Μπορώ να ενώσω 2 - 3 partition ενός δίσκου laptop?

Ε τότε τι μου έλεγες από την αρχή ότι μπορώ να κάνω την όλη δουλειά απλά ενώνοντας όλα τα partition στο boot partition των win7 παρόλο που από το πρωτο μου ποστ λέω ότι μιλάω για win7.

Εν ολιγης ότι μου έλεγες στα προηγούμενα ποστ σου ήτανε απλά ΛΑΘΟΣ γιατί εσύ μίλαγες για ένωση δυο partition που είχε το κάθε ένα λειτουργικό καμιά δηλαδή σχέση με αυτό που έψαχνα εγώ.

Το αρχείο που χρησιμοποιούν τα Win 7 για το boot drive είναι το boot.ini

Αν θέλεις να αλλάξεις το boot drive μπορείς να το κάνεις εκτελώντας την εντολή msconfig.exe απο command prompt που θα έχεις ανοίξει με administrative privileges.

Αν το partition που θα δημιουργηθεί το θέλεις να είναι το boot partition, δύο τινά υπάρχουν : Ή θα κάνεις merge τα πάντα στο υπάρχον boot partition ή θα κάνεις το merge πρώτα και μετά θα κάνεις το συγκεκριμένο partition bootable και active (το κάνει αυτό το Partition Magic...)

Υπήρχε και τρόπος να γίνει απο το DOS δίνοντας την εντολή FDISK /MBR που βάζει το boot record σε όποιο drive του πείς, αλλά δεν ξέρω αν παίζει στα Win 7.

Last edited:
Re: Απάντηση: Μπορώ να ενώσω 2 - 3 partition ενός δίσκου laptop?

Ε τότε τι μου έλεγες από την αρχή ότι μπορώ να κάνω την όλη δουλειά απλά ενώνοντας όλα τα partition στο boot partition των win7 παρόλο που από το πρωτο μου ποστ λέω ότι μιλάω για win7.

Εν ολιγης ότι μου έλεγες στα προηγούμενα ποστ σου ήτανε απλά ΛΑΘΟΣ γιατί εσύ μίλαγες για ένωση δυο partition που είχε το κάθε ένα λειτουργικό καμιά δηλαδή σχέση με αυτό που έψαχνα εγώ.

Μα σου το έγραψα οτι το έκανα απο τα XP !!!! Στο post #10 !

Δεν έχει να κάνει ούτε με το τί είναι το μηχάνημα (laptop ή desktop), ούτε το άν ο δίσκος είναι IDE, SCSI, SATA ή SAS, ούτε με το τί λειτουργικό είναι εγκατεστημένο...
Το μόνο που πρέπει να υπάρχει ώς προϋπόθεση είναι τα partitions που θα ενώσεις να έχουν όλα το ίδιο file format (FAT, FAT32, NTFS κλπ) και να μην είναι dynamic.

Επίσης είναι αδιάφορο άν τα partitions που θα ενώσεις είναι primary, extended, system και άν είναι active.

Όλες τις φορές που το έκανα, το Partition Magic το έτρεξα απο bootable floppy, αλλά το ίδιο θα μπορούσα να είχα κάνει και απο το installation που είχα στα XP μου. Απλά, σε αυτή την περίπτωση θα μου ζητούσε να κάνω reboot για να ολοκληρωθεί ή διαδικασία ΑΝ κάποιο απο τα partitions που θα ένωνα ήταν το active system partition.

Εκείνο που οφείλω να υπενθυμίσω και που έκανα ΠΡΙΝ ξεκινήσω τη διαδικασία είναι οτι πήρα ενα full drive image με το Norton Ghost (αλλά υπάρχουν πολλά που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά), μην σπάσει ο διάβολος το πόδι του και κάτι πήγαινε στραβά (ΔΕΝ πήγε όμως !).

Φιλικά,

Φίλιππος

Edit: Και εκεί, Win 7 ήταν τα partitions και μάλιστα bootable (έστω και σε dual boot mode)...

Ναι αλλά δεν είχες ποτέ μόνο win7 με ξεχωριστό boot partition οπότε ότι λες απλά δεν ίσχυε.