Μπερδεμένος φίλος της progressive.

Αν μπορείς οικονομικα, αυτο https://www.skroutz.gr/s/2840592/Cerwin-Vega-XLS-15.html (το 215 ειναι για συναυλιακου-κλαμπ επιπεδου καταστάσεις). Προσοχη, η τιμες ειναι για 1 ηχειο και οχι ζευγος.

Τα βατ δεν λειτουργούν ετσι, με 2χ80 θα εισαι αρκετα καλα, ισως και με λιγο λιγότερο (2χ60). Η οδηγηση εχει να κανει με την ευαισθησία των ηχείων σε συνάρτηση με την απόσταση ακρόασης και τον ογκο του χώρου.

Ολοι οι προαναφερθέντες ενισχυτές θα σε καλυψουν με αυτα τα ηχεια.

Είναι λίγο αλμυρούτσικο...... Γιατί θα χρειαστώ 2 απο αυτά έτσι? εαν είναι με 1 να καλυφτώ τότε οκ.... αλλά 2χ500 είναι πάρα πολλά. Εγώ έλεγα στο 500 και τα 2

Απάντηση: Re: Μπερδεμένος φίλος της progressive.

Είναι λίγο αλμυρούτσικο...... Γιατί θα χρειαστώ 2 απο αυτά έτσι? εαν είναι με 1 να καλυφτώ τότε οκ.... αλλά 2χ500 είναι πάρα πολλά. Εγώ έλεγα στο 500 και τα 2

Δυο τεμάχια,εννοείται.
Κατάλαβες τώρα τι εννοούσα όταν έλεγα να αφήσεις στο τέλος την πηγή με τα χρήματα που έχεις ορίσει να ξοδέψεις;
Και σημειωτέον,αυτό είναι το ελάχιστο που χρειάζεσαι,για πιο ποιοτικό θα πήγαινες πάρα πολύ πιο ψηλά,είναι μεγάλος ο χώρος σου,δεν είναι εύκολο να γεμίσει.
(Το ίδιο πρόβλημα έχουμε,οπότε συμπάσχω.)

Χτυπα τα XLS-12 (700 ευρω ζευγος), ενισχυτη με 300-400 (εχουν γινει προτασεις), και τα ρεστα παγωτο=> πικαπ με 300 +/- κατι.

Και κατι γενικοτερο, ο ηχος "μαγεια" ειναι πραγμα σχετικο. Η μαγεια του ενος μπορει να ειναι ανυπόφορη για τον αλλο. Το ευτύχημα ειναι οτι με την μουσικη που ακους η νιρβανα κοστιζει μαλλον λιγο..

Last edited:
Ναι.....τα XLS-12 είναι ΟΚ, με τα 15άρια θα γονάτιζα ενα τρίμηνο, Με τον ενισχυτή βρήκαμε άκρη , τώρα το p3 κάνει 460 και το debut III 260, εσύ τι λες η ρέγγα είναι value for money η και με το προτζεκτ θα είναι (σχεδόν το ίδιο) γιατί δεν θα διαθέτω και hi-end μηχανήματα, ο ήχος θα είναι ίδιος η με την ρέγγα θα είναι κλάσεις ανώτερος?

Η ρεγγα εχει καλύτερο βραχίωνα, σαν πικαπ ειναι παραπλησια κατα τ αλλα. (ο βραχιωνας ομως ειναι πολυ σημαντικός).

Τις αγγελίες μας εδω στο φορουμ τις κοίταξες ??

Όχι και έκανα θανάσιμη αμαρτία όπως λέει και ο βαλαβανίδης. Σ' ευχαριστώ πολύ δόκτωρ παναγιώτη να είσαι καλά με βοήθησες περισσότερο απο όσο φαντάζεσαι, πράγματα που για εσένα είναι τελείως δεδομένα για εμένα είναι άγνωστος κόσμος.

Αλλά δεν με απάντησες στην ερώτηση που σε είχα κάνει. Οκ εσύ με πρότεινες τα XLS 12 γιατί ξέρεις, σε τί στηρίχτηκες και με τα πρότεινες δηλαδή έχουν κάποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα τι πρέπει να κοιτάω στα ηχεία γιατί μπορεί να βρώ κάτι στις αγγελίες, πως ξέρω τι θα μου κάνει?

Μου βαζεις δυσκολα. Να σου πω σε μια απαντηση τι πρεπει να κοιτας σε ενα ηχειο. Δλδ τι θεωρω ιδανικο ηχειο? Εξαρταται απο πολλους παραγοντες και τα νουμερα δεν λενε ολοκληρη την αληθεια. Αν ερθεις απο Αθηνα θα τα πουμε σε ενα καφε.

Στην προκειμένη περιπτωση την σειρα XLS την ξερω λιγακι, και αυτο που θα σου δωσει θα σε ικανοποιήσει πολυ. Αν ειχες αλλο budget θα σου πρότεινα αλλα ηχεια, αλλα μιλαμε για 2 μηδενικα παραπανω και χωρις να υπαρχει νοημα για prog-trance.

Αν θες να αρχίσεις να διαμορφώνεις αποψη, δες αλλα νηματα που συζητουν εισαγωγικά σετ ηχείων, πηγών, ενισχυτών κτλ.

Και κατι τελευταιο, τα παραπανω ειναι προσωπικες εκτιμήσεις, αλλα μέλη μπορει να σου πουν εντελώς διαφορετικα ηχεία, ενισχυτές κτλ. Καλο ειναι να ακους παραπάνω απο μια γνωμη και στο τελος να κρινεις, αν ειναι δυνατον, με τα δικα σου αυτια.

Εφ' όσον κοιτάζεις και μεταχειρισμένα,σε αυτά τα λεφτά (700) μπορεί να βρεις και κανένα Klipsch.
Τα Rf 82 έχουν 1200 καινούργια,οπότε κάπου εκεί θα πέφτουν.
Έχουν υψηλή ευαισθησία,βαράνε μια χαρά και θα σε καλύψουν με τα δυο 8άρια τους στο χαμηλό.
(Εγώ τα θεωρώ κουραστικά,αλλά αυτή είναι μόνο δική μου γνώμη,αν μπορείς άκουσε πριν αποφασίσεις.)