MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Να πω κι εγώ τον πόνο μου;
Έχω ασυγχρόνιστο ήχο κατά την αναπαραγωγή σε 24p.
Σύστημα: Windows 10 64, mpc-hc 64, celeron 1007u, 4gb ram. Σκέτος, χωρίς εξτρά plugins κλπ.
Hdmi στην τηλεόραση samsung plasma ps51, οπτική στον ενισχυτή
Το πρόβλημα: Ο ήχος δε συγχρονίζεται σωστά όταν κάνω αναπαραγωγή 24p. Συμβαίνει είτε όταν τον ήχο αποκωδικοποιεί ο mpchc και αναπαράγει η τηλεόραση, είτε όταν τον στελνει bitstream στον ενισχυτή. Ο συγχρονισμός δεν είναι σταθερός, συνήθως αυξάνει σιγά σιγά. Αφού πατήσω παύση, ξανασυγχρονίζεται και αρχίζει πάλι να χάνει σιγά σιγά.
Ρυθμίσεις: fullscreen - 01 :23p@1080, Output: EVR-CP, d3d, alternate vsync δοκίμασα και τα δύο, audio switcher απενεργοποιημένο, audio renderer σε exlusive mode δοκίμασα και τα δύο

Παλαιότερα είχα άψογο πλέημπακ, αλλα όταν αναβάθμισα από τα win 8.1 στα 10 δεν κατάφερα να το ξαναρυθμίσω. Δε θυμάμαι αν είχα βάλει κάτι εξτρά στην προηγούμενη εγκατάσταση

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ψάξε-ψάξε δεν θα το βρεις! (αναφέρομαι για την ρύθμιση 0-255) Πρέπει να το κατήργησαν ή να το αναγνωρίζει μόνο του αυτόματα πλεον.

Παντως τον τελευταιο χρόνο (ΟΛΟ το 2016) οι drivers της AMD πάνε απο το κακό στο χειρότερο. Φτιάχνουν ένα χαλάνε δέκα πράγματα. Ειδικά στις μεγάλες σειρές καρτων απο R9 38x /R9 39x και μετά τα προβλήματα είναι άπειρα. Μια επίσκεψη στο φορουμ της AMD δείχνει το την κατάντια τους. Και δεν μιλάω για ασήμαντα πραγματα όπως το 0-255.
Άπειρα προβλήματα όπως να μην δουλεύουν τα crossfire, flickering, να κρασάρει όλο το πισι κλπ κλπ κλπ. Κρίμα γιατι χρόνια τώρα την είχα σε μεγάλη εκτίμηση. Απο τότε που η ΑΤΙ εγινε AMD κάτι αφέθηκε στην τύχη του.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να πω κι εγώ τον πόνο μου;
Έχω ασυγχρόνιστο ήχο κατά την αναπαραγωγή σε 24p.
Σύστημα: Windows 10 64, mpc-hc 64, celeron 1007u, 4gb ram. Σκέτος, χωρίς εξτρά plugins κλπ.
Hdmi στην τηλεόραση samsung plasma ps51, οπτική στον ενισχυτή
Το πρόβλημα: Ο ήχος δε συγχρονίζεται σωστά όταν κάνω αναπαραγωγή 24p. Συμβαίνει είτε όταν τον ήχο αποκωδικοποιεί ο mpchc και αναπαράγει η τηλεόραση, είτε όταν τον στελνει bitstream στον ενισχυτή. Ο συγχρονισμός δεν είναι σταθερός, συνήθως αυξάνει σιγά σιγά. Αφού πατήσω παύση, ξανασυγχρονίζεται και αρχίζει πάλι να χάνει σιγά σιγά.
Ρυθμίσεις: fullscreen - 01 :23p@1080, Output: EVR-CP, d3d, alternate vsync δοκίμασα και τα δύο, audio switcher απενεργοποιημένο, audio renderer σε exlusive mode δοκίμασα και τα δύο

Παλαιότερα είχα άψογο πλέημπακ, αλλα όταν αναβάθμισα από τα win 8.1 στα 10 δεν κατάφερα να το ξαναρυθμίσω. Δε θυμάμαι αν είχα βάλει κάτι εξτρά στην προηγούμενη εγκατάσταση

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το πρόβλημα το είχες και παλιότερα? Όταν στέλνεις σήμα 50p/ 60p στο κάνει?
Για να αυξάνεται συνεχώς η καθυστέρηση στον ήχο μαλλον σε αδυναμία το του celeron πρέπει να οφείλεται.

Last edited:

Το πρόβλημα το είχες και παλιότερα? Όταν στέλνεις σήμα 50p/ 60p στο κάνει?
Για να αυξάνεται συνεχώς η καθυστέρηση στον ήχο μαλλον σε αδυναμία το του celeron πρέπει να οφείλεται.

Στα 60p δεν εμφανίζει κανένα θέμα. Παλιότερα, στα 8.1 έπαιζε άριστα. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν είχα κάνει κάποια διαφορετική, περίεργη ρύθμιση. Ο celeron μπορεί να ακούγεται αδύναμος, αλλά δεν αντιμετωπίζω προβλήματα πουθενά, πχ παίζει full hd youtube, netflix κλπ χωρίς σπασίματα, κολλήματα.

Εγκατεστησε αυτο ως διαγνωστικο.
http://www.resplendence.com/latencymon

Υστερα βαλε να παιζει ταινια και τρεξε ταυτοχρονα το προγραμα. Κοιταξε αν υπαρχει καπου μεγαλο latency.
Πιθανοτατα κατι θα βρεις, πιθανολογω καποια καρτα δικτυου, καρτα ηχου, ισως που μπορει να κανει τη ζημια.
Σταματησε την υπηρεσια που κοκκινιζει στους δεικτες του προγραμματος και δες αν εφτιαξε ο συγχρονισμος.

γνωρίζει κάποιος γιατί η έκδοση mpchc 1.7.10 μου βγάζει πάνω αριστερά ένα μήνυμα ενώ η παλιότερη όχι.

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

το μήνυμα που βγάζει είναι:
Creating direct3d device failed 80070005

Ειναι θεμα μαλλον του madvr. Κοιταξε μηπως υπαρχει νεοτερη version απο αυτη που εχεις και λυνει το προβλημα ή δοκιμασε καποια προηγουμενη.

Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματ

Ειναι θεμα μαλλον του madvr. Κοιταξε μηπως υπαρχει νεοτερη version απο αυτη που εχεις και λυνει το προβλημα ή δοκιμασε καποια προηγουμενη.
πήγα στην τελευταια γιατι στη προηγουμενη ειχα θεμα με το (γνωστό) πρόβλημα σε όλους τους 16.7.Χ. Και με τις 2 εκδόσεις του madvr ειχα το "Creating direct3d device failed 80070005" και ετσι παραμένω με τον παλιότερο 1.7.9 mpchc που λειτουργει κανονικά.

Καλησπερα.Αφου ταλαιπωρηθηκα με τους τελαιυτεους drivers 16.2.1 η λυση που βρηκα ειναι η εξεις.Με τους 16.2.1 δεν υπηρχε πουθενα η ρυθμισει δυναμικο ευρος (0-255) κατεβασα τους προηγουμενους 15.7.1. με castom install και ξετικαρα hdmi audio γιατι η συγκεκριμενη drivers εχουν προβλημα με dts hd και dolby thruHD.Μετα περναω τους 16.2.1 που δεν εχουν προβλημα με τον ηχο και με castom install τα ξετικαρω ολα εκτος το hdmi audio οπου μου λειπει και ολα καλα!

συμπληρώνω η ρύθμιση (0-255) ειναι σημαντικη γιατι αφορα το μαυρο και τα σκοτεινα πλανα.

όσοι έχετε AMD μη κατεβάσετε την 16.9.1 ξανά κρασσάρει ο mpchc. Ξαναγύρισα στην 16.7.3

Έχω απίστευτα προβλήματα με τους drivers σε μια HD7790 που έχω τώρα στο pc μου και θέλω να πάω σε NVidia. Έχετε να μου προτείνεται κάποια κάρτα για το media player pc μου σε NVidia δοκιμασμένη και με καλή απόδοση.

καλησπερα 1 ερωτηση παρακαλω που δεν ειμαι σιγουρος αν το εχω καταλαβει σωστα στον ηχο (me lav filter )στα settings εσωτερικα φιλτρα -επιλογεας ηχου -εξομαλυνση ηχου τι ειναι ?το εχω ενεργοποιημενο μεγιστη ενισχυση και ανακτηση τι ειναι ? στο 400 ειναι απο επιλογη τι κανει? το εχω κατεβασει στ0 25ο και εχω την εντυπωση πως ακουγονται πιο δυνατα οι μικροι ηχοι. μια βοηθεια παρακαλω που ειναι το ιδανικο?

Πως αλλαζω το μεγεθος των εσωτερικων υποτιτλων (πχ σε φακελο bd ) ? Παω στις ρυθμισεις των υποτιτλων του player , παταω εκει που λεει γραμματοσειρα , αλλα δεν βλεπω να αλλαζει κατι οταν πειραζω το μεγεθος..

Ευχαριστω

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Πως αλλαζω το μεγεθος των εσωτερικων υποτιτλων (πχ σε φακελο bd ) ? Παω στις ρυθμισεις των υποτιτλων του player , παταω εκει που λεει γραμματοσειρα , αλλα δεν βλεπω να αλλαζει κατι οταν πειραζω το μεγεθος..

Ευχαριστω

Υστερα απο την αλλαγη μεγεθους ξανα πηγαινε στο μενου υποτιτλων (subtitle track) και πατησε reload.

Δεν βρισκω τετοια επιλογη

Τις ρυθμισεις τις κανω στο προβολη->επιλογες->υποτιτλοι

Tωρα αν κανω δεξι κλικ στον player και παω στο καναλι υποτιτλων (υποθετω αυτο λες ) μου βγαζει μονο τους υποτιτλους και την επιλογη no subtitles .

ps.Δεν αλλαζει κατι αν παιξω ολο το φακελο η μονο το μεγαλυτερο steam που εχει την ταινια

Εχω σπαστει, τους βγαζει τεραστιους.