Μπορώ να έχω έξοδο DTS 5.1 μέσω SPDIF;

mavrospete

Established Member
17 November 2010
182
Μπορώ να έχω έξοδο DTS 5.1 μέσω SPDIF; Με το ffdshow ας πούμε; speedlink sl-8871-srd είναι η δεύτερη κάρτα ήχου που βάζω για να έχω επιτέλους έξοδο DTS 5.1 από την οπτική.

Δεν θα υπάρχει πρόβλημα που μου είπαν από την κατασκευαστική ότι η έξοδος η οπτική είναι μόνο 2.0;

Απάντηση: Re: Μπορώ να έχω έξοδο DTS 5.1 μέσω SPDIF;

Δεν θα υπάρχει πρόβλημα που μου είπαν από την κατασκευαστική ότι η έξοδος η οπτική είναι μόνο 2.0;

Δώσε μου το τηλέφωνό τους να τους ρωτήσω τότε, πως είναι δυνατόν να περνάω 5.1 DTS από την ομοαξονική της μητρικής σ' έναν Denon εδώ και 4 χρόνια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα...;)

Δηλαδή θα μπορούσα να το κάνω αυτό και μέσω της on-board μου; :argh:
Μπορώ να αντικαταστήσω κάποιο από τα προγράμματα στον οδηγό που μου έδειξες με το ffdshow;
By the way, εγώ για αναπαραγωγή MKV 720p-1080p χρησιμοποιώ το Splash Pro.

Last edited:
Δηλαδή να σβήσω το ffdshow από τον υπολογιστή μου για να λειτουργήσει το ac3filter; Εφόσον έχω το Splash Pro θα χρειαστώ και το KM player και το CoreAVC PRo;

Δηλαδή να σβήσω το ffdshow από τον υπολογιστή μου για να λειτουργήσει το ac3filter; Εφόσον έχω το Splash Pro θα χρειαστώ και το KM player και το CoreAVC PRo;

Το Splash Pro είναι ένας player όπως ο ΚΜ, ο mpc κ.λ.π. Εφόσον δέχεται προσθήκες από εξωτερικά προγραμματάκια δεν υπάρχει διαφορά στο ποιον θα χρησιμοποιήσεις (στο λέω διότι π.χ. στον VLC δεν μπορείς να βάλεις ''χέρι''). Τον ffdshow τον κρατάς αν θέλεις σαν decoder για την εικόνα, αν και ο coreavc είναι καλύτερος. Για τον ήχο βάζεις το ac3filter και καθάρισες.

Δηλαδή για μένα που με νοιάζει τώρα μόνο το να έχω έξοδο DTS 5.1 από το SPDIF Out να ασχοληθώ μόνο με το ac3filter;

Αποθήκευσα το ac3filter ρύθμισα και το ΚΜ αλλά και πάλι τα ίδια.

Γράψε μια στιγμή το set up σου (μητρική, ενισχυτή) για να δούμε τι ακριβώς γίνεται. Τι εννοείς πάλι τα ίδια?? Σου περνάει δικάναλο ενώ έχεις ορίσει πεντακάναλο?? Δεν έχεις ήχο?? Δεν διαβάζει το DTS?? Τι ακριβώς σημαίνει πάλι τα ίδια??

Re: Απάντηση: Re: Μπορώ να έχω έξοδο DTS 5.1 μέσω SPDIF;

Γράψε μια στιγμή το set up σου (μητρική, ενισχυτή) για να δούμε τι ακριβώς γίνεται. Τι εννοείς πάλι τα ίδια?? Σου περνάει δικάναλο ενώ έχεις ορίσει πεντακάναλο?? Δεν έχεις ήχο?? Δεν διαβάζει το DTS?? Τι ακριβώς σημαίνει πάλι τα ίδια??

Mother: Asus P5N-T Deluxe
HC: LG HT805PH
Soundcard: Speedlink SL-8871-SRD 7.1
On-Board Soundcard: ADI AD1988B 8 -Channel High Definition Audio CODEC.
(από τότε που αποθήκευσα την νέα ήχου η OnBoard βγάζει ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τις ρυθμίσεις του)

Πριν είχα μόνο 2.0. Έκανα ένα reinstall την speedlink και τώρα δεν ακούω τίποτα. Μήπως παρεμβαίνει το πρόγραμμα της speedlink στο ac3filter και γιαυτό δεν είχα διαφορά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπορώ να έχω έξοδο DTS 5.1 μέσω SPDIF;

HC: LG HT805PH

Καταρχάς, το σύστημά σου δεν έχει ομοαξονική είσοδο (spdif), αλλά μόνο οπτική. Επομένως, ποια σύνδεση χρησιμοποιείς για να περάσεις τον πεντακάναλο? Την aux??

Connectivity

SCART connection
Yes
AUX input
Yes
Portable 3.5mm jack inout
Yes
HDMI Out
Yes
USB
Yes
Composite Out
Yes
Component Out
Yes
Digital (optical) input
Yes

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπορώ να έχω έξοδο DTS 5.1 μέσω SPDIF;

Καταρχάς, το σύστημά σου δεν έχει ομοαξονική είσοδο (spdif), αλλά μόνο οπτική. Επομένως, ποια σύνδεση χρησιμοποιείς για να περάσεις τον πεντακάναλο? Την aux??

Connectivity

SCART connection
Yes
AUX input
Yes
Portable 3.5mm jack inout
Yes
HDMI Out
Yes
USB
Yes
Composite Out
Yes
Component Out
Yes
Digital (optical) input
Yes

Την οπτική του HC. Γιατί ίδια δεν είναι;

Μπορώ να συνδέσω το HC με εξωτερικό σκληρό δίσκο για να βλέπω τις ταινίες μου από κει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπορώ να έχω έξοδο DTS 5.1 μέσω SPDIF;

Την οπτική του HC. Γιατί ίδια δεν είναι;

Όχι. Δες στο google ομοαξονικά καλώδια (coaxial) και εισόδους καθώς και οπτικά καλώδια (optical) και εισόδους...

Με το άλλο που ρώτησα;
Και δηλαδή ποιος είναι ο τρόπος για να ακούσω DTS 5.1 από τον υπολογιστή στο HC;
Είδα τα δύο καλώδια αλλά ποιά η διαφορά SPDIF και optical;

Last edited: