Μπαταρίες ΑΑ υπέρ η κατά;

Atreas

Established Member
24 November 2008
144
Πάτρα
Καθώς διάβαζα μια παρουσίαση της pentax k-m σε περιοδικό, είδα ότι δέχεται μπαταρίες ΑΑ, να σας πω την αλήθεια αυτό το θεώρησα μείον! στο περιοδικό βέβαια το είχε στα υπέρ! Αναρωτιέμαι λοιπόν, δεν είναι μείον μπαταρίες ΑΑ σε dslr; Νομίζω είναι ασύμφορο ν´αλλάζεις μπαταρίες συνέχεια. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν φορτιστές που να ''φορτίζουν'' με αποτέλεσμα γιατί από μικρός θυμάμαι ότι υπήρχαν προβλήματα... ακόμα, όταν πέφτει η ισχύς της μπαταρίας επηρεάζει την ποιότητα της λήψης; Είναι πιο ευαίσθητες σε χαμηλή θερμοκρασία; To μόνο υπέρ που μπορώ να φανταστώ είναι ότι αν ξεμείνεις στον δρόμο πας και αγοράζεις απ το περίπτερο! Εαν ήταν υπέρ για τον χρήστη δεν θα τις είχαν οι Nikon και Canon (dslr); -bye-

Οι επαναφορτιζόμενες ΑΑ κοστίζουν περίπου 1 ευρώ και κάτι η μία (για χωρητικότητες 2500mAh), μπορείς εύκολα να μεταφέρεις ένα ακόμη σετάκι φορτισμένες μαζί σου, στην ανάγκη να πάρεις -ακόμη και από περίπτερο!- κοινές αλκαλικές, και ο φορτιστής τους είναι κοινότατος και όχι ιδιαίτερος.

Το κύριο κατά είναι πως τρώνε όγκο, καθώς απαιτείται 4δα από αυτές. Τα έξτρα γκριπ πάντως slr, πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τη δυνατότητα και για ΑΑ μπαταρίες. Άρα όπως καταλαβαίνεις οπωσδήποτε κάποια πλεονεκτήματα έχουν.

Παλιά ήμουν υπέρ λόγω του ότι μπορούσα να αγοράσω από οπουδήποτε.

Τώρα πλέον είμαι κατά αφού αν προσέχω ποτέ δε θα ξεμείνω, αλλά, και κρατάνε πολύ λιγότερο από τις λιθίου.

Last edited:
Τι κύκλο ζωής έχουν πάνω κάτω; Γιατί εάν πάρω εγώ στα χέρια μου dslr με ΑΑ κάθε φορά που θα φωτογραφίζω θα πηγαίνω και περίπτερο! :flipout:(σαν αρχάριος πολλές δοκιμές κ.τ.λ) Εδω την TΖ5 την αδειάζω στο πι και φι!!

Άσχετα μιας και κοίταγα την Κ-Μ βγήκε συλλεκτική έκδοση σε χρώμα άσπρο με kit 2 φακούς 18-55 F 3.5-5.6 και 50-200 F 4.5-6

attachment.php

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Πολύ όμορφη δεν βρίσκετε;

Οι κόμπακτ συνήθως καίνε παραπάνω... λόγω του ότι έχουν διαρκώς ενεργοποιημένο τον αισθητήρα και την οθόνη τους.

Τι κύκλο ζωής έχουν πάνω κάτω; Γιατί εάν πάρω εγώ στα χέρια μου dslr με ΑΑ κάθε φορά που θα φωτογραφίζω θα πηγαίνω και περίπτερο! :flipout:(σαν αρχάριος πολλές δοκιμές κ.τ.λ) Εδω την TΖ5 την αδειάζω στο πι και φι!!

Οι νικελίου λογικά 400-450 στάσεις.

Υπάρχει πολύ ωραίο νήμα για την K-m.

Βάλτες εκεί μέσα, ή κάποιο από τα παιδιά αν μπορεί να τα μεταφέρει........

Να τα έχουμε όλα μαζί!:a0210:

Δε ξέρω, έχω πιο σιγουριά με την κλασική ιόντων λιθίου και σίγουρα θα έχω λιγότερο άγχος... Εσείς τι θα προτιμούσατε;

Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που η πένταξ (όπως και η φιλμάτη Νίκον μου) παίρνει μπαταρίες ΑΑ. Έχω απο ένα σετ επαναφορτιζόμενες το οποίο έχει καλή διάρκεια, και σκέφτομαι να πάρω άλλο ένα για back-up.

Η μπαταρία δεν είναι πρόβλημα όταν είσαι στο σπίτι σου. Εκεί πάντα μπορείς να την βάλεις να φορτίσει. Αλλά όταν είσαι έξω και χρειάζεσαι την μηχανή για μερικές ώρες η και μέρες ακόμα.

Με την κόμπακτ έχω βρεθεί αρκετές φορές να τελείωσει η μπαταρία πάνω που την χρειαζόμουν, στο μέσο μιας εκδρομής, το βράδυ έξω και γενικά. Και αυτό σήμαινε οτι οι φωτογραφίες τελείωσαν για εκείνη την μέρα. Ειδίκά αν θές να ξεφορτιστεί τελείως η μπαταρία σου πρίν την φορτίσεις μπορεί εύκολα να βρεθείς εκτεθημένος.

Με τις ΑΑ έχω βρεί την ησυχία μου. Και να τελείωσουν, παίρνω ένα σετ απο το περίπτερο και συνεχίζω. Το καλό με αυτές είναι οτι μετά κάπου θα βρείς να τις βάλεις, αφού κάποια συσκευή θα χρειαστεί μπαταρίες σύντομα. Εϊναι ο νόμος της φύσης... χεχε
Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ αυτές μέχρι να φορτίσουν πάλι οι άλλες και μετά τις βάζω στην τσάντα για την επόμενη φορά που θα τις χρειαστώ.

Το θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα με λίγα λόγια. Άσε που έχουμε πήξει με φορτιστές απο ένα σωρό συσκευές.

Το θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα με λίγα λόγια. Άσε που έχουμε πήξει με φορτιστές απο ένα σωρό συσκευές.

Και όχι μόνο αυτό. Άλλο μοντέλο (της ίδιας εταιρείας μιλάμε) σημαίνει άλλη μπαταρία και άλλος φορτιστής!

πάντως εγώ προχτές ετοιμάστηκα να πετάξω μιά sony wκάτι της συζύγου όταν η μηχανή δεν ξεκίναγε με ολοκαίνουργιες αλκαλικές (δυό ξεχωριστά σετ).
Ο φακός δεν έβγαινε έξω με τίποτα. Μόνο επισκόπηση έκανε.
αυτό το τελευταίο με έκανε και φόρτισα τις μανίσιες, με τις οποίες η μηχανή δουλεύει μιά χαρά.

ορισμένες compact τραβάνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ρεύμα.
δεν κάνουν οι απλές αλκαλικές, περιπτέρων.

A! δηλαδή φορτίζουν κανονικά και οι ΑΑ; η τις φορτίζεις 5-6 φορές και μετά ανακύκλωση; Γιατί αν κρατάνε τότε αλλάζει το θέμα...:chinscratch: πόση ώρα περίπου χρειάζεται για να φορτίσουν;

Γενικα οι ΑΑ μπαταριες ειναι μεγαλος μπελας διοτι κοστιζουνε και δεν ειναι για καθεμερα χρηση ασε που μετα πρεπει να της πας σε ειδεικο μερος για ανακυκλωση και ολο εχεις τα συρταρια γεματα με μπαταριες .

Η μπαταρια που εχει η D3 τραβας πανω απο 30-40 GB και ακομη εχει ζωη ασε που κρατουν αυτες οι μπαταριες μια ζωη .

NiMh 2700 αντέχουν πολυ...παρα πολυ. Τις εχω βαλει στο flash (Sb-400) και δε λενε να αδειάσουν και το επαναφορτίζουν στο άψε σβήσε. H πρώτη μου compact A-80 με ειχε σωσει με τις 4! (τοτε) ΑΑ. Πλεον με την 2ερη φωτογραφικη μου μια pentax εχω ξεμεινει απειρες φορές παρόλο που εχω και 2ερη εφεδρική.

+ στην χρήση AA απο εμένα

Σαφώς και είμαι υπέρ των ΑΑ επαναφορτιζόμενων ή αλκαλικών.
Η ευκολία του να τις βρίσκεις εύκολα παντού είναι ανεκτίμητη ειδικά για τον επαγγελματία.
Οι νέες γενιές επαναφορτιζομένων ΑΑ μπαταριών ιόντων λιθίου λύνουν το πρόβλημα της μακρόχρονης αποθήκευσης μιας και δεν παρουσιάζουν φαινόμενα μνήμης όπως οι NiCAd και λιγότερο οι υδριδίου NiMH
Εκεί που χρειάζεται προσοχή είναι στην επιλογή μάρκας και φορτιστή.

Re: Απάντηση: Μπαταρίες ΑΑ υπέρ η κατά;

Σαφώς και είμαι υπέρ των ΑΑ επαναφορτιζόμενων ή αλκαλικών.
Η ευκολία του να τις βρίσκεις εύκολα παντού είναι ανεκτίμητη ειδικά για τον επαγγελματία.
Οι νέες γενιές επαναφορτιζομένων ΑΑ μπαταριών ιόντων λιθίου λύνουν το πρόβλημα της μακρόχρονης αποθήκευσης μιας και δεν παρουσιάζουν φαινόμενα μνήμης όπως οι NiCAd και λιγότερο οι υδριδίου NiMH
Εκεί που χρειάζεται προσοχή είναι στην επιλογή μάρκας και φορτιστή.

Ο επαγγελματιας οπου και να ειναι φροντιζει να εχει μαζι του παραπανω απ' οτι χρειαζεται ετσι για επαγγελματια δεν πεζει ρολο παρα μονο το βαρος θα ελεγα .

A! δηλαδή φορτίζουν κανονικά και οι ΑΑ; η τις φορτίζεις 5-6 φορές και μετά ανακύκλωση; Γιατί αν κρατάνε τότε αλλάζει το θέμα...:chinscratch: πόση ώρα περίπου χρειάζεται για να φορτίσουν;

Όχι τις απλές ή αλκαλικές δεν μπορείς να τις επαναφορτίσεις. Υπάρχουν ειδικές που είναι για επαναφόρτιση, θα τις βρείς σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρονικά. Η διάρκεια της φόρτισης εξαρτάται απο τον τύπο της μπαταρίας, υπάρχουν γρήγορες και αργές.

@Βιλλυ
Για πές λίγα λόγια για αυτό που λές, γιατί όπως είπα θέλω να πάρω ακόμα ένα σετ. Έχω κάτι energizer που είχα πάρει απο το media markt (πρασινες-ασημί) αλλά είναι αργής φόρτισης. Σκεφτόμουν άν πρέπει να πάρω τις ίδιες, ή ένα εξολοκλήρου καινούργιο σετ γρήγορης φόρτισης. Υπάρχει κανένας οδηγός με το τί σου δίνει η κάθε τύπου μπαταρία?

Η pentax k200d ερχεται με 4 ΑΑ λιθιου (μη επαναφορτιζομενες) ακομα full δειχνουν αφου τις χρησιμοποιω οταν αδειαζουν οι ΝiMH.
Αγορασα απο τον Γαλαιο λοιπον και μια τετραδα Varta πρασινες 2500mAh με ενα κιτρινο αργο φορτιστη (type 57062) ~13h φορτιση.
Την μηχανη την δουλευω ενα μηνα τωρα και εχω μεινει εκπληκτος απο την διαρκεια τους.Υπ'οψιν οτι εχουν φορτιστει μονο 2 φορες αρα δεν εχουν υποτιθεται ακομη την πληρη αποδοση .
Οντως στην κομπακτ Casio QV5700 κατι Sanyo 2500 κρατουσαν πολυ λιγοτερο.
Ομως η περιπτωση των αλκαλικων μαλλον δεν ειναι σοβαρη παρα μονο αναγκης , αφου αυτες που δοκιμασα κρατησαν ελαχιστα.
Αν εχουν βγει και επαναφορτιζομενες ΑΑ λιθιου τοτε μονο συν κατα την γνωμη μου υπαρχουν εδω.