Μπορώ να έχω έξοδο DTS 5.1 μέσω SPDIF;

Απάντηση: Re: Μπορώ να έχω έξοδο DTS 5.1 μέσω SPDIF;

Με το άλλο που ρώτησα;
Και δηλαδή ποιος είναι ο τρόπος για να ακούσω DTS 5.1 από τον υπολογιστή στο HC;
Είδα τα δύο καλώδια αλλά ποιά η διαφορά SPDIF και optical;

Με το άλλο που ρώτησες....εσύ έχεις το μηχάνημα. Γιατί δεν κάνεις μία δοκιμή μ' ένα σκληρό δίσκο μέσω USB να δεις αν τον αναγνωρίζει ή όχι??

Αν δεν κάνω λάθος, δεν υπάρχει ομοαξονικό σε οπτικό καλώδιο, άρα θέλεις αντάπτορα.

Έχουν διαφορετική κατασκευή.

Ξέρεις αν αναγνωρίζει τα φλασάκια με σύστημα αρχείων fat32 ή NTSC;
Εφόσον είναι διαφορετικές κατασκευές πως γίνεται να συνδέω με οπτικό καλώδιο τον Η/Υ με το HC; Δεν θα έπρεπε να μπαίνει το καλώδιο
Και το HC δεν παίζει mkv. Τι να κάνω με αυτό;

Last edited:

Ξέρεις αν αναγνωρίζει τα φλασάκια με σύστημα αρχείων fat32 ή NTSC;
Εφόσον είναι διαφορετικές κατασκευές πως γίνεται να συνδέω με οπτικό καλώδιο τον Η/Υ με το HC; Δεν θα έπρεπε να μπαίνει το καλώδιο
Και το HC δεν παίζει mkv. Τι να κάνω με αυτό;

Άρα, συνδέεις τη μητρική με το ηχοσύστημα μέσω οπτικού και όχι ομοαξονικού καλωδίου (είδα τη μητρική σου, βγάζει και για τα δύο εξόδους). Δοκίμασε το εξής:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=841084&postcount=2

Πήγαινε στο τελευταίο screenshot της καρτέλας και στην επιλογή main μην επιλέξεις AS IS (no change) - μήπως το ηχοσύστημά σου δεν αποκωδικοποιεί το DTS - αλλά τα πέντε κανάλια. Επίσης, στην καρτέλα SPDIF διάλεξε πάλι τα 5 κανάλια και τσέκαρε το convert to DTS......για δοκίμασε και τα ξαναλέμε.

Δεν ξέρω αν αναγνωρίζει φλασάκια είτε FAT32 είτε NTFS.

Αν δεν παίζει mkv δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

To έκανα και πάλι τίποτα. και στο ac3filter από ότι βλέπω δείχνει στα input levels ότι βγάζει ήχο αλλά στα output τίποτα.
Μήπως μπλοκάρει το σήμα το πρόγραμμα τις κάρτας; Αν συνδέσω τον Η/Υ με το HC με coaxial μήπως λυθούν τα προβλήματά μου;

Last edited:

To έκανα και πάλι τίποτα. και στο ac3filter από ότι βλέπω δείχνει στα input levels ότι βγάζει ήχο αλλά στα output τίποτα.
Μήπως μπλοκάρει το σήμα το πρόγραμμα τις κάρτας; Αν συνδέσω τον Η/Υ με το HC με coaxial μήπως λυθούν τα προβλήματά μου;

Πώς θα το συνδέσεις αφού δεν έχει το ηχοσύστημά σου coaxial είσοδο. Ή κάνω λάθος??

Από ότι είδα από πίσω έχει audio in L&R. Μέσω τις οπτικής σύνδεσης του Η/Υ μου και του HC δεν μπορώ να έχω 5.1 DTS ήχο τελικά;

Last edited:

Ακολούθησες όλο τον οδηγό κατά γράμμα?? Όρισες σαν external audio decoder το AC3??

Re: Απάντηση: Re: Μπορώ να έχω έξοδο DTS 5.1 μέσω SPDIF;

Ακολούθησες όλο τον οδηγό κατά γράμμα?? Όρισες σαν external audio decoder το AC3??

Ναι, αφού ότι αλλαγή έκανα το άκουγα. Όταν ξεεπέλεγα το SPDIF passthrough έβγαζε δύο κανάλια. όταν επιλέγω SPDIF passthrough δεν έχω καθόλου εξαγωγή ήχου. Μήπως φταίει καθόλου το πρόγραμμα της κάρτας ήχου;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπορώ να έχω έξοδο DTS 5.1 μέσω SPDIF;

Ναι, αφού ότι αλλαγή έκανα το άκουγα. Όταν ξεεπέλεγα το SPDIF passthrough έβγαζε δύο κανάλια. όταν επιλέγω SPDIF passthrough δεν έχω καθόλου εξαγωγή ήχου. Μήπως φταίει καθόλου το πρόγραμμα της κάρτας ήχου;

Δεν νομίζω να φταίει σε κάτι το πρόγραμμα της κάρτας ήχου. Το πιο πιθανό από αυτά που γράφεις είναι να μην αναγνωρίζει το πεντακάναλο σήμα στην είσοδό της οπτικής το ηχοσύστημα. Για ρίξε μια ματιά στο μάνιουαλ...λέει ότι δέχεται πολυκάναλο ήχο από την ψηφιακή είσοδο?

Δοκίμασε και κάτι τελευταίο....δούλεψε μόνο με τον ΚΜ επιλέγοντας στο output του ήχου πεντακάναλο σήμα (χωρίς τον AC3).

Γράφει στο manual στην προετοιμασία, στα μοναδικά χαρακτηριστικά, "Εύκολη εγκατάσταση ηχείων Home Theater: Λαμβάνουν ήχο από την τηλεόραση, το DVD και ψηφιακές συσκευές σε ζωντανή λειτουργία 5.1 (2.1 ή 2.0) καναλιών."

Και κάτι άλλο, αν μετατρέψω το DTS σε AC3 στις ταινίες μήπως έτσι θα έχω πολυκάναλο ήχο; Αυτό έχω παρατηρήσει σε μερικές ταινίες που είναι με AC3. Ότι παίζουν κανονικά πολυκάναλο.

Και κάτι άλλο, αν μετατρέψω το DTS σε AC3 στις ταινίες μήπως έτσι θα έχω πολυκάναλο ήχο; Αυτό έχω παρατηρήσει σε μερικές ταινίες που είναι με AC3. Ότι παίζουν κανονικά πολυκάναλο.
Άκυρο αυτό.

Γράφει στο manual στην προετοιμασία, στα μοναδικά χαρακτηριστικά, "Εύκολη εγκατάσταση ηχείων Home Theater: Λαμβάνουν ήχο από την τηλεόραση, το DVD και ψηφιακές συσκευές σε ζωντανή λειτουργία 5.1 (2.1 ή 2.0) καναλιών."

Αυτό τι σημαίνει;

Τηλεφώνησα στην LG και μου είπαν ότι από την οπτική είσοδο δεν δέχεται πολυκάναλο ήχο αλλά μόνο 2.0 και ότι δεν υπάρχει καμία αναβάθμιση για να παίζει mkv. Άρα τι λύσεις έχω;