ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΖΗΜΙΕΣ...

Ο καλύτερος ήχος που έχω ακούσει ποτέ σε club, είναι στο privilege στην Ίμπιζα.
Ο χώρος και το στήσιμο των ηχείων (2 τεράστιες στήλες ηχείων δεξιά και αριστερά απ τον τον DJ, και τεράστια subs στις γωνίες) ήταν πραγματικά απίστευτος.
Αν έλεγα ότι είχε καλύτερη ακουστική κι απ το Μέγαρο δεν θα ήμουν υπερβολικός, απλά η σύγκριση του live με την "κονσέρβα" είναι άδικη.

Γιατί ρε παιδιά μια χαρά ήχο έχουν στα μπουζούκια.Με ωτοασπίδες ακούς πολύ ωραία......

Εγώ πάντος αδέρφια τα γουστάρω τα μπουζούκια μια στο τόσο.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν πηγαίνω για να ακούσω ποιοτική μουσική.
Ο χαβαλές, το παιχνίδι, ένας τρόπος να ξεσπάσεις, να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, να βάλεις λίγο στην άκρη σκοτούρες και προβλήματα.
Ελληνες είμαστε ρε αδερφέ !!!:star::star:

και δηλαδη αμα ειχαν καλο ηχο τα μπουζουκια θα πειραζε;

θα γουσταρες ακομα πιο πολυ λεω εγω.

Ηχολήπτης σε μπουζουκομάγαζο, φορούσε μόνιμα ωτοασπίδες! Στην ερώτησή μου γιατί δεν φτιάχνει τον ήχο (τα μηχανήματα ήταν αρκετά καλά), είχα δύο απαντήσεις:
1. Έτσι έχουν συνηθίσει να ακούν οι θαμώνες, και δυσανασχετούν στην αλλαγή.
2. Η παραμόρφωση προκαλεί εκνευρισμό και ανεβάζει την κατανάλωση αλκοόλ!

Υ.Γ. Το irish pub στο Βερολίνο έχει όντως εξαιρετικό ήχο.

Παιδιά ας μην τα "βράζουμε" όλα στο ίδιο καζάνι.
Επειδή τυχαίνει να είμαι αυτού του χώρου και να εργάζομαι αρκετά χρόνια αποκλειστικά σε τέτοια μαγαζιά συμβαίνουν τα εξής:

Καταρχάς έχετε απόλυτο δίκιο όταν λέτε ότι η πλειονότητα αυτών των μαγαζιών έχει "χάλια", και "ενοχλητικό" ήχο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το 85% των μαγαζιών αυτών ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Προσωπικά μόνο σε ένα μαγαζί που έτυχε να δουλέψω στην Αθήνα άκουσα πολλά και καθαρά db. Μεγάλη υπόθεση...άρα δεν είναι η ένταση το πρόβλημα αλλά ο τεχνικός σε συνδυασμό με τα μηχανήματα.

Επίσης είναι κατά κάποιο τρόπο άγραφος νόμος το ότι δουλεύουμε απο μια ένταση και πάνω. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι...(σίγουρα όχι για να αγανακτήσουν οι πελάτες και να πιούν παραπάνω πάντως) αλλά είναι τεράστια κουβέντα αυτή. Σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε στην μισή ένταση και καλύτερα και "ποιοτικότερα"...αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Δυστυχώς κυριαρχεί η νοοτροπία όχι να παίξουμε τόσα db ώστε να καλύψουμε τον χώρο (ανάλογα τον κόσμο πάντα) αλλά και κάτι παραπάνω για λόγους που όπως προείπα είναι πολλοί.

Επίσης τα περισσότερα συστήματα σε αυτά τα μαγαζιά όταν φτάνουν κοντά στα όριά τους....(όταν δηλαδή πλησιάζουν τα ονομαστικά τους db) "φτύνουν" με αποτέλεσμα ή να ακούμε μια μεσαιήλα ή να βγαίνουν "μπροστά" τα sub και να ακούμε μια "βρωμομπασαδούρα". Όλα τα προηγούμενα φυσικά μπορούν να αποτραπούν με το στήσιμο κατάλληλων συστημάτων αλλά ο οικονομικός παράγοντας πάντα αποτελεί εμπόδιο.

Το χειρότερο μεν απο όλα είναι ότι μερικοί τεχνικοί παίζουν επίτηδες αυτή την "μεσαιήλα" γιατί απλά....έτσι έχουμε συνηθίσει σε αυτά τα μαγαζιά. Τραγική δικαιολογία...ουδέν σχόλιο.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις και "βιώματα" ετών και δεν έχω στόχο σε καμία περίπτωση ούτε να προσβάλω τους τεχνικούς αλλά ούτε να κατακρίνω τα μαγαζιά για αυτή την κατάσταση, η οποία καλώς η κακώς πρέπει σύντομα να αλλάξει.

Δήμος

να παραθεσω και γω την "εμπειρια" μου σαν φοιτητης που εχει επισκευτει πολλααααααα μπουζουκοκλαμποειδη τα τελευταια 6 χρονια.ΟΛΟΙ παιζουν παραλογα δυνατα και σκοτωνουν τον ηχο.Ξεχωρίζω 2 σκηνικά.
1.Μητροπανος Φέτος στο Κεντρο Αθηνων.-Παιζει βεβαια εξαιτιας του θαυμασμου μου για τον καλλιτεχνη να μου ακουγονταν ολα τελεια.Το ίδιο δε συνέβη και Τερζη-Παπαρίζου που εφυγα τσαντισμενος για τα 200 ευρω που σκασαμε με τοσο κακη ακουστικη
2-Ενα κλαμπ στην παραλιακη της Πατρας.Decoc λεγεται αν θυμαμαι καλα.To ειχα πετυχει σε μερα με ελαχιστο κόσμο και οχι υψηλη ενταση.ότι έπαιξε εκεινο το βραδυ εθεσε στανταρ στο ακουστικο μου κριτηριο για αυτο το ειδος μουσικης.Έχω παει παμπολλες άλλες φορές στο μαγαζί αλλα καμία δεν ξέφευγε απο τη μετριότητα του μπασου που απλα ενοχλει στο στομάχι και πονάει τα αυτια

Θα συμφωνησω μαζι σου Δημο.-bye- (πρωην συναδελφος)
Τα μαγαζια που ειχα ξεχωρισει απο θεμα ηχου ηταν η Γεφυρα επι Αλκαιου,Αμπαρες με τον Μακη,Πλουταρχος,σημερα ειναι λιγο πολυ ιδια.
Το +SODA μια περιοδο,και κανα δυο αλλα τις rave εποχης.Και βεβαια το κορυφαιο για εμενα μαγαζι αφου ειχε στηθει απο τα θεμελια για τον ηχο,το AMFITHEATRO στα αστερια Γλυφαδας.Οταν θυμαμαι το ξηλωναμε για να σηκωθει το SABBIA (παρεμπιμτοντος και αυτο ειχε καλο ηχο μεσα και κεντρο)δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο λειπομασταν.... Το τελος μιας εποχης!
Ο ηχος στα μαγαζια ειναι και αυτο μια μεγαλη συζητηση.
Εχετε ακουσει σε "σκυλατικο"τραγουδιστη-τραγουδιστρια απο τα ακουστικα του ηχοληπτη χωρις την υποβοηθηση?:blink::4603:αφηστε καλυτερα!

Πριν κανά δυό βδάμαδες είμασταν σε τραπέζι γάμου με live κλαρίνα....αλλά επειδή ήταν σε κλειστό χώρο ξενοδοχείου είχαν βάλει τρελή ένταση με κάτι επαγγελματικά ηχεία που αισθανόμουν όλο το κλαρίνο να μπαίνει μες' τ αυτί μου.
Και δεν ήταν μόνο δική μου ιδέα....όλο το τραπέζι υπέφερε.
Την λυτρωτική λύση την έδωσε ένας θείος μου, καθότι μαθημένος από πανηγύρια που παίζουν στα χωρια, σκίσαμε χαρτοπετσέτες , τις βρέξαμε λίγο για να πλάθονται και να γίνουν σαν κερί και στουμπώσαμε τ'αυτιά....τέτοια ανακούφιση είχα καιρό να ζήσω...

η λύση είναι απλή και είναι η εξής μία... δεν πατάς ποτέ και για κανέναν λόγο σε μπουζουκομάγαζα !!!

γιατί δεν σου φέρονται σαν άνθρωπο ...
γιατί σου πιάνουν τον κώλο ...
γιατί τα ποτά τους είναι πετρέλαια ...
και φυσικά γιατί πάντα μα πάντα ο ήχος είναι επιεικώς χάλια !!!!!

δεν παν να με βρίζουν οι υπόλοιποι και να με λένε αντικοινωνικό...
ποσώς μ' ενδιαφέρει !!!!!!

υ.γ η καλύτερη ηχητική εμπειρία που είχα ήταν κάπου στο σωτήριο έτος 1999 στην Αγγλία...
Creamfileds ... στο παλιό αεροδρόμιο του Liverpool.
τεράστιες σκηνές στημένες παντού... και μέσα κόλαση !!!
δυο τεράστιες στήλες ηχείων, μιλάμε για τουλάχιστον 3 μέτρα ύψος και 4 μέτρα πλάτος, αριστερά και δεξιά του dj και μέσα στην σκηνή να βρέχει ......

you made it rain inside όπως έλεγε ο pete tong σε φρενήρη κατάσταση όταν τα έσπαγε ο Oakenfold o Sasha o Digweed o Warren και πόσοι ακόμα εκεί μέσα.:grinning-smiley-043

Το Αθηνων Αρενα εχει καταπληκτικο ηχο. Κλασεις ανωτερο του Αμφιθεατρου, που αναφερθηκε πιο πανω. Δεν ξερω πως ακουγονται τα μπουζουκια εκει, αλλα σε δυο συναυλιες που πηγα επαθα πλακα και μαλιστα μιλαω για πολυ υψηλες εντασεις. Επισης, το Priviledge, στην Ιμπιζα, πραγματι εχει εκπληκτικο ηχο και μαλιστα και στα 4 διαφορετικα stages, αλλα ακομα και στο κυριως stage, που ειναι και τεραστιο.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΖΗΜΙΕΣ...

Το Αθηνων Αρενα εχει καταπληκτικο ηχο. Κλασεις ανωτερο του Αμφιθεατρου, που αναφερθηκε πιο πανω. Δεν ξερω πως ακουγονται τα μπουζουκια εκει, αλλα σε δυο συναυλιες που πηγα επαθα πλακα και μαλιστα μιλαω για πολυ υψηλες εντασεις. Επισης, το Priviledge, στην Ιμπιζα, πραγματι εχει εκπληκτικο ηχο και μαλιστα και στα 4 διαφορετικα stages, αλλα ακομα και στο κυριως stage, που ειναι και τεραστιο.

+1 για το Privilege.... τρελο συστημα...

OPERA CLUB πρωην desire στο ηρακλειο.

λενε οτι εχει απο τους καλυτερους ηχους στην ευρωπη.

δεν ξερω αν ειναι αληθεια αλλα παιζη φοβερα.

Εγώ πιστεύω ότι δεν το κάνουν χωρίς λόγο.

Βασικός στόχος είναι να μην μπορούν να μιλήσουν οι πελάτες μεταξύ τους . Αυτό φέρνει μεγαλύτερη συγκέντρωση και συμμετοχή στο (όποιο) πρόγραμμα .

Επίσης όσο λιγότερο μιλάς τόσο περισσότερο πίνεις και παραγγέλνεις λουλούδια .

Αυτοί οι χώροι είναι αυτό που λέει και το όνομά τους . «Μαγαζιά»

Ο μόνος λόγος επίσκεψης για εμένα εκεί είναι το «παιχνίδι» .

Πρίν 10-12 χρόνια τρομερό ήχο σε club είχε το παλιό Inguana στο μικρολίμανο.
Τα ηχείο ήταν όλα JBL με μελετημένες ηχοπαγίδες για ισοστάθμιση του χώρου.
Την εγκατάσταση την είχε κάνει η HiFiPower.