Μπύρα σε KEG για το σπιτι.

Ακριβο εγχείρημα παντως ...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό είναι το θέμα...να δούμε τι options υπάρχουν για χρήση στο σπιτι στην Ελλάδα και πόσο περίπου στοιχίζουν.....αν βγαίνει πολύ ακριβά προφανώς δεν θα το κάνω.
 
Re: Απάντηση: Μπύρα σε KEG για το σπιτι.

Το προβλημα με τα εμπορικα βαρελια ειναι οτι δεν εχουν ιδιες διαστασεις και χωριτικοτητες θελει κατι πιο universal .Π.χ. αυτου του τυπου βαρελι στο λινκ ειναι ψιλολιγνο υπαρχουν και τα κοντοχονδρα που δεν χωρανε σε αυτο τον ψυκτη...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Επισης υπαρχουν δυο τυποι ψυγειων ...Αυτος που ψυχει και το βαρελι και αυτος που ψυχει μονο την μπυρα που θα περασει απο το κυκλωμα σερβιρισματος, για οικιακη χρηση θελουμε τον πρωτο και η προώθηση της μπυρας να γινεται με διοξειδιο για να εξασφαλίσουμε την μακροημερευση της μπυρας .Ο δευτερος τυπος χρησημοποιειται σε event που η μπυρα θα καταναλωθει επι τοπου οποτε δεν υπαρχει λογος συντηρησης της .

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Υπαρχουν μικρα ψυγεια βιτρινας .Αν εξασφαλησεις οτι χωρανε ολοι οι τυποι βαρελιων με ενα κιτ διοξειδιου φορητης, κανουλας και συνδεσμων κανεις δουλια φθηνοτερα αλλα δεν θα εχεις το αισθητικο κοματι.Κατι τετοιο δηλαδη...
https://goo.gl/images/81XtAy

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Τάσο ευχαριστώ, ήταν ευγενέστατος και κατατοπιστικότατος.

Λοιπόν μίλησα με άνθρωπο που γνωρίζει και έμαθα το εξής.

Το όποιο Keg πρέπει να καταναλωθεί σε max 6 μέρες αλλιώς αλλάζει η γεύση και σε 8-10μερες είναι για πέταμα. Το πιο μικρο μέγεθος keg είναι 20λιτρα και προφανώς ένα άτομο δεν μπορεί να καταναλώσει τέτοιες ποσότητες σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Σε αμερικάνικα sites είχα διαβάσει ότι κρατάει ενα μήνα η μπύρα. Από ότι κατάλαβα η μπύρα σε keg δεν έχει υποστεί την ιδια επεξεργασία με αυτές που ειναι σε κουτάκια και μπουκάλια (τουλάχιστον στην Ευρώπη)
 
Απάντηση: Re: Μπύρα σε KEG για το σπιτι.

Τάσο ευχαριστώ, ήταν ευγενέστατος και κατατοπιστικότατος.

Λοιπόν μίλησα με άνθρωπο που γνωρίζει και έμαθα το εξής.

Το όποιο Keg πρέπει να καταναλωθεί σε max 6 μέρες αλλιώς αλλάζει η γεύση και σε 8-10μερες είναι για πέταμα. Το πιο μικρο μέγεθος keg είναι 20λιτρα και προφανώς ένα άτομο δεν μπορεί να καταναλώσει τέτοιες ποσότητες σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Σε αμερικάνικα sites είχα διαβάσει ότι κρατάει ενα μήνα η μπύρα. Από ότι κατάλαβα η μπύρα σε keg δεν έχει υποστεί την ιδια επεξεργασία με αυτές που ειναι σε κουτάκια και μπουκάλια (τουλάχιστον στην Ευρώπη)

Ακόμα και οι 6 μέρες για κάποιες μπύρες είναι πολλές και θα σου αφήνουν μια μεταλλική γεύση μετά την τρίτη ημέρα.
Ιδανικά αν εξαιρέσουμε κάποιες φθηνές lagger, σε 2-3 μέρες πρέπει να αδειάζεις το βαρέλι.
Αυτό βολεύει σε περιπτώσεις εορτών, τριημέρων, και σαββατοκύριακο που θα έχεις σίγουρα κόσμο στο σπίτι.
Δηλαδή εφόσον τοποθετήσεις την υποδομή, υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για να την αξιοποιήσεις.
Από εκεί και πέρα, σίγουρα μπορείς να πάρεις από έμπορο βαρέλι, αλλά για ένα βαρέλι το μηνά δεν θα πολύ-ενδιαφερθούν να στο φέρνουν. Αν και πιθανά καλύτερα θα ήταν να τα βρες με μια τοπική μπυραρία που να έχει σχετική ποικιλία, να έχει λ.χ. 5 διαφορετικές που σου αρέσουν. Έτσι ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις 5-10 βαρέλια από την κάβα τους. Πάντα σε συνεργασία μαζί τους. Δηλαδή ναι θα κουβαλάς και εσύ κάθε φορά που θα παραλαμβάνουν.
 
Αν πάντως βρεις την αντλία και τα λοιπά εξαρτήματα, για ψυγείο μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις έναν μικρό οικιακό καταψύκτη μπαούλο.
Θα βρεις πολλά σχέδια αν ψάξεις. Συνήθως αφαιρούν το καπάκι και προσαρμόζουν ανάμεσα ένα ξύλινο κολάρο για να δώσουν λίγο περισσότερο ύψος.
Επάνω στο καπάκι τρυπώντας το ή και στο ξύλινο κολάρο ή σε ξύλινο δικό σου καπάκι (που βάζεις μόνωση από κάτω) τρυπάς για τους σωλήνες τις αντλίας.Ένας θερμοστάτης στον καταψύκτη κρατά τη θερμοκρασία χαμηλά στην επιθυμητή θερμοκρασία, ώστε να λειτουργεί σαν ψυγείο και όχι σαν κατάψυξη.. Αν δε, επενδύσεις και εξωτερικά με ξύλο όλο το μπαούλο είσαι άρχοντας..
Οι αμερικανοι χρησιμοποιούν τον όρο 'keezer' γι αυτες τις ιδιοκατασκευές (kegerator + freezer), αν το ψάξεις θα βρεις πολλές ιδέες....
Το δυσκολότερο για εμάς στην Ελλάδα είναι να βρεθεί οικονομικά ο εξοπλισμός της αντλίας...
 
Επίσης, σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπύρας στο βαρέλι, αυτή είναι αρκετά μεγαλύτερη, άνετα μήνας μη σου πω δύο για μπύρα εμπορίου, αρκεί να είναι σωστός ο εξοπλισμός και να μην πάρει το δοχείο αέρα, αλλά να γεμίσει μόνο με διοξείδιο και φυσικά να τηρείς τα στοιχειώδη και να καθαρίζεις κάθε τόσο τις σωληνώσεις... Στο εξωτερικό πουλάνε και κάποιες πολύ φτηνές αντλίες που δουλεύουν με ατμοσφαιρικό αέρα, αλλά είναι για μιας χρήσης καταστάσεις και για άμεση κατανάλωση.
Το καλύτερο σχετικά με την αγορά μπύρας είναι να βρεις κάποιο γνωστό μπαράκι ή εστιατόριο που να μπορεί να σου δίνει ανεπίσημα. Οι κάβες και οι ζυθοποιίες εχουν κάποιες φορές κανόνες σχετικά με τη διάθεση μπύρας σε βαρελι, όπου υποχρεώνουν τον αγοραστή να υπογράψει συμβόλαιο διάθεσης ορισμένης ποσότητας ανά διαστήματα και μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και την υποχρέωση αγοράς αντλίας ή ενοικίαση από αυτούς. Γενικά δε δίνουν αν δεν έχεις αντλία γιατί μπορεί να κάνεις ζημιά στο επιστόμιο του βαρελιού.. Φυσικά η πιο καλή λύση, είναι αν σου αρέσει η φάση να πάρεις ένα άδειο βαρελάκι και να κάνεις μόνος σου μπύρα, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο...
 
Σε διάφορες εκδηλώσεις, parties έχω δει να φέρνουν ένα φορητό ψυγείο με βαρέλι και βρύση σε μέγεθος σαν ψύκτης νερού. Αυτό δεν θα ήταν καλή λύση;
 
Τα μικρότερα μηχανήματα που λες, οι ψύκτες δηλαδή και όχι τα ψυγεία, που αφήνουν το βαρέλι της μπύρας απέξω, είναι για άμεση κατανάλωση. Δεν αντέχει η μπύρα σε αυτά πάνω από λίγες μέρες..
Επειδή ειπώθηκε μια τιμή για βαρέλια από κάβα γύρω στα 50-60 ευρώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το κόστος του ίδιου του βαρελιού το οποίο το πληρώνεις την πρώτη φορά σαν εγγύηση και είναι κάπου 100-120 ευρώ....