Μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ....Στρώσε το στρώμα σου για πολλούς!!!!

Σε στρώμα ενός χρόνου που μου καθάρισαν πέρυσι έβγαλε περίπου μία σακούλα supermarket σκόνη, σαν τσιμεντόσκονη. Προκαλούν αλλεργίες. Κάθε 6 μήνες πρέπει να καθαρίζονται τα στρώματα που κοιμόμαστε. Έχει γύρω στα 50Ε αν θυμάμαι καλά.
 
Ακριβώς το θέμα είναι να απομακρύνονται οι μεγάλες ποσότητες που μαζεύονται στο στρώμα και αλλού.
Να τα εξαφανίσουμε δε παίζει
Λ.χ. κάποιες ‛πιο μοντέρνες νοικοκυρές’ όταν αλλάζουν σεντόνια σκουπίζουν και με την ηλεκτρική σκούπα το στρώμα.
Μπορεί να μη βγάζουν τα στρώματα στον ήλιο αλλά κάτι κάνουν κι έτσι

Τώρα ανεξάρτητα από το εάν επιβιώνουν σε ‛συνθήκες διαστήματος’ δεν αποκλείω να υπάρχει ‛βιολογικό όπλο’ εναντίων τους. Φυσικά όχι για να τα εξαλείψει τελείως. Τα παραπάνω σκευάσματα φαίνεται να έχουν αντιβακτηριδιακή δράση, αλλά δε ξέρω τι μπορούν να κάνουν με Ακάρεα,
δηλαδή να μειώνονται οι ποσότητες στο στρώμα μετρίσημα !? … χμμμ δε ξέρω … θα προτιμούσα να διαβάσω κάποια μελέτη επ αυτού…


Σημείωση water bear είναι το πρώτο που εμφανίζεται στο τρίτο Post του DIPIE , απλά έμπλεξα τα Posts παραπάνω – δηλαδή αυτό:
4.jpg
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ....Στρώσε το στρώμα σου για πολλούς!!

Κατηγορηματικά όχι !!!
Χρειάζεται ειδική συσκευή που απο την μια βγάζει τον καυτό ατμό και απο άλλο στόμιο ρουφάει και στεγνώνει... Ο απλός ατμοκαθαριστής και το σίδερο σιδερώματος, απλά σκοτώνουν προσωρινά και τοπικά αλλά σπρώχνουν τον "πολτό" πιό βαθιά στο στρώμα :))


Μα ετσι κι αλλιως ο ατμος (κανονικος ή ξηρος) δεν αφηνει ιδιαιτερη υγρασια για να χρειαζεται στεγνωμα με ρουφηγμα.
Κι αν μια "ειδικη" συσκευη εκτοξευει ατμο και απο αλλο στομιο ρουφαει, δεν βλεπω το λογο να μην χρησιμοποιησει καποιος ξεχωριστη ηλ. σκουπα με ενα μικρο στομιο. Ανεφερα μια ενναλακτικη, αν καποιος δεν εχει ειδικη συσκευη.
Εξ'αλλου η ''ειδικη'' συσκευη αυτο ειναι, παραγωγη ατμου. Τωρα αν εχουν και καποιες συσκευες ενσωματωμενο ρουφηχτηρι (σκουπα), ε, ας βαλει καποιος μια κανονικη ηλ. σκουπα. Δεν νομιζω οτι υπαρχει διαφορα σε αυτο. Απλα θα σου βγει η πιστη μεχρι να περασεις με ατμο ηλ. σιδερου ολη την επιφανεια.

Υ.Γ. Αυτο το μαμουνι water bear, εχει και @αμω τα ακροφυσια στη μουρη του. :flipout:
Σαν ακροφυσιο ποτισματος ειναι (ή σαν συστοιχια laser cannon)
 
Last edited:
Εννοείται οτι αν γίνει κάποιος συνδιασμός συσκυεών είναι ΟΚ. Eγώ είμαι κατα της σκέτης χρήσης ατμοκαθαριστή ή σίδερου, γιατι σε αυτή την περίπτωση, η βαρύτητα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα... :) Eστω και λίγο να νοτιστεί η επιφάνεια, έχει την τάση να τα στείλει όλα προς τα κάτω...
 
Μα πριν βαλεις ατμο, θα καθαρισεις με τη σκουπα τη σκονη και τα περιτωμματα.
Δηλαδη η ειδικη συσκευη τι ακριβως κανει. ? Απλα τραβα μισο δευτερολεπτο αργοτερα αερα τον ατμο που εριξε και δεν προλαβαινει να βουλιαξει. ?
Ποια η διαφορα να ρουφηξεις πριν τον ατμο, με το να ρουφηξεις μετα τον ατμο. ?

Εκτος κι αν αυτα τα σιχαμερα με τα ...νυχια/αγκιστρια, οταν ψοφησουν απο τον ατμο απαγκιστρωνονται πιο ευκολα.
Ή αν οι ακαθαρσιες τους πρεπει πρωτα να μαλακωσουν απο τον ατμο για να βγουν πιο ευκολα με το ρουφηγμα.
 
Μετά τον ατμό, εχουν καθαρίσει και ξεκολλήσει απο τις ίνες οι διάφορες βρωμιές... και ρουφιουνται ευκολότερα απο τον απορροφητήρα.
 
Είναι κάτι σαν το καθάρισμα ταπετσαρίας που κάνουν στα αυτοκίνητα
 
Λυση: Ο αντρας μπροστα με το ατμοσιδερο, ή γυναικα ταυτοχρονα απο πισω με ηλεκτρικη σκουπα και το παιδι να χοροπηδα στο στρωμα για να κανει το κλασικο τιναγμα στο στρωμα. :idea:
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ....Στρώσε το στρώμα σου για πολλο

Υ.Γ. Αυτο το μαμουνι water bear, εχει και @αμω τα ακροφυσια στη μουρη του. :flipout:
Σαν ακροφυσιο ποτισματος ειναι (ή σαν συστοιχια laser cannon)

δεν είναι το on/off ?
 
Υπάρχουν κάτι ιδικές ηλεκτρικές σκούπες με φίλτρο νερού που κάνουν πολύ καλή δουλειά για τα ακαρια, αλλά….ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΚΡΙΒΕΣ είναι….!!! Ήθελα και εγώ να έπαιρνα τέτοια σκούπα, αλλά με αυτήν την οικονομική κρίση….ούτε σκουπακι απλό δεν μπορώ να πάρω……
Μιλάμε για πολύ ακριβή ……… πάνω από 1300!!!!!
 
Υπάρχουν κάτι ιδικές ηλεκτρικές σκούπες με φίλτρο νερού που κάνουν πολύ καλή δουλειά για τα ακαρια, αλλά….ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΚΡΙΒΕΣ είναι….!!! Ήθελα και εγώ να έπαιρνα τέτοια σκούπα, αλλά με αυτήν την οικονομική κρίση….ούτε σκουπακι απλό δεν μπορώ να πάρω……
Μιλάμε για πολύ ακριβή ……… πάνω από 1300!!!!!

και τι είναι φίλε μου 1300 ευρά; πουλάς ενα ιντερκονεκτ και την παίρνεις τη σκουπίτσα. Εξαρτάται τι προτιμάς; καθαρά πρίμα ή καθαρό στρώμα;;;;; :)
 
Noμιζω οτι αυτα τα δημοφιλη <ζωακια> τρεφονται με τις νεκρες σαρκες που αφηνουμε ολοι στο κρεβατι μας.Βεβαια η υπαρξη τους δημιουργει παρα πολλα προβληματα σε μεγαλη μεριδα ανθρωπων.Τα παλιοτερα χρονια οι νοικοκυρες -οσοι θυμαστε -βγαζαν στρωματα ,μαξιλαρια και σεντονια στον ηλιο για να <αεριστουν> .Στη συνεχεια τους εριχναν και ενα γερο τιναγμα με το <τιναχτηρι> και ετσι περιοριζαν τις αποικιες ,πρωτα με τον ηλιο[τον αντιπαθουν ιδιαιτερα] και επειτα με το τιναγμα.
Δεν ειχαν και ιδιαιτερο βιτσιο να χτυπανε στρωματα και παπλωματα και να τα λιαζουν ολη μερα,απλα το μαθανε απο τις μαναδες και τις γιαγιαδες που προφανως δεν ειχαν δει τις ομορφες εικονες της αρχης του νηματος ,αλλα η πειρα τους εμαθε να τα εξολοθρευουν
 
Σα να μου φαινεται πιο αποτελεσματικο να φοραμε εναν υπνοσακο και να τιναζουμε το πολυ πολυ μονο το μαξιλαρακι. Ζεστενεται και πιο γρηγορα. Για τις ιδιαιτερες στιγμες υπαρχουν και διπλοι.

sharksleepingbag.jpg
bear-sleeping-bag-funny.jpg


a97103_g071_9-bag-suit.jpg
funny-sleeping-bag-2.jpg
 
Ίσως θα έπρεπε να αναφέρουμε καί ..............

Παγίδες οικιακής θαλπωρής Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΥΤΣΩΝΗ

Σπίτι μου σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου. Αχ και να 'ξερες τι κινδύνους κρύβεις. Αυτή η ζεστή γωνιά που στο νου μας είναι το ασφαλέστερο μέρος που μπορούμε να φανταστούμε, κρύβει δεκάδες παγίδες. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις βέβαια, αφού ο κίνδυνος, για να παρουσιαστεί, πρέπει πρωτύτερα να του έχουμε ανοίξει εμείς την πόρτα. Την πόρτα της ντουλάπας, του μπάνιου, του ψυγείου και ούτω καθεξής. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ολα όμως αντιμετωπίζονται.

Ακόμη και όταν ο στενότερος σύντροφος απειλεί την υγεία μας. Και δεν εννοούμε τον ή τη σύζυγο αλλά το... στρώμα του κρεβατιού μας. Στη σκόνη στρωμάτων και μαξιλαριών κρύβονται τα ακάρεα, μικροσκοπικά έντομα που ευθύνονται για αλλεργίες ή και εμφάνιση άσθματος. «Οι παλιές νοικοκυρές φρόντιζαν να αερίζουν τακτικά τα κλινοσκεπάσματα και τα στρώματα», θα πει ο καθηγητής Παθολογίας του Τμήματος Ανοσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μιχάλης Δανιηλίδης.«Ισως δεν ήξεραν πως έτσι έδιωχναν τα ακάρεα, μετέφεραν όμως τη γνώση που τους πέρασε η μάνα τους» συμπληρώνει.

Νέες τεχνολογίες

Ο ήλιος, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι απαραίτητος για την εξολόθρευση πολλών μικροβίων στο σπίτι αφού καταπολεμά την υγρασία η οποία ευνοεί την ανάπτυξη επικίνδυνων μυκήτων που προκαλούν πνευμονοπάθειες κ.ά. «Αξίζει να παρατηρήσουμε τις συνήθειες των παλαιότερων, όχι λόγω νοσταλγίας αλλά λόγω ουσίας -ας θυμηθούμε την ξυλόσομπα και την ποιότητα της θερμότητας του καιόμενου ξύλου» επισημαίνει.

Για τον κ. Δανιηλίδη το παρελθόν έχει τη δική του σημασία, αλλά οι νέες τεχνολογίες υπόσχονται επίσης προστασία από ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς». Τα νεότερα δεδομένα επιτάσσουν νέα υλικά στο σπίτι, όπως καλύτερης ποιότητας σοβάδες και χρώματα, όχι πια μοκέτες αλλά ξύλο συμπαγούς υφής ή μάρμαρο για το δάπεδο.

Το ψυγείο από πηγή απόλαυσης μπορεί να γίνει πηγή κινδύνου. Οπως μια καλή συνταγή χρειάζεται τα σωστά συστατικά της, έτσι και ένα διατροφικό σκάνδαλο μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει από το ψυγείο και να καταλήξει στο τραπέζι μας. Ή καλύτερα στο στομάχι μας. Δεν μας απειλούν μόνον οι διοξίνες. Ολα τα τρόφιμα χρειάζονται σωστή αποθήκευση και συντήρηση. Οπως λέει ο ο γεωπόνος και τεχνολόγος τροφίμων Χρήστος Ταραλάς «αν τα τρόφιμα συντηρηθούν σε συνθήκες ψύξης έως και -6 βαθμούς Κελσίου δεν εγκυμομούν κινδύνους για την υγεία μας». Οπως και τα ληγμένα γάλατα ή γιαούρτια τα οποία «καταναλώνουμε μόνο 1-2 ημέρες μετά την ημερομηνία λήξης».

Ο Θεσσαλονικιός επιστήμονας προτρέπει να «χρησιμοποιούμε συχνότερα γυαλί και να αποφεύγουμε το πλαστικό. Οι πρώτες ύλες του πλαστικού, όπως έχει αποδειχτεί σε έρευνες, είναι τοξικές και μπορεί να εισχωρήσουν μέσα στα τρόφιμα, προτιμούνται όμως λόγω χαμηλού κόστους. Το γυαλί είναι αδρανές υλικό και δεν επιβαρύνει την τροφή». Αλλά και το μαγείρεμα κρύβει παγίδες. «Το τεφάλ», λέει ο Χρ. Ταραλάς «έχει στην επιφάνειά του 15 χημικές ουσίες που απελευθερώνονται κατά τη θερμική του αποσύνθεση, δηλαδή όταν είναι φθαρμένο και θέλει ιδιαίτερη προσοχή: έχει επιπτώσεις στο πάγκρεας, στο συκώτι και στους μαστούς» συμπληρώνει.

Και τα ντουλάπια της κουζίνας (στην οποία παρεμπιπτόντως καλύτερα να αποφεύγουμε να κρατάμε σκουπίδια και προτιμάμε να τ' αποθηκεύουμε στο μπαλκόνι ή σε χώρο εκτός σπιτιού) έχουν τον κίνδυνό τους. Εκεί συνήθως κρύβονται τα φαγητά που κρατάνε περισσότερο αλλά έχουν συντηρητικά, δηλαδή ουσίες που, υπό ορισμένες συνθήκες, μπορούν να γίνουν επικίνδυνες.

«Η υπερκατανάλωση συνθετικών κυρίως προσθετικών -τα λεγόμενα Ε- που είναι ουσίες που ενισχύουν τη γεύση των τροφίμων, μπορεί να σχετίζεται με αλλεργικές αντιδράσεις, δερματολογικές διαταραχές και επιπτώσεις στο αναπνευστικό», λέει ο Χάρης Δημοσθενόπουλος, κλινικός διαιτολόγος - βιολόγος, προϊστάμενος του διαιτολογικού τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο. «Ο περισσότερος κόσμος, ακόμη και οι πιο εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι καταναλωτές δεν μπορούν να γνωρίζουν ακριβώς ποια είναι η κάθε ουσία που αναφέρεται στα συστατικά και κατά πόσο ανήκει σε συντηρητικά ή όχι» προσθέτει.

Βιολογικά

Για τον κ. Δημοσθενόπουλο «τα βιολογικά τρόφιμα αποτελούν μια επιστροφή σε πιο υγιεινή και ασφαλή διατροφή, αν και παραμένουν αρκετά ακριβά ακόμη και δύσκολα δίνουν από μόνα τους ολοκληρωμένη πρόταση αποφυγής των συντηρητικών». Οπως σημειώνει ο διαιτολόγος «η αναγραφή των συστατικών των τροφίμων στις ετικέτες και της Αποδεκτής Ημερήσιας Πρόσληψης που αναφέρεται στην ποσότητα ενός συντηρητικού που καθορίζει την επικινδυνότητα των συντηρητικών, είναι υπέρ του καταναλωτή».

Στο μπάνιο

Και καλά... φάγαμε. Ακολουθεί το μπάνιο όπου συνήθως φυλάμε τα καθαριστικά και τα οποία όπως λέει ο κ. Δανιηλίδης «καλύτερα να φυλάσσονται σε κάποια αποθήκη του σπιτιού ή στο μπαλκόνι, προς αποφυγήν παρατεταμένης ή κατά λάθος επαφής που μπορεί να προκαλέσει δερματικές αλλεργίες». Οσο για την οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιούμε εκεί, αυτή σύμφωνα με τον οδοντίατρο Δημήτρη Κώττη πρέπει να την αφήνουμε όρθια στο ποτηράκι της και χωρίς πλαστικά καπάκια τα οποία ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων». *

Τα 20 πιο βρώμικα αντικείμενα της καθημερινότητας

Ποια προϊόντα καθαρισμού κάνουν ακριβώς την αντίθετη δουλειά από αυτήν για την οποία είναι προορισμένα; Ποιο εξάρτημα του υπολογιστή σας έχει περισσότερα μικρόβια από την λεκάνη της τουαλέτας σας; Πολλά από τα αντικείμενα που περνούν άφοβα από τα χέρια μας καθημερινά δεν είναι τόσο αθώα όσο δείχνουν, αν δεν προσέξουμε κάποιους κανόνες υγιεινής. Είκοσι «ένοχοι» ζητούν… καθαριότητα.

Χρήματα
Συχνά μιλάμε για «βρόμικο χρήμα» και «ξέπλυμα» χρήματος. Αγνοούμε, όμως, πως και στην κυριολεξία, τα χαρτονομίσματα συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους φορείς μικροβίων. Αλλάζουν εκατοντάδες χέρια και κυκλοφορούν από τσέπη σε τσέπη και από πορτοφόλι σε πορτοφόλι για πολύ καιρό πριν φτάσουν στην κατοχή μας. Γι’ αυτό, τα χαρτονομίσματα είναι μια βολική για τους μικροοργανισμούς (όπως η σαλμονέλα και το βακτήριο E.coli) επιφάνεια. Ακόμη και τα χαρτονομίσματα που φαίνονται σχετικά καινούρια, αποτελούν «φορείς». Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πλένουμε τα χέρια μας μετά από κάθε χρηματική συναλλαγή μας.

Το χερούλι της πόρτας
Το να σου «ανοίγουν πολλές πόρτες» είναι κάτι θετικό. Το να πιάνετε εσείς το χερούλι της πόρτας για να την ανοίξετε εγκυμονεί «βρόμικους κινδύνους», καθώς τα πόμολα, όπως και οι χειρολαβές φιλοξενούν τους μικροοργανισμούς εκατοντάδων χεριών που τα έχουν αγγίξει. Επομένως, στο σπίτι μας, όταν καθαρίζουμε, φροντίζουμε να περνάμε «ένα χέρι» και από τα χερούλια κάθε πόρτας.

Πληκτρολόγιο
Το πληκτρολόγιό σας, όπως και το ποντίκι που χρησιμοποιείτε, συγκρατούν πάνω τους ό,τι έχει περάσει από το χέρι σας πριν στρωθείτε στο PC σας. Σε ένα τεστ που έκανε βρετανικό περιοδικό τεχνολογίας σε ένα γραφείο με υπολογιστές, τα περισσότερα πληκτρολόγια βρέθηκαν να έχουν 150 φορές παραπάνω από το επιτρεπτό επίπεδο βακτηρίων και πάνω από 200 είδη μικροβίων, που σημαίνει ότι είναι πέντε φορές πιο βρόμικα από την λεκάνη της τουαλέτας. Η λύση; Αφενός, απολυμαίνετε τακτικά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας (όταν δεν είναι σε λειτουργία ασφαλώς) και αφετέρου, τα αντικαθιστάτε ανά εξάμηνο περίπου, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Στρώμα
Αγαπάμε πολύ το μαλακό μας κρεβάτι, αλλά αν βλέπαμε το πάρτι μικροοργανισμών στο στρώμα μας, θα το ξανασκεφτόμασταν. Μούχλα, βακτήρια και «νιφάδες» από το δέρμα μας, τις οποίες αποβάλλει το σώμα μας καθημερινά κατασκηνώνουν για να ξεκουραστούν στο ίδιο μέρος με εμάς. Γι’ αυτό, μία φορά το μήνα, πρέπει να καθαρίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα και τις δύο πλευρές του στρώματος, ενώ μπορούμε να ρίξουμε και αντιβακτηριδιακό spray, βγάζοντας το στρώμα στον ήλιο για μερικές ώρες, ώστε να καταπολεμηθούν οι μικροοργανισμοί.

Σφουγγάρια
Το σφουγγάρι για το πλύσιμο των πιάτων, είναι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πειράματος της εκπομπής Mythbusters, το πιο επικίνδυνο από άποψη βρομιάς, αντικείμενο μέσα σε ένα σπίτι. Το σπογγώδες υλικό και η υγρασία που διατηρεί το κάνουν ιδανικό για ανάπτυξη αποικιών μικροβίων. Το ίδιο συμβαίνει με το σφουγγάρι του μπάνιου σας. Αλλάξτε τα σφουγγάρια σας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, για να ξεφορτωθείτε τα καθαριστικά προϊόντα που τελικά, κάθε άλλο παρά καθαρίζουν.

Πετσέτες μπάνιου
Αν χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα με την υπόλοιπη οικογένεια ή τον συγκάτοικό σας, κάνετε μεγάλο λάθος. Η ανταλλαγή μικροοργανισμών στην οποία επιδίδεστε πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες μόλυνσης. Χρησιμοποιήστε ο καθένας την δική του πετσέτα, αλλάξτε την συχνά, και πλύνετέ την στους 40 βαθμούς. Το φυσικό στέγνωμα και το σιδέρωμα βοηθούν επίσης στην διατήρηση της υγιεινής τους.

Κουμπιά
Όχι αυτά του πουκαμίσου σας, αλλά όσα πατάμε καθημερινά: Από το ασανσέρ, για να ανεβούμε στο σπίτι μας, μέχρι το ΑΤΜ για να κάνουμε μια απλή ανάληψη. Πλύσιμο χεριών για άλλη μια φορά είναι η απάντηση.

Τηλέφωνο
Όταν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο που δεν είναι δικό σας (π.χ. καρτοτηλέφωνο, κινητό ενός φίλου σας κλπ), πρέπει να γνωρίζετε πως το κάτω μέρος του ακουστικού, εκεί δηλαδή που τοποθετείτε το στόμα σας, κουβαλά μικρόβια από το σάλιο προηγούμενων χρηστών. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ξένες συσκευές ή σκουπίστε τις με ένα πανί πριν τις μεταχειριστείτε.

Στυλό/Μολύβια
Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που δεν ενδιαφέρονται πολύ για την υγιεινή της «κασετίνας» τους ή της μολυβοθήκης, αλλά μόνο για την δημιουργική τους χρήση, τα μολύβια και τα στιλό, κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Όπως είπαμε, ό,τι περνάει συχνά από χέρια, συγκρατεί μικρόβια. Γι’ αυτό, οι γονείς οφείλουν να καθαρίζουν την γραφική ύλη των παιδιών τους.

Ψύκτης
Σε καταστήματα ή δημόσιες υπηρεσίες, όταν η δίψα χτυπάει κόκκινο, ο ψύκτης με το «σιντριβάνι» νερού μοιάζει δελεαστικός. Για να πιείτε νερό, όμως, έρχεστε σε επαφή με μικρόβια των προηγούμενων «διψασμένων». Οι μετρήσεις μιλούν για διπλάσια ποσότητα ακαθαρσίας σε σχέση με μια τουαλέτα. Αν μάλιστα, λάβουμε υπόψη πως όσοι είναι άρρωστοι, πρέπει να πίνουν συχνά νερό, οι ιοί που καραδοκούν σε μια τέτοια πηγή νερού πολλαπλασιάζονται.

Καροτσάκια supermarket
Χιλιάδες πελάτες τα χρησιμοποίησαν πριν από εσάς. Μικρά παιδιά έπαιζαν με αυτά, τρέχοντας στους διαδρόμους, ενώ βρόμικα χέρια παρέλασαν από τις λαβές τους. Πάντα σκουπίστε την λαβή από το καρότσι στο supermarket, ή πλύνετε τα χέρια σας όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας, για να αποφύγετε τα βακτήρια τους.

Μενού εστιατορίου
Η σκληρή επιφάνειά τους ενθαρρύνει την παραμονή των μικροβίων, που αυξάνονται όσο αυξάνεται και η πελατεία του εστιατορίου. Αν οι ιδιοκτήτες δεν έχουν φροντίσει να καθαρίζουν συχνά τους καταλόγους τους, όταν έρθει το σερβίτσιο σας, φροντίστε να μην έρθει σε επαφή με το μενού. Αφού παραγγείλετε, χρησιμοποιήστε την τουαλέτα για να πλύνετε τα χέρια σας.

Θήκη σαπουνιού σε δημόσιες τουαλέτες
Αφού λοιπόν, παραγγείλατε και ακολουθήσατε την συμβουλή μας να πλύνετε τα χέρια σας, προσοχή: στις τουαλέτες εστιατορίων ή άλλων δημόσιων χώρων, η λαβή της συσκευασίας σαπουνιού έχει δεχτεί τις «πιέσεις» πολλών χεριών πριν πλυθούν. Αφού πάρετε σαπούνι, φροντίστε να τρίψετε αρκετά τα χέρια σας, ώστε να απομακρυνθούν τα μικρόβια που μόλις αποκτήσατε.

Πλυντήριο
Η οικιακή συσκευή που φροντίζει για την καθαριότητα των ρούχων σας μπορεί να στραφεί εναντίον σας αν δεν την διαχειρίζεστε σωστά. Αυτό συμβαίνει επειδή σε αυτό συγκεντρώνονται τα βακτήρια των βρόμικων ρούχων σας, και, αν δεν τα πλύνετε με πολύ ζεστό νερό, επιζούν και μετατρέπουν το πλυντήριο σε φωλιά ακαθαρσίας. Η λύση: Πλύνετε τα πολύ βρόμικα ρούχα σας σε υψηλές θερμοκρασίες και καθαρίζετε τακτικά το πλυντήριό σας.

Παιδικά παιχνίδια
Σε ένα παιδικό δωμάτιο, το πάτωμα είναι σχεδόν πάντα γεμάτο πολύχρωμα παιχνίδια. Ωστόσο, οι γονείς οφείλουν να γνωρίζουν, πως, είτε εξαιτίας των τροφίμων που συχνά παραμένουν πάνω τους, είτε λόγω ιώσεων ή ακαθαρσιών στα δραστήρια χέρια των παιδιών, τα παιχνίδια πρέπει να καθαρίζονται πολύ συχνά. Προτιμότερο είναι να πλένονται με νερό και σαπούνι, ή και στο πλυντήριο, αν είναι δυνατόν.

Ψυγείο
Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν σκοτώνουν τα μικρόβια. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο πρέπει να καθαρίζετε το εσωτερικό του ψυγείου σας εβδομαδιαίως και να μην αφήνετε υπολείμματα τροφών χωρίς να τα αφαιρείτε. Διαφορετικά, θα το βρείτε… στο πιάτο σας.

Πιατοθήκη
Το μέρος όπου στεγνώνουν τα πλυμένα πιάτα σας, λόγω της υγρασίας, προσφέρεται για την ανάπτυξη μούχλας. Επομένως, μόλις πλένετε τα πιάτα σας, αυτά μολύνονται και πάλι με νέα μικρόβια. Γι’ αυτό, καθάρισμα και απολύμανση της πιατοθήκης σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι επιβεβλημένα.

Τσάντες
Όταν πρέπει να αφήσετε κάπου την τσάντα σας, φροντίστε αυτό το μέρος να μην είναι το πάτωμα του χώρου στον οποίο βρίσκεστε, έστω και αν πρόκειται για λίγα δευτερόλεπτα. Η σκόνη και οι μικροοργανισμοί από την επιφάνεια του πατώματος θα σας ακολουθούν στην συνέχεια, μεταφερόμενα στα ρούχα και το σώμα σας. Καθαρίστε την τσάντα και το πορτοφόλι σας συχνά, καθώς η καθαριότητα είναι… του χεριού σας.

Διακόπτης φωτός
Για άλλη μια φορά, μία κίνηση που κάνουμε μηχανικά πολλές φορές κάθε μέρα στοιχίζει από άποψη υγιεινής. Οι διακόπτες του φωτός πιέζονται κάθε μέρα από πολλούς ανθρώπους, όταν πρόκειται για παράδειγμα για τον χώρο της δουλειάς σας, ή ακόμη και μέσα στο σπίτι σας. Φροντίστε λοιπόν, να μην ξεχνάτε τους διακόπτες, όταν ξεσκονίζετε ή κάνετε γενική καθαριότητα στο σπίτι σας.

Τηλεκοντρόλ
Πήρε την πρωτιά ως ο μεγαλύτερος φορέας μικροβίων σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Στις ταξιδιωτικές αποδράσεις σας, λοιπόν, καθαρίστε με ένα πανάκι το remote control της τηλεόρασης, ή ακόμη καλύτερα, μην το χρησιμοποιείτε καθόλου. Δεν πήγατε ταξίδι για να δείτε τηλεόραση!

Πόλεμος στα βακτήρια του σπιτιού!

http://users.sch.gr/babaroutsoup/helth/helththema2.htm


Σε ποιά 'απίθανα' σημεία κρύβονται τα μικρόβια
Τα μικρόβια του κρυολογήματος και της γρίπης κρύβονται παντού. Παρακάτω αναφέρουμε τα ‘απίθανα’ μέρη στα οποία μπορεί να κρύβονται τα μικρόβια. Το να κρατάτε τα χέρια σας καθαρά θα σας βοηθήσει στην προσπάθεια αποφυγής της αρρώστιας. Πού βρίσκονται οι πηγές μικροβίων και πώς μπορούμε να προστατευτούμε;
Χειραψίες, φιλιά και φτέρνισμα Συμβαίνει στον καθένα. Δεν καλύπτετε το στόμα σας όταν φτερνίζεστε, ξεχνάτε να πλύνετε τα χέρια σας και στη συνέχεια δίνετε χειραψία με κάποιον που χαιρετάτε. Οι ιοί της γρίπης και του κρυολογήματος εξαπλώνονται με έναν από τους δυο τρόπους. Κυρίως από τον αέρα ή μέσω άμεσης επαφής. Η χειραψία μπορεί να είναι ένα από τα κύρια λάθη στην άμεση επαφή για τη μετάδοση των ιων. Όταν κάποιος φτερνίζεται, μικρά σταγονίδια εκτοξεύονται από τη μύτη, καλύπτοντας αρκετά μεγάλη ακτίνα. Όταν έχετε γρίπη ο ιός αισθάνεται άνετα στον βλεννογόνο της μύτης και προκαλεί ερεθισμό, οίδημα και φτέρνισμα. Το φτέρνισμα όταν είστε άρρωστος μπορεί να μεταδώσει εύκολα μικρόβια σε όσους βρίσκονται γύρω σας. Έτσι, να θυμάστε να καλύπτετε το στόμα σας όταν φτερνίζεστε και να πλένετε τα χέρια σας στη συνέχεια. Το φιλί οδηγεί σε ανταλλαγή σάλιου και αν έχετε γρίπη ή κρυολόγημα πιθανόν να το μεταδώσετε στον άλλο.
Σφουγγάρια κουζίνας Τα μπάνια σχετίζονται συνήθως με τα μικρόβια. Ωστόσο, η κουζίνα, στην πραγματικότητα ‘φιλοξενεί’ περισσότερα βακτήρια σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Τα σφουγγάρια είναι γνωστό ότι αποτελούν φιλόξενο μέρος για τα βακτήρια. Γιατί; Επειδή τα βακτήρια κάθονται για μέρες σε υγρό περιβάλλον, με κομμάτια φαγητού πάνω τους. Ένα σφουγγάρι βρεγμένο με τρόφιμα είναι ιδεώδες μέρος για τα βακτήρια και μπορεί να προκαλέσει ασθένειες.
Τουαλέτα Οι τουαλέτες σε δημόσιους χώρους μπορεί να είναι βρώμικες. Επιπλέον, άνθρωποι με χέρια ‘μολυσμένα’ από κρυολόγημα ή γρίπη ακουμπούν χερούλια, κλειδαριές και σύρτες. Προσθέστε σε αυτό τα βακτήρια και θα φανεί πόσο επικίνδυνες είναι οι τουαλέτες σε δημόσιους χώρους. Μετά την επίσκεψη σε αυτό το μέρος σιγουρευτείτε ότι έχετε πλύνει σωστά τα χέρια σας. Τα πατώματα και το κάθισμα της λεκάνης είναι γεμάτα μικρόβια. Έχει φανεί πως τα βακτήρια και οι ιοί από τις σταγόνες που ξεπηδούν όταν τραβάτε το καζανάκι παραμένουν στον αέρα αρκετή ώρα ώστε να εγκατασταθούν σε επιφάνειες παντού μέσα στο μπάνιο. Περίπου δυο ώρες μετά από κάθε τράβηγμα στο καζανάκι βρίσκονται στον αέρα σημαντικές ποσότητες μικροβίων. Για να το αποφύγετε κλείστε το καπάκι της λεκάνης.
Χερούλια Τα χερούλια είναι ο υπ αριθμόν ένα ύποπτος για τη μετάδοση κρυολογήματος και γρίπης. Τα μικρόβια επιβιώνουν στα χερούλια και άλλες σταθερές επιφάνειες περισσότερο από δυο ώρες. Για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση σε μικρόβια οι πόρτες μπορεί να μένουν ανοιχτές, όταν είναι εφικτό, για να μειωθεί η ανάγκη να αγγίζει κάποιος τα χερούλια. Μπορείτε να τραβάτε το μανίκι σας πάνω από το χέρι ή να χρησιμοποιείτε χαρτομάντηλο όταν αγγίζετε τα πόμολα.
Καρότσι σούπερ μαρκετ Στις ΗΠΑ τα περισσότερα μαγαζιά που πουλάνε τρόφιμα προσφέρουν αντισηπτικά μαντήλια για τους πελάτες που χρησιμοποιούν καρότσια. Υπάρχει λόγος γι αυτό. Τα παιδιά βάζουν το στόμα τους στα χερούλια των καροτσιών αφήνοντας πίσω βλέννες και σάλιο. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα τρόφιμα παίρνετε μαζί από το καρότσι και μικρόβια. Άλλη λύση είναι να μη βάζετε μη συσκευασμένα φρούτα και λαχανικά στο καρότσι καθώς κάθονται εκεί παιδιά που φοράνε πάνες και μπορεί να συμβούν ατυχήματα.
Κουμπιά ασανσέρ και κουπαστή σκάλας Τα κουμπιά του ασανσέρ και η κουπαστή είναι βρώμικα και μπορεί να γίνουν πηγή κρυολογήματος. Προσπαθήστε να αποφύγετε να τα ακουμπάτε αν μπορείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αγκώνα σας για να πατήσετε το κουμπί του ασανσέρ ή να ανεβείτε με τη σκάλα. Η άσκηση θα σας κάνει καλό. Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι περίπου 30 λεπτά άσκησης 3 έως 4 φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αρκετών μορφών καρκίνου.
Αεροπλάνα, μετρό και λεωφορεία Αν υπάρχει κάποιος άρρωστος στο αεροπλάνο, οι άνθρωποι που κάθονται μπροστά του δίπλα ή πίσω του κινδυνεύουν να αρρωστήσουν. Περίπου 50% του αέρα ανακυκλώνεται και περνά μέσω ειδικών φίλτρων που αφαιρούν σκόνη, ατμό, βακτήρια και μούχλα. Οι ιοί είναι πολύ μικροί για να αιχμαλωτιστούν από το φίλτρο αλλά συνήθως εγκαθίστανται σε σταγονίδια τα οποία φιλτράρονται. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να μεταδοθούν λοιμώξεις στους επιβάτες.
Η επαφή σώμα με σώμα αποτελεί ένα τρόπο μετάδοσης. Άλλος τρόπος είναι από μεγάλα σταγονίδια που διαχέονται όταν κάποιος βήχει, φταρνίζεσαι ή μιλά. Oι ιοί και τα βακτήρια που εκτοξεύονται σε σας προσβάλλουν το σώμα σας μέσω των ματιών, της μύτης και του στόματος. Καλό θα είναι να μην πετάτε όταν είστε άρρωστοι. Όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς έχουν μικρόβια. Το μετρό και οι χειρολαβές στα λεωφορεία δεν αποτελούν εξαίρεση. Αν θέλετε να προστατευτείτε, να φοράτε γάντια όταν ακουμπάτε τις χειρολαβές. Αν τις πιάσετε χωρίς γάντια μην ακουμπάτε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας μέχρι να πλύνετε τα χέρια σας. Άλλη λύση είναι να καθόσαστε ώστε να μην αγγίζετε τίποτα.
Ο χώρος εργασίας Ο χώρος εργασίας είναι το πιο ‘βρώμικο’ μέρος από όλα όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο. Οι άνθρωποι εκεί μιλούν, φτερνίζονται, τρώνε και αναπνέουν πάνω από τα τηλέφωνά τους, τα πληκτρολόγια και τα γραφεία σε καθημερινή βάση. Να απολυμαίνετε το χώρο σας, ιδιαίτερα αν μοιράζεστε το γραφείο σας, το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή με άλλους
 
Πάντως, απο μελέτη που είχα διαβάσει, σε ένα μέσο σπίτι, που δέχεται μια συνηθισμένη καθαριότητα, το δωμάτιο με τα λιγότερα μικρόβια (και με διαφορά), είναι η τουαλέτα...
 
Ήξερα πως η σκόνη από το στρώμα και κυρίως από το μαξιλάρι αποτελείται κυρίως από περιτώματα των ακάρεων.
Και πως όταν το μαξιλάρι μπεί στον καταψύκτη γιά 24 ώρες αυτά ψοφάνε και χρειάζεται απλά να απομακρύνουμε την σκόνη τους με καλό τίναγμα και ήλιοθεραπεία
Κάθε έξι μήνες πρέπει να τα αντικαθιστούμε με καινούργια.

Βάζω και ένα κομμάτι που μπορεί να βοηθήσει στο τίναγμα και την κάθαρση (της ψυχής μας) γιατί τα περισσότερα ακάρεα που βλάπτουν βρίσκονται εκεί

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
-bye-
 
Πλενε να χερια σου μετα απο καθε συναλλαγη με χρηματα, σκουπιζε το κινητο του φιλου σου πριν το χρησιμοποιησεις...Νομιζω οτι δεν χρειαζεται να καταφευγουμε σε υπερβολες... διαθετουμε και ανοσιοποιητικο συστημα το οποιο σε "αποστειρωμενο" περιβαλλον θα ατροφησει.

Ναι λοιπον στο birth control των ακαραιων, δεν χρειαζονται ομως υπερβολες!
 
Αυτό το water bear δεν είναι που μπορεί να πεθάνει κάτω από πολύ ακραίες συνθήκες, αλλά αν το "πτώμα" του βρεθεί πάλι υπό καλύτερες συνθήκες ανασταίνεται;

Ok, we are doomed...
 
παντως παιδες επειδη ειδα κ προσφατα το men in black 3 τωρα καταλαβα απο που εμπνευονται για να δημιουργουν τα τερατα που βλεπουμε στη ταινια χαχαχαχαχαααααα!!!!!:BDGBGDB55: