ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Απάντηση: Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας και στην αφίσα το αίτημα για 1400 ευρώ κατώτατο μισθό?
Πώς δεν έβαλαν και για το δημοψήφισμα για τη Λισσαβόνα....
Πολλά αιτήματα για να μπουν κάτω από μία ομπρέλα. Οι καταναλωτές δεν είναι συνδικαλιστικό κίνημα, θα πρέπει να λειτουργήσουν εντελώς εκτός της αδιέξοδης αυτής για τα συμφέροντά τους λογικής

Κατά τήν γνώμη μου χώραγε καί ή Λισσαβόνα...Ή ακρίβεια δέν έπεσε από τόν ουρανό....είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών πού εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα η ..λέσχες.
Ό κατακερματισμός τών αιτημάτων πού εγείρουν οί πολίτες-καταναλωτές, σίγουρα δέν λειτουργεί υπέρ τών συμφερόντων τους, γιατί έτσι βλέπουμε τό δέντρο καί χάνουμε τό δάσος..

Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Αυτό είναι αποτυχία, όταν ούτως ή άλλως τουλάχιστον το 40% (προσωπική εκτίμηση) του γάλακτος πωλείται και κανονικά κάτω από 1 ευρώ/λίτρο.

Δηλαδή εάν το μποϋκοτάζ έλεγε όχι αγορά πάνω από 1.80/λίτρο θα θεωρείτο ότι 10 στους 10 καταναλωτές συμμετείχαν?

Επιτυχία ένα τέτοιο μποϋκοτάζ έχει μόνο όταν τα ακριβά μένουν απούλητα, έστω κατά ποσοστό 6/10.
Μα ακριβως αυτο ειναι το προβλημα στην Ελλαδα. Δεν υπαρχει καταναλωτικη συνειδηση. Κανονικα το μποικοταζ επρεπε να διαρκεσει μεχρι να ριξουν οι γαλακτοβιομηχανιες τις τιμες, και να συμμετεχει σε αυτο η συντριπτικη πλειοψηφια των καταναλωτων. Αλλα αντι για αυτο ψωνιζουμε το ακριβο γαλα και μετα παραπονιομαστε για την τιμη.

Μα ακριβως αυτο ειναι το προβλημα στην Ελλαδα. Δεν υπαρχει καταναλωτικη συνειδηση. Κανονικα το μποικοταζ επρεπε να διαρκεσει μεχρι να ριξουν οι γαλακτοβιομηχανιες τις τιμες, και να συμμετεχει σε αυτο η συντριπτικη πλειοψηφια των καταναλωτων. Αλλα αντι για αυτο ψωνιζουμε το ακριβο γαλα και μετα παραπονιομαστε για την τιμη.

Μόνο όταν γίνει μια οργάνωση καταναλωτών, (μιλάω για πραγματική οργάνωση όχι για τη σημερινή φούσκα) που θα διαθέτει ένα μελετημένο, έξυπνο σύστημα υποστήριξης και ανταμοιβής του κάθε καταναλωτή που συμμετέχει (έτσι ώστε να προσελκύει νέα μέλη και να παροτρύνει τη συμμετοχή), θα αρχίσει να έχει απήχηση και να φέρνει αποτελέσματα. Μέχρι τότε, θα συμπεριφερόμαστε ως κοπάδι προβάτων... με τις εταιρίες ως τσοπάνηδες.

Συμφωνώ απολύτως. Μποϋκοτάζ σημαίνει δαγκώνω, όχι γαβγίζω. Ίσα-ίσα το τελευταίο υποδηλώνει τον δισταγμό, αβελτηρία ή ακόμη και απόλυτη αδυναμία να δαγκώσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

ειναι και η ελειψη εμπιστοσυνης στο φτηνο γαλα ισως που παιζει ρολο !
εγω προσωπικα ψωνιζω γαλα απο λιντλ και εδω και ελλαδα διοτι τα ελληνικα σουπερ Μ. δεν αντεχονται...

πιστευω πως αν δεν βαλει ο καταναλωτης μυαλο δεν προκειται να καταφερει τιποτα ! απλα να αγοραζει το φτηνο ετσι και αλλιως και το ακριβο ειναι το ιδιο !

εκτος ... και αν το παραγουν απο γαλαζοαιματες αγελαδες.......

Εγώ δεν αλλάζω με τίποτα το Αυστριακό Alpiland πλέον!

Το πίνω εδώ και 1+ χρόνο και δεν νομίζω να πάρω ξανά άλλο γάλα αφού είναι καταπληκτικό και σε γεύση και ποιότητα.

Τώρα φτιάχνω και το κεφίρ μου με αυτό :)

Προς το παρόν από τον καιρό που το έφερε ο Βερόπουλος έχει μείνει στα 75λ/λίτρο. Ελπίζω να κρατήσουν αυτή την τιμή και να μην προσπαθήσουν να "μιμηθούν" τις τιμές των "μεγάλων" εταιρίων του καρτέλ......

Μόνο όταν γίνει μια οργάνωση καταναλωτών, (μιλάω για πραγματική οργάνωση όχι για τη σημερινή φούσκα) που θα διαθέτει ένα μελετημένο, έξυπνο σύστημα υποστήριξης και ανταμοιβής του κάθε καταναλωτή που συμμετέχει (έτσι ώστε να προσελκύει νέα μέλη και να παροτρύνει τη συμμετοχή), θα αρχίσει να έχει απήχηση και να φέρνει αποτελέσματα. Μέχρι τότε, θα συμπεριφερόμαστε ως κοπάδι προβάτων... με τις εταιρίες ως τσοπάνηδες.

Φίλε συμφωνώ απόλυτα
Τα πάντα είναι πουλημένα σε αυτή την χώρα...
Οργανώσεις καταναλωτών με εκπροσωπους αργόμισθους ...πουλημένους...λάτρεις της τηλεόρασης και πάντα νευρισμένους έτοιμους μπροστά στον φακό να πολεμήσουν γιά εμάς τους έχω βαρεθεί....
γιατί είναι όπως λέει και ο λαός '''''όλο κλού-κλού αλλά απο αυγό?? τίποτα....

Εγώ δεν αλλάζω με τίποτα το Αυστριακό Alpiland πλέον!

Το πίνω εδώ και 1+ χρόνο και δεν νομίζω να πάρω ξανά άλλο γάλα αφού είναι καταπληκτικό και σε γεύση και ποιότητα.

Και πολύ καλά κάνεις!
Εγώ παίρνω αυτό εδώ: http://www.bmi-eg.com/de_index.php από το Bazaar στα 93 λεπτά το λίτρο. Είναι ωραιότατο, έχει πολύ καλύτερη γεύση από το ασβεστόνερο που μάς πουλάει η Δέλτα και δεν πρόκειται να ξαναπάρω ελληνικό γάλα αν δεν πέσει η τιμή του τουλάχιστον 20 λεπτά πιο κάτω, διότι το γερμανικό επιβαρύνεται και με μεταφορικά.

Και πολύ καλά κάνεις!
Εγώ παίρνω αυτό εδώ: http://www.bmi-eg.com/de_index.php από το Bazaar στα 93 λεπτά το λίτρο. Είναι ωραιότατο, έχει πολύ καλύτερη γεύση από το ασβεστόνερο που μάς πουλάει η Δέλτα και δεν πρόκειται να ξαναπάρω ελληνικό γάλα αν δεν πέσει η τιμή του τουλάχιστον 20 λεπτά πιο κάτω, διότι το γερμανικό επιβαρύνεται και με μεταφορικά.

Γιατί,και το "Ελληνικό" γάλα δεν έχει μεταφορικά;
Για υπολόγισε τα κόστη από την Ολλανδία...

Re: Απάντηση: Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Γιατί,και το "Ελληνικό" γάλα δεν έχει μεταφορικά;
Για υπολόγισε τα κόστη από την Ολλανδία...

Καί το ¨ΕΛΑΧΙΣΤΟ¨ κέρδος των μεσαζόντων ........... τούς άμοιρους!!!!!!!!!!:fahne90:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!!

Καί το ¨ΕΛΑΧΙΣΤΟ¨ κέρδος των μεσαζόντων ........... τούς άμοιρους!!!!!!!!!!:fahne90:

Εμ, βέβαια γιατί αλλιώς πώς θα ζήσουνε οι άνθρωποι;Κλέφτες θα γίνουν για να ζήσουνε; ;)

τελικά πού κατέληξε αυ´τη η ιστορία?
Το μποϋκοτάζ έγινε, αλλά εγώ σήμερα στο carrefour είδα ότι αντί να κατεβάσει τιμές στα ημεδαπά, ανέβασε την τιμή στα εισαγωγής γάλατα!

Μπορεί το "μποϋκοτάζ" να τελείωσε, καλό είναι όμως να αποφεύγουμε να τους επιβραβεύουμε για τις τακτικές τους, προτιμώντας γάλατα με πιο λογικές τιμές. Καλό είναι επίσης να προτιμάμε και τα Ελληνικά σουπερμάρκετ... Από τα Ελληνικής παραγωγής φρέσκα γάλατα, υπάρχει το Αγνό στα 0,96 /Λίτρο και διατίθεται σε Σκλαβενίτη, Γαλαξία και αλλού.

gala%20plires_elafru%20max.jpg

"100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ, παστεριωμένο, ομογενοποιημένο, με 3,5% & 1,5% λιπαρά. Το ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΝΟ συλλέγεται καθημερινά με την μεγαλύτερη φροντίδα από επιλεγμένα αγροκτήματα της κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκονται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ΑΓΝΟ. Γι' αυτόν το λόγο το ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΝΟ παστεριώνεται και συσκευάζεται μέσα σε λίγες μόνο ώρες από την συλλογή του, αφού περάσει από αυστηρότατο ποιοτικό έλεγχο. Έτσι, φθάνει ολόφρεσκο και ασφαλές σε εσάς, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά του αναλλοίωτα. Η ειδικά μελετημένη αδιαφανής συσκευασία ασφαλείας του φρέσκου γάλακτος ΑΓΝΟ προστατεύει το γάλα και ιδιαίτερα τις βιταμίνες του από το φως και διατηρεί αναλλοίωτη την απολαυστική γεύση του. Το πρωτοποριακό μεγάλο πώμα είναι ειδικά μελετημένο, ώστε να εξασφαλίζει την ομαλή ροή του γάλακτος"

"Πίνω γάλα αγνό" που έλεγε και ο Γκάλης! :smile:

Υ.Γ. Τώρα μετά τις διαφημίσεις, η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί κανονικά! :flipout:

Αφου εριξαν στην απογνωση ολους τους παραγωγους της Βορειας Ελλαδας τωρα κανουν μια κινηση που επρεπε να εχει γινει απο καιρο....

Καλλιο αργα παρα ποτε...

Μεχρι να φτασει την τιμη του 0,50Ε που πωλειται στην Κ. Ευρωπη, εχει ακομη δρομο...

Επισης τα γαλατα μακρας διαρκειας που πωλουνται στα 0,89Ε στην Ελλαδα στα Λιντλ κτλ. εδω εχουν μολις 0,29Ε