MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Νομιζω οτι σε αυτες θα επρεπε να ακους το απλο dts κανονικα. Ειναι κι ο βασικοτερος λογος που το dts-ma εχει επικρατησει σαν hd format ηχου. Δες παλι λιγο τις ρυθμισεις σου.
 
Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Αφού κάνουμε όλα όσα λέει ο οδηγός πρέπει να απενεργοποιήσουμε κάτι στο CCC?η τα αφήνουμε όπως είναι?
Οι μόνες αλλαγές που έκανα εκεί είναι το full rgb 4-4-4.
Και επίσης εάν θέλουμε να διορθώσουμε κάποια ρύθμιση όπως φωτεινότητα,αντίθεση,μαύρο κτλ απο που το κάνουμε?
Απο την κάρτα γραφικών,απο την τηλεόραση απο το mpchc η απο τον madvr?
Συγχωρέστε με αλλά τώρα μαθαίνω και έχω φάει ώρες και ώρες για να μπορέσω να καταλάβω τι γίνεται και τις ορολογίες.
Σας ευχαριστώ.
 
Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Να σου πώ την αλήθεια νομίζω όχι,αλλά όπως προείπα δεν έχω εμπειρία,ακολούθησα τον οδηγό mpchc για καλύτερη εικόνα.
Απλώς επειδή πρόσφατα αγόρασα τηλεόραση Panasonic ET60 47" και είναι κρίμα να μην εκμεταλεύεσαι την πολύ εικόνα που σου δίνει και να βλέπεις υλικό χάλια.
Έτσι τώρα κατεβάζω μόνο hd υλικό και το ευχαριστιέμαι.
Απλώς ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω εάν αρκεί μόνο ένας player (επειδή η τηλεόραση έχει δικά της φίλτρα) η περαιτέρω ρυθμίσεις με επιπλέον φίλτρα όπως Lav filters,Madvr κτλ.
Επέλεξα το δεύτερο στην αρχή για περιέργεια για να δω το αποτέλεσμα.
Αυτό που κατάλαβα στην πορεία έιναι ότι πρέπει να έχεις γνώσεις αρκετές όχι για να εκτελέσεις τον οδηγό αλλά περισσότερο για να καταλάβεις τι κάνεις.
Αρα θέλει πολύ διάβασμα και ξενύχτι και πολλές απορίες είναι φυσικό να δημιουργηθούν .
Φυσικά κάποιες από αυτές μπορεί να θεωρηθούν γελοίες για το φόρουμ εδώ αλλά συγχωρέστε με.
 
Last edited:
Όλοι κάπως έτσι ξεκινάνε... Δεν είναι ντροπή να μην ξέρεις, γι´αυτό είσαι εδώ μέσα, επειδή ο ένας βοηθάει τον άλλο.
Σε λίγο καιρό θα δίνεις εσύ συμβουλές στους "νέους" :ernaehrung004:
 
Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Αφού κάνουμε όλα όσα λέει ο οδηγός πρέπει να απενεργοποιήσουμε κάτι στο CCC?η τα αφήνουμε όπως είναι?
Οι μόνες αλλαγές που έκανα εκεί είναι το full rgb 4-4-4.
Και επίσης εάν θέλουμε να διορθώσουμε κάποια ρύθμιση όπως φωτεινότητα,αντίθεση,μαύρο κτλ απο που το κάνουμε?
Απο την κάρτα γραφικών,απο την τηλεόραση απο το mpchc η απο τον madvr?
Συγχωρέστε με αλλά τώρα μαθαίνω και έχω φάει ώρες και ώρες για να μπορέσω να καταλάβω τι γίνεται και τις ορολογίες.


Το ελπίζω ναί,αλλά τέτοιο διάβασμα ούτε όταν ήμουν φοιτητής........(που λέει ο λόγος).
Στην παραπάνω απορία μου μπορεί κάποιος να μου δώσει την γνώση του?
 
Σωστα επραξες! οσο αφορα τα χρωμματα αντιθεση κτλπ,δεν τα πειραζεις απο τον madvr ουτε απο την καρτα! μονο απο την tv σου.
 
Αρα στη κάρτα γραφικών δεν πειραζουμε κατι αλλο εκτός απο το full rgb.
Oκ σε ευχαριστώ πολύ.
 
Εγώ πρίν μια εβδομάδα τον ακολούθησα,το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να κατεβάσεις τις τελευταίες εκδόσεις καθώς στον mpchc είναι ενσωματωμένα τα Lavfilters.
 
Χθες εκεί που σύγκρινα την αναπαραγωγή του Blu-Ray του Matrix Reloaded (24000/1001 fps) στα 60Hz με αυτή του PAL DVD (25 fps) στα 50Hz, εντόπισα κάποιες ανωμαλίες στον ήχο. Τις εν λόγω ανωμαλίες τις άκουγα και στο αυθεντικό Blu-Ray του Dark Knight που χρησιμοποιεί Dolby TrueHD. Διπλοτσέκαρα και τριπλοτσέκαρα με το VLC, το PowerDVD, διαφορετικές εκδόσεις του MPC-HC, διαφορετικά filters, έκανα και δοκιμή σε άλλο PC. Ήμουν σίγουρος είναι θέμα του MPC-HC. Μπήκα στο IRC και ρώτησα τα παιδιά και το επιβεβαίωσαν αφού άκουσαν ένα δείγμα που τους ανέβασα. Αποδείχθηκε ότι είναι σφάλμα κατά το decoding όπου στα CRC errors αντί να επιστρέφεται σιγή, παιζόταν αυτό το artifact. Το διόρθωσε ο nevcairiel αμέσως στα LAV filters.
http://code.google.com/p/lavfilters...efa9226c3f662f0ea1aabecbfdafc5c7&name=master#
Με το ffdshow ως το audio decoder, το πρόβλημα παραμένει.

Αυτό είναι το δείγμα που ανέβασα:
https://drive.google.com/file/d/0B5IP2u-96AzYUjctUnRYWl9Uems/edit?usp=sharing

Και έτσι ακούω εγώ το πρόβλημα (0:04)
https://drive.google.com/file/d/0B5IP2u-96AzYLWRnYXhBY0hvcFk/edit?usp=sharing

O Underground78 έκανε compile μια ανεπίσημη διορθωμένη έκδοση για να χρησιμοποιήσω. Αν ενδιαφέρεται κανένας άλλος, θα τη βρει εδώ:
http://www.mediafire.com/download/xn79ocpv42g5yv6/MPC-HC.x64.1.7.3.AC3.fix.exe

Δεν ξέρω για πόσο θα είναι στον mediafire, οπότε μέχρι την επόμενη stable έκδοση του MPC-HC, ίσως θα θέλατε να τη βάλετε κι εδώ.
 
Παίδες, στο MPC ύπαρχει τρόπος παράκαμψης του Cinavia όταν διαβάζει μεσα από Bluray? Στο ΤΜΤ αν έχεις anydvd, παρακάμπτεται.
Επίσης έχω παρατηρήσει παράξενη συμπεριφορά όταν η ταινία έχει και extended edition (μπερδεύει chapters κλπ).
Καμια ιδέα;

Thanks!
 
Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Παίδες, στο MPC ύπαρχει τρόπος παράκαμψης του Cinavia όταν διαβάζει μεσα από Bluray? Στο ΤΜΤ αν έχεις anydvd, παρακάμπτεται.
Επίσης έχω παρατηρήσει παράξενη συμπεριφορά όταν η ταινία έχει και extended edition (μπερδεύει chapters κλπ).
Καμια ιδέα;

Thanks!

To AnyDVD δουλεύει system-wide, δε θα έπρεπε να είχες πρόβλημα. Δεν έχω Blu-ray με τέτοια προστασία για να επιβεβαιώσω πάντως.

Μια ασυμφωνία στα chapters την έχω παρατηρήσει κι εγώ. Όχι ότι πηδάει chapters. Απλά φαίνεται να δημιουργεί chapters για τις επιπλέον σκηνές των extended (πχ chapters μόνο 4 δευτερολέπτων). Συνολικά δείχνει την ίδια ταινία σε μένα. Δεν αποκλείω πάντως να διαβάζει λάθος ορισμένα δισκάκια. Μπορείς να μας πεις ποια ταινία είναι;

ΥΓ: Τώρα τρέχω το Avatar Extended Collector's (23.976 fps) δίπλα-δίπλα για επιβεβαίωση. Τα πρώτα 40 λεπτά έδειξαν τα ίδια...
 
Last edited:
Έβλεπα προχθές το The Counsellor (extended) και με το που άλλαξε chapter τρελάθηκε και έπαιζε ο ήχος από την αρχή και η εικόνα κανονικά.
Όσον αφορα το anydvd, χθες έβαλα το Ender's game (bluray iso) που στο MPC μου έβγαλε το μήνυμα του cinavia μετά από 5 λεπτά, ενώ στο ΤΜΤ 5 έπαιξε κανονικά (το anydvd ενεργοποιημένο και στα δυο)..
 
Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο...
Να σου μπερδεύει τα chapters ή να έχεις το The Counsellor σε BluRay; :p
 
Δε μου λέτε, όσοι χρησιμοποιείτε Windows 7 με Aero και EVR CP, το Vsync το ενεργοποιείτε; Αν και tearing δεν υπάρχει λόγω Aero, έχω την εντύπωση πως το framerate πηδάει χωρίς το Vsync. Λες και δεν έφτανε το judder από το 3:2 pulldown. Στον madvr τα πράγματα είναι τραγικά χωρίς το Smooth Motion (ούτε καν 3:2 pulldown δε γίνεται), ενώ με το SM ενεργοποιημένο η εικόνα θολώνει λόγω του frame blending. Οι PAL εκδόσεις παίζουν βούτυρο στα 50Hz και 250Hz strobing, αλλά το 4% speedup είναι ενοχλητικό, ειδικά αν έχεις ξαναδεί την ταινία στα 24fps.

Καμιά συμβουλή για 24fps στα 60Hz; Ξέρω, η λύση είναι να αγοράσω 120Hz οθόνη... :BDBDG54:
 
ειχα μεινει με μια παλια εκδοση (χωρις ενσωματωμενα τα lav filters) κ λεω να αναβαθμισω..
ποια απο ολες τις εκδοσεις βαζω? (nighty builds,mpc-hc,mpc-hc-be)...:smash: