MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Έχουν περάσει 7 χρόνια από όταν γράφτηκε ο οδηγός.
Τώρα είναι όλα έτοιμα.
Ευχαριστώ πολύ. Έκανα την εγκατάσταση στο νέο pc με τον ίδιο τρόπο που την έκανα μέχρι πρότινος και στο παλιό και όλα δούλεψαν τέλεια. Ευτυχώς έχουν απλοποιηθεί αρκετά όλες οι ρυθμίσεις. Επίσης, ευχάριστη έκπληξη ήταν τα πολύ πιο όμορφα χρώματα που έχω πλέον με την nvidia 1060 6gb. Μεγάλη διαφορά. Όσον αφορά το bitstreaming, κι αυτό ok.

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Έχουν περάσει 7 χρόνια από όταν γράφτηκε ο οδηγός.
Τώρα είναι όλα έτοιμα.

Οταν λες ολα ετοιμα?
μπορεις να δωσεις παραπανω πληροφοριες...
πρωτη φορα θελω να περασω Madvr

ρυθμισα ολα τα φιλτρα στο mpc και η εικονα παει νερακι(ati 570).
οταν κανω ομως διπλο κλικ για φουλ σκριν κολλαει.
τι εχω κανει λαθος?

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το full exclusive mode στον madVR γιατί από κάποιο update και μετά στα Win10 κάτι άλλαξαν (δεν ξέρω αν έχει νόημα πλέον να είναι ενεργοποιημένο, εγώ το έχω off πάντα).

Δεν θυμάμαι την αντίστοιχη ρύθμιση στα Win10 ποια είναι. Κάτι με το game mode.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το full exclusive mode στον madVR γιατί από κάποιο update και μετά στα Win10 κάτι άλλαξαν (δεν ξέρω αν έχει νόημα πλέον να είναι ενεργοποιημένο, εγώ το έχω off πάντα).

Δεν θυμάμαι την αντίστοιχη ρύθμιση στα Win10 ποια είναι. Κάτι με το game mode.

Που ειναι αυτο στο mvr?

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Που ειναι αυτο στο mvr?

Στο madvr πηγαινεις στο rendering / general settings και ξετικαρεις το "enable automatic full screen mode"

Συγχρονο οδηγο MADVR εχουμε?
Ξερουμε τα ορια μια απλης GTX1050 (οχι Ti) τοσο σε 1080p, οσο και σε 4Κ υλικό?
Υπάρχει καπου μπουσουλας με βάση την επεξεργαστική ισχύ της καθε κάρτας?

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Συγχρονο οδηγο MADVR εχουμε?
Ξερουμε τα ορια μια απλης GTX1050 (οχι Ti) τοσο σε 1080p, οσο και σε 4Κ υλικό?
Υπάρχει καπου μπουσουλας με βάση την επεξεργαστική ισχύ της καθε κάρτας?

Ιδού:

Η αναβάθμιση ολοκληρώθηκε επιτυχώς (Many Thanks DimDim ο™Œ )
Ψάχνοντας για τις σωστές ρυθμίσεις για MadVR 4K, HDR κλπ, έπεσα σε αυτό τον θησαυρό πληροφοριών (για οποιον ενδιαφέρεται):
[FONT=&]
madVR Set up Guide (for Kodi DSPlayer and Media Player Classic

[/FONT]
How to Configure a Display and GPU for a HTPC

Guide: Building a 4K HTPC for madVR

Ο madvr εχει αλγοριθμους οπου στις ακραιες ρυθμισεις τους (ειδικα σε xαμηλης αναλυσης υλικο οπου θα κανουν και μεγαλο upscale) μπορουν να γονατισουν και μια gtx 1080 ti. (οπως ο NNEDI3, NGU)

Αλλα ακομα κι αν δεν χρησιμοποιησουμε τις ρυθμισεις των παραπανω στο επακρο, μην ξεχναμε οτι υπαρχουν κι αλλα πραγματα που παραλληλα μπορει να τραβανε απο την καρτα γραφικων αν τα ρυθμισουμε να το κανουν.

Για παραδειγμα να επιλεξουμε ο video decoder να κανει hardware acceleration απο την καρτα γραφικων, να εχουμε εγκαταστησει και καποιο προγραμμα frame interpolation οπως το SVP, οπου και εκεινο χρησιμοποιει καποιο τμημα της cpu και κατα το μεγαλυτερο μερος του την καρτα γραφικων.

Εγω για παραδειγμα με μια gtx 1060, την φερνω στα ορια της και δεν φτανει, αν επιλεξω πολυ ακραιες ρυθμισεις σε nnedi3 ή ngu, ή επιλεξω 60fps αντι για 30fps στον svp. Και αν το Bitrate ειναι και μεγαλυτερο, χοντραινουν τα ζορια.

Σε ολα τα παραπανω για αναλυση 1080p ετσι. ? Αν μιλησουμε και για 4Κ, σιγουρα τα πραγματα δυσκολευουν ακομα περισσοτερο αν επιλεξουμε extreme ρυθμισεις ειδικα σε χαμηλης αναλυσης υλικο.

Πήρα πρόσφατα μια 1050ti προς αντικατάσταση της 7750 που είχα. Ενώ παίζει νεράκι ακόμη και τα 2160 που δοκίμασα δε μπορώ να την ρυθμίσω με τίποτα στο SVP. Εξακολουθεί και γονατίζει το μηχάνημά μου. Σαν να μη θέλει να χρησιμοποιήσει με τίποτα την κάρτα.

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Ιδού:

Ο madvr εχει αλγοριθμους οπου στις ακραιες ρυθμισεις τους (ειδικα σε xαμηλης αναλυσης υλικο οπου θα κανουν και μεγαλο upscale) μπορουν να γονατισουν και μια gtx 1080 ti. (οπως ο NNEDI3, NGU)

Αλλα ακομα κι αν δεν χρησιμοποιησουμε τις ρυθμισεις των παραπανω στο επακρο, μην ξεχναμε οτι υπαρχουν κι αλλα πραγματα που παραλληλα μπορει να τραβανε απο την καρτα γραφικων αν τα ρυθμισουμε να το κανουν.

Για παραδειγμα να επιλεξουμε ο video decoder να κανει hardware acceleration απο την καρτα γραφικων, να εχουμε εγκαταστησει και καποιο προγραμμα frame interpolation οπως το SVP, οπου και εκεινο χρησιμοποιει καποιο τμημα της cpu και κατα το μεγαλυτερο μερος του την καρτα γραφικων.

Εγω για παραδειγμα με μια gtx 1060, την φερνω στα ορια της και δεν φτανει, αν επιλεξω πολυ ακραιες ρυθμισεις σε nnedi3 ή ngu, ή επιλεξω 60fps αντι για 30fps στον svp. Και αν το Bitrate ειναι και μεγαλυτερο, χοντραινουν τα ζορια.

Σε ολα τα παραπανω για αναλυση 1080p ετσι. ? Αν μιλησουμε και για 4Κ, σιγουρα τα πραγματα δυσκολευουν ακομα περισσοτερο αν επιλεξουμε extreme ρυθμισεις ειδικα σε χαμηλης αναλυσης υλικο.

Να σας κάνω μια ερώτηση μιας και ειστε guru :p

Επειδη προφανώς αλλο φορτίο τραβαει η κάρτα σε 4Κ και αλλο σε 1080p, το madvr εχει επιλογη να εχεις δυο διαφορετικα προφιλ ρυθμίσεων?
Ενα για 1080p και ενα για 4Κ.

πας στον Madvr και κανεις μονό κλικ επανω στο μενου "scaling algorithms"
Δεξια θα εμφανιστει κουμπι "create profile group"
Δημιουργεις οσα profile θες, οπου στο καθενα υστερα πας και ρυθμιζεις διαφορετιους αλγοριθμους και φιλτρα.

Δεν εχω ασχοληθει προσωπικα, θελει λιγο πειραματισμο για να καταληξεις τι ρυθμισεις θα εχεις σε καθε προφιλ αναλογως της αναλυσης κλπ

Δες κι αυτο.

https://www.avsforum.com/forum/26-h...64-help-create-madvr-resolution-profiles.html

Νομίζω στον οδηγό στο forum του Kodi (που παρατέθηκε πιο πάνω) λέει για profiles.

Έχω εγκατεστημένο και το pot player. Δοκίμασα και εκεί και διαπίστωσα τα ίδια με τον mpc. Αλλά όμως αν αλλάξω έξοδο εικόνας και επιλέξω την direct x 11 τότε χαμηλώνει λίγο ο επεξεργαστής. Όχι σπουδαία πράγματα αλλά από το 100% πάει στο 80%. Οπότε αν σκεφτείς ότι έχω phenom quad core και ούτως ή άλλως σέρνεται θεωρώ πως είναι βελτίωση.

Πήρα πρόσφατα μια 1050ti προς αντικατάσταση της 7750 που είχα. Ενώ παίζει νεράκι ακόμη και τα 2160 που δοκίμασα δε μπορώ να την ρυθμίσω με τίποτα στο SVP. Εξακολουθεί και γονατίζει το μηχάνημά μου. Σαν να μη θέλει να χρησιμοποιήσει με τίποτα την κάρτα.

Εχω το svp 4 οπου ανιχνευει μονο του και παιρνει μετρηση στο hardware και βαζει τις σωστες ρυθμισεις για να μην γονατιζει, οποτε εχω ξεχασει λιγο το μενου του svp 3.

Ομως αν θυμαμαι καλα, το svp 3 εχει και αυτο επιλογη τι να επιλεξει για rendering την καρτα ή την cpu. Και εκει πρεπει να δηλωσεις χειροκινητα την καρτα αν δεν την εχει επιλεγμενη αυτο.
Επισης και οι υπολοιπες ρυθμισεις του svp μπορουν να το κανουν αδηφαγο σε επεξεργαστικη ισχυ, οποτε μαλλον πρεπει να βαλεις πιο Lite ρυθμισεις για δουλεψει σωστα. Εδω και πιο αδυναμες καρτες απο την 1050 και το σηκωνουν με τις καταλληλες ρυθμισεις.

Μην ξεχνας οτι το svp καταναλωνει πορους και απο τη cpu και απο την Gpu. Που σημαινει οτι αφου το ιδιο κανει και π.χ. το mpc-madvr, θα πρεπει να κοιταξεις και τι ρυθμισεις εχεις βαλει και σε αυτα. Ενδεχεται κι εκεινα να σου καταναλωνουν αρκετη ισχυ και να μην φτανει και για το svp.

Παιξε μια ταινια με μεγαλο Bitrate με το Mpx και κοιταξε που πηγαινει η cpu-gpu και προσαρμοσε τις ρυθμισεις αναλογως.
Υστερα δοκιμασε να ξαλαφρωσεις και τις ρυθμισεις στο svp λιγο.

Με αυτη την καρτα θα καταφερεις να παιξεις mpc-madvr + svp αν δεν το παρακανεις στις ρυθμισεις.

Koupa:

Ξεχασα να αναφερω πως πρωτιστως το SVP χρησιμοποιει την CPU και ενα μερος της GPU εαν ρυθμιστει μεσα στο svp να κανει χρηση GPU acceleration και φυσικα να επιλεξεις στον lav video hardware acceleration DXVA2 (copy back) και ακριβως απο κατω : hardware device to use : geforce gtx.

Eπισης οσοι παιζετε με αρχεια 4Κ, καλυτερα ειναι να χρησιμοποιησετε τον MPC-HC BE X64 γιατι η 32μπιτη βερσιον δεν τα παει καλα με τα 4Κ αρχεια, ή Χ64 αποδιδει καλυτερα.

Οποιος εχει κολληματα με το svp, ας κοιταξει τη ωρα της αναπαραγωγης ποση ειναι η χρηση CPU-GPU γιατι μπορει και να τερματιζει και η cpu ετσι. ?
Οταν κανουμε hardware acceleration με την καρτα γραφικων στον SVP ανεβαινει ΚΑΙ η cpu οπως προανεφερα.

Για παραδειγμα σε 1080p με Bitrate 48mbps με madvr+SVP εχω cpu:52% και gpu:69%, ενω με madvr ΧΩΡΙΣ SVP εχω cpu: 11% και gpu:49%.

O svp με τις ρυθμισεις που εχω σε αυτον, με επιβαρυνει κατα 41% cpu και 20% gpu .

Σε ταινια 1080p με 12mbps bitrate εχω cpu:9% gpu:27% και ΜΕ SVP cpu:38% cpu:59%

(με Ι7 oc 3.8Ghz +gtx1060 3gb)