MPC-HC thread

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Αν μέσω spdif περνάς DD / DTS, όχι.. Τουλάχιστον last time I checked.

Ναι Δημήτρη!!

Για DD και DTS μιλάω. Οι οδηγοί που υπάρχουν στο νετ λένε ότι τα περνάει μια χαρά και από HDMI και από spdif. Τι να πω??:nounder::nounder:

Τις ρυθμίσεις τις έχω διπλοτσεκάρει.

Αν κατάλαβα καλά την ερώτηση, ήχο DTS-HD παιρνεις μόνο από HDMI. Από SPDIF λόγω περιορισμένου bandwith παίρνεις μόνο DTS.

Για να καταλάβω και γω. Έχω συνδέσει το laptop με τον ενισχυτή με hdmi έχω κάνει σωστά τις ρυθμίσεις του ffdshow για να στέλνω τον ήχο στον ενισχυτή και όταν παίζει η ταινία μου γράφει στο κουτάκι του ffdshow input dts 7.1 96000Hz και output spdif.Ο ενισχυτής γράφει dts. Μήπως ξέρει κανείς το γιατί; Και επίσης στο μενού του ffdshow στο info δεν έχει τίποτα από στοιχεία του ήχου είναι κενό.

Για να καταλάβω και γω. Έχω συνδέσει το laptop με τον ενισχυτή με hdmi έχω κάνει σωστά τις ρυθμίσεις του ffdshow για να στέλνω τον ήχο στον ενισχυτή και όταν παίζει η ταινία μου γράφει στο κουτάκι του ffdshow input dts 7.1 96000Hz και output spdif.Ο ενισχυτής γράφει dts. Μήπως ξέρει κανείς το γιατί; Και επίσης στο μενού του ffdshow στο info δεν έχει τίποτα από στοιχεία του ήχου είναι κενό.

Είσαι σίγουρος ότι η κάρτα γραφικών περνάει HD ήχο στον ενισχυτή? Για ποια κάρτα πρόκειται?

NVIDIA GeForce 8400M GT. Αφού είναι μέσω hdmi γιατί να μην περνάει; Πάντως στο manual του γράφει ότι περνάει high definition audio

Last edited:
NVIDIA GeForce 8400M GT. Αφού είναι μέσω hdmi γιατί να μην περνάει;

Δεν περνάει HD ήχο. Η ύπαρξη hdmi δεν προϋποθέτει αυτόματα το πέρασμα ήχου και δη HD. Περίπου την ίδια κάρτα έχω στο λάπτοπ (9500Μ GS). Ο ενισχυτής σου μια χαρά βλέπει αυτό που παίρνει.

Άρα η μόνη λύση είναι να πάρω αυτό το καινούριο popbox v8 οπού είδα ότι υποστηρίζει τον ήχο αυτό και είναι και σε καλή τιμή για να κάνω την δουλειά μου.