Μπομπινόφωνα

Παιδιά καλημέρα. Είμαι στην διαδικασία αναπαλαίωσης ενός revox A700 που μου χαρίστηκε από τον Γιώργο εδώ στο forum.
Είμαι βασικά στα τελειώματα μιας και έχω ολοκληρώσει την επισκευή του σε θέμα ηλεκτρονικών (full restoration), έχω αλλάξει τον μετρητή του που ήταν σπασμένος (τον βρήκα στην Ελβετία μαζί με τον ιμάντα του) και μένει μόνο να βρω το οργανάκι του που έχει κάψει τις μία από τις δυο βελόνες για να ολοκληρωθεί η επισκευή του.
Στο θέμα μας, γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω τους αντάπτορες για 12αρες μπομπίνες ή αυτές πως ονομάζονται στα αγγλικά για να ψάξω σε κανα ebay?
Επίσης μάλλον θα αλλάξω κεφαλές διότι η απόδοση αυτών που φοράει δεν ικανοποιεί (έχουν φάει τα ψωμιά τους μάλλον), με συμφέρει με την ευκαιρία να το μετατρέψω σε 4 track ή απλά να αλλάξω τις κεφαλές 2 track που φοράει τώρα με ίδιες?Μιλάω πάντα από θέμα απόδοσης.
Καμια πρόταση που να κοιτάξω για καινούργιες κεφαλές?
(σας έπρηξα, sorry -bye-)

Είναι σχεδόν ισοδύναμα. Θα προτιμούσα το Revox pr99 ΙΙ ή ΙΙΙ ειδικά για τον ευρωπαϊκό χώρο λόγω ευκολίας στην εύρεση ανταλλακτικών (βασίζεται στη μηχανική πλατφόρμα του Β77).
Αν στο προβληματισμο προστεθουν τα
Technics rs1500
Akai gx 635 b
Akai gx 747
Ποια θα ηταν η σειρα επιλογής σας?

Ευχαριστω

Απάντηση: Re: Μπομπινόφωνα

Αν στο προβληματισμο προστεθουν τα
Technics rs1500
Akai gx 635 b
Akai gx 747
Ποια θα ηταν η σειρα επιλογής σας?

Ευχαριστω

Κανένα.... είναι υπερβολικά ακριβά για ότι προσφέρουν.

Αν όμως δεν γινόταν αλλιώς (π.χ ευκαιρία αγοράς, δώρο κτλ)
θα προτιμούσα το Akai GX-747
(ανθεκτικότερες κεφαλές, auto reverse και ίσως πιο σύγχρονη σχεδίαση) όμως είναι
4-track, 2 channel.

Το Technics RS-1500US από την άλλη είναι 2-track, 2-channel (θεωρητικά καλύτερο όσο αφορά το θόρυβο και έμεινε λίγο παραπάνω στη παραγωγή.

Νομίζω πως υπολείπονται των Revox Β77 κατασκευαστικά (τα γερμανικά είναι πιο νοικοκυρεμένα με πιο περιορισμένη καλωδίωση και επαναλαμβάνω πως τα ανταλλακτικά είναι ένα θέμα για τα ιαπωνικά μηχανήματα τουλάχιστον στην Ευρώπη.
Οι τιμές τους είναι σύμφωνες με τη μόδα των καιρών (συμβαίνει με όλα τα R2R), αλλά στα ιδία χρήματα υπάρχουν εξαιρετικά ευρωπαϊκά μηχανήματα, με σχεδόν ημιεπαγγελματικές προδιαγραφές και υπαρκτό service

Το έχεις ακόμα;

Όχι.....δυστυχώς, έφυγε εν αγνοία μου όταν ήμουν φαντάρος χωρίς δική μου υπαιτιότητα.
Ακόμη το αναπολώ!

@Βλάση, το είχε ο πατέρας μου απο τη δεκαετία του 60.

Όχι.....δυστυχώς, έφυγε εν αγνοία μου όταν ήμουν φαντάρος χωρίς δική μου υπαιτιότητα.
Ακόμη το αναπολώ!

@Βλάση, το είχε ο πατέρας μου απο τη δεκαετία του 60.
Μέγα κρίμα Billy που δεν το έχεις πια. Ο Paravicini είχε κάνει κάποιες μετατροπές που το απογείωνε. Το είχε φίλος με τις μετατροπές και πράγματι ήταν πολύ καλό.

Όπως και αλλού δήλωσα,είμαι άτομο με αδυναμίες που προσπαθώ να χαλιναγωγήσω,όχι πάντα με επιτυχία.....άνθρωπος είμαι.

Attachments

• A80VU.jpg
    A80VU.jpg
    107.2 KB · Views: 168
Re: Απάντηση: Μπομπινόφωνα

Όπως και αλλού δήλωσα,είμαι άτομο με αδυναμίες που προσπαθώ να χαλιναγωγήσω,όχι πάντα με επιτυχία.....άνθρωπος είμαι.
Το διαπιστώνουμε συχνα πυκνά

Να το θέσω και κάπως διαφορετικά,μιας που με πείρατε απ'τα μούτρα:
Υπάρχει και ένα σκεπτικό πίσω από τις όποιες "αδυναμίες" που διαμόρφωσαν αποφάσεις,ενέργειες κλπ.

Ώ θεοί, -είπε κάποιος- ευτυχώς που έχουμε πάθη, για να μπορούμε να είμαστε άνθρωποι!

Γιώργο, από καρδιάς συγχαρητήρια! Να χαίρεσαι το καινούργιο σου απόκτημα!

Re: Απάντηση: Μπομπινόφωνα

Τι ... 2ρο;;;;;;;;;;;;;;