ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Όσο για την περιεκτικότητα σε λίπος, υπάρχουν διάφοροι μύθοι και άντε να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα.
Πάντως, τελευταία όλο και συχνότερα, ακούω γυναικολόγους και παιδιάτρους να συστήνουν για τα παιδιά το ημιαποβουτυρωμένο. Είναι, λέει, εξίσου θρεπτικό και άρα δεν υπάρχει λόγος να παίρνει το παιδί πολλά λιπαρά.

Αννα προχωρα στο παρασυνθημα και θα τα διαπιστωσεις μονη σου για το λιπος...:sheep:

Οσο για τα ημιαποβουτυρωμενα δεν εχω ακουσει κανεναν παιδιατρο εως τωρα να συστηνει κατι αλλο απο το μητρικο γαλα εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα.....
Για τους ενηλικες και το 0% αντε και το 1.5% ειναι αρκετο.

Μπορεί να είναι η λακτόζη τελικά, το πόσο το δέχεται το βρέφος ως γλυκό, και όχι η αντιστοιχία του γαϊδουρινού σε θρεπτικές ουσίες. Σε λακτόζη είναι πολύ κοντά, από ό,τι φαίνεται παραπάνω (5,9% γαϊδούρα - 6,4% γυναίκα).

Τώρα βέβαια φτάσαμε να συγκρίνουμε γυναίκες με γαϊδούρες και κατσίκες, θα μας πάρουν με τις πέτρες!

Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Για τους ενηλικες και το 0% αντε και το 1.5% ειναι αρκετο.

Συγγνώμη, αλλά το 0% δεν πίνεται. Καλύτερα να μην πιω καθόλου, να κάνω και το μποϋκοτάζ μου :afro:

Λένε για τα παιδιά, όχι για τα μωρά. Εννοείται πως το μητρικό είναι το καλύτερο.

Το 0% είναι άσπρο νεράκι.

Απάντηση: Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Μπορεί να είναι η λακτόζη τελικά, το πόσο το δέχεται το βρέφος ως γλυκό, και όχι η αντιστοιχία του γαϊδουρινού σε θρεπτικές ουσίες. Σε λακτόζη είναι πολύ κοντά, από ό,τι φαίνεται παραπάνω (5,9% γαϊδούρα - 6,4% γυναίκα).

Τώρα βέβαια φτάσαμε να συγκρίνουμε γυναίκες με γαϊδούρες και κατσίκες, θα μας πάρουν με τις πέτρες!

Ε, δε νομίζω... Άλλωστε όλες μανούλες είναι.

Re: Απάντηση: Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Ε, δε νομίζω... Άλλωστε όλες μανούλες είναι.

Ετσι.

Αλλωστε βιολογικη ειναι η κουβεντα μας περαν της κοινωνικης σε σχεση με το μπουκοταζ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Καλά ρε φίλε ....άν τα Ελληνικά γάλατα ήταν Ελληνικά και όχι μούφες θα είχαμε τρελαθεί στην αγγελάδα και στην σβουνιά..
Πόσες αγελάδες έχεις δει να περιφερονται αμέριμνες στις αχανείς πεδιάδες της Ελλάδας???
όπως οι μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος μας προβάλουν?????
Χωρίς να σκεφθούμαι σαν Νεοέλληνες που είμαστε οτι μάλλον η χώρα μας δε είναι μία απέραντη πεδιάδα με μοσχαράκια και αρνάκια που βόσκουν αμέριμνα αλλά ένας σωρός από ...

πρόσεξε γιατί μπερδεύεσαι ...

κατέθεσα μια προσωπική εμπειρία, αν και οφείλω να ομολογήσω οτι ξέχασα να αναφέρω το καταπληκτικό γάλα που μου έδινε να πιω μια θεία μου στην Θάσο όταν ήμουν μικρός, απο την κατσίκα που είχε στην αυλή, το οποίο μόλις το έπαιρνε απο την κατσίκα το έβραζε,του έριχνε και μια κουταλιά μέλι και έπινα το καλύτερο γάλα επι Ελληνικού εδάφους.

Όμως, ακόμα κι αν δεν είναι Ελληνικά τα γάλατα όπως λες, αυτό δεν θα έπρεπε να υποδαυλίζει αυτομάτως την ποιότητα τους !
Το θέμα είναι όμως οτι άσχετα με τι γάλα έχουν οι βιομηχανίες, προσωπικά θεωρώ οτι το "νερώνουν" σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος αυτό που πίνουμε είναι άσπρο νεράκι όπως ανέφερε νομίζω και η Άννα .

Αυτή η εκδοχή, έχει φυσικά να κάνει με τα περιθώρια κέρδους .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

το καταπληκτικό γάλα που μου έδινε να πιω μια θεία μου στην Θάσο όταν ήμουν μικρός, απο την κατσίκα που είχε στην αυλή

είσαι σίγουρος ότι ήταν από κατσίκα? Πρόσεξε παραπάνω, τα λιπαρά είναι ίδια :flipout:

Πέραν της πλάκας, κι εγώ έχω να θυμάμαι παλιά, μπομπιρας στις διακοπές που μου έφερναν γάλα απευθείας από την αγελάδα (με βράσιμο, εννοείτα). Επίσης θυμάμαι το γάλα στα πλασικά μισόλιτρα, μη ομογενοποιημένο, με την κρέμα να μαζεύεται στο αλουμινένιο κάλυμμα... μμμμμμμμμμμμμ

Εγω δεν εχω καταλάβει ακόμα γιατι θα πρέπει το γάλα να εχει υποστεί επεξεργασία αποβουτύρωσης.
Δλδ το 3,5% που εχει το πληρες γαλα ειναι υπερβολικο; Και σε τι;
Αυτό το έρμο το γάλα γιατί εχει μέσα το λίπος; Για να το βγάζουν οι εταιρίες και να κάνουν άλλα προϊόντα;
Μπορεί κάποιος να πει υπεύθυνα οτι τα θρεπτικά συστατικά απορροφούνται το ιδιο με το φυσικό ποσοστό λίπους σε σχέση με το αποβουτυρωμένο;
Βιταμίνες, πρωτεΐνες, ασβέστιο, έχουν όμοια απορρόφηση απο τον οργανισμό μας και στις 2 περιπτώσεις;Και εγω που έπινα μια κατσαρόλα γάλα το πρωί και μια το βράδυ (5-6 λιτρα) καθημερινά, γιατι δεν πάχυνα ποτέ μου;
Ακου 0% ........
Αυτο ειναι γαλα να δωσεις στο παιδι σου;
Η υπαρχει κανενα διατροφικο κερδος σε ενηλικα;
Ας είναι καλά οι αγελάδες που έχουν εδώ στο χωριό, και οσο υπαρχουν θα χαιρόμαστε ρυζόγαλο και κρεμουλες σπιτικές τίγκα στο βούτυρο και στη γεύση.
-bye-

Δεν ξερω ακριβώς τι παίζει με τα λιπαρά. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι στο σχολείο το κυλικείο το είχε αναλάβει ένας υγιεινιστής τύπος, μαραθωνοδρόμος αθλητής, και μας ειχε κοψει τα μπλε γαλατα, γιατι ελεγε οτι εχουν λιπαρα τα οποια δεν ειναι χρησιμα στον οργανισμο, και οτι το πρασινο ειναι το ιδανικο για νεα παιδια, καθως εχει ολα τα θρεπτικα συστατικα χωρις τα λιπαρα.

Last edited:
Τελευταία, μάλιστα, έχει ξεκινήσει μια μικρή φάρμα στο Βέλγιο την παραγωγή καλλυντικών από γάλα γαϊδούρας, χωρίς χημικά. Λένε ότι είναι πολύ καλά.

Ε τι, χαζή ήταν η Κλεοπάτρα κι έκανε μπάνιο σε γάλα από 100 γαϊδούρες; :flipout:

Πέρα από την πλάκα, αυτό το Αυστριακό θα το δοκιμάσω.
Ευκαιρία με το μποϋκοτάζ...

Δεν ξερω ακριβώς τι παίζει με τα λιπαρά. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι στο σχολείο το κυλικείο το είχε αναλάβει ένας υγιεινιστής τύπος, μαραθωνοδρόμος αθλητής, και μας ειχε κοψει τα μπλε γαλατα, γιατι ελεγε οτι εχουν λιπαρα τα οποια δεν ειναι χρησιμα στον οργανισμο, και οτι το πρασινο ειναι το ιδανικο για νεα παιδια, καθως εχει ολα τα θρεπτικα συστατικα χωρις τα λιπαρα.

Οτι τα έχει, τα έχει.
Το γράφει απ'εξω, αλίμονο.......:chinscratch:
Το κατά πόσο γίνεται αφομοίωσή τους από τον οργανισμό χωρίς την συνεργασία του ΥΨΗΛΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ για την άμυνα του οργανισμού λίπους του θα ήθελα να μάθω.( δεν το λέω για σένα)
Και να μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για 3,5% οταν ενας super-duper-sprinder στα ντουζενια του έχει πάνω απο 8%.
Eκει είναι η υπερβολή.
Μετριάζουμε τα καλά και καταναλώνουμε σαβούρες χωρίς τύψεις.
Επισης να λάβουμε υπόψιν μας πως οτιδήποτε τροφή δεν προλάβει να αφομοιωθεί απο τον οργανισμό μας η περισσέψει η ειναι άμεσης απορρόφησης και δεν γινει αμεσα καυση της γίνεται λίπος μη αναστρέψιμο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

είσαι σίγουρος ότι ήταν από κατσίκα? Πρόσεξε παραπάνω, τα λιπαρά είναι ίδια :flipout:

Πέραν της πλάκας, κι εγώ έχω να θυμάμαι παλιά, μπομπιρας στις διακοπές που μου έφερναν γάλα απευθείας από την αγελάδα (με βράσιμο, εννοείτα). Επίσης θυμάμαι το γάλα στα πλασικά μισόλιτρα, μη ομογενοποιημένο, με την κρέμα να μαζεύεται στο αλουμινένιο κάλυμμα... μμμμμμμμμμμμμ

:flipout::flipout::flipout: καλό !!! :a0210:

διασταυρώνοντας τις γνώσεις μου μιας και έγινα πρόσφατα πατέρας, θεωρώ δεδομένο οτι το γάλα ήταν τις κατσίκας, μιας και το ποτήρι που μου έδιναν να πιω ήταν σαν εκείνα τα μεγάλα pint της μπύρας οπότε δεν το βλέπω και πολύ πιθανό να γέμιζε απο την θεία μου αν και ήταν αυτό που λέμε ..... τρικέφαλη η γυναίκα !!:flipout:
χώρια που παρακολουθούσα live το άρμεγμα:grinning-smiley-043

Χαμόγελα στις Ενώσεις για την προστασία των καταναλωτών, καθώς οι πολίτες φαίνεται να ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ του γάλακτος με τιμή άνω του 1 ευρώ το λίτρο. Την πρώτη μέρα, το φθηνό γάλα έγινε κυριολεκτικά άφαντο από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

«Οι καταναλωτές πλέον αντιδρούν» δήλωσε ο Γιωργάκης Κωστής, πρόεδρος της καταναλωτικής οργάνωσης ΒΙΟ.ΖΩ. «Αν πριν από μερικά χρόνια καλούσαμε τους Έλληνες να αντιδράσουν απέχοντας από τις αγορές, ίσως τα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά. Σήμερα έχουν όλοι καταλάβει ότι η ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα στη λύση του οποίου πρέπει να συμμετάσχουν και οι καταναλωτές».

Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Τρίτης, σε πολλά σούπερ μάρκετ τα προϊόντα γάλακτος με τιμή κάτω του ενός ευρώ ήταν άφαντα από νωρίς το πρωί, καθώς αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που έσπευσαν να τα αγοράσουν γυρίζοντας την πλάτη στα ακριβότερα προϊόντα.

Πάντως, γάλατα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς και επώνυμα με τιμή κάτω του ενός ευρώ, δεν βρίσκονται σε όλα τα σημεία πώλησης και σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να μη βρίσκουν φθηνό γάλα.

Από τη δική τους πλευρά πάντως, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αν και διαθέτουν προϊόντα γάλακτος και σε τιμές χαμηλότερες του ενός ευρώ, δεν μπόρεσαν να δώσουν στοιχεία για τις πωλήσεις.

«Εικόνα για το πώς κινήθηκε η αγορά του γάλακτος στα καταστήματά μας την πρώτη ημέρα του μποϊκοτάζ θα είμαστε σε θέση να έχουμε αύριο» έλεγε εκπρόσωπος μεγάλης αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται ότι το μποϊκοτάζ ισχύει από τις 9-19 Ιουνίου.

in.gr

Νόημα θα έχει το μποϋκοτάζ όχι εάν εξαντληθούν τα φθηνά, αλλά εάν μείνουν απούλητα τα ακριβά. Εάν δηλαδή τελειώσουν τα πρώτα και στραφεί ο καταναλωτής στα δεύτερα, δεν έχουμε μποϋκοτάζ. Το τελευταίο αναγνωρίζεται ως πράξη με συνέπειες, όχι ως "κίνηση" ή "δήλωση".

Το θέμα είναι να υπάρχει επάρκεια φθηνών γαλακτοκομικών , αλλιώς το μποϋκοτάζ θα αποτύχει .

Καλά τα λένε οι ενώσεις , αλλά πως να πεις στον δίχρονο , πιες εβαπορέ γιατί μποϋκοτάρω το ακριβό γάλα και φθηνό δεν βρήκα πουθενά .

Γιατί πώς θα το πεις? Αφού τα παιδικά γάλατα που κυκλοφορούν για παιδιά έτους, εβαπορέ είναι. Δεν θα το πειράξει 12 μηνών, θα το πειράξει 2 ετών? Και για μία εβδομάδα?

Δυστυχώς όπως λίγοι γνωρίζουν η Ελλάδα είναι ακόμη ίσως η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει προς κατανάλωση γάλα που περιέχει αντιβιοτικά μετά από την περίοδο κύησης της αγελάδος.(είναι αρκετά ευαίσθητα ζώα παρά τον όγκο τους κι επειδή κυοφορούν διαρκώς (έργο ανθρώπων για κατανάλωση κρέατος) εξασθενούν γρήγορα ώς οργανισμοί και χρειάζονται υποστήριξη με φάρμακα (αντιβιοτικά και συμπληρώματα).
Πρίν μερικά χρόνια μια μόνο εταιρία (της Βορ. Ελλάδος) διέθετε γάλα σε χαμηλή τιμή πλήν όμως περιείχε αντιβιοτικά που φυσικά όταν καταναλώνεται από ανθρώπους (ως θηλαστικά κι εμείς το αφομοιώνουμε και είναι σαν να βρισκόμαστε σε συνεχή αγωγή με αντιβιοτικά με τα όποια αρνητικά αποτελέσματα)
Σε όλη την Ευρώπη σχεδόν οι πολίτες καταναλώνουν τέτοιο γάλα και οι διάφορες οργανώσεις σφυρίζουν αδιάφορα.....γιατί ίσως???
Επισης εξω υπαρχουν συναιτερισμοι που συγκεντρωνουν τα ζωντανα για να μαζευτει το γαλα ,με γενικα πολυ λιγοτερα εξοδα περισυλλογης και επεξεργασιας πρωτης υλης.
Δεν λεω οτι εχουν δικιο οι δικοι μας αλλα η αληθεια ειναι καπου στην μεση.
Θεωρω παντως οτι απο αλλου επρεπε να ξεκινησει το μπουκοταζ και οχι απο το γαλα.Πχ καυσιμα?

Τα αντιβιοτικά που παίρνουν οι αγελάδες δεν μεταβολίζονται; παραμένουν επ' άπειρο στον οργανισμό και παρεισφρύουν στο γάλα;