Μπορει να αναπαραγει 1080p αυτο το μηχανημα;

Αν και δεν εχω τετοια καρτα γραφικων ειχα παιξει 1080p απροβληματιστα με την HD4350, χωρις *κανονικο driver, και εναν E5200 (2.5Ghz).

*οταν ειχε πρωτοβγει η HD4350 δεν ειχε βγαλει η ATI ακομα driver (σοβαρη εταιρια) παρα ενα patch που τις εδινε βασικες λειτουργιες. Δηλαδη μονο απεικονιση, καμια επιταχυνση.

Καταρχήν, ας ξεχωρίσουμε τι εννοεί ο καθένας μας όταν λέει "παίζει 1080p" και αναφέρεται σε κάρτα γραφικών...

α) Οτι σηκώνει / προβάλει αυτήν την ανάλυση. ΝΑΙ, όλες αυτές που αναφέρθηκαν (οι κάρτες γραφικών), ακόμα και οι -σχετικά σύγχρονες- ενσωματωμένες, μπορούν να προβάλουν 1920χ1080 ανάλυση.

β) Οτι παίζει με hardware acceleration από την κάρτα γραφικών, δλδ ο επεξεργαστής "κοιμάται", και την αποκωδικοποίηση την κάνει το GPU. Τότε θέλει συμβατή GPU με κάποιο εκ των cuda / dxva, και το G41 (η απλή Χ4500) δεν είναι, αντιθέτως με το X4500HD (G45 νομίζω? Ισως να θυμάμαι και λάθος όμως, αλλά ένα google θα βοηθήσει όποιον θέλει να το δει). π.χ. 5450 που αναφέρθηκε (dxva).

edit:
Γενικότερα πάντως, το συγκεκριμένο cpu αρκεί (έχει το απαραίτητο raw power) να παίξει οτιδήποτε, ακόμα και χωρίς βοήθεια από κάρτα γραφικών. Ομως, δεν ξέρω τι εννοεί ο φίλος λέγοντας "χωρίς προβλήματα": δεν θυμάμαι για παράδειγμα αν το G41 πχ δίνει σωστό 23.976...

Last edited:
Βασικα το παιδι ρωτησε αν με το συγκεκριμενο setup θα παιζει 1080p (προφανως ταινιες mkv/blu ray χωρις σπασιματα ανεξαρτητως acceleration, αυτο καταλαβα εγω)