Mποϋκοτάζ στην ελληνική αγορά... πως παραγγέλνουμε ρούχα Online???

Έχοντας πλέον ξεπεράσει κάθε αντοχή.... βλέποντας γύρω μου τους πάντες τελικά να μου κάνουν πλάκα λέγοντας μου ότι με τα 700 ευρώ που θα παίρνω, θα πρέπει εκτός του να επιβιώνω, να ζω και σαν άνθρωπος...

Αποφάσισα ότι μάλλον είμαι πάρα πολύ φτωχός για να μπορέσω να ζήσω μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Αποφάσισα λοιπόν, αφού κανείς άλλος δεν το κάνει, να μποϋκοτάρω μόνος μου την ελληνική αγορά.

Ξεκίνησα με το πιο απλό, το software, εφόσον εδώ και 2 μήνες ψωνίζω μόνο από το play, σε τιμές κάτω από το 50% των αντίστοιχων εδώ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξαναπλησιάσω οποιοδήποτε ελληνικό κατάστημα, αφού μπορώ να αγοράζω στη μισή τιμή (ή και πολύ φθηνότερα), με σαφώς μεγαλύτερη ποικιλία και από την άνετη καρέκλα του υπολογιστή μου.

Συνέχισα με ηλεκτρονικά τα οποία ξεκίνησα να ψωνίζω από Dubai (ελπίζω στο επόμενο διάστημα να βρεθώ αρκετές φορές προς τα εκεί), όπου και πάλι οι τιμές ήταν στο 50%-60% των εδώ. Ακόμα όμως και σε online ευρωπαικά καταστήματα, οι τιμές είναι και πάλι χαμηλότερες. Όχι εντυπωσιακά, αλλά παραμένουν χαμηλότερες.. Ακόμα και 10 ευρώ φτηνότερα να κάνει μια τηλεόραση, γιατί να τα χαρίσουμε σ'αυτόν που θέλει να κερδοσκοπεί εις βάρος μας???

Μια και τα καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης λογικά αποκλείονται απ'το μποϋκοτάζ αφού είναι προφανώς αδύνατο να αγοράζω πχ γάλα ή γιαούρτι από τη γερμανία (όπου παρεπιπτόντως, το ελληνικό γιαούρτι είναι πιο φτηνό απ'ότι εδώ), αποφάσισα να στραφώ σε ένα άλλο βασικό κομμάτι της κατανάλωσης: Τα ρούχα.

Έχει κανείς ιδέα περί online καταστημάτων ρούχων? Έχω ακούσει πολλές φορές να το συζητάνε,ειδικά για αμερικάνικα καταστήματα, αλλά ποτέ δεν έχω πετύχει κάτι συγκεκριμένο. Δε χρειάζεται να σας πω ότι τα ρούχα στην Ελλάδα τα πληρώνουμε 3-4 φορές πάνω απ'ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, το'χετε καταλάβει πια... Η δική μου εμπειρία, μου έχει δείξει πουκάμισα Nautica στην Αμερική με 15 ευρώ (εδώ έχουν 150 αν δεν κάνω λαθος), όπως και κοστούμια εξαιρετικής ποιότητας στο Dubai με 40 ευρώ....

Ας αρχίσουμε να το ψάχνουμε όλοι μαζί. Ίσως κάποτε αυτή η χώρα γίνει πιο σοβαρή...

Όταν τα καταστήματα αρχίσουν να ζημιώνονται... τότε θα καταλάβουν ότι επιτέλους μπορούν να περιορίσουν λίγο το κέρδος και να σεβαστούν τον καταναλωτή. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ... Για την ώρα δε χρειάζεται να ξαναπω ότι έχουμε ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ... (συμπεριλαμβάνεται και η Αγγλία, στην οποία απλά είναι ακριβά τα ενοίκια....)

Last edited:
Θα μου πείτε... τα ρούχα θέλουν και δοκιμή. Όμως μπορεί κανείς πολύ άνετα να κάνει τη βολτίτσα του στο εκαστοτε Mall, να δοκιμάζει το Levis παντελονάκι που του αρέσει, να βλέπει τι νούμερο του κάνει... και μετά να φεύγει αφήνοντας άναυδο τον κερδοσκόπο μαγαζάτορα, και να πηγαίνει να παραγγέλνει το συγκεκριμένο νούμερο σε πολύ φθηνότερη τιμή. Είναι και αυτό μια μορφή αντίδρασης, δε νομίζετε?

Για την ώρα, αφού δεν έχω βρει τον τρόπο να το κάνω, εγώ προσωπικά μποϋκοτάρω ήδη οποιοδήποτε ρούχο θεωρώ ακριβό... Και δεν πατάω και στα γνωστά πολυκαταστήματα στο κέντρο, όπου με 100 ευρώ παίρνεις το πολύ ενα....ζευγάρι κάλτσες. Όχι τόσο επειδή δεν έχω λεφτά, δόξα τω Θεω μια χαρά τη βγάζω...ακόμη... Αλλα μόνο και μόνο επειδή δε μ'αρέσει να με θεωρεί ο κάθε εμποράκος λαλάκα... Καλό το κέρδος, αλλά ως ένα σημείο. Σ'αυτή τη χώρα έχει παραγίνει το πράγμα.. Και για όλα μας φταίει πάντα η κυβέρνηση.. Εμ φταίμε κι εμείς... ειδικά σε κάτι τέτοια δευτερεύοντα αγαθά που εξαρτώνται από μας και μόνο.

Κοίταξε να δεις, από ρούχα και παπούτσια, ψωνίζω από κανα-δυο βιοτεχνίες στη Θεσσαλονίκη και καταστήματα που συνεργάζονται μ' αυτούς.

Τιμές ξεφτίλα σε σχέση με τα επώνυμα, πολύ καλή έως άριστη ποιότητα και στηρίζω αυτούς που πραγματικά το αξίζουν.

Το θεωρώ την καλύτερη τακτική.

Κοίταξε να δεις, από ρούχα και παπούτσια, ψωνίζω από κανα-δυο βιοτεχνίες στη Θεσσαλονίκη και καταστήματα που συνεργάζονται μ' αυτούς.

Τιμές ξεφτίλα σε σχέση με τα επώνυμα, πολύ καλή έως άριστη ποιότητα και στηρίζω αυτούς που πραγματικά το αξίζουν.

Το θεωρώ την καλύτερη τακτική.

+100

Kι εγω αυτο κανω. Αν και είναι λίγα αυτά τα καταστήματα, ευτυχώς ωστόσο, ακόμα υπάρχουν.
Μιλαω ομως για την περιπτωση που μας γυαλισει κατι επωνυμο... Που πάντα θα συμβαίνει, γιατί αυτά τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα ώστε να αρέσουν.

Παντως να ξερεις αλλο το large στην Αμερικη και αλλο στην Ευρωπη.

Συνέχισα με ηλεκτρονικά τα οποία ξεκίνησα να ψωνίζω από Dubai (ελπίζω στο επόμενο διάστημα να βρεθώ αρκετές φορές προς τα εκεί), όπου και πάλι οι τιμές ήταν στο 50%-60% των εδώ. Ακόμα όμως και σε online ευρωπαικά καταστήματα, οι τιμές είναι και πάλι χαμηλότερες.
Mπορείς να δώσεις ενδεικτικά 3-4 links γιατί ενδιαφέρομαι...

Πάντως ψάχνοντας για γυαλιά ηλίου βρήκα κάτι Diesel που μ'άρεσαν γύρω στα 150ευρώ στα καταστήματα οπτικών της Αθήνας.
Μπήκα internet κ χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο βρήκα ακριβώς τα ίδια στο otticanet.it με τιμή 70 + 11 ευρώ μεταφορικά! Φυσικά τα παρήγγειλα κ σε 5 μέρες ήρθαν στην πόρτα μου κανονικά , χωρίς το παραμικρό πρόβλημα...

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει κανείς κάτι από ελληνικό κατάστημα λιανικής, εφόσον μπορεί να το βρει στο internet...

το πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά αγαθά (τηλεόραση, HiFi, DVD κ.τ.λ ) είναι σε
περίπτωση βλάβης τι θα κάνεις ?
θα ισχύει η εγγύηση ? θα το αναλάβουν οι εδώ αντιπροσωπίες?

Δεν έχω αγοράσει ακόμα ρούχα, αλλά αντικείμενα για το χόμπι μου(φωτογραφία) πολλά και πρόκειται ν'αγοράσω κι άλλα.Ερωτήσεις που έχω κανει κατά καιρούς σε φίλους μου (ένας κάνει συλλογή από παπούτσια air jordan)έχουν αποδείξει ότι τις οερισσότερες αγορές τους τις κάνουν απ'έξω

Συμφωνώ απόλυτα με τον Maetro. Αν δε γίνουμε εμείς έξυπνοι καταναλωτές θα μας ρουφάνε μιά ζωή το μεδούλι οι άχρηστοι εμποράκοι.
Προσωπικά πήρα τελευταία κράνος από Αγγλία από 500 στα 230. Μόλις το παρέλαβα.
Γιά τα γυαλιά που είπε φίλος παραπάνω υπάρχει μαγαζί εδώ (δίπλα στα σικαστήρια της Σανταρόζα στο πεζόδρομο απέναντι από το REX) που έχει ότι πάρεις 50 (ελεγμένα original και τελευταίες σειρές όχι στοκ) και τα μυωπίας 45 ο σκελετός ότι και νάναι (βρήκα τιτάνιο σκελετό με 45 ευρώ αφού είχα σκάσει μιά 300ρα!!!) συν ότι γυαλιά βάλεις.

Αν θεωρείτε διαφήμιση ας σβηστεί αλλά γνώμη μου είναι ότι πρέπει να βοηθηθούμε όλοι μας σε τέτοιες περιπτώσεις και να επιβραβεύουμε αυτούς που απλά ζούνε από ένα φυσιολογικό κέρδος.

Απάντηση: Re: Mποϋκοτάζ στην ελληνική αγορά... πως παραγγέλνουμε ρούχα Online???

Συμφωνώ απόλυτα με τον Maetro. Αν δε γίνουμε εμείς έξυπνοι καταναλωτές θα μας ρουφάνε μιά ζωή το μεδούλι οι άχρηστοι εμποράκοι.
Προσωπικά πήρα τελευταία κράνος από Αγγλία από 500 στα 230. Μόλις το παρέλαβα.
Γιά τα γυαλιά που είπε φίλος παραπάνω υπάρχει μαγαζί εδώ (δίπλα στα σικαστήρια της Σανταρόζα στο πεζόδρομο απέναντι από το REX) που έχει ότι πάρεις 50 (ελεγμένα original και τελευταίες σειρές όχι στοκ) και τα μυωπίας 45 ο σκελετός ότι και νάναι (βρήκα τιτάνιο σκελετό με 45 ευρώ αφού είχα σκάσει μιά 300ρα!!!) συν ότι γυαλιά βάλεις.

Αν θεωρείτε διαφήμιση ας σβηστεί αλλά γνώμη μου είναι ότι πρέπει να βοηθηθούμε όλοι μας σε τέτοιες περιπτώσεις και να επιβραβεύουμε αυτούς που απλά ζούνε από ένα φυσιολογικό κέρδος.

Το ελεγμένα πως προκύπτει? Γιατί 50 ευρώ ούτε η χονδρική δεν θα έχει. Ή μιλάμε για μη επώνυμα?

το πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά αγαθά (τηλεόραση, HiFi, DVD κ.τ.λ ) είναι σε
περίπτωση βλάβης τι θα κάνεις ?
θα ισχύει η εγγύηση ? θα το αναλάβουν οι εδώ αντιπροσωπίες?

Aπ'όσα γνωρίζω είναι υποχρεωμένοι να το αναλάβουν, απ'όπου και να το'χει πάρει. Αυτό δηλαδή ισχύει στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο.

Στη Μπανανία βέβαια υπάρχουν πολλοί απατεώνες που δεν δεχονται να επισκευασουν συσκευες αγορασμενες από την Αμερική, οπότε ήρθε η ώρα πιστεύω ως καταναλωτές είτε ως avclub, συλλογικά τελοσπάντων, να αρχίσουμε να κάνουμε καμια αγωγή να στρώσουμε τα πράγματα...

Πάντως σε κάθε περίπτωση ειδικά για αγορές απο Ευρώπη η εγγύηση ισχύει ακόμα και από κάτι τετοιυς απατεωνες.

Re: Απάντηση: Re: Mποϋκοτάζ στην ελληνική αγορά... πως παραγγέλνουμε ρούχα Online???

Το ελεγμένα πως προκύπτει? Γιατί 50 ευρώ ούτε η χονδρική δεν θα έχει. Ή μιλάμε για μη επώνυμα?

Μιλάω γιά επώνυμα.
Ελεγμένα είναι από εμένα και άλλους φίλους που έστειλα που το διασταύρωσαν σε επώνυμα καταστήματα.

Φίλε georgema δεν το γνωρίζω το μαγαζί που λες αλλά έψαξα πολύ για συγκεκριμένα diesel και σε 6-7 καταστήματα που ρώτησα η χαμηλότερη τιμή που πήρα ήταν 150 ευρώ (και μάλιστα με έκπτωση). Πως γίνεται το μαγαζί που λες να τα δίνει 3 φορές κάτω; Μήπως είναι απομίμηση ή μήπως για επώνυμες μάρκες η διαφορά τιμής είναι μικρότερη (π.χ. 100 από 150); Όπως και να'χει τα πήρα 70 από Ιταλία μέσω internet...

Σίγουρα δεν αισχροκερδούν όλοι οι έμποροι. Όμως το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι τα "φυσιολογικά" ποσοστά κέρδους είναι πολύ πάνω απ'τον ευρωπαϊκό μ. όρο!

μαϊμού μπορεί να είναι.

το ερώτημα είναι : μήπως αυτά που πουλάνε τα καταστήματα 150 ευρώ είναι και αυτά μαμουδάκια των 50 ευρώ?

Re: Απάντηση: Mποϋκοτάζ στην ελληνική αγορά... πως παραγγέλνουμε ρούχα Online???

μαϊμού μπορεί να είναι.

το ερώτημα είναι : μήπως αυτά που πουλάνε τα καταστήματα 150 ευρώ είναι και αυτά μαμουδάκια των 50 ευρώ?
Στην Ελλάδα τίποτα δεν αποκλείεται!