυναμικές μπαγκαζιέρες που βάζουν επάνω στα αυτοκίνητα.

Υπάρχει περίπτωση να... πετάξω αν βάλω καμιά τέτοια?
Μπορώ να τη βάλω μόνος μου?

Πόσο κοστίζουνε περίπου?

Θενκς ιν αντβάνς!

...και για να σας προλάβω, όταν λέω μπαγκαζιέρα, εννοώ αυτό που μπαίνει επάνω στον ουρανό, αυτές τις πλαστικές αεροδυναμικές κατασκευές και όχι κάτι σαν τρέυλερ.
Λέγεται κάπως αλλιώς?

Λογικα Στεργιο πρεπει να μπορεις να βαλεις,γιατι δεν ρωτας σε ενα μαγαζι που πουλανε για να μαθης και τιμη,γιατι αν δεν κανω λαθος ειναι μαλλον ακριβη

Τοποθέτησα μπαγκαζιέρα πριν από 2 χρόνια και μπορώ να πω ότι με έσωσε.
Μεγάλη υπόθεση.
Η συμβουλή μου είναι να πας στην επίσημη αντιπροσωπεία και να δεις τι προτείνει ο κατασκευαστής για το αυτοκίνητό σου όσο αφορά το μέγεθος και το σχήμα για να μην έχεις επιπτώσεις στην συμπεριφορά στο δρόμο, και μετά αν νομίζεις ότι ζητάει πολλά λεφτά (πληρώνεις και την φίρμα), τότε πας στα ανεπίσημα και παίρνεις κάτι ανάλογο.
Εγώ αν και έκανα τα παραπάνω προτίμησα τελικά την δική του μπαγκαζιέρα γιατί μου άρεσε στην εμφάνιση και η τιμή ήταν σχεδόν ίδια με κάποιες που βρήκα σε καταστήματα με αξεσουάρ (50 ευρώ ακριβότερη η εργοστασιακή).
Η επιλογή δική σου.

Attachments

• opel_zafira_bag_01.jpg
    opel_zafira_bag_01.jpg
    27.3 KB · Views: 26
  • opel_zafira_bag_02.jpg
    opel_zafira_bag_02.jpg
    25.2 KB · Views: 15
Θα ηθελα κι εγω με τη σειρα μου να ρωτησω τι γινεται απο αποψη θορυβου? Οταν εβαλα μια απλη σχαρα ηταν σα να κουβαλουσα την φιλαρμονικη της Κερκυρας μαζι μου.
Ακομα, η καταναλωση κατα ποσο αυξανεται με την χρηση μπαγκαζιερας. Εχει μετρησει κανεις?

Δεν είμαι και πολύ της ταχύτητας αλλά μέχρι 120-130 χιλιόμετρα που πάω δεν καταλαβαίνω τίποτα από θέμα θορύβου.Σαν να μην υπάρχει.
Όσο για την κατανάλωση δεν την έχω ψάξει και δεν γνωρίζω αν και κατά πόσο επηρεάζεται.

H THULE ειναι μια πολυ καλη εταιρεια και πολυ αξιοπιστη.Ειδα σε ενα διαφημιστικο του Παναγιωταρακου μια 350λιτρα στα 290 ευρω χωρις τις μπαρες.Παντως αν θες την γνωμη μου καλο ειναι μπαρες να βαζεις εργοστασιακες.

…δυο από τα αξεσουάρ της Peugeot

ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ

Ωφέλιμος όγκος 280 λίτρα

Κωδικός: 9617 76

961776.jpg

ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ

Ωφέλιμος όγκος 340 λίτρα

Κωδικός: 9617 85

961785.jpg

Καλό είναι η μπαγκαζιέρα να μην εξέχει από την οροφή του αυτοκινήτου, ούτε μπρος, ούτε πίσω. Επίσης θα πρέπει να είναι κεντραρισμένη.Πολλοί παίρνουν μια μακρόστενη και τη βάζουν προς την πόρτα του οδηγού για να τη φορτώνουν πιο εύκολα. Μεγάλο λάθος με σοβαρές επιπτώσεις στην οδηγική συμπεριφορά.

Επίσης δεν φορτώνουμε τα βαριά πράγματα στην μπαγκαζιέρα. Κάθε κατασκευαστής δηλώνει ένα όριο φόρτωσης οροφής, που συνήθως στα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας είναι τα 50 κιλά. Μην ξεχνάς ότι με τη μπαγκαζιέρα το κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς τα πάνω (ΠΟΛΥΥΥΥΥ) με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην οδική συμπεριφορά, ιδίως στα S και ακόμη περισσότερο στο βρεγμένο.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, call me.

Θενκς παιδιά.

Βλάση, τη θέλω για πράγματα που πιάνουν όγκο. Σκηνή, πλαστικό πτυσσόμενο τραπεζάκι, πλαστικές καρέκλες, σάκκους με ρούχα και τέτοια.

Ούτως ή άλλως όταν είμαι φορτωμένος δε τρέχω καθόλου.

Είμαι περίεργος πόσο θα μου ζητήσει η Peugeot!

ΓΕΡΜΕΤΖΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ said:
Δεν είμαι και πολύ της ταχύτητας αλλά μέχρι 120-130 χιλιόμετρα που πάω δεν καταλαβαίνω τίποτα από θέμα θορύβου.Σαν να μην υπάρχει.
ΟΚ κι ευχαριστω. Τα 120-130 χωρις θορυβο μου ακουγονται μια χαρα.

Στα σοβαρά, τώρα

...φιλαράκ, άκου τον Βλάση: πέρα από τη - σωστή - θεωρητική γνώση, μη ξεχνάς ότι έχει και μεγάλη προσωπική εμπειρία.

Το κυριότερο είναι αυτό που σού έγραψε ήδη: ΜΗΝ πάρεις μπαγκαζιέρα με μήκος μεγαλύτερο της οροφής σου και μην τη φορτώσεις μονόπαντα. Τα ογκώδη, αλλά ελαφρά, μπλιμπλίκια που περιέγραψες είναι η καλύτερη περίπτωση για φορτίο.

Καλές διακοπές!!!

Τελευταία νέα:
Γύρισα μόλις από την Πεζώ.
Οι μπάρες κοστίζουν 100 ευρώ.
Οι μπαγκαζιέρες αρχίζουν από 270 ευρώ τα 240 λίτρα και φτάνουν μέχρι τα 336 ευρώ τα 370 λίτρα.

Μου τη δίνει όμως η συμπεριφορά τους ρε γμτ.
Βαριούνται πολύ στην αντιπροσωπεία.

Όταν του ζήτησα να μου δείξει αυτά για τα οποία ενδιαφέρομαι έκανε λες και του σκότωσα τον πατέρα.

Άντε να δούμε τι θα κάνουμε...

Στέργιε, εάν δεν λείψετε πολύ, πάρε το αυτοκίνητο του Παναγιωτίδη και δώστου το δικό σου.
Απλά δεν ξέρω αν θέλεις να πέσεις κατηγορία μόνο και μόνο για τους χώρους.

Απάντηση: Re: Μπαγκαζιέρα για 106....gti?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Στέργιε, εάν δεν λείψετε πολύ, πάρε το αυτοκίνητο του Παναγιωτίδη και δώστου το δικό σου.
Απλά δεν ξέρω αν θέλεις να πέσεις κατηγορία μόνο και μόνο για τους χώρους.

Άσε ρε φίλε. Είναι που είναι κουφός, να κουφαθεί ακόμη περισσότερο από την εξάτμιση και να με βρίζει μετά?
άσε σου λέω...

:flipout: