MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

' Πιο σημαντική είναι η επιλογή πάνω δεξιά Hardware Acceleration.
Εκεί αναλόγως το σύστημά σας επιλέγεται το decoder που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Με τη σειρά oι επιλογές Ηardware Decoder to use:
None : Το decoding το αναλαμβάνει αποκλειστικά ο lav video (avcodec) και όλη η "πίεση" μεταφέρεται στον επεξεργαστή.
Cuvid : HW για κάρτες γραφικών nvidia.
Intel QuickSync : HW για κάρτες γραφικών Intel
DXVA2 (Copy-Back) : Aρχικά τo decoding του video γινεται από την αντίστοιχη FF της καρτας γραφικων: UVD για AMD, Intel MFX, PureVideo για nvidia.
Στην συνέχεια τα decoded frames γίνονται copy-back στην μνήμη του συστήματος και μετά φορτώνονται στην μνήμη του video.
Mετά μπορεί να γίνει οποιαδήποτε επεξεργασία του Video στον MAdVR με την χρήση των Shaders της κάρτας γραφικών.
DXVA2 (native) : Ο πιο συνηθισμένος τρόπος HW , με τη χρήση DXVA. Υποστηρίζεται από όλους τους κατασκευαστές καρτών γραφικών και είναι ο πιο αποδοτικός. '

Aκολουθώντας βημα βημα τον οδηγο, μπορείτε να μου πείτε ποια επιλογή από το hardware acceleration προτείνετε, ώστε να έχω το καλύτερο οπτικά αποτέλεσμα? Έχω την AMD 7950 και 3570k CPU. Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για τον οδηγό! (στα MADvr settings χρησιμοποίησα τα extreme)

Και η κάρτα και ο επεξεργαστής είναι πολύ δυνατά, μπορείς να βάλλεις ότι θέλεις.
Ίσως να είναι καλύτερα να επιλέξεις SW decoding σε περίπτωση που σου τύχει κάποιο πολύ περίεργο αρχείο
που δεν μπορεί να δουλέψει το HW acceleration.

Θα στησω το htpc απο την αρχη. Τι ειναι καλυτερα να προτιμήσω win7 ή win8? (τα 8αρια τα εχω αγορασει..... )

Και εμενα αυτη ειναι η σκεψη μου...., οποτε δεν υπαρχει θεμα με filters κλπ στα win8.1 , προχωρώ αφοβα?

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Και εμενα αυτη ειναι η σκεψη μου...., οποτε δεν υπαρχει θεμα με filters κλπ στα win8.1 , προχωρώ αφοβα?

Μάλλον ναι. Ούτε έχω συνατήσει, ούτε έχω ακούσει από άλλον κάτι περίεργο.

Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματ

Παιδιά καλή χρονιά!
Μάλλον θα ρωτήσω κάτι που έχει απαντηθεί, αλλά δε μπορώ να βρω την απάντηση στο forum...Πως βλέπω σωστά υπότιτλους σε 3d ταινία και σε mkv και σε κανονικό BR Disc;
Χρησιμοποιώ MPC-HC, MADVR και LAV Filters...Χρειάζεται να κάνω κάποια ειδική ρύθμιση στο HTPC για να παίζω 3d υλικό; Έχω την 7750 ΑΤΙ Radeon...
Ευχαριστώ...

Παιδια μολις παρέλαβα γυαλιά για προβολέα benq w1070.
Τωρα για την αναπαραγωγή και υποτιτλους χρειάζεται κατι αλλο έξτρα πέρα απο τον οδηγο;θελει έξτρα ρυθμισεις;

Kαλύτερα να φτιάξετε ένα άλλο setup (με ffdshow [parallax], χωρίς madvr) ή να παίξετε με άλλον player (Stereoscopic / PotPlayer) τα 3D.
Έχουμε ήδη 2-3 ενεργά νήματα στη κατηγορία για το 3D, oπότε ρίξτε μια ματιά.

όλα καλα λοιπον για τον ποτ αφου εχω ατι και δεν μπορω με άλλο.
τωρα για το SBS εχεις κατι να προτείνεις που δεν εχω καταφερει να το κανω να δουλεψει? ή καποιο νημα αντιστοιχο όπως αυτό του ποτ που μου εστειλες?

Άσε τον MPC για τα 2D, φτιάξε τον Pot για τα SBS και απλά ενεργοποίησε το 3D στο μηχάνημα.

σωστος.απλα το θεμα μου είναι ότι δεν μπορω να παιξω sbs από τον προβολεα γιατι δεν το βλεπει και δεν ανοιγει την επιλογή αυτή.μονο πανω κατω εχω καταφερει να δω και μου ανοιγει σαν πρωτο βημα.και μετα να δω με υποτιτλους τι παιζει για MKV αρχεια...

Δυστυχώς σχεδόν σε όλα τα μηχανήματα όταν βάλλεις 3D SBS έτσι είναι. Πρέπει να τα ρυθμίσεις όλα εσύ χειροκίνητα.
To μηχάνημα όταν παίζεις .mkv/.avi νομίζει ότι είναι απλά αρχεία. Δεν είναι όπως τα bluray που διαβάζει τον MVC/framepacking & γυρίζει σε 3D.
Δεν είναι θέμα HTPC κι από δορυφορική αν βάλλεις 3D (πχ Sky 3D) πρέπει να το γυρισεις μόνος σου.
Για αυτό επιμένω καμιά φορά παραπάνω για τον stereoscopic. Σου έχει όλες αυτές τις επιλογές.

Νομιζω οτι αμα πατησεις εντερ εκει θα σου βγαλει επιλογη να επιλεξεις αριστερα δεξια η πανω κατω που εχεις τωρα.

Μαλιστα. Δες λιγο στο αντιστοιχο νημα στη κατηγορια των προβολικων μηπως τα παιδια ξερουν κατι !

Καλησπερα. Εχω κατι χαζες γρηγορες ερωτησεις. Εχω ενα αρκετα καλο pc στο οποιο εκει βλεπω ταινιες 720p κυριως. Τα specs ειναι Cpu: intel core i7 920 2.67 ghz, ram: 11gb ddr3 1333mhz, graphics card: sapphire 6850 1gb και οθονη VIESONIC VA2216W . Επειδη η οθονη ειναι μικρη και δεν ειναι full hd δεν εχω ασχοληθει ιδιατερα με την εικονα μιας και οι ταινιες ειναι σε καλη ποιοτητα. Παιζω τις ταινιες με bs player και διαβαζοντας τοσα αρθρα εδω τις τελευταιες μερες εχει αποδειχθει μεγα λαθος. Αν χρησιμοποιησω mpc-hc και κανω ολες τις απαραιτητες ρυθμισεις που αναφερονται σε αυτο το θεμα θα βελτιωθει η εμπειρια γενικοτερα ή πρεπει αναγκαστικα να παω σε καινουργια οθονη;

Ανεξάρτητα από τον player και τις ρυθμίσεις, αξίζει να πας σε μεγαλύτερη τηλεόραση για καλύτερη εμπειρία overall.

Τώρα ο οδηγός αυτός είναι αρκετά παλιός. Αν και τον έχω απλοποιήσει αρκετά, δεν χρειάζονται όλα αυτά τα πράγματα.
Τα περισσότερα φίλτρα είναι πλέον ενσωματωμένα στον ΜPC-HC. Μόνο ο madvr λείπει. Δοκίμασε και βλέπεις.