MSB DAC IV & SIGNATURE

Πού σε ποιό σύστημα/χώρο;Με τι πρόγραμμα;Τι εννοείς έπαιξε καλά;Πιό αναλυτικά δεν γίνεται;

Τα set up ήταν τα ακόλουθα:

a) MSB Data IV Transport , MSB Dac IV Signature (connected με το transport με XLR, RCA, RJ45 MSB Network), MSB Diamond power base, Halcro MC (SSP & MC power amplifier) ... Καλωδίωση -> Transparent Music Link Ultra (Interconnects XLR & Speaker Cables) , Transparent Ref Power καθώς και Full Nordost Frey με Nordost Brahma power, Quantum Qbase 8 + 2 x Quantum Q4,Kef Ref 203/2 speakers

b) i-MSB Data IV Transport , MSB Dac IV Standard (connected με το transport με XLR, RCA, RJ45 MSB Network), MSB Diamond power base, ii-Theta Basic II Transport - Theta Gen V upgraded ,
Conrad Johnson ART II (mono block pre and power , 4 boxes στο σύνολο) full MENA cables, Magnepan 20.1

c) i-MSB Data IV Transport , MSB Dac IV Standard (connected με το transport με XLR, RCA, RJ45 MSB Network), MSB Diamond power base, VTL 7.5 -Series II Ref, VTL - S-400 (KT-88 λάμπες), Transparent Ref Full cables, Transparent Power Isolator Ref, Avalon ISIS.Σαν πηγή χρησιμοποιηθήκε και το Esoteric X-01 (1st gen).

Μουσική.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ-> Γ. Λοίζος -> Γράμματα στην αγαπημένη
Μ. Χατζιδάκις -> Ρωμαϊκή αγορά, Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς, Λαϊκή αγορά

ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ -> Pink Floyd -> Meddle (Echoes, A pillow of Winds , FearLess), The Wall , Atom Heart Mother , Επίσης Reference recordings 24/192.

To msb transport κατά γενική ομολογία ήταν πολύ καλό. Είτε οδήγησε το MSB dac είτε το Theta GEN V (στο b σύστημα) - τα δυναμικά του ήταν εκπληκτικά ενώ υπήρχε πάντα η αίσθηση της περισσότερης πληροφορίας. Έκπληξη ήταν η σύνδεση μέσω MSB network όπου απόδοση ήταν καλύτερη σε σχέση με coaxial ενώ η σύγκριση με AES/EBU αν και έγινε δεν έχω σαφή άποψη ακόμα (η αλήθεια είναι ότι έπαιζε τόσο καλά μέσω msb network που ακόμα και όταν άκουσα με AES/EBU δεν έδωσα και τόσο σημασία.Συνολικά έχει αυτό που διακρίνει την MSB, πράγμα για μένα προσωπικά είναι δύσκολο, να είσαι τόσο αναλυτικός –και μουσικός – φυσικός ταυτόχρονα.

Last edited:
Ήταν καλύτερο σε αυτά που είπα και στο προηγούμενο post μου... Γενικά είχα την αίσθηση ότι το σήμα που έδινε στο dac ήταν καλύτερο στην σύγκριση με (coaxial & AES/EBU) Χ1... Έχει πιο φυσικό ήχο ενώ και στα δυναμικά έχει μια σαφή διαφορά....ήταν η ίδια αίσθηση που πήρα και από τον τρόπο που οδήγησε το gen V σε σχέση με το theta basic II...

Από τότε που άκουσα το MSB στο χώρο μου, το έχω αγαπήσει πολύ. Ο χαρακτήρας της σχολής ελπιζω να μην έχει αλλάξει και απλώς να βελτιώνεται στα νέα μοντέλα.
Συστήνεται ανεπιφύλακτα