μπουμαρισμα ηχειων

taxmi34

New member
24 October 2013
17
καλησπερα εχω ενισχυτη kenwood ka-7020 με vintage ηχεια b&w dm23 το προβλημα ειναι οτι μπουμαρουν τα ηχεια δεν ξερω τι μπορει να φταιει αν υπαρχει καμια βοηθεια ευχαριστω

-αλλαζεις θεσεις ηχειων
-κλεινεις τις οπες απο τα ηχεια με ειδικα σφουγγαρακια.
-αγοραζεις(εαν δεν εχεις)equalizer και ρυθμιζεις τον ηχο σου.

τωρα τις παραπανω λυσεις,τις δοκιμαζεις μεμονομενες ή σε συνδιασμο μεταξυ τους.
κατι αλλο δεν βλεπω.

εχω αλαξει θεσεις τα ιδια το σαλονι ειναι 60 τετραγωνικα μηπως θελω μεγαλυτερα ηχεια η ποιο καινουρια ευχαριστω

Re: Απάντηση: μπουμαρισμα ηχειων

μπουμαρισμα εχουμε συνηθως οταν τα ηχεια ειναι μεγαλα για τον χωρο μας
ή οταν ειναι πολυ κοντα στον τοιχο(απο ολες τις πλευρες,αλλα συνηθως η πισω πλευρα δημιουργει θεμα)
φανταζομαι ο ενισχυτη σου παιζει flat(?)
εσυ τωρα εδω με 60 τετραγωνικα,ειναι τεραστιος χωρος και το μπουμαρισμα μαλλον μου φαινεται υπερβολικο συμπερασμα.
μηπως συντονιζουν επιπλα/πορτες και θες να πεις κατι αλλο..?

flat παιζει το ενα ηχειο εχει πλαινο τοιχο και τα 2 πισω τοιχο τι αποσταση πρεπει να εχουν απο πισω τοιχους την οπη την εχουν μπροστα

δοκιμασε να κλεισεις τις οπες τους εστω προσωρινα και με ενα κοινο σφουγγαρι για δοκιμη.

εχω αλαξει θεσεις τα ιδια το σαλονι ειναι 60 τετραγωνικα μηπως θελω μεγαλυτερα ηχεια η ποιο καινουρια ευχαριστω

60 τετραγωνικά και μπουμάρει; :O

Όλο μου το σπίτι είναι τόσο... Από τους τοίχους διώξε τα κανα μέτρο αφού έχεις χώρο και ξαναδές.

η αποσταση απο το πατωμα ειναι καπου 60 ποντοι με αυτοσχεδιες βασεις τα δοκιμασα και χωρις βασεις

Ο χώρος είναι γεμάτος? Μήπως δεν είναι μπουμάρισμα αλλά μεγάλος άδειος χώρος με έντονες αντηχήσεις?

ο χωρος ειναι γεματος υπαρχει περιπτωση να φταινε οι βασεις ειναι απο ξυλο κατασκευη δικια μου

Εγώ έχω 63 τετραγωνικά και θα ευχόμουν ευχαρίστως να έχω τόσο μπάσο που να μπουμάρει...
Θα πρέπει η τοποθέτηση να είναι πολύ περίεργη για να συμβαίνει κάτι τέτοιο..

Τι απόσταση έχουν τα ηχεία μεταξύ τους και πόσο από την θέση ακρόασης;
Θα μπορούσες να μας κάνεις ένα πρόχειρο σχέδιο;

Με την τωρινή σου τοποθέτηση θα μου επιτρέψεις να σου πω πως τα ηχεία σου δεν τα ακούς...
Πρώτα-πρώτα είναι πολύ κοντά στις γωνίες,χρειάζονται αέρα.Μετά,είναι κρυμμένα απ' τα έπιπλα που είναι μπροστά τους.
Απ' την αριστερή μεριά θα πρέπει να υπάρχουν και άσχημες ανακλάσεις λόγω του καλοριφέρ.
Εχεις την δυνατότητα να τα τραβήξεις μπροστά απ' τον καναπέ,στις άκρες του περίπου για να ακούσεις για δοκιμή;