ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Να κανω μια προταση????
Επειδη ειμαστε φιλοι και δεν εχει νοημα να χαλασουμε τις καρδιες μας,ας αρκεστουμε στο τι ακουει ο καθενας με τα αυτια του στο συστημα του που ειναι στημενο στο δικο του χωρο και ας αφησουμε οποιαδηποτε κριση για τα συμπερασματα που βγαζει ο καθενας.
Αν δεν κανω λαθος πρωτος εγω μαζι με τον angelo, γραψαμε στην Hifi οτι ενταξει καλο ειναι, αλλα δεν φτουραει μπροστα στο 63kis που εχουμε.
Τωρα και αλλοι φιλοι λενε οτι ασχημο δεν ειναι αλλα δεν τρελλαθηκαμε κιολας.
Ποιο το νοημα να προσπαθουμε να πεισουμε ο ενα τον αλλο οτι ειναι λαθος.
Μπορει ολοι να ειμαστε σωστοι με την εννοια του οτι αλιως ακουει ο καθενας ,σε αλλο χωρο και με αλλα μηχανηματα.

Εφοσον ολοι συμφωνουμε οτι τελικα για 29 ευρω εχουμε θεμα:award:

Αλλος πιο πολυ ,αλλος πιο λιγο!!

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Να κανω μια προταση????
Επειδη ειμαστε φιλοι και δεν εχει νοημα να χαλασουμε τις καρδιες μας,ας αρκεστουμε στο τι ακουει ο καθενας με τα αυτια του στο συστημα του που ειναι στημενο στο δικο του χωρο και ας αφησουμε οποιαδηποτε κριση για τα συμπερασματα που βγαζει ο καθενας.
Αν δεν κανω λαθος πρωτος εγω μαζι με τον angelo, γραψαμε στην Hifi οτι ενταξει καλο ειναι, αλλα δεν φτουραει μπροστα στο 63kis που εχουμε.
Τωρα και αλλοι φιλοι λενε οτι ασχημο δεν ειναι αλλα δεν τρελλαθηκαμε κιολας.
Ποιο το νοημα να προσπαθουμε να πεισουμε ο ενα τον αλλο οτι ειναι λαθος.
Μπορει ολοι να ειμαστε σωστοι με την εννοια του οτι αλιως ακουει ο καθενας ,σε αλλο χωρο και με αλλα μηχανηματα.

Εφοσον ολοι συμφωνουμε οτι τελικα για 29 ευρω εχουμε θεμα:award:

Αλλος πιο πολυ ,αλλος πιο λιγο!!

Καλύτερα δεν θα μπορούσα να είχα τοποθετηθεί. :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Το δοκίμασα και στις δύο θέσεις της πρίζας Δημήτρη. Στη μια νοιώθεις ρεύμα πάνω στο σασί του, οπότε προφανώς η άλλη είναι η σωστή.

Πάντως το έχω διασκεδάσει το θέμα. Α δεν μου είπατε το σφουγγαράκι να είναι scotch brite ή άλλη μάρκα? Η εκδίκηση της καλής νοικοκυράς στο hi-end :smile:

Ανυπομονώ να πάω σπίτι να συνεχίσω την εξερεύνηση.

...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...αλλά καλό θα ήταν, όσοι γράφετε χωρίς να έχετε προσωπική άποψη ακρόασης, να δανειστείτε έστω ένα μηχανηματάκι από κάποιο μέλος του avclub...έτσι, για την εμπειρία και μόνο...πιστέψτε με...αξίζει τον κόπο...:chinscratch:

Το δοκίμασα και στις δύο θέσεις της πρίζας Δημήτρη. Στη μια νοιώθεις ρεύμα πάνω στο σασί του, οπότε προφανώς η άλλη είναι η σωστή.

Πάντως το έχω διασκεδάσει το θέμα. Α δεν μου είπατε το σφουγγαράκι να είναι scotch brite ή άλλη μάρκα? Η εκδίκηση της καλής νοικοκυράς στο hi-end :smile:

Ανυπομονώ να πάω σπίτι να συνεχίσω την εξερεύνηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σφουγγαράκι πρέπει να είναι scotch brite
και η πράσινη πλευρά να εφάπτεται στο blue sky.

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σφουγγαράκι πρέπει να είναι scotch brite
και η πράσινη πλευρά να εφάπτεται στο blue sky.

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Ωχ!!!! Εγώ έβαλα το άλλο το scotch brite, αυτό που είναι ροζ με άσπρο.
Γι' αυτό δεν ακούγεται τόσο καθαρά στα μεσαία!!:flipout: :flipout:

Σωστός ο mdvq. Κανείς δεν πρέπει να ακούει εμένα ή τους απέναντι ή δεν ξέρω και εγώ ποιους.
ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ.
Μιχάλη Κορ. επειδή δεν το έχεις ακούσει και πιστεύεις από ότι φαίνεται τις αρνητικες απόψεις μείνε σε αυτές και μη γράφεις για άλλα player γιατί φίλε μου θα με στείλεις για ραδίκια.
Όποτε θέλεις το σπίτι μου είναι ανοικτό να βγάλουμε μαζί κάποια συμπεράσματα. Δεν σου λέω ότι θα βγάλουμε τα ίδια , αλλά να βγάλεις και εσύ κάποια και όχι μόνο ότι διαβάζεις.
Πολύ-πολύ φιλικά.

Το γράφω για τελευταία φορά. Σύστημα με σύστημα διαφέρει. Χώρος με χώρος διαφέρει. Ακροατής με ακροατή διαφέρει. Μπορεί το μικρό να είναι τσάμπα αλλά θέλει και αυτό το ψιλοματσαρισμά του. Μουσική παίζει δεν πλέκει πουλόβερ.

Όταν καποιος έχει διώξει όλες τις γάτες από τη γειτονιά του μπορεί να το βρει μέχρι και θαμπό. Που δεν είναι.

Λοιπόν, δεν κρατήθηκα και χθές το βράδυ ξεκοίλιασα τον μπλε ουρανό.

Σκοπός μετρήσεις, καταρχάς να πώ οτι όσον αφορά το άφιλτρο του πράγματος, δυστυχώς δεν ισχύει, έχει φίλτρο υλοποιημένο γύρω από το F4558 το οποίο είναι διπλός τελέστικός συναντώμενος σε άπειρα player ανεξαρτήτου τιμής.

Τώρα, όσον αφορά την "βρωμιά" της εξόδου του με τον παλμογράφο συνδεμένο στην έξοδο, δεν είδα τίποτα παράξενο, (αν και δεν είχα πρόχειρο CD με ημίτονα κλπ) τουλάχιστον στην μουσική φάνηκε φυσιολογικό, θα επανερθω σε αυτό όμως αργότερα .

Τα ωραία αρχίζουν στις μετρήσεις του τροφοδοτικού.
Λοιπόν χρησιμοποίησα παλμογράφο Τektronix 475 με 300mHz bandwidth και πολύμετρο εργαστηριακό fluke 8842, 6 ψηφίων. Οι τάσεις που το παλμοτροφοδοτικό τροφοδοτεί το κύκλωμα είναι +5V και +/-12. Οι τάσεις που μέτρησα ήταν +5,32V, +12,01V, και -12,62V. Πράγμα που σημαίνει ότι ειδικά στο +/-12 που τροφοδοτεί σίγουρα και τον τελεστικό στην έξοδο, έχουμε τρομερή ασσυμετρία που σίγουρα καλό δεν κάνει. Πιό τρομερό όμως είναι το AC component, κοινώς, τυχαίο υψίσυχνο θόρυβο που κάθεται πάνω στις τάσεις αυτές, προϊόν ή υποπροϊόν του ταλαντωτή ισχύος που περιέχει το παλμοτροφοδοτικό και για κάποιο λόγο δεν φιλτράρεται επαρκώς(μάλλον καθόλου). Η συχνότητες αυτές ήταν από εκατοντάδες Hz έως και MHz! Άρα πραγματικά απορώ πώς τα καταφέρνει και παίζει τόσο καλά με τόσο χάλια τροφοδοτικό (αυτό δεν γλυτώνει με τίποτα, θα το αλλάξω άμεσα).

Μιας και το είχα ξεβράκωτο λοιπόν, του άλλαξα και καλώδιο τροφοδοσίας με ένα 2Χ1,5χιλ πολύκλωνο(λευκό γιατί ακούγεται λιγότερο σκοτεινό από το μαυρο:flipout: ), του ξεκόλησα και τα δύο μικρά τρανζιστοράκια που βραχυκυκλώνουν την έξοδο για αποφυγή θορύβων(σχετικό παίδεμα λόγω γελοίου μεγέθους). Eπίσης έβαλα προληπτικά, σε μια κρίση ανωμαλίοhiendισμού, και μια επικάλυψη bluetack πάνω στον κυρίως επεξεργαστή. Αυτά όλα πήρανε κανα μισάωρο και η ώρα ήταν αργάμιση και έτσι το έβαλα στο repeat και το άφησα για να το ακούσω σήμερα. Θα ενημερώσω αύριο αν έχω τίποτα ηχητικές αλλαγές να αναφέρω.

Last edited:
...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...αλλά καλό θα ήταν, όσοι γράφετε χωρίς να έχετε προσωπική άποψη ακρόασης, να δανειστείτε έστω ένα μηχανηματάκι από κάποιο μέλος του avclub...έτσι, για την εμπειρία και μόνο...πιστέψτε με...αξίζει τον κόπο...:chinscratch:

Εσύ φίλε μου, πρέπει να σου απονεμηθεί ανώτατη διάκριση ... επιμονής. ΜΠΡΑΒΟ !!-bye-

Μιχάλη Κορ. επειδή δεν το έχεις ακούσει και πιστεύεις από ότι φαίνεται τις αρνητικες απόψεις μείνε σε αυτές και μη γράφεις για άλλα player γιατί φίλε μου θα με στείλεις για ραδίκια.
Όποτε θέλεις το σπίτι μου είναι ανοικτό να βγάλουμε μαζί κάποια συμπεράσματα. Δεν σου λέω ότι θα βγάλουμε τα ίδια , αλλά να βγάλεις και εσύ κάποια και όχι μόνο ότι διαβάζεις.
Πολύ-πολύ φιλικά.

Τι εννοείς με το παραπάνω Δημήτρη ?
Να προτείνω κάτι ? Να το φέρεις από το δικό μου σπίτι, με το δικό μου setup και να τα πούμε κιόλας ???

Γι 'αυτό ο καλός HiEndάς πρέπει να είναι και δύτης-σφουγγαράς!:flipout:

Εγώ το σύνδεσα στην είσοδο του τελικού του ολοκληρωμένου μου Perreaux, και αυξομειώνω με το κοντρόλ του BS. Δυστυχώς, όταν ανάβει το BS η ένταση είναι σε δυνατή στάθμη και πρέπει πρώτα να την χαμηλώσω και μετά να ανοίξω τον ενισχυτή.

Ακουστικά είναι νωρίς να το κρίνω, γιατί έπαιξε μόνο ένα απόγευμα. Συνεχίζει βέβαια να παίζει ακόμη και τώρα αλλά δεν μου λέει ακόμη κάτι σαν σοβαρό player. Οι μεσαίες του είναι το καλύτερο σημείο του, αλλά και τα όργανα που έχουν γραφτεί σε δεύτερο πλάνο. Αναπτύσσει δλδ την σκηνή αρκετά σωστά στην διάσταση του βάθους. Μάλλον το κατατάσσω στην κατηγορία τιμής των 300 - 350Ε.
Θα δείξει… και θα επανέλθω.

Πάντως όπως έγραψε και ο mdvq , δεν υπα´ρχει λόγος όυτε και κίνητρο απο κάποιον να πεισθεί κάποιος άλλος. Ούτε οι υποστηρικτές έχουν άμεσο συμφέρον με το να εξυψωθεί το μηχάνημα ούτε οι του αντίπαλου δέους έχουν κάποιο συμφέρων αν το μηχάνημα βγεί μούφα.

Ούτε νομίζω πχ οτι ο κ.Δημήτρης Μανωλάκος ή ο Δημήτρης ο Παναγιωτίδης προσπαθούν να πείσουν τους άλλους οτι βρέθηκε το απόλυτο Player κτλ.

Όπως δεν νομίζω ότι και ο κ. Δημήτρης Ντοκατζής προσπαθεί να αποτρέψει κάποοιν απο την αγορά του μηχανήματος.

Όλοι παραθέτουμε την προσωπική μας εμπειρία με το μηχάνημα , ο καθένας ανάλογα με το χώρο του, τα μηχανηματά του, το προσωπικό του γούστο και δεν ξέρω κι εγώ με ποιό άλλο υποκειμενικό κριτήριο.

Ας σεβαστούμε τις απόψεις όλων χωρίς κριτικές και ας επιτρέψουμε σε άλλους να τοποθετήσουν το player είτε σε περίοπτη θέση του ρακ τους , είτε σε περίοπτη θέση στην αποθήκη τους.

......................................................Κάποιος έγραψε και για ένα dvd της philips των 45 ευρώ.
Δεν θα γίνω πικρός αλλά θα του πω ,πως οι συγκρίσεις έχουν γίνει και με σετ των 20.000 χιλιάδων ευρώ.
Εκτός και αν έχει ανακαλύψει παρόμοια ευκαιρία.........................................................................

ειναι το SA763 το μικρό SA963 που κανονική τιμή είχε κάπου στα 250 αλλα το είχε προσφορά τελευταία κομμάτια 45 το carfurre.Για το 963 νομίζω όλοι ξέρουμε το 763 είναι πολυ καντά αλλά απο τότε έχουν π[εράσει πολλά χρόνια και η Philips νομίζω είναι στην αιχμή της τεχνολογίας γιαυτό έχω απορία για τα νέα dvd players της Πάντως αν θέλετε εγώ διαθέτω το 763 και τον χώρο για σύγκριση με το ΒΣ :slapface:

Oυφ, θα σκασω. Το εχω στο repeat απο προχτες αλλα δεν εχω βρει χρονο ουτε καν να το συνδεσω. Ελπιζω σημερα :rolleyes:

Μην είστε αρνητικοί από την πρώτη στιγμή και βέβαια μην είστε θετικοί επειδή το λένε 20 άρρωστοι.
Εμπιστευθείτε τα δικά σας αυτιά.
Σε πολλές περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί η φάση είναι λάθος.
Φιλιά

Δημήτρη Μανωλάκο, θα μου επιτρέψεις να πω ότι όλοι εδώ μέσα εμπιστεύονται τα αυτιά τους και για αυτό πήγαν και το αγόρασαν. Το αγόρασαν για να το ακούσουν στο χώρο τους --στο σύστημά τους- και στη συνέχεια να γράψουν εδώ τις δικές τους mini κριτικές με απλό, αυθεντικό και κατανοητό τρόπο.
Το DV-865 αν προσπαθήσουμε να το κρίνουμε αντικειμενικά, ως έχει από τη μάνα του δηλ χωρίς μετατροπές, για μένα δεν προβιβάζεται και δεν δικαιούται μια θέση στην HiEnd κατηγορία. Αυτό το επεσήμανα αρκετά νωρίς σε αυτό το thread τοποθετώντας το κάπου στην κατηγορία των 500 ευρώ μόνο για τον ήχο του και χωρίς να έχω λάβει καν υπʼόψιν μου την άθλια και φτηνή ποιότητα κατασκευής του. Ανέφερα επίσης ότι ακούγεται πολύ καλά αλλά όχι καλύτερα από το Tascam CD-01 PRO των 700 ευρώ που έχω και ακούω σαν βασική πηγή αυτή την περίοδο.

Όμως στο DV-865 διέκρινα και κάποια :”μαγικά” στοιχεία που με εντυπωσίασαν αρχικώς και συνεχίζουν να με εντυπωσιάζουν ακόμα και σήμερα. Για αυτά τα λίγα αλλά υπαρκτά “μαγικά” στοιχεία εγώ αυτό το μηχανάκι το “μπλεσκατούλι” το αγάπησα και μου αρέσει να αφιερώσω μερικές ώρες ακόμα για να το αναβαθμίσω ηχητικά . Το βλέπω και σαν μια πρόκληση τεχνικής φύσεως. Μου έχει δώσει όμως τα στοιχεία που ήθελα για να ξεκινήσω την αναβάθμιση διαφορετικά θα το είχα στείλει ήδη στο καλάθι των αχρήστων.

Στο DV-865 λόγω μινιμαλιστικής κατασκευής, έχει τεράστιες δυνατότητες αναβάθμισης. Διαθέτει μέσα του αρκετό ζουμί ακόμα.. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχουμε ακούσει ούτε το 30% της δύναμης του κεντρικού επεξεργαστή του.

Οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν ότι έχουμε μια τυπική περίπτωση ψηφιακής πηγής που κολυμπάει στo παράσιτo (υπέρηχους) και με μια αναλογική έξοδο που μετά βίας οδηγεί τα καλώδια διασύνδεσης. Η ηχητική συμπεριφορά αλλάζει ανάλογα με το καλώδιο που θα το συνδέσεις καθώς και με το μήκος αυτών των καλωδίων.

Το “μπλεσκατούλι” είναι η ποιο φτηνή κατασκευή που μπορεί να κατασκευάσει ο Κινέζος άνθρωπος σήμερα. Το μοναδικό πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι απλώς ο πολλά υποσχόμενος μινιμαλισμός. Μια καλή αρχή για όσους αρέσκονται στις ιδιοκατασκευές και την αναζήτηση της περιπέτειας.

Το ενδιαφέρον μου για αυτό εδώ το thread παραμένει γιατί εκτός από το DV-865 μας δίνεται για πρώτη φορά η ευκαιρία της ανταλλαγής απόψεων για ένα μηχάνημα που το έχουμε πλέον όλοι μας.

Last edited: