Μπόσικα σε μοτέρ

strver

New member
Χαιρετώ το forum μας με μία ερώτηση που αφορά την εγκατάσταση μου. Έχω στην ταράτσα μου ένα σύστημα με actuator μοτέρ το οποίο είναι ρυθμισμενο από εμένα πειραματικά σε άψογο τόξο από 30w έως 46e(ίσως και πιο πέρα αλλά δεν έχω ασχοληθεί). Παρ'ολα αυτά παρουσιάζει κάτι το οποίο δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Το actuator έχει μποσικα στην κίνηση του, τόσο ώστε αν κουνηθει δεξιά αριστερά στα όρια του μποσικου (όπως πχ όταν φυσάει) χάνει τη στοχευση του. Είναι λοιπόν φυσιολογικό να είναι τόσο χαλαρό το actuator που να επιτρέπει αυτή την κίνηση, ή πρέπει κανονικά να είναι σκληρό ή ακόμα και στιβαρό στη θέση του χωρίς μποσικα? Το παλιό usals μοτέρ που είχα αυτό το περιθώριο το απέκτησε μετά από άπειρες ριπες αέρα. Οπότε ζητώ τη γνώμη σας μην το αλλάξω χωρίς λόγο.

To 1o diseqc moter που είχα, μου το είχαν δώσει με μπόσικα. Άπειρος δεν ήξερα κι όλας και με τον καιρό αυτά μεγαλώσανε. Δε ξέρω αν επανέρχεται αλλά πρέπει να είναι στιβαρό. Με τον αέρα θα έχει πρόβλημα. Αν πιάνει το χέρι σου και το ανοίξεις και το φτιάξεις έχει καλός, αλλιώς, άλλο.

Last edited by a moderator:
Κατ αρχάς να διευκρινησω ότι η λέξη μπόλικα στον τίτλο προέκυψε από αυτόματη διόρθωση στο κινητό και δε μπορώ πλέον να το διορθώσω. Ποιο μοτέρ μπορείτε να μου προτείνετε χωρίς να έχει ενοχλητικά μποσικα και να είναι στιβαρό

Last edited by a moderator: