Μπαταρίες ή καλά τροφοδοτικά;

Να ανοίξω τους ασκούς του Αιόλου; :p

Και γιατί ρε παιδιά σε phono stages βάζουν τροφοδοτικά των 600 - 1000 VA;

Μήπως για τους ίδιους λόγους θα έπρεπε να σου έδιναν και μία ανεμογεννήτρια για τον ενισχυτή;

Μπορω να ρωτησω ποιο phono εχει 1000 VA ?

Μπορω να ρωτησω ποιο phono εχει 1000 VA ?

Το DACT όπως το πουλάει γνωστός αντιπρόσωπος/κατασκευαστής στο χώρο... -bye-

Δεν το έχω ακούσει σε αντιδιαστολή με ένα τροφοδοτικό μπαταρίας ή με ένα άλλο, ίδιας ποιότητας τροφοδοτικό χαμηλότερων VA για να εκφέρω γνώμη όμως...

Το DACT όπως το πουλάει γνωστός αντιπρόσωπος/κατασκευαστής στο χώρο... -bye-

Δεν το έχω ακούσει σε αντιδιαστολή με ένα τροφοδοτικό μπαταρίας ή με ένα άλλο, ίδιας ποιότητας τροφοδοτικό χαμηλότερων VA για να εκφέρω γνώμη όμως...

Ετσι λοιπον... ειδες Μιχαλη ειμαι αμαθεστατος σχετικα με τα hiendικα.
Αραγε με 2000 VA τροφοδοτικο θα παιζει καλυτερα?

Και που να δεις με ανεμογεννήτρια κοτσαρισμένη στην είσοδο!
:grandpa: Τη χρησιμοποιείς και για φουρφούρι να κρυώνεις το τροφοδοτικό του...

αμα δεν βαλεις ηλιοσυλλεκτες στημ ταρατσα δεν γινεται τιποτα
εκτος αν βαλεις τιποιτα καλωδια ρευματος τυπου ++++ με σωληνα για ποτισμα χωραφιου γεμισμενο με ηλιο για να ιπτανται και να μην ταρακουναν το ρευμα τα ετισια και ζαλιζεται

Re: Απάντηση: Μπαταρίες ή καλά τροφοδοτικά;

αμα δεν βαλεις ηλιοσυλλεκτες στημ ταρατσα δεν γινεται τιποτα
εκτος αν βαλεις τιποιτα καλωδια ρευματος τυπου ++++ με σωληνα για ποτισμα χωραφιου γεμισμενο με ηλιο για να ιπτανται και να μην ταρακουναν το ρευμα τα ετισια και ζαλιζεται

και το ηλιο να ειναι χαι εντ και οχι απο αυτο που γεμιζουν μπαλονια.Εκεινο κοβει τα μπασα

Και που να δεις με ανεμογεννήτρια κοτσαρισμένη στην είσοδο!
:grandpa: Τη χρησιμοποιείς και για φουρφούρι να κρυώνεις το τροφοδοτικό του...

Παντως Μιχαλη, αν υπαρχει καποιο σχεδιο, θα μπορουσαμε να δουμε τι καταναλωνει η/οι βαθμιδες?

Απάντηση: Re: Μπαταρίες ή καλά τροφοδοτικά;

Ο Σαββίτο ετοιμάζει τροφοδοτικό για το CT100. Κάτσε να δούμε...

Μάλλον θα είναι βασισμένο σε LM317 και τα αντιπαθώ ιδιαιτέρως λόγω της ανάδρασης.
Νομίζω πως ένα minimal σχεδιάκι παθητικών εξαρτιμάτων (όπως αυτό του Χάϊτα) θα προσφέρει πιό αγνό ρεύμα. Έστω κι αν δεν είναι 100% σταθεροποιημένο

Re: Απάντηση: Re: Μπαταρίες ή καλά τροφοδοτικά;

Μάλλον θα είναι βασισμένο σε LM317 και τα αντιπαθώ ιδιαιτέρως λόγω της ανάδρασης.
Νομίζω πως ένα minimal σχεδιάκι παθητικών εξαρτιμάτων (όπως αυτό του Χάϊτα) θα προσφέρει πιό αγνό ρεύμα. Έστω κι αν δεν είναι 100% σταθεροποιημένο

Ε, αμα ειναι να εχουμε "αγνο" ρευμα, να παει στα κομματια η ρημαδα η αναδραση.

Αστειευομαι βρε Βασιλη, μη μου θυμωσεις....

Re: Απάντηση: Re: Μπαταρίες ή καλά τροφοδοτικά;

Κώστα μάλλον εδώ αυτοί δεν θα ήξεραν να κατασκευάσουν ένα τροφοδοτικό της προκοπής ή δεν ξέρουν να χειριστούν την γείωση,μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει.:flipout:

Κοίταξε να δεις, όταν προ 8μήνου έγραψα εδώ μέσα ότι αυτός ο πωστονλέν που σχεδιάζει τα Dartzeel είναι άσχετος, έφαγα ένα ξεγυρισμένο και άκρως εμπαθές ban, αλλά τα γεγονότα παραμένουν. Όταν κάποιος βγαίνει και λέει ότι το φυσικό φαινόμενο του ήχου είναι single ended και όχι balanced, τί άλλο να συμπεράνει κανείς. Φυσικά, αν νομίζεις ή σε συμφέρει να νομίζεις ότι συμβαίνει "κάτι άλλο", εμένα το ίδιο μου κάνει...

Βρε Κώστα, κι εσύ έβρισες τα Dartzeel; Τσκ τσκ τσκ...

Πάντως εγώ μηχάνημα, που αντί για volume control, γράφει pleasure control (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων), δεν...

Εδώ που τα λέμε, το να βρίζεις το μηχανάκι είναι λίγο κουλό.
Ο κατασκευαστής είναι που πρέπει να παίρνει τα εύσημα...

Όχι καλέ, δεν έβρισα τα Dartzeel, τον Dartzeel έβρισα. (Όνομα κι αυτό, το Löwenbräu μου έρχεται πιο εύκολο)...

...οι μ@λακιες που λεει ο Dartzeel ειναι πταισμα μπροστα αυτο , για παρε ματι εδω :

http://www.bybeetech.com/ourtech.asp

" Bybee Quantum Purifiers operate on the quantum mechanical level to regulate the flow of electrons that make up the signal (picture a metering light regulating freeway traffic flow). Current flow within the Quantum Purifier is unimpeded and ideal (think of the unencumbered flow of traffic on a lightly traveled expressway). During transit through the Quantum Purifier, quantum noise energy is stripped off the electrons, streamlining their flow through ensuing conductors. Unwanted quantum noise energy dissipates as heat within the Quantum Purifier rather than emerging as a layer of contamination residue over the audio/video information.
"

Ειδες κβαντομηχανικη ο χαιντας :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Μπαταρίες ή καλά τροφοδοτικά;

Καλά, για δοκιμές με τρώει ο πωπός μου...
Για αρχή, και όταν θα στήσω την κεφαλή, θα αλλάξω το τροφοδοτικό του phono stage που έχω (Azur 640) το οποίο είναι στα 12V 0.5A με ένα από οθόνη υπολογιστή που είναι 12V 5A και βλέπουμε...
Άντε να χάσω 5 λεπτά από τη ζωή μου... Τα μοναδικά θα είναι; -bye-

To ίδιο phono έχω κι εγώ. Λες να την κάνω την δοκιμή;