Μπουκώνει το Premiere...

djx33

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,713
Tokyo, JP
Καλημέρα παιδιά...

Θέλω να φτιάξω ένα dvd από αυτά που έχω τραβήξει με την κάμερα (sony dcr72E με 60gb σκληρό). Με την εφαρμογή της sony άδειασα τα περιεχόμενα της κάμερας στο pc. Είναι 200 βιντεάκια συνολικής διάρκειας περίπου 2μιση ώρες. Κάθε βίντεο είναι MPEG2, 720x576 και ήχος 2κάναλος AC3.

Τα κάνω όλα import στο Premiere Pro 2.0 για να τα επεξεργαστώ. Στην αρχή δούλευε κανονικά αλλά όσο πρόσθετα βίντεο κάτω στην timeline όλο και σερνόταν. Τώρα έχει φτάσει στο σημείο που όταν ανοίξω το σχετικό project το premiere κρασάρει με το μήνυμα "very low system memory"!

Θέλω να τα δουλέψω στο premiere γιατί του έχω βάλει το Mainconcept Mpeg Pro plugin. Χωρίς αυτό δεν μπορούσα να έχω ήχο όταν έκανα import βίντεο mpeg2 στο premiere. Υπάρχει άλλος τρόπος;

Eίμαι σίγουρος ότι είναι κάτι πολύ απλό για σας. Απλώς θέλω να ενώσω όλα τα βιντεάκια της κάμερας, να τους βάλω transitions και να γράψω το αποτέλεσμα σε dvd dl.

Eυχαριστώ...

Re: Απάντηση: Μπουκώνει το Premiere...

Convert x to dvd ?
Θέλω να κάνω μία επεξεργασία πρώτα, δηλ. να τους βάλω transitions, να κόψω σκηνές που δεν θέλω κ μετά να φτιάξω dvd με μενού κλπ.

Αυτά μόνο με το premiere ξέρω να τα κάνω αλλά δυστυχώς δεν τα σηκώνει όλα. Από τα 200 βίντεο έχω περάσει στην timeline γύρω στα 70 κ μετά κολλάει άσχημα το premiere...

Φόρτωσε μικρές ομάδες κλιπ, δούλεψε με αυτά έτσι ώστε να καταλήξεις σε μερικά μεγαλύτερα, σώστα ως ασυμπίεστα και μετά ξανα-ξεκίνησε το Premiere και φόρτωσέ τα για την τελική σύνθεση/επεξεργασία.

Καλό θα ήταν να πας σε όσο γινεται περισσότερη μνήμη πχ 4GB. Αλλωστε τελευταία έχουν πέσει οι τιμές πολύ χαμηλά..

Last edited:
Φόρτωσε μικρές ομάδες κλιπ, δούλεψε με αυτά έτσι ώστε να καταλήξεις σε μερικά μεγαλύτερα, σώστα ως ασυμπίεστα και μετά ξανα-ξεκίνησε το Premiere και φόρτωσέ τα για την τελική σύνθεση/επεξεργασία.

Καλό θα ήταν να πας σε όσο γινεται περισσότερη μνήμη πχ 4GB. Αλλωστε τελευταία έχουν πέσει οι τιμές πολύ χαμηλά..
Δεν πρέπει να εξάγω κάθε ομάδα κλιπ, δηλ. να την σώσω κάπως (αφού την επεξεργαστώ); Ως τι; Και μετά μήπως σέρνεται όταν αυξηθούν οι ομάδες;

Έχω 2gb μνήμη...

Μήπως ο συνδυασμός Premiere κ Mainconcept Mpeg Pro plugin δεν είναι ο κατάλληλος; Χωρίς το plugin το premiere δεν κάνει import τον ήχο από βίντεο που είναι mpeg2, εισάγει μόνο την εικόνα... Κάπου διάβασα ότι ίσως πρέπει να τα μετατρέψω πρώτα σε avi...

Εσείς τα βίντεο που έχετε τραβήξει με την κάμερά σας από ένα ταξίδι πως τα επεξεργάζεστε, με ποιο πρόγραμμα;

@Στέλιοφαν θα το δοκιμάσω...

Να κάνω τη χαζή ερώτηση; Όταν κάνεις capture είσαι σίγουρος οτι έχει τικάρει και το Video και το Audio;
Δεν θυμάμαι τώρα το Premiere αλλά εγώ ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα με όποια βιντεοκάμερα κι άν έκανα capture, είτε DV είτε HDV αλλά όλες με MiniDV κασέτα. Από εγγραφή σε δίσκο δεν γνωρίζω.

Να κάνω τη χαζή ερώτηση; Όταν κάνεις capture είσαι σίγουρος οτι έχει τικάρει και το Video και το Audio;
Δεν θυμάμαι τώρα το Premiere αλλά εγώ ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα με όποια βιντεοκάμερα κι άν έκανα capture, είτε DV είτε HDV αλλά όλες με MiniDV κασέτα. Από εγγραφή σε δίσκο δεν γνωρίζω.
To capture δεν το κάνω με το premiere... Aπό την πρόγραμμα που δίνει η sony μαζί με την κάμερα γίνεται η αντιγραφή στο pc σε mpeg2video, 720x576. Kαι μου βγάζει τόσα βιντεάκια όσες οι φορές που πάταγα stop όταν έκανα record...

Αυτά τα βιντεάκια μεμονωμένα τρέχουν κανονικά με ήχο... Το premiere όμως δεν τα δέχεται ΜΕ τον ήχο τους χωρίς το plugin...

Δεν πρέπει να εξάγω κάθε ομάδα κλιπ, δηλ. να την σώσω κάπως (αφού την επεξεργαστώ); Ως τι; Και μετά μήπως σέρνεται όταν αυξηθούν οι ομάδες;

Έχω 2gb μνήμη...

Θα μπορούσες να σώσεις σε Microsoft Uncompressed Avi (File/Export/Movie/Settings/General) για να μην χάσεις καθόλου σε ποιότητα. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα υπολογίσεις 1.5gb / λεπτό...

Βέβαια υπάρχουν και άλλες λύσεις εκτός Premiere που διαχειρίζονται καλύτερα τους πόρους του συστήματος...

Μία από αυτές είναι το Womble MPEG Video Wizard " http://www.womble.com/
Έχει το καλό ότι δεν επανασυμπιέζει τα κομάτια βίντεο που δεν χρειάζονται επανασυμπίεση, κάτι που (κακώς) δεν συνηθίζεται σε μεγάλα πακέτα όπως Premiere, Vegas κλπ. Αν πχ το φορμά είναι mpeg-2 και βάλεις transitions θα συμπιέσει μόνο τα σημεία με τα transitions.

Επίσης υπάρχουν και κάποια plugins που συνεργάζονται με το Premiere και χρησιμοποιούν ένα ενδιάμεσο φορμά χαμηλής συμπίεσης για ποιότητα και ταχύτητα editing.

To capture δεν το κάνω με το premiere... Aπό την πρόγραμμα που δίνει η sony μαζί με την κάμερα γίνεται η αντιγραφή στο pc σε mpeg2video, 720x576. Kαι μου βγάζει τόσα βιντεάκια όσες οι φορές που πάταγα stop όταν έκανα record...

Αυτά τα βιντεάκια μεμονωμένα τρέχουν κανονικά με ήχο... Το premiere όμως δεν τα δέχεται ΜΕ τον ήχο τους χωρίς το plugin...

Δες το παρακάτω thread, σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσες να ενώσεις πρώτα όλα τα βιντεάκια σε ένα χωρίς επανασυμπίεση πριν τα περάσεις στο Premiere.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23143

Last edited:
@Στέλιοφαν θα το δοκιμάσω...

πίστεψε με, το user friendly interface σε συνδιασμό με τις δυνατότητες που σου δίνει, θα σε κάνει να ξεχάσεις το premiere και το πόσο παιδεύτηκες τόσο καιρό μαζί σου.

Κάποιοι θα συμφωνήσουν μαζί μου, κάποιοι θα διαφωνήσουν. Αυτοί που θα διαφωνήσουν προφανώς προσανατολίζονται σε δημιουργία ταινίας Star wars :) και το prestige του premiere.
Πέραν αυτού, το premiere και πιο δύσκολο είναι (μακράν) και δεν κάνει τίποτε που δεν κάνει το vegas.

Προσωπικά το χρησιμοποιώ από την έκδοση 3 (τώρα είναι στην 8) εδώ και πολλά χρόνια ! Δεν έχω βρει κάτι που να μπορεί να το ανταγωνιστεί και είναι και HD compatible με οτιδήποτε

Απάντηση: Re: Μπουκώνει το Premiere...

Προσωπικά το χρησιμοποιώ από την έκδοση 3 (τώρα είναι στην 8) εδώ και πολλά χρόνια ! Δεν έχω βρει κάτι που να μπορεί να το ανταγωνιστεί και είναι και HD compatible με οτιδήποτε

Στα 9 καίγεσαι.. Πάρε ένα iMac να δείς την υγειά σου...
icon10.gif

(Ακόμα περιμένω...
icon9.gif
)

To κατεβάζω ήδη στέλιο (Sony Vegas Movie Studio 8.0c Build 142)!
Γνωρίζεις αν χρειάζεται έξτρα plugins για import Μpeg2 video; Γενικά στέκεται μόνο του ή πρέπει να βρω και plugins;

Last edited:
to Vegas 8.0 Pro στέκεται μόνο του, τα κάνει Ο Λ Α και συμφέρει και άσε να λέει ο κόσμος για imac κτλ κτλ κτλ κτλ :P :P

Μπάμπη, ξεκαθαρίζοντας το δωμάτιο για τον ερχομό του SteliosFan junior, έχω στην άκρη τις κασσέτες σουυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Απλά ο χρόνος μου είναι πνιγμένος στα βαθιά ! Όποτε μπορείς και περνάς από την γειτονιά μου ρίξε ένα τηλέφωνο να στις δώσω !!!!

επίσης, αν στο project setting έχεις δηλώσει πχ Dv Avi και η πηγή σου είναι όντως Dv Avi, κάνει render & process μόνο τα transitions με αποτέλεσμα την ταχύτατη ολοκλήρωση (αυτό που αναφέρει ο φίλος sotos πιο πάνω)

Δεν ξέρω αν κάνει το ίδιο και σε mpeg2. Μπορείς όμως να το δοκιμάσεις και αν δεν, χρησιμοποίησε το internal capture του Vegas.... δεν μπορεί, sony η κάμερα sony και το vegas κάποια χρυσή τομή θα υπάρχει.

Απάντηση: Re: Μπουκώνει το Premiere...

Πέραν αυτού, το premiere και πιο δύσκολο είναι (μακράν) και δεν κάνει τίποτε που δεν κάνει το vegas.

Το δοκίμασα και φαίνεται καλό , αλλά δεν μπορώ να βρω την λειτουργία για να βάλω μενού με μικρογραφίες , μήπως δεν την έχει ?