MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Καλημέρα.
Ήθελα να ρωτήσω και γω κάτι σχετικά με το HEVC.
Κατέβασα το καινούργιο K-lite που τον υποστηρίζει.
Έχω ένα αρχείο με τα εξής χαρακηριστικά βίντεο:

Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Duration : 6mn 46s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 040 pixels
Display aspect ratio : 1.85:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Default : Yes
Forced : No

Αλλά μου το παίζει διακεκομμένα!
Μπορώ να κάνω κάποια ρύθμιση στο madVR ή στο LAV video decoder για να το παίζει χωρίς προβλήματα;
Ή είναι θέμα υπολογιστή/επεξεργαστή;
Γιατί και σε κάποια 10bit αρχεία είχα πρόβλημα.

Ε δε μας λες τι ρυθμίσεις έχεις τώρα και σε τι σύστημα παίζεις...

Intel pentium D 3.2GHz
RAM 3 GB
Windows 7 64bit
Κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT220

Ως προς τις ρυθμίσεις δεν ξέρω τί να πω.. Είναι τόσες πολλές. Ποιές χρειάζονται;
Πάντως δοκίμασα και με madVR και EVR custom pres.

Καλημερα κ Χρονια Πολλα!! Ελπιζω να μην ειμαι εκτος θεματος. Για αναπαραγωγη ταινιων χρησιμοποιω τον mpc με madvr. Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα το οποιο δεν ξερω αν εχει να κανει με τον player ή με το madvr. Εχοντας συνδεδενο το pc με av ενισχυτη παιρνω κατ'επιλογη εικονα ειτε απευθειας απο την καρτα γραφικων (ATI 7950) μεσω DVI στα 1080p ή απο την καρτα μεσω του AV ενισχυτη μεσω HDMI. Για επιφανεια εργασιας μεσω HDMI δεν βλεπεται κ προτιμω το DVI, αλλα τυχαια ανακαλυψα οτι οι ταινιες φαινονται πιο sharp μεσω του HDMI. Ομως μεσω του HDMI παρατηρησα οτι στις γρηγορες σκηνες, εμφανιζεται μια πριονωτη κατα καποιο τροπο οριζοντια γραμμη. Δεν ειναι ιδιαιτερως ενοχλητικη αλλα υπαρχει. Μεσω DVI δεν εμφανιζεται αυτη η γραμμη. Που μπορει να οφειλεται;;

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Κάτι σε tearing με παραπέμπει:

http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_tearing

Ναι σωστα αυτο ειναι που μου παρουσιαζει κ αν καταλαβα καλα, οφειλεται στην διαφορετικη συχνοτητα πηγης κ monitor. Δοκιμασα ομως να εφαρμοσω 24Hz σε ταινια με 24 καρε το sec κ το αποτελεσμα ηταν κατα πολυ χειροτερο :/

Edit:Τελικα το smooth motion του madvr μου εκανε την δουλεια... :)

Last edited:
Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Καλημερα κ Χρονια Πολλα!! Ελπιζω να μην ειμαι εκτος θεματος. Για αναπαραγωγη ταινιων χρησιμοποιω τον mpc με madvr. Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα το οποιο δεν ξερω αν εχει να κανει με τον player ή με το madvr. Εχοντας συνδεδενο το pc με av ενισχυτη παιρνω κατ'επιλογη εικονα ειτε απευθειας απο την καρτα γραφικων (ATI 7950) μεσω DVI στα 1080p ή απο την καρτα μεσω του AV ενισχυτη μεσω HDMI. Για επιφανεια εργασιας μεσω HDMI δεν βλεπεται κ προτιμω το DVI, αλλα τυχαια ανακαλυψα οτι οι ταινιες φαινονται πιο sharp μεσω του HDMI. Ομως μεσω του HDMI παρατηρησα οτι στις γρηγορες σκηνες, εμφανιζεται μια πριονωτη κατα καποιο τροπο οριζοντια γραμμη. Δεν ειναι ιδιαιτερως ενοχλητικη αλλα υπαρχει. Μεσω DVI δεν εμφανιζεται αυτη η γραμμη. Που μπορει να οφειλεται;;
Δοκιμασε και με μοναδικη εξοδο το HDMI

Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματ

Δοκιμασε και με μοναδικη εξοδο το HDMI
Τελικα δεν εφταιγε το smooth motion κ αυτο που γραφει ο φιλος σχετικα με μια μονο εξοδο εχει σχεση. Τελικα το προβλημα εχει να κανει με τις δυνατοτητες της καρτας γραφικων. Συγκεκριμενα δινει καθετο συγχρονισμο μονο στο κυριο-προτιμωμενο μονιτορ το οποιο εχουμε επιλεξει απο τις ρυμισεις της καρτας γραφικων. Εγω ειχα προτιμωμενο την συνδεση με DVI οπου κ ειχα Vsync, ενω στο HDMI δεν μου εδινε. Τωρα που δηλωσα προτιμωμενο το HDMI εφτιαξε και χαλασε στο DVI. Δηλ βλεπω tearing πχ ακομη κ σε schroll down στον firefox. Λυση δεν νομιζω να υπαρχει...τουλαχιστον βρηκα την πηγη του προβληματος :)

Ο MPC δειχνει τις πληροφοριες ενος αρχειου mkv (ανεξαρτητως αν εχουμε hardware που να το υποστηριζει πληρως ) ? Τι αναλυση ειναι αλλα και τι ηχο περιεχει ,dolby η dts ?
Αν δεν τα δειχνει ποιο software τα δειχνει αναλυτικα ?

Αν το άνοιξες με mpc, κάνεις pause και πας File, Properties σε κάποιο από τα tabs τα λέει κ αναλυτικά.

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Ο MPC δειχνει τις πληροφοριες ενος αρχειου mkv (ανεξαρτητως αν εχουμε hardware που να το υποστηριζει πληρως ) ? Τι αναλυση ειναι αλλα και τι ηχο περιεχει ,dolby η dts ?
Αν δεν τα δειχνει ποιο software τα δειχνει αναλυτικα ?

Kαθως παιζει η ταινια δεξι κλικ επανω της και πατας properties. (ιδιοτητες)

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Subtitles---options---Override placement

ωΩΩΩ...!στραβομαρα..!
ευχαριστω ρε Γιαννη..-bye-

τωρα τι εχω πατησει και δεν μου βγαζει Load subtitles?

καποιο μπερδεμα μου εκαναν τα madvr και lav και ολα τα προγραμματα αναπαραγωγης,εχουν προβλημα με τους υποτιτλους.
πως τα αφαιρω τωρα αυτα που δεν φαινονται πουθενα?

καποιο μπερδεμα μου εκαναν τα madvr και lav και ολα τα προγραμματα αναπαραγωγης,εχουν προβλημα με τους υποτιτλους.
πως τα αφαιρω τωρα αυτα που δεν φαινονται πουθενα?

το xbmc δεν βλεπει πια καθολου υποτιτλους..!
το media player καταφερα με coreavc να παιξει σωστα,αλλα δεν μπορω να παρω dd&dts απο την hdmi.μονο στερεο κλειδωνει.
ποιο φιλτρο να βαλω για πολυκαναλο απο hdmi?

Μετα και την τελευταια εκδοσει το madvr 0.88.13 τη ρυθμισεις προτεινετε για ati 6850 με win64dit?