MPEG4 αναβαθμιση LCD's?

Φιλε fchef ευχαριστως να εκανα οτι θες αλλα δεν την εχω στα χερια μου.. Την πήρα δανεική για να δω αν μου κάνει .. Λεω όμως να παραγγείλω μια συντομα..
Παρεπιπτόντος μηπως ξερει κανεις τι διαφορά εχει αυτη που σας είπα πιο πάνω με αυτη εδώ CAM VIACCESS MP4.jpeg

Δέχεται συνδρομητικές κάρτες σε κωδικοποίηση Viaccess.
Τα υπόλοιπα εσωτερικά μέρη σε κυκλώματα,άγνωστο τι ουσιαστικές διαφορές μπορει να έχουν με αποτέλεσμα μεγαλύτερη καθυστέριση κλπ.

Που μενεις να σου στειλω την δικια μου (ειναι σε conax). Αυτη που δειχνεις ειναι σε viaccess για τυχον τετοιες καρτες.
Θα σου στειλω την δικια μου να δουμε αν ειναι πιο γρηγορη στο ζαπινγκ απο αυτη που δοκιμασες ωστε να ξερεις τι να αγορασεις.

Λοιπον χρεισιμοποιώντας αυτή την μοντουλα View attachment 45245 στην lg7000, αρχικά ενώ την έβλεπε δεν αποκωδικοποιούσε τα κανάλια..
Κανοντας όμως upgrade το λογισμικό της tv το πρόβλημα λύθηκε και τα έπιασα τέλεια. Το μονο πρόβλημα είναι στην εναλλαγή των καναλιών υπάρχει μια καθηστέρηση περιπου 2 sec πραγμα που εμενα ελάχιστα με ενοχλεί..
Πιστευω οτι η χρηση της ειναι η καλητερη λυση μιας και γλυτώνεις απο εξτρα καλωδια και πριζες.

καλη λυση ακουγεται , ομως θα υπαρχει αναβαθμιση λογισμικου για καθε τηλεοραση? εκει ειναι για μενα το θεμα....σιγα μην κατσουν οι κατασκευαστριες εταιρειες να βγαζουν λογισμικα για τις τηλεορασεις των 2 η 3 τελευταιων ετων εστω....

γυρω στα 70 ευρω την εχω βρει εδω στην αθηνα, μετα απο googlarisma, περιμενω να μου τη φερουν

Φαντάζομαι αυτές οι μόντουλες θα έχουν επάνω δικό τους κύκλωμα αποκωδικοποίησης, οπότε η εικόνα είναι ποιότητα MPEG4. Δεν έχει νόημα να γίνεται πάλι κωδικοποίηση προς MPEG2 κατά την αναπαραγωγή.

Κι όμως αυτό ακριβώς γίνεται, reencoding σε MPEG2 για να μπορέσει να το δείξει η τηλεόραση. Οπότε η ποιότητα θα είναι σαφώς χειρότερη από κανονικό αποκωδικοποιητή Mpeg-4, γιατί το reencoding δημιουργεί artifacts.

αυτο πρεπει να ξεκαθαρισει οσο αναφορα την ποιοτητα εικονας και θα ελεγα μονο παιδια απο τις περιοχες που λαμβανουν μπορουν να κανουν τεστ και να μας πουν

Re: Απάντηση: MPEG4 αναβαθμιση LCD's?

τι ειναι το artifacts ?

Τεχνουργήματα είναι ο δόκιμος ελληνικός όρος. Είναι ψηφιακές αλλοιώσεις στην εικόνα, επειδή έχει συμπιεστεί απωλεστικά 2 φορές.

Αν το έψαξες,δεν διαφωνώ.....αλλά αν όχι,δεν είναι λογική να φταίει πάντα το σήμα,χωρίς να φταίει η ασυμβατότητα των δεκτών που είναι επίσης σοβαρό θέμα με ότι διαφημίζουν.

Last edited:
Μια ερώτηση σε όποιον γνωρίζει.

Μπορούμε να αλλάξουμε τον δέκτη Mpeg2 της τηλεόρασης με έναν Mpeg4? Μπορεί, σε ορισμένες, μάρκες να γίνει αντικατάσταση? Αν χαλούσε για παράδειγμα η τηλεόρασή μας και την πηγαίναμε για σέρβις και μας έλεγαν οτι θέλει άλλαγμα ο δέκτης θα μπορούσαν να τοποθετήσουν έναν Mpeg4?

Το tuner κάνει σχεδόν τα μισά λεφτά της τηλεόρασης.Αξίζει και να γινόταν ;

Γεια χαρά σε όλους...!! :afro: Μιας και είμαι άσχετος με τηλεοράσεις, ήθελα να ρωτήσω κάτι απλό (για σας), αλλα ουσιαστικό....

1.Mε την μετατροποή του τηλεοπτικού σήματος σε mpeg4, θα βελτιωθεί η εικόνα των LCD τηλεοράσεων....??

2. Για τα μέσα Οκτωβρίου, δεν ηταν προγραμματισμένη....??:hmmmm2:

Ευχαριστώ παιδιά....