ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Οι συγκεκριμένες ετικέτες (ξέχασες και τη Φάρμα Κουκάκη, δεν ξέρω εάν έχετε εκεί) ποντάρουν στο "καλύτερο" και πιο "πλούσιο" γάλα. Εάν πρόσεξες το πλήρες τους έχει 3,7-3,8% λιπαρά αντί 3,5 των λοιπών.

και ωραιότατο σας πληροφορώ. Φίλος που μεγάλωσε στη Γερμανία το προτιμά ιδίως για τη γεύση του, καθώς το γάλα των εδώ γαλακτοβιομηχανιών του φαίνεται κάπως άγευστο.

Μιας και καιρο τωρα λογω του μικρου εψαχνα τα γαλατα....το "Κουκακη" ειναι απο τα καλα αλλα οχι απο τα καλυτερα.

Στην πρωτη θεση για μενα ειναι το "Σταμου" με πολυ καλη γευση και μη ομογενοποιημενο. Εφαμιλλο αλλα ακριβο ειναι της Αμερικανικης Γεωργικης σχολης επισης μη ομογενοποιημενο. τα λοιπα υπολειπονται αρκετα σε γευση για τους μεγαλους τροφοδοτες να μην πω τιποτα....σαν πλαστικα ειναι.

Τα αυστριακα γαλατα ειναι υπεροχα ειδικα το βιολογικης προελευσης και με τιμη ενα ευρω. (και φανταστειτε οτι στην τιμη αυτη συμπεριλαμβανονται τα μεταφορικα.....)

Ναι το Γεωργικής Σχολής νομίζω είναι το καλύτερο (έχετε και εκεί?). Φεύγει δυστυχώς γρήγορα από τα ράφια, δεν βρίσκει κανείς εύκολα το απόγευμα.

Αλλά το Αυστριακό bio (πιστοποιημένο παρακαλώ) το θεωρώ πάρα πολύ καλό επίσης. Αυτό παίρνω, όποτε με ευκαιρήσω, γιατί δεν έχω Βερόπουλο κοντά δυστυχώς.

Ναι το Γεωργικής Σχολής νομίζω είναι το καλύτερο (έχετε και εκεί?). Φεύγει δυστυχώς γρήγορα από τα ράφια, δεν βρίσκει κανείς εύκολα το απόγευμα.

Αλλά το Αυστριακό bio (πιστοποιημένο παρακαλώ) το θεωρώ πάρα πολύ καλό επίσης. Αυτό παίρνω, όποτε με ευκαιρήσω, γιατί δεν έχω Βερόπουλο κοντά δυστυχώς.

Εχουμε και μαλιστα πολυ πια.

Αν πας Βεροπουλο ζητα το Σταμου. Ανωτερο ολων για μενα.

πάντως ρε παιδιά, τα Ελληνικά γάλατα είναι by far οι μεγαλύτερες μούφες που έχω δοκιμάσει ποτέ (εκτός απο το κακάο Νεογάλ που είναι πολλά χρόνια μπροστά !!!! :adore:)

αυτό το γάλα που δεν θα ξεχάσω ποτέ όμως είναι ένα γάλα που πίναμε το 89-90 στην Αμερική !!
ειλικρινά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στην ζωή μου πιο εύγευστο γάλα...
τα δικά μας μπροστά του μοιάζουν με νερά ανακατεμένα με ασβέστη. :tomato:

Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

πάντως ρε παιδιά, τα Ελληνικά γάλατα είναι by far οι μεγαλύτερες μούφες που έχω δοκιμάσει ποτέ (εκτός απο το κακάο Νεογάλ που είναι πολλά χρόνια μπροστά !!!! :adore:)

αυτό το γάλα που δεν θα ξεχάσω ποτέ όμως είναι ένα γάλα που πίναμε το 89-90 στην Αμερική !!
ειλικρινά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στην ζωή μου πιο εύγευστο γάλα...
τα δικά μας μπροστά του μοιάζουν με νερά ανακατεμένα με ασβέστη. :tomato:

Καλά ρε φίλε ....άν τα Ελληνικά γάλατα ήταν Ελληνικά και όχι μούφες θα είχαμε τρελαθεί στην αγγελάδα και στην σβουνιά..
Πόσες αγελάδες έχεις δει να περιφερονται αμέριμνες στις αχανείς πεδιάδες της Ελλάδας???
όπως οι μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος μας προβάλουν?????
Χωρίς να σκεφθούμαι σαν Νεοέλληνες που είμαστε οτι μάλλον η χώρα μας δε είναι μία απέραντη πεδιάδα με μοσχαράκια και αρνάκια που βόσκουν αμέριμνα αλλά ένας σωρός από ...

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Μιας και καιρο τωρα λογω του μικρου εψαχνα τα γαλατα....το "Κουκακη" ειναι απο τα καλα αλλα οχι απο τα καλυτερα.

Στην πρωτη θεση για μενα ειναι το "Σταμου" με πολυ καλη γευση και μη ομογενοποιημενο. Εφαμιλλο αλλα ακριβο ειναι της Αμερικανικης Γεωργικης σχολης επισης μη ομογενοποιημενο. τα λοιπα υπολειπονται αρκετα σε γευση για τους μεγαλους τροφοδοτες να μην πω τιποτα....σαν πλαστικα ειναι.

Τα αυστριακα γαλατα ειναι υπεροχα ειδικα το βιολογικης προελευσης και με τιμη ενα ευρω. (και φανταστειτε οτι στην τιμη αυτη συμπεριλαμβανονται τα μεταφορικα.....)
+1

Το καλύτερο γάλα που ήπια ποτέ, ήταν όταν ήμουν πιτσιρικάς στο χωριό.
Όποτε τυχαίνει να πάω, πίνω ξανά.

Κι όχι μόνο γάλα.
Τυριά, γιαούρτια, βούτυρα...

Τι να λέμε...

Το καλύτερο γάλα που ήπια ποτέ, ήταν όταν ήμουν πιτσιρικάς στο χωριό.
Όποτε τυχαίνει να πάω, πίνω ξανά.

Κι όχι μόνο γάλα.
Τυριά, γιαούρτια, βούτυρα...

Τι να λέμε...

+1000

(εκτός απ'τα τυριά, για κάποιον περίεργο λόγο πάντα προτιμούσα την ψεύτικη φέτα απ'αυτή του χωριού...:damnyou:)

Λοιπόν σήμερα το κάναμε το "μποϋκοτάζ" μας.
Αγοράσαμε γάλα γνωστής ετικέτας σε συσκευασία 1,5 λίτρου + 250ml "δώρο" (θα ήταν για τη γιορτή μου, σήμερα πέρασαν 40 μέρες, τόσο δεν κρατάει?) = 1.750ml, αντί 1,72 ευρώ μείον 5% (έτερο "δώρο" από το κατάστημα αυτή τη φορά, βρε όλοι με το όνομά μου με ξέρουν?) ήγουν 1,63 ευρώ. Περίπου 93 λεπτά το λίτρο δηλαδή.

Τους κορόιδεψα ο επαναστάτης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Το Α.Γ.Σ (με τα υπέροχα και ανακυκλώσιμα μπουκάλια) το έβρισκα μόνο στην Αθήνα.
Το αυστριακό και το Στάμου πού να τα ψάξω; Αν και χλωμό το βλέπω εδώ...

Αυστριακό στο Βερόπουλο, τα φέρνει αποκλειστικώς και έχει σταθερή τιμή μέχρι τον Αύγουστο, 0,75 ευρώ τα "κοινά" (πλήρες-ημιαποβουτυρωμένο) και 0.99 το bio
Έχετε και Αθήνα ΑΓΣ? Φαντάζομαι είναι από άλλη φάρμα, όχι από αυτήν που έχουμε εδώ πάνω ε?

ΑΓΣ εχουμε και πολυ Τασο. Παλιοτερα εξαφανιζοταν στο αψε σβησε, πλεον υπαρχει σε αφθονια, εκτος αν πας απογευμα. Απο μια φαρμα ειναι παντως δεν νομιζω να εχουν δευτερη μοναδα. και τσουζει κι ολας η τιμη του ,οποτε το Σταμου ειναι αρκετα πιο συμφερον.(1.32/l).

Τωρα αν εμενα επαρχια οπως η Αννα ουτε καν θα ασχολιομουν με το πιο ειναι το πιο αληθινο γαλα....θα εψαχνα για κανα τσομπανη η κανα μικρο παραγωγο και ασε τους αλλους να πλαταριζουν το στομα τους μπας και ανακαλυψουν το βουτυρο.....

ΥΓ
Κατι που μου εχουν πει ειναι οτι το μονο αληθινο γαλα ειναι το 0%. Ολα τα υπολοιπα ανεβαζουν τα λιπαρα τους με προσθηκες λιπους και οχι με μερικη αφαιρεση. Γνωριζει κανεις κατι επ'αυτου?

Περιεκτικότητα γάλακτος σε λίπος:

Αγελάδας: 35 g/l
Φοράδας: 10 g/l
Γαϊδούρας: 18 g/l
Χοιρομητέρας: 87,5 g/l (ω ρε μάναμ', καθαρή χοληστερίνη ταΐζει τα μικρά της)
Προβατίνας: 53 g/l
Κατσίκας: 48 g/l
Γυναίνακας: 48 g/l

(τα στοιχεία από το σχετικό λήμμα της εγκυκλοπαίδειας Πάπυρος, τα σχόλια δικά μου)

"Αληθινό" γάλα είναι μόνο το πλήρες, των περίπου 3,5%

Τα οποία μεταφράζονται περίπου σε 3,5% γιά την αγελάδα, 5,3% για την προβατίνα και 4,8% γιά την γυναίκα.
(το περίπου αν 1l γάλα = 1kg)

...πολλά μου φαίνονται γιά το γυναικείο γάλα, το οποίο έχω ακούσει ότι είναι πολύ πιό φτωχό σε λιπαρά (σχετικά υδαρές) από τα ζωικά γάλατα...

Παντως απο παλιες "πηγες" τυπου μανας και λοιπων συγγενων ερχεται η πληροφορια οτι αν η μητερα ( ανθρωπος )δεν μπορουσε για διαφορους λογους να κατεβασει γαλα και να ταισει το μωρο της τοτε το υποκαταστατο που εψαχναν ηταν γαλα γαιδουρας.

...πολλά μου φαίνονται γιά το γυναικείο γάλα, το οποίο έχω ακούσει ότι είναι πολύ πιό φτωχό σε λιπαρά (σχετικά υδαρές) από τα ζωικά γάλατα...

δεν εχεις δοκιμασει φαινεται.....ειναι και πολυ λιπαρο και πολυ γλυκο.

Παντως απο παλιες "πηγες" τυπου μανας και λοιπων συγγενων ερχεται η πληροφορια οτι αν η μητερα ( ανθρωπος )δεν μπορουσε για διαφορους λογους να κατεβασει γαλα και να ταισει το μωρο της τοτε το υποκαταστατο που εψαχναν ηταν γαλα γαιδουρας.

Κι εγώ το έχω ακούσει.
Σε λίπος το γυναικείο φέρνει κοντά με γάλα κατσίκας.
Με της γαϊδούρας έχουν αντίστοιχη περιεκτικότητα σε καζεΐνη, που είναι πηγή αμινοξέων. Ίσως γι' αυτό.

δεν εχεις δοκιμασει φαινεται.....ειναι και πολυ λιπαρο και πολυ γλυκο.

Λόγω της υψηλότατης περιεκτικότητας σε λακτόζη:

αγελάδας.... 47 g/l
κατσίκας.... 40 g/l
χοιρομητέρας .... 33 g/l (περιέργως, άγλυκο. Μόνο χοληστερίνες, όχι γλυκά στα γουρουνάκια)
φοράδας.... 66 g/l
γαϊδούρας .... 59 g/l
γυναίκας .... 64 g/l

Βλέπουμε πως έχει 40% περισσότερη λακτόζη από το αγελαδινό

Αυτό με το γάλα της γαϊδούρας είναι γεγονός.

Τελευταία, μάλιστα, έχει ξεκινήσει μια μικρή φάρμα στο Βέλγιο την παραγωγή καλλυντικών από γάλα γαϊδούρας, χωρίς χημικά. Λένε ότι είναι πολύ καλά.

Όσο για την περιεκτικότητα σε λίπος, υπάρχουν διάφοροι μύθοι και άντε να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα.
Πάντως, τελευταία όλο και συχνότερα, ακούω γυναικολόγους και παιδιάτρους να συστήνουν για τα παιδιά το ημιαποβουτυρωμένο. Είναι, λέει, εξίσου θρεπτικό και άρα δεν υπάρχει λόγος να παίρνει το παιδί πολλά λιπαρά.