ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

το ακουω εδω και κανα διωρο, με το μαμισιο καλώδιο, χωρις κανενος ειδους ειδικη στηριξη και μετα απο 48 ωρες στο repeat.

1ον. δε βρισκω διαφορα αναποδογυριζοντας το καλωδιο ρευματος.

2oν. μου ακουγεται ισαξιο του 3910. καπου κερδιζει το ενα, καπου το αλλο. πιστευω πως αν στρωσει κι αλλο, θα ειναι μακραν ανωτερο του.

3ον. οποιος δεν εχει στην κατοχη του καποιο ΠΑΡΑ πολυ καλο player, ειναι εντελως παραλογο να μην το δοκιμασει. Ειναι αδυνατον να νιωσει πως πεταξε στο βροντο τα 30 του.

ακουσα τα walk on th wild side - lou reed. παντα "τεσταρω" με αυτο το τραγουδι.

modern times - bob dylan

in a silent way - miles davis. ειδικα σε αυτο, το 865 τα πηγε παρα πολυ καλα.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Ώχ... ώχ....
icon8.gif

Θα κάνω δοκιμές όλο το Σαββατοκύριακο... Δεν είναι δυνατόν, μάλλον λάθος κάνω...

Μπάμπη, πέρα από το ότι έκανες "λάθος" συνδεσμολογία από ότι βλέπω στη φωτό, σε κάποιο σαιτ ξενο ειχα διαβασει οτι το bluesky δινει 1080p/24 με ενα μικρό diy στην composite και δένει καταπληκτικά (ειδικά σε θέματα κίνησης και κορεσμου στα χαμηλά IRE) με προβολικά νέων τεχνολογιών που μόλις τώρα "παρουσιάζονται" στην Ελλάδα. :em04special_8:

Δοκίμασε κανείς τίποτε? :flipout:

Αν και διάβασα σχεδόν όλο το στόρι για το μηχανηματάκι και επειδή η πείρα μου έμαθε να κρατάω μικρό καλάθι....αλλά και το γεγονός ότι η περιέργεια με έφαγε... έστειλα τον μπαμπα μου και μου πήρε ένα...τουλάχιστον να φύγουν από αυτόν τα 30 ευρώα...!! αστειεύομαι...απλά δεν είχα χρόνο να πάω εγώ...

Είχε μόλις μισή ώρα που έπαιζε πριν φύγω σήμερα το απόγευμα για το γραφείο...και το άκουσα φευγαλέα....

Θα μου πείτε δεν ξέρουμε αν σε μισή ώρα στρώνει....

Η γνώμη μου....!!!

Για 29 ευρώ, είναι διαμάντι....κρίνοντας μόνο τον ήχο φυσικά και τίποτα άλλο όπως π.χ..εργονομία,υλικά κατασκευής,σχεδίαση,εμφάνιση κτλ....

Σε μισή ώρα άκουσα ένα απίστευτο μπάσο για 29 ευρώ...δυστυχώς δεν είχα τώρα το cary 308Τ για να μπορώ να κάνω συγκρίσεις... αλλά το χαμηλό του ήταν πάρα πολύ καλό!!! πολύ ζωντανό...αληθοφανές...ηταν το πρώτο που μου έκανε τρομερή εντύπωση...δεν το περίμενα με τίποτα...

Πράγματι καλή εικόνα,ανοιχτός ήχος,αν και όχι τόσο καθαρός, μου φαίνονται όλα πολύ στεγνά....αλλά σε γενικές γραμμές απείρως αναπάντεχος ήχος για μια τέτοια κατασκευή.

Δεν θα συμφωνήσω με αυτούς που το εκθείασαν αλλά θα συμφωνήσω με τους υποστηρικτές ότι η κατασκευή ως ηχητικό αποτέλεσμα ισούται με μια ποιοτικότατη υλοποίηση των 600Ευρώ...Δεν θα έλεγα ότι μπορεί να τα βάλει με συσκευές κύρους και αξιοπιστίας των οποίων ο κατασκευαστής τους τιμολόγησε σε κάτι χιλιάδες ευρώ...

επειδή βλέπω να μένω για αρκετό χρόνο ακόμα στο γραφείο και επειδή το έχω αφήσει να παίζει, ελπίζω να μην πάρει καμιά φωτιά το σπίτι μου!!!

Για πιο εμπεριστατωμένη αφήγηση των γεγονότων που εξελίχθηκαν στο σπίτι μου....

Προ CAT SL-1 ULTIMATE
Τελικός MC CORMACK DNA-1 DELUXE
Ηχεια USHER CP 6371

Για πιο εμπεριστατωμένη αφήγηση των γεγονότων που εξελίχθηκαν στο σπίτι μου....

Προ CAT SL-1 ULTIMATE
Τελικός MC CORMACK DNA-1 DELUXE
Ηχεια USHER CP 6371

...έεεεεεεεεετσι...τέτοια θέλω να διαβάζω...:grinning-smiley-043

Να παρατηρήσω τα εξής:

1. φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς έχουν όλα ανεξαιρέτως τα καλά μηχανάκια. Και μάλιστα όσο ακριβότερο είναι ένα μηχανάκι τόσο πιο πολύ ισχύει αυτό. Μα ποτέ μέχρι σήμερα δεν ίσχυε κάτι παρόμοιο στα μηχανάκια του κιλού! Αυτό εμένα με κάνει να σέβομαι το μπλου σκάι πριν καν το ακούσω και χωρίς να ξέρω αν θα μου αρέσει.

2. Το 1990, που δεν είναι και τόσο παλιά για μας τους παλαιότερους, ένα "φτηνιάρικο" σιντι κόστιζε τουλάχιστον όσο ένας βασικός μισθός!
Σήμερα ένα σαφώς ανώτερο ηχητικά ΒS κοστίζει όσο ένα φτηνό μεροκάματο και σου κάνει δώρο την εικόνα. Αυτό το χαρακτηριστικό και μόνο το προσκυνάω στο μπλου σκάι και το θεωρώ το μεγαλύτερο κέρδος!:grinning-smiley-043

σαφώς και θεωρώ το μοντέλο "Τ" ή τον "σκαραβαίο" πολύ πιο σπουδαία αυτοκίνητα από οποιαδήποτε Φερράρι ή Πόρσε...

'Εχοντας σπαταλήσει ελάχιστες ώρες σε ακροάσεις προκειμένου να διακρίνω αν "θαμπώνει το φαγκότο" και διαβάζοντας σήμερα το παρόν thread,μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες.

Από τους περισσότερους ευτυχείς κατόχους του,το BS τοποθετήθηκε στην κατηγορία ενός cd player των 600 (δηλαδή 20πλάσιας αξίας).
Ταυτόχρονα,ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με μηχανήματα άνω των 1000 .
Επίσης,ότι η ποιότητα αυτή πρέπει να βγήκε από τους Κινέζους μάλλον τυχαία.

Ρωτάω λοιπόν.
Αποκλείεται την ίδια "τύχη" να έχουν και άλλες αντίστοιχου κόστους ηχητικές συσκευές;
Δηλαδή,να αγοράσεις έναν ενισχυτή των πχ 500 και να έχει απόδοση με έναν των 10.000 ?
Εκεί μάλιστα ίσως η "τύχη" να είναι και πιο μεγάλη,αφού τα υλικά είναι και πιο ακριβά άρα ο πολλαπλασιαστής της αξίας μπορεί να ανέβει στο 30,40,50!
Πριν από δύο χρόνια περίπου,κάποιοι από εμάς αγοράσαμε μέσω της Laserland το Oppo.
Οι περισσότεροι έμειναν ενθουσιασμένοι από την απόδοσή του στην εικόνα,παράλληλα όμως και χρησιμοποιώντας το σαν cd player,άκουσαν ήχο που δεν είχαν ξανακούσει.
Κανείς όμως από τα παιδιά που αχολούνται με το Hi-End δεν μπήκε στον κόπο να το δοκιμάσει,γιατί πίστευε ότι αποκλείεται ένα μηχάνημα των 230 να παίζει καλύτερα από το δικό του που το είχε χρυσοπληρώσει 230Χ30=7.000 .

Τι άλλαξε σήμερα...
Το θάρρος που έδειξαν κάποιοι που ασχολούνται με τον καλό ήχο και μπήκαν κι έγραψαν για το BS.
"Για να το γράφει ο Μανωλάκος,έτσι θά´ναι" σκέφτηκαν.
"Ας το πάρω κι εγώ".

Αν το έγραφε όμως πχ ο Μπαβιόλης -όπως είχε γράψει για το oppo- δεν θα του έδινε κανένας από εσάς σημασία.

Κλείνοντας,εύχομαι να μην έχει χρυσοπληρώσει κανένας σας καλώδια από δαύτους:
http://www.stereophile.com/news/091304taralabs/

Το οppo φιλε Σωκρατη ειχε τεραστια επιτυχια μιας και ημουν ο δευτερος που το πηρε και το δοκιμασε και θυμαμαι οτι πουλαγε , μετα απο τα σχολια μας, τρελα. Υπηρχε τρομερη ζητηση και οσοι το δοκιμασαν σε σχεση με αλλα players της ταξεως των 500 ευρω και βαλε τα αφηνε πισω. Το δυνατο σημειο του συγκεκριμενου μηχανηματος ηταν και ειναι η dvi και το upscaling που κανει και οχι τοσο ο ηχος.
Δεν νομιζω να μην μας εδωσαν σημασια μιας και το ενλογω thread στο παλαιο AVForum ειχε σπασει ρεκορ.
Μαλον δεν τα θυμασαι καλα . Και δεν ηταν πριν 2 χροναι αλλα πριν 9 μηνες σε powerbuy που ειχα οργανωσει και πουλησε 50 κομματια και αλλα δεν ξερω και εγω ποσα μετα το περας της ομαδικης αγορας. Ηταν η δυνατοτερη ομαδικη αγορα που ειχε γινει ποτε.
Εκτος αυτου μην συγκρινεις τα BS με τα oppo γιατι τα BS αγοραζονται 5-5 γιατι η τιμη τους ειναι στο 1/7 αποσο εκανε το oppo και ειναι προκληση για να το δοκιμασεις μιας και αν ειναι οντως "σκουπιδι" απλα πεταξες ενα 30αρι και οχι 200 ευρω.

Μάλλον ζήτημα timing ήτανε (ωρίμασαν κάποια πράγματα) αλλά και θάρρους σίγουρα. Δεν είναι εύκολο να βγείς δημόσια να παινέσεις ένα τέτοιο "σκατουλάκι" στη Hi End. Θα μπορούσε να έχει πέσει πολύ φάπα. Αλλά μάλλον άξιζε τον κόπο! :grinning-smiley-043

Άντε το πήρα κι εγώ , μέσα στο ΣΚ θα το δοκιμάσω, μάλιστα έστειλα ένα φιλαράκι να το πάρει που το γραφείο του ήταν δίπλα σε καρφούρ, και αφού του εξήγησα την φρενίτιδα που επικρατεί αγόρασε κι αυτός ...... :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:

Guru δεν πιστεύω να έχεις τίποτα μετοχές ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ , πες μου αν είναι την Δευτέρα να σπρώξω την ΕΤΕ στα 40 και να πάρω Μαρινόπουλο ..... :grinning-smiley-043

Να παρατηρήσω τα εξής:

1. φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς έχουν όλα ανεξαιρέτως τα καλά μηχανάκια. Και μάλιστα όσο ακριβότερο είναι ένα μηχανάκι τόσο πιο πολύ ισχύει αυτό. Μα ποτέ μέχρι σήμερα δεν ίσχυε κάτι παρόμοιο στα μηχανάκια του κιλού! Αυτό εμένα με κάνει να σέβομαι το μπλου σκάι πριν καν το ακούσω και χωρίς να ξέρω αν θα μου αρέσει.

2. Το 1990, που δεν είναι και τόσο παλιά για μας τους παλαιότερους, ένα "φτηνιάρικο" σιντι κόστιζε τουλάχιστον όσο ένας βασικός μισθός!
Σήμερα ένα σαφώς ανώτερο ηχητικά ΒS κοστίζει όσο ένα φτηνό μεροκάματο και σου κάνει δώρο την εικόνα. Αυτό το χαρακτηριστικό και μόνο το προσκυνάω στο μπλου σκάι και το θεωρώ το μεγαλύτερο κέρδος!:grinning-smiley-043

σαφώς και θεωρώ το μοντέλο "Τ" ή τον "σκαραβαίο" πολύ πιο σπουδαία αυτοκίνητα από οποιαδήποτε Φερράρι ή Πόρσε...

και εγω το ιδιο σκεπτικο εχω ......:music-smiley-005:

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Άντε το πήρα κι εγώ , μέσα στο ΣΚ θα το δοκιμάσω, μάλιστα έστειλα ένα φιλαράκι να το πάρει που το γραφείο του ήταν δίπλα σε καρφούρ, και αφού του εξήγησα την φρενίτιδα που επικρατεί αγόρασε κι αυτός ...... :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:

Guru δεν πιστεύω να έχεις τίποτα μετοχές ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ , πες μου αν είναι την Δευτέρα να σπρώξω την ΕΤΕ στα 40 και να πάρω Μαρινόπουλο ..... :grinning-smiley-043

ζζζζζζσπρωχτην την ριμαδαααααα .....:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

ζζζζζζσπρωχτην την ριμαδαααααα .....:grinning-smiley-043

μα τώρα που παει να πάρει τα πάνω της και ξεκόλησε από τα 34-36 ???? μόνο για να αγοράσω Μαρινόπουλο ...... η bluesky είναι εισηγμένη ??????:twoguns: :twoguns: :twoguns:

Νίκο,πριν 9 μήνες ξεκίνησε το AVclub.
Αν θυμάμαι καλά,μόλις είχε κλείσει η Laserland με τελευταίο Powerbuy αυτό του Humax το οποίο κράτησε σχεδόν 3 μήνες.
Το powerbuy του Oppo είχε γίνει αρκετά πιο πριν,και φυσικά είχε τεράστια επιτυχία,όμως δεν είναι αυτό το θέμα.

Αυτός που έχει δαπανήσει κάποιες χιλιάδες ευρώ για τον ήχο του,δεν θα σκεφθεί τα 200 για την αγορά του Oppo.

Υ.Γ.
Μάλλον δεν έχεις δώσει την δέουσα σημασία στον ήχο του,ο οποίος στα δικά μου άπειρα και "άπορα" αυτιά,ακούγεται εκπληκτικός.

Νίκο,πριν 9 μήνες ξεκίνησε το AVclub.
Αν θυμάμαι καλά,μόλις είχε κλείσει η Laserland με τελευταίο Powerbuy αυτό του Humax το οποίο κράτησε σχεδόν 3 μήνες.
Το powerbuy του Oppo είχε γίνει αρκετά πιο πριν,και φυσικά είχε τεράστια επιτυχία,όμως δεν είναι αυτό το θέμα.

Αυτός που έχει δαπανήσει κάποιες χιλιάδες ευρώ για τον ήχο του,δεν θα σκεφθεί τα 200 για την αγορά του Oppo.

Υ.Γ.
Μάλλον δεν έχεις δώσει την δέουσα σημασία στον ήχο του,ο οποίος στα δικά μου άπειρα και "άπορα" αυτιά,ακούγεται εκπληκτικός.

Δεν ειπα Σωκρατη οτι δεν εχει καλο ηχο αλλα οτι δεν ειναι το δυνατο σημειο του. Το AVClub για την ιστορια "σηκωθηκε" μια ωραια Παρασκευη βραδυ στις 16-6-2006 και ωρα 11:23 οπου και εγραψα το πρωτο μηνυμα εδω μεσα :music-smiley-005:. Ηταν ολοκληρωμενο στις 7 το πρωι του Σαββατου 17-6-2006. Και ειναι 7 μηνων και οχι 9.

Για το oppo επετρεψε μου να τα θυμαμαι πολυ καλυτερα γεροΣωκρατη :flipout: μιας και ημουν ο διαχειριστης των Powerbuys. Και για να ειμαι πιο ακριβης ξεκινησε στις 3-11-2005 και εληξε τελος Φλεβαρη. Δηλ. 11 μηνες πριν και οχι 9 που ειπα πανω στην βιασυνη μου.
:grinning-smiley-043

Συνεχίζεται η ακρόαση...
Το setup που παίζει είναι:
Bryston 9 BSST τελικός
Aragon Stage One προενισχυτής
Sonus Faber Auditor ηχεία.
Η "κόντρα" γίνεται με το 50άρι το SONY αλλά όχι το απλό, φτιαγμένο με OPA 627 κι άλλα καλούδια που δεν έχει και τόση σημασία να αναφέρω απλά να πώ οτι, κατά τη γνώμη μου, παίζει ασύγκριτα καλύτερα από το απλό 50άρι το οποίο απλό είναι μεν καλό player αλλά όχι και τίποτε εξαιρετικό.
Και μόνο το γεγονός οτι κάθομαι και κάνω αυτή τη σύγκριση και προβληματίζομαι.... τί να πώ; :grinning-smiley-043 στον τσίγκο... Γιατί για τσίγκο μιλάμε...
icon8.gif

Υπ' όψιν οτι πρίν ξεκινήσω την ακρόαση ήμουνα τελείως αρνητικός απέναντι στο τσιγκάκι... Θεωρούσα γελοίο ακόμα και το γεγονός οτι θα το δοκιμάσω... Τώρα πλέον δεν λέω οτι είναι το υπερεργαλείο, ούτε οτι ξαφνικά έγινα και ο super ειδικός του ήχου και απέκτησα και "άποψη", σίγουρα όμως δεν γελάω με το σκατουλάκι αυτό...Δεν γελάω καθόλου...

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Δεν ειπα Σωκρατη οτι δεν εχει καλο ηχο αλλα οτι δεν ειναι το δυνατο σημειο του. Το AVClub για την ιστορια "σηκωθηκε" μια ωραια Παρασκευη βραδυ στις 16-6-2006 και ωρα 11:23 οπου και εγραψα το πρωτο μηνυμα εδω μεσα :music-smiley-005:. Ηταν ολοκληρωμενο στις 7 το πρωι του Σαββατου 17-6-2006. Και ειναι 7 μηνων και οχι 9.

Για το oppo επετρεψε μου να τα θυμαμαι πολυ καλυτερα γεροΣωκρατη :flipout: μιας και ημουν ο διαχειριστης των Powerbuys. Και για να ειμαι πιο ακριβης ξεκινησε στις 3-11-2005 και εληξε τελος Φλεβαρη. Δηλ. 11 μηνες πριν και οχι 9 που ειπα πανω στην βιασυνη μου.
:grinning-smiley-043

Νικο αν και δεκαδες ηδη το αγορασανε ΔΕΝ κανονιζεις και ενα παουερ μπαι για το Μπλεσκατουλι να γουσταρουμε? 10 κομματια ο καθενας φτανουνε?