Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Δεν έχω κάνει την αλλαγή όχι για οικονομικούς λόγους όπως πολλοί έχουν,αλλά επειδή ένας σταθερός υπολογιστής Mac θα είναι μπέρδεμα για μένα.
Για laptop όπως και είπα παραπάνω,με χαρά ελπίζω το επόμενο να είναι macbook.

Το pc που έχω τώρα είναι εντελώς custom,και μπορεί να καεί η μητρική ας πούμε,και να βάλω άλλη καινούρια που βγήκε τώρα.

Αυτά δεν δεν γίνονται σε Mac με τόση ευκολία όσο σε κανονικό pc.
Για την ακρίβεια δεν γίνονται καθόλου.

Θα θελα πολύ όμως να έβγαινε έκδοση του Mac OSX για pc που να έτρεχε native,να ήταν το πρώτο λογισμικό που θα έπαιρνα με τόση χαρά γνήσιο.

Όσο για το πως μπορώ να ξέρω ποιά είναι η διαφορά τους χωρίς να έχω και απ'τα δύο.

Ένα παράδειγμα είναι:Δεν είχα ποτέ μου δικό μου μηχανάκι,αλλά ξέρω πως να οδηγείς ένα,γιατί έχω οδηγήσει.
Και ξέρω την διαφορά ενός scooter 50cc,σε σύγκριση μια Harley Davidson 1600cc. ;)
 
Ο σαματάς απο την apple καταρχήν γίνεται διότι το λειτουργικό της για να τρέξει σε pc ξεσκίζεται από 10 μεριές και χάνει την αξιοπιστία του και την αίγλη που κουβαλάει , ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ! είναι φτιαγμένο κομμένο και ραμμένο για μακ !
παρεμπιπτόντως για τα σαράβαλα ότι ώρα θέλετε να συγκρίνουμε imac 2.4 4 giga με asus pc στα 2.8 και καλύτερη κάρτα γραφικών σε ότι benchmark test θέλετε ...... και τα 2 θα φοράνε ....... windows xp !

( και 30 τα εκατό διαφορά !! )
 
Ισα - ισα , που η Apple θα πρεπε να χαιρεται με αυτο το θεμα, γιατι ολο και περισσοτεροι θα δουν το λειτουργικο της κι ετσι υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να κανεις τη μεταβαση σε mac.
Το ξαναλεω, οι περισσοτεροι το βαζουν , για να δουν τι εστι σταθερο λειτουργικο , χωρις ιους κλπ , τι εστι απλοτητα και ταχυτητα.

Μ αυτο το τροπο, εχω ηδη καταφερει 2-3 ατομα στη δουλεια να μεταβουν σε macintosh.
 
θα μπορουσαν οι κατοχοι ενος Mac-Pc να αναφερουν τους λογους για τους οποιους ησυχασαν απο τοτε που εβαλαν osx? (σε το το χρησιμοποιουν, τι δουλιες κανουν, ποσο πιο γρηγορα κλπ.)

Και φυσικα τι hw χαρακτηριστικα εχει το μηχανακι τους? (CPU, RAM, VGA κλπ.)

Πραγματικα θα ειναι πολυ διαφωτιστικο.
 
Το γεγονός κ μόνο ότι το osx δεν έχει την ανάγκη για βοηθητικό λογισμικό, antivirus, firewall, antispam, κάτι λέει από μόνο του.

Συν ότι δεν έχει μπλε οθόνες, δεν "σκάει"-κολλά, τουλάχιστον στα 3-4 χρόνια που έχω mac, έχει κολλήσει 1-2 φορές κ αυτό γιατί είχα να κάνω επανεκκίνηση για πάνω από 1 εβδομάδα...

Φαντάσου να αγοράζεις έναν υπολογιστή με το λειτουργικό του έτοιμο προς χρήση κ να μην χρειαστεί να του κάνεις format για τα επόμενα χ χρόνια, μέχρι πχ να αλλάξεις υπολογιστή.

Ή ότι βάζεις την νέα έκδοση λειτουργικού κ ο υπολογιστής σου δουλεύει γρηγορότερα από πριν...!!

Κ άλλα πολλά...:music-smiley-005:
 
Φιλε Μιχαλη πρεπει να σου πω οτι αυτα που λες τωρα δεν ειναι προνομιο του osx...

Κατι ποιο χειροπιαστο ειχα στο μυαλο μου. Τι εφαρμογες χρησημοποιουνται και ποιο ειναι το HW για να τις χρησημοποιησει κανεις.
 
Δεν είπα ότι είναι προνόμιο του osx...απλά διαφέρει από τα windows σε αυτά κ.α.

Τι εφαρμογές χρησιμοποιούνται, δεν ξέρω τι να σου απαντήσω...πρέπει να είσαι πιο συγκεκριμένος αν ψάχνεις, αφού ότι θα ήθελες να τρέξεις σε έναν υπολογιστή, λίγο-πολύ το έχει.
 
Ναι το καταλαβαινω, λογικο ειναι να εχει ολες τις εφαρμογες.

Εγω μαλλον δεν το ειπα σωστα. Ποσο HW χρειαζεται κανεις για να τρεξει τις απλες καθημερινες εφαρμογες ενος χρηστη? (CPU, RAM etc.)
Δηλαδη, αν το δει κανεις αντικειμενικα και μονο, εχει νοημα να εχει ενας average user mac και κατα συνεπεια το πολυ καλο osx? Ή απλα το hype τον κανει να νοιωθει καλυτερα, ενω γυρω μας ισως υπαρχουν λυσεις εφαμιλες σε πρωταιρηματα και πολυ πιο ευελικτες.
Αξιζει να βαλει κανεις ενα πυραυλο για να σκοτωσει ενα κουνουπι?

Υ.Γ. Δεν θελω να προβοκαρω τιποτα, ουτε κρινω κατι. Ειναι απλα μια απορια που μου εχει δημιουργηθει εδω και καιρο και ειλικρινα θελω να ακουσω γνωμες.
 
O διαολος εχει πολλα ποδαρια...

ΚΑτα συμπτωση λοιπον , σημερα, στο καναλι που δουλευω, αναγκαστηκαμε να κανουμε format σε περιπου 10 μηχανηματα (pc Φυσικα) poy eixan ola kollhsei ιους , trojan κλπ...
Πολλες χαμενες εργατοωρες, φωνες και νευρα σε ολο το προσωπικο, ενας πανικος παντου.

Τους το εχω πει πολλες φορες για αγορα mac, αλλα δεν καταλαβαινουν... ισως μετα το σημερινο να βαλουν μυαλο!!!
 
O διαολος εχει πολλα ποδαρια...

ΚΑτα συμπτωση λοιπον , σημερα, στο καναλι που δουλευω, αναγκαστηκαμε να κανουμε format σε περιπου 10 μηχανηματα (pc Φυσικα) poy eixan ola kollhsei ιους , trojan κλπ...
Πολλες χαμενες εργατοωρες, φωνες και νευρα σε ολο το προσωπικο, ενας πανικος παντου.

Τους το εχω πει πολλες φορες για αγορα mac, αλλα δεν καταλαβαινουν... ισως μετα το σημερινο να βαλουν μυαλο!!!

Οι πρωτοι που εχουν ευθυνη για αυτα τα φαινομενα ειναι οι admin επειτα οι χρηστες και τελευταια τα λειτουργικα...
 
Απάντηση: Re: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Οι πρωτοι που εχουν ευθυνη για αυτα τα φαινομενα ειναι οι admin επειτα οι χρηστες και τελευταια τα λειτουργικα...

Ε όχι και τελευταία τα λειτουργικά. Αν δεν είχαν "τρύπες" δεν θα μπορούσαν να τα προσβάλουν ιοί.
 
Ναι βρε Νικο, δεν διαφωνω για τις τρυπες της M$. Αλλα αν ο admin τους εχει "πνιγμενους" , που ετσι πρεπει σε ενα Μ$ κοσμο, δεν θα υπηρχε προβλημα, ετσι δεν ειναι?
Οπως επισης και αν οι χρηστες δεν εβαζαν οτι βλακεια ηθελαν στο εταιρικο PC (το τονιζω το εταιρικο) δεν θα γινοταν τιποτα.
 
Ναι αλλά ακόμα και έτσι ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Τα συννημένα των mails δεν θα περνάνε, mail θα κόβοντε, site δεν θα ανοίγουν, antivirus θα συνεχίζουν να αγοράζονται κάθε χρόνο και πάλι δεν θα είσαι 100% σίγουρος οτι δεν θα σκάσει το παραμύθι.Γιατί όλο και κάποιο αρχείο θα πάρεις σε stickάκι.
Ωραίες καταστάσεις.
 
Σε αυτο δεν μπορω να σου δωσω αδικο, βεβαια μπορεις να κοψεις ακομα και τα stick...
Εξαρταται απο τους χρηστες...
Γενικα ειμαι της γνωμης οτι τα εταιρικα PC πρεπει να ειναι πνιγμενα...
Ειδικα αν ειναι σε corporate δικτυο...

Το osx ειναι βεβαια μια λυση αλλα νομιζω οτι το κοστος ειναι τεραστιο για μια εταιρεια. Ισως πιο καλα να βαλει καποια διανομη linux με corporate support.

Ασε που και το φορματ σε τυποποιημενα PC δεν ειναι τιποτα, ενα image ολο κι ολο...
 
Last edited:
Σ εμας , στα μηχανηματα που κολησαν, δεν γινεται να εχουν αντιβιοτικο (λογω απαιτησεων του ηδη εγκατεστημενου software-hardware).
Ειναι dedicated μηχανηματα για montaz - Avid composer, ουτε internet δεν ειχαν.
Κολλησαν απο διαφορα flash usb που φερνουν οι χρηστες , κυριως με μουσικη και φωτο .
Το θεμα ειναι οτι κολλησαν... δεν μ ενδιαφερει πως και γιατι (φυσικα στο δικο μου προσεχω , για να εχω, αλλα οι περισσοτεροι χρηστες εδω μεσα δεν εχουν την εμπειρια μου).

Και αυτο νομιζω ειναι και το θεμα, με ενα MAC δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος , ουτε να ξερεις πως και γιατι, απλα δουλευεις.
 
Απάντηση: Re: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Σε αυτο δεν μπορω να σου δωσω αδικο, βεβαια μπορεις να κοψεις ακομα και τα stick...

Και τί θα μείνει στο τέλος?

Είπαμε η καλύτερη πρόληψη είναι η αποχή, αλλά όχι και έτσι.
 
Δεν πιστεύω ότι είναι hype η αγορά ενός mac υπολογιστή.

Άλλωστε με 1.600 ευρώ περίπου αγοράζεις iMac με 27" οθόνη, 4gb μνήμη, 1ΤΒ δίσκο, intel 3+ ghz κτλ.

Το μικρό mac mini με τα 600 ευρώ περίπου μπορεί να τρέξει τα πάντα και με παραπάνω μνήμη βλέπεις hd video από το vlc.