Νίκος Μπαβιόλης
Supreme Member
Απάντηση: Μπορεί να θεωρηθεί λογοτεχνικό αριστούργημα "Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών";
Πες τα ρε Γιγα....
Πες τα ρε Γιγα....
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:Το παρακουράσατε το θέμα μου φαίνεται...
Δεν πρόκειται να συμφωνήσετε γιατί απλά ισχύει το "περί ορέξεως....."
Οπως και να το κάνουμε, όταν μιλάμε για τέτοια θέματα και όχι για θέματα (π.χ. αν πρέπει να σκοτώνει ο ένας τον άλλον που εκεί φαντάζομαι ότι θα υπάρχει πλήρης συμφωνία), ε δεν γίνεται να έχουν όλοι τα ίδια γούστα. Και περί γούστων πρόκειται και όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες. Αλλος γουστάρει home cinema, άλλος ξενερώνει να βλέπει ταινιες και γουστάρει να ακούει μόνο δικάναλα μουσική, άλλος την βρίσκει με τα μπουζούκια, αλλος με metal και άλλος μόνο με μέγαρο. Αλλος γουστάρει να διαβάζει βιβλια που να τον κάνουν να ταξιδεύει με το μυαλό του σε άλλους κόσμους, άλλος που να τον κάνουν να θέλει να λύσει τα μυστήρια της ζωής και άλλος μπορεί να βλέπει βιβλίο και να τρέχει.
Τι να κάνουμε δηλαδή τώρα; Ποιός είναι ο σωστός και ποιός ο λάθος;
tatiana said:Με τον ίδιο τρόπο ακόμα και αν δε σου αρέσει ο Τόλκιν μπορείς να ανγνωρίσεις την αξία του.
Αφήσαμε το Ντοστογιέφσκυ πιάσαμε το Σαρτρ.....μα συγκρίνεται τώρα ένα υπαρξιστής με ένα συγγραφέα fantasy? Είναι ανόμοια πράγματα......σε λίγο θα τον συγκρίνουμε και με τη Σιμόν ντε Μποβουάρ.
Μιχάλης said:Γειά σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω....:slapface:
Μα βρε κοπέλα μου ποιος υποβιβάζει της αξία του Τόλκιν; Αραγε διάβασες κανένα από τα μηνύματα που γράψαμε!;!;![]()
Εκανε κανένας σύγκριση του Σαρτρ με τον Τόλκιν;; Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις μου φαίνεται. Συγγενικούς δεσμούς έχεις με τον Τόλκιν και παρερμηνεύεις το παραμικρό;![]()
Εξου και το γειά σου Γιάννη κουκιά σπέρνω! Αϊντα!![]()
Μιχάλης said:Γειά σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω....:slapface:
Μα βρε κοπέλα μου ποιος υποβιβάζει της αξία του Τόλκιν; Αραγε διάβασες κανένα από τα μηνύματα που γράψαμε!;!;![]()
Εκανε κανένας σύγκριση του Σαρτρ με τον Τόλκιν;; Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις μου φαίνεται. Συγγενικούς δεσμούς έχεις με τον Τόλκιν και παρερμηνεύεις το παραμικρό;![]()
Εξου και το γειά σου Γιάννη κουκιά σπέρνω! Αϊντα!![]()
Αγγελος said:Χωρις να κρινω αυτα που λες επετρεψε μου να σου πω ότι μαλλον το τραβηξες λίγο.
Δεν χρειαζονται υψηλοί τονοι (παντα κατα την γνωμη μου...)
Μιχάλης said:Σε κάποια θεματολογία διάβασα το εξής εξωφρενικό. Οτι το παραπάνω "αριστούργημα" του Τόλκιν είναι αδιαμφισβήτητα το σπουδαιότερο λογοτεχνικό έργο του αιώνος.....:slapface: Αν είναι δυνατόν!
Τελικά την σημερινή εποχή ότι μας προσφέρουν οι πολύ δυτικοί με φαμφάρες και τυμπανοκρουσίες το αναγάγουμε σε έπος!
Μάλλον δεν πάμε καλά μου φαίνεται. Οταν ακούω λοιπόν ότι αποκαλείται αριστούργημα Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών αναρωτιέμαι.... αυτοί που τα λένε έχουν διαβάσει κλασσικούς συγγραφείς; Αν ναι έχουν καταλάβει τι έχουν διαβάσει;
Δηλαδή τώρα θα βάλουμε στο ίδιο σκαλοπάτι τον Τόλκιν, με τους Ντοστογιέφσκι, Μαρκές, Μπροντέ, Σταϊνμπεργκ, Χεμινγουει, Οργουελ, Ουγκώ, Τολστόϊ, και τόσους άλλους....;;; Δηλαδή το βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας "Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" ή τα "100 χρόνια Μοναξιάς" υπολοίπονται του "Αρχοντα";; Πρωτιμώ τον "Καλό στρατιώτη Σβέϊκ" και "Τα Σταφύλια της Οργής" από τον άρχοντα. Αν μπορεί να θεωρηθεί λογοτεχνικό επίτευγμα της εποχής μας ο άρχοντας τότε δεν βαδίζουμε καλά.
Η Ελληνική μυθολογία είναι κλάσεις ανώτερη από τα δυτικά μηθεύματα της Μέσης Γης
που αν μη τι άλλο αν δεν είχε γίνει ταινία, δεν θα το γνώριζαν παρά ελάχιστοι. Α ρε Σάουρον που μας χρειάζεται!!:twoguns:
Μην τρελαθούμε κιόλας!
Δημήτρης Αντωνόγλου said:Α παρεπιπτώντος ο κορυφαίος συγγραφέας τοι Αιώνα είναι ο Tery Pratcett![]()
Βεβαίως κατά την άποψή μου, καθώς όλοι, κατά την άποψή μου, συμφωνούμε με το ρητό του Dirty Harry για τις απόψεις!Emilot said:και όταν post άρει ο καθένας πρέπει να αναφέρει "Η άποψη μου"......
suria said:Βεβαίως κατά την άποψή μου, καθώς όλοι, κατά την άποψή μου, συμφωνούμε με το ρητό του Dirty Harry για τις απόψεις!
Photis said:Ο Τόλκιν χρειάζεται 3 βιβλία για να μας πείσει για την ανάγκη διαχωρισμού του καλού από το κακό, και για την αναπόφευκτη συνύπαρξή τους στην ανθρώπινη φύση.
Φυσικά ισχύει και εδώ το περί ορέξεως κολοκυθόπιττα.
tatiana said:Ανθρώπινη?!?!?!?!?! Μισό να μετρήσω....ξωτικά, Maia, Valar, Άνθρωποι, Νάνοι, Χόμπιτ, Ορκ, Λυκάνθρωποι κτλ κτλ
(και ναι ξέρω ότι το εννοείς μεταφορικά)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.