Mpeg 4 σε RF

Sorcer3r

New member
1 July 2011
10
Καλημέρα, μένω Κυπρο και αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα από τη μέρα που περάσαμε στα ψηφιακά κανάλια. Είχα εγκατεστημένο ενα δυκτιο το οποίο δούλευε άψογα με αυτή τη σύνδεση(Eνισχυτής σήματος/διακλαδωτής , Visio )
Με το που περάσαμε στα ψηφιακά mpeg 4 κανάλια έχω μόνο ήχο. Καταλαβαίνω οτι αυτό οφείλετε στο οτι τα Visio δεν υποστιριζουν Mpeg 4 αλλα mpeg 2. Δεν θελω να αγοράσω ενα Δεκτη για καθε Visio καθως το Visio ερχετε με οθονη αφης και τα καναλια αλλαζουν μεσω αφης.
Με εχουν συμβουλεψει να χρησιμοποιησω 7 δεκτες mpeg 4 (1 για καθε Visio) και καθε ενας δεκτης να συνδεθει με ενα RF Modulator τα οποια RF Modulators θα καταληχουν μαζι σε ενα RF καλωδιο και ετσι να συνδεθουν πριν τον διακλαδωτη. Ετσι στην αναζητηση καναλιων απο τα Visio συστηματα μου θα εμφανιστουν σαν 7 διαφορετικα καναλια. Με αυτο τον τροπο θα μπορω να εχω 7 διαφορετικα καναλια ανα πασα στιγμη.

Visio Web: Info, Υποστηρίζει MPEG 2 Digital, IPTV, Wireless και Wired Internet

Εάν έχει CΙ είσοδο θα μπορούσες να χρησιμοποίησης ένα Nεοτιοn pocket NP4+ CAM!!
Εάν δεν έχει ο τρόπος που σε συμβούλεψαν νομίζω είναι ο πιο φθηνός.Με μονη διαφορα ότι υπάρχουν στην αγορά δεκτες με έξοδο RF άρα δεν χρειάζεσαι modulator ξεχωριστό!!Και για να μην ψάχνεις ένας είναι ο EDISION SD!Εάν θέλεις τέλος κάτι επαγγελματικό ξεχνατο είναι πανάκριβα στο να κανεις την μετατροπή σε mpeg2!!Αν βεβαια έχεις το χρήμα εδώ είμαστε!!!

Last edited:
Δεν ξερω αν εχει ρυθμιση συχνοτητας εξοδου ο EDISION SD. Αν εχει καλως, ρυθμιζεις τους δεκτες να βγαζουν σε ξεχωριστη συχνοτητα. Με την εννοια οτι σιγουρα θα εχει ρυθμιση για να μην πεφτει σε υπαρχον καναλι αλλά τι ευρος δινει; Θα χωρεσουν 7 δεκτες, 7 διαφορετικες συχνοτητες;
Και ποσο ευκολο ειναι να "πλεχτουν" 7 διαφορετικα RF σε ενα RF out?

Μετα αν και δεν το εχω ψαξει το θεμα και πολυ εχω δει οτι υπαρχουν 4πλης εισοδου RF modulators. Οπου μπορεις να συνδεσεις επανω 4 συσκευες εικονας και να βγαινουν απο μια εξοδο RF. Σε "λογικη" τιμη.
Και παλι δεν ειναι 7 εισοδοι αλλά με δυο μηχανηματα και καποιον RF combiner ισως κανεις δουλεια. Και λεω ισως γιατι δεν ειναι σιγουρο το αποτελεσμα.

Ισως το εψαχνες και μεσω streaming, μεσω καποιου σερβερ αλλά δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω. Απλα ψαξε το αν μπορει να γινει και με τι κοστος.

Δεν ξερω αν εχει ρυθμιση συχνοτητας εξοδου ο EDISION SD. Αν εχει καλως, ρυθμιζεις τους δεκτες να βγαζουν σε ξεχωριστη συχνοτητα. Με την εννοια οτι σιγουρα θα εχει ρυθμιση για να μην πεφτει σε υπαρχον καναλι αλλά τι ευρος δινει; Θα χωρεσουν 7 δεκτες, 7 διαφορετικες συχνοτητες;
... .

Στον edition sd μπορεί να ρυθμίσεις σε ποια συχνότητα θα βγάζει το σήμα. Έχει τουλάχιστον 4-5 συχνότητες ίσως και πολύ περισσότερες. Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να το κοιτάξω όταν βρεθώ εκεί που τον έχω εγκαταστήσει.

Εάν δεν έχει ο τρόπος που σε συμβούλεψαν νομίζω είναι ο πιο φθηνός.Με μονη διαφορα ότι υπάρχουν στην αγορά δεκτες με έξοδο RF άρα δεν χρειάζεσαι modulator ξεχωριστό!!Και για να μην ψάχνεις ένας είναι ο EDISION SD!Εάν θέλεις τέλος κάτι επαγγελματικό ξεχνατο είναι πανάκριβα στο να κανεις την μετατροπή σε mpeg2!!Αν βεβαια έχεις το χρήμα εδώ είμαστε!!!

Εχω βρει και αυτό. Ποιο ακριβως μοντελο του EDISION SD (link?) Σιγουρα εχει RF OUT ή μηπως ειναι απλα ενα loop?

Last edited:
Εχω βρει και αυτό. Ποιο ακριβως μοντελο του EDISION SD (link?) Σιγουρα εχει RF OUT ή μηπως ειναι απλα ενα loop?
Αυτός εδώ είναι: http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=294

Έχει και λουπ όπως βλέπεις στη φωτό αλλά έχει και rf out. Αν σε ενδιαφέρει ως λύση να τσεκάρω σε πόσες συχνότητες στην rf out μπορεί να στείλει σήμα. Πάντως είναι πάνω από 4. Θα το δω και θα γράψω.

Φυσικά με ενδιαφερει, γιατι περα απο την τιμη αλλο να εχεις 7 δεκτες και 7 modulators και άλλο 7 συσκευές που το συνδυάζουν, είναι θέμα χώρου, πρακτικότητας, κατανάλωσης...κλπ Τσέκαρε, απο οτι βλεπω εχουμε και αντιπρόσωπο στι Κυπρο

Σίγουρα έχει έξοδο RF εάν τον δεις από πίσω είναι στην μέση ακριβώς!!Στην μπάντα ξεκινα από το 21 κανάλι και πάει μέχρι το κανάλι 69!! Δες pies συχνότητες είναι ελεύτερες εκεί στην κύπρο και συντόνισε το κάθε κανάλι εκεί!!

Μόλις μίλησα με τον αντιπρόσωπο, όπως τα λες, 40 ευρώ Χ 7 = 280! Μια χαρά! Τι ρόλο παίζει ποιες συχνότητες είναι ελεύθερες;

Δεν γνωρίζω στην Κύπρο εάν συνεχίζουν να εκπέμπουν αναλογικά κανάλια!!Ίσος έχεις σκοπό να περάσεις και αυτά!
Εάν είναι η μπάντα καθαρή ξεκινάς πχ.στον πρώτο δεκτη και συντονίζεις px.sto 21 στον δεύτερο στο κανάλι 23 (καλο είναι να αφήνουμε ένα ελεύτερο ανάμεσα για τυχόν παρεμβολές)και πάει λέγοντας!!

Ωραίος, Να ρωτήσω, ο HD έκδοση θα λειτουργήσει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο; Έχουμε το ΡΙΚ HD το οποιο μεταδίδει ολα τα σημαντικά αθλητικά, Ολυμπιακούς, Euro, Μουντιαλ που είναι σε HD.
Aν βαλω τον ενα επάνω στον άλλο θα έχω θέμα υπερθέρμανσης;

Ωραίος, Να ρωτήσω, ο HD έκδοση θα λειτουργήσει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο; Έχουμε το ΡΙΚ HD το οποιο μεταδίδει ολα τα σημαντικά αθλητικά, Ολυμπιακούς, Euro, Μουντιαλ που είναι σε HD.
Aν βαλω τον ενα επάνω στον άλλο θα έχω θέμα υπερθέρμανσης;

Ό hd δεν έχει rf out.
Ο ένας πάνω στον άλλον ίσως δεν είναι καλή σκέψη. Οι παραπάνω θα τρώνε την θερμότητα των κάτω. Εκτός και αν βάλεις π. Χ. Ξύλινα τακούνια 4-5 εκατοστά ανάμεσα σε καλά αέριζομενο χώρο. Ειδικά αν παίζουν άπειρες ώρες ίσως ανεβάσουν θερμοκρασίες.