μπερδέματα ip διευθύνσεων

Τωρα γυρισα στο ρουτερ του οτε και βλέπω μονο τα 1 4 9 και 105...
Δεν ειναι κουφό?

???
cannot compute.....

Όταν σε ένα μηχάνημα βάζεις στατική IP, πρέπει στο router σου να ρυθμίζεις ώστε αυτή την IP να μην τη δίνει σε άλλα μηχανήματα.
Δεν ξέρω αν είναι ίδιο σε όλα τα router, αλλά σε αυτό που έχω εγώ συμπληρώνεις σε μια λίστα MAC Address και δίπλα την IP.
Υπάρχει και η άλλη λύση. Να δώσεις στατικές IP έξω από το range που δίνει ο dhcp.

Μήτσε, όρισε μέσα στον ρούτερ από την 2 μέχρι την 99 σταθερή ip και από την 100 και πάνω dhcp. Κάνε το αντίστοιχο και στα μηχανάκια σου. Όπως στο έγραψε και ο zounds από πάνω..

Μήτσε, όρισε μέσα στον ρούτερ από την 2 μέχρι την 99 σταθερή ip και από την 100 και πάνω dhcp. Κάνε το αντίστοιχο και στα μηχανάκια σου. Όπως στο έγραψε και ο zounds από πάνω..

το έχω ανάποδα.
Δηλαδή εκεί που σίγουρα θέλω σταθερότητα έδωσα στατικές πάνω από 100.
Ετσι ώστε να αφήνω το dhcp του ρούτερ να δίνει μέχρι εκεί σε άλλες προσωρινές συσκευές πχ κινητά, ταμπλετ κλπ.
Δεν ξέρω αν πρέπει στο router να δηλώσω κάτι παραπάνω γι αυτό. Υπόθέτω δεν χρειάζεται γιατί ποτέ δεν θα βρεθούν 98 συσκευές.

Αλλά τα προβλήματα συνεχίζουν.
Μέχρι χτες λογικό να υπήρχαν γιατί είχα στον ίδιο χώρο και το ρούτερ του οτέ και το extender του netgear.
Μετά το έκλεισα το extender αλλά τα προβλήματα συνεχίζονταν.
Πρόβλημα με το μακ όπου έδινε δυό διευθύνσεις. Τελικά κατάλαβα ότι η μιά ήταν το airport....(τι εξυπνάδες με τα ονόματά τους....)
Το απενεργοποίησα. Αφησα στο 108 το ethernet του μακ, πότε το έβρισκε πότε όχι.
Εχω 3 προγράμματα εύρεσης διευθύνσεων στο κινητό και 2 στο πισί ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΤΕ δεν δείχνει τα ίδια.
Και ακόμα όταν φαίνονται συσκευές με διεθύνσεις, μπορεί να μην λειτουργούν.
πχ χτες το squeezbox με έσκασε.
Από τη στιγμή που έδωσα στο μακ το 108 σταθερό το βρίσκει οποτε γουστάρει.

Αν βάλω εκτός από το ρούτερ την 1.1 στο extender (υπάρχει τρόπος να γίνει στο manual διάβασα) θα υπάρχει πρόβλημα?

στο installation guide λέει:
σελ 18
http://www.downloads.netgear.com/files/GDC/XAVN2001/XANV2001v2_IG_29Oct2012.pdf

If you want to clone your exis
ting wireless network, enter
the same wireless settings that your router or gateway
uses.
If you want to create a new wireless network, enter new
wireless settings. Creating
a new wireless network lets
you have a second network in another zone of your
house

αυτό σημαίνει ότι θα βάλω ακριβώς τα ίδια?
και ποιά πεδία συγκεκριμένα?
μου φαίνεται λίγο παράξενο. Αν επηρεάζουν ίδιες περιοχές δεν θα δημιουργείται conflict?

Και ανάποδα να το έχεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα γεμίσουν οι 98 αν δεν είναι στατικές και δεν κάνει release τις ip ο dhcp μέσω του router ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.
Το clone αναφέρεται στο ssid και Password και το ότι αναφέρει clone και όχι repeat, δείχνει ότι δεν κάνει extend ή repeat το wifi σου. Σε περιοχές που θα είναι "κοινές " θα υπάρχει λογικά conflict με τις ip

Re: Απάντηση: μπερδέματα ip διευθύνσεων

Και ανάποδα να το έχεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα γεμίσουν οι 98 αν δεν είναι στατικές και δεν κάνει release τις ip ο dhcp μέσω του router ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.
Το clone αναφέρεται στο ssid και Password και το ότι αναφέρει clone και όχι repeat, δείχνει ότι δεν κάνει extend ή repeat το wifi σου. Σε περιοχές που θα είναι "κοινές " θα υπάρχει λογικά conflict με τις ip

με τί επίπτωση?

Η συσκευή θα αλλάζει από μόνη της το wifi που θα είναι πιο ισχυρό (αφού και τα δύο θα είναι γνωστά σε αυτήν), με αποτέλεσμα να αλλάζει συνεχώς η ip της συσκευής

Μπορείς να βάλεις στην συσκευή σου την στατική ip που θες και να του ορίσεις στο router να δίνει στην συγκεκριμένη συσκευή την ίδια πάντα ip. Έτσι θα ξέρεις πόσες και ποιες είναι οι δεσμευμενες. Να βάλεις μια τάξη στο δίκτυο

Re: Απάντηση: μπερδέματα ip διευθύνσεων

Μπορείς να βάλεις στην συσκευή σου την στατική ip που θες και να του ορίσεις στο router να δίνει στην συγκεκριμένη συσκευή την ίδια πάντα ip. Έτσι θα ξέρεις πόσες και ποιες είναι οι δεσμευμενες. Να βάλεις μια τάξη στο δίκτυο

το έκανα...
νομίζω έβαλα το 106.

απλά υποθέτω ότι οταν ξεκινάνε συσκευές έστω και με φιξ διευθύνσεις κολλάνε όπου θέλουν αν βρίσκουν σήμα από το "extender" και εκεί έχουμε πρόβλημα.
Πχ πλέον (όσο ακόμα κανω δοκιμές) όταν πηγαινοέρχομαι σε διάφορους χώρους βλέπω στο κινητό να είμαι όλη την ώρα σε άλλο δίκτυο.
Ουσιαστικό άμεσο πρόβλημα δεν υπάρχει για browsing διότι πάντα με λίγο σκάλωμα θα σερφάρω ή δεν θα το πάρω καν χαμπάρι, όμως για να επικοινωνήσει το mac mini που φοράει το πρόγραμμα του squeezebox, με το ίδιο το squeezebox και το ασύρματο controller του γίνεται της απελπισίας, γιατί προφανώς βλέπουν όποια συσκευή "παροχο" θέλουν.

(και εννοείται ότι πριν δεν υπήρχαν προβλήματα με την επικοινωνία τους. Υπήρχαν όταν ήρθε ο ασύρματος nas αλλά κουράστηκα και τον έβγαλα από το squeezbox και έβαλα εκεί έναν firewire....αλλά πάλι τώρα υπάρχουν προβλήματα....)
Φυσικά θα κλείσει κάποια στιγμή το extender και θα πάει κάτω.
Ελπίζω τότε να λυθούν τα προβλήματα επάνω και κάτω να επικοινωνεί σταθερά με την ipcamera προς τα έξω.

Αν ήταν σωστό το extender δεν θα είχες πρόβλημα. Γι'αυτό σου είπα αν μπορείς να κλείσεις το wifi στο Netgear και να οδηγήσεις ένα access point με RJ45, έτσι ώστε να δημιουργήσεις μια σωστή επέκταση του δικτύου σου.

Αν έχεις κάποιον να σου δανείσει ένα AP, για να κάνεις δοκιμές, θα ήταν το καλύτερο.

Last edited:
Έχεις να προτείνεις καποιο?
Θεωρητικά το αγορασα πιστευοντας οτι κάνει ακριβώς αυτο.
Και δεν ειμαι ακομα σιγουρος τι κανει το κάθε ενα απο τα διαόλια αυτα